PARVEKEPANIIKKI

16. huhtikuuta 2018

Jos joltakulta on mennyt asia ohi, niin me muutettiin viime lokakuussa ihan uudenkarheaan taloon. Tämän kuluneen puolivuotisen aikana kalusteet asunnon sisällä ovat kyllä löytäneet paikkansa, vaikka pienoista hapuilua ja pähkäilyä joidenkin nurkkien kohdalla vielä harjoitetaankin, mutta parveke on edelleen valtavan suuri kysymysmerkki. Meillä ei edellisessä asunnossamme ollut parveketta, toissakämpän parveke oli niin pieni ja hirveä, ettei sitä edes viitsinyt murehtia ja ensimmäisessä yhteisessä asunnossa asuessamme toimittiin appiukon parvekekaluston sijaisomistajina.

partsi

Nyt parvekekalustamisen sietämätön hankaluus on löytänyt meidätkin, kun sisustettavana olisi neliömääräisesti aivan valtava lasitettu tila. Potentiaaliahan tuollaisella 10-neliöisellä akvaariolla on aivan älyttömästi, mutta suuri koko tekee siitä helposti myös hirveän rahareiän. Kysymysmerkillä on myös se, halutaanko me tehdä siitä kakkosolohuone vai kakkosruokailutila. Tähän saakka ollaan pidetty parveketta lähinnä kakkosjääkaappina, mutta nyt kun kesä tekee tuloaan ja lasituksia kiinni pidettäessä parvekkeen sisälämpötila kohoaa helposti yli kahdenkymmenen, ei kalsea betonilattiakaan enää oikein toimi kuuman lohisopan viilentäjänä. Varsinaisen ongelman äärelle päästään kuitenkin siinä vaiheessa, kun muistetaan kyseessä olevan vuokra-asunto. Kiitos ja hei siis kalliille lattiaratkaisuille ja jossain määrin pysyville viritelmille.

Mä en ole ikinä lämmennyt perinteisille rottinkikalusteryhmille. Samaten haluan pysyä kaukana siitä Jyskin metallisesta kahden hengen pöytäryhmästä, joka löytyy jokaisesta parvekkeellisesta opiskelijakämpästä. Kuormalavat olisi helppo ja halpa materiaali, mutta niistäkin tuli kasvettua yhden sohvapöydän myötä yli. Mikä mua sitten houkuttelee, niin selkeät kontrastit (esimerkiksi tummahko puu yhdistettynä vaaleisiin sävyihin), tunnelmavalaistus ja kasvillisuus. Parvekkeen pitäisi kuitenkin olla kutsuva myös armaalle aviomiehelleni, joten ihan mitä tahansa sinne ei sovi lykätä.

Tuottaako parveke tai kenties kokonainen piha jollekulle teistä harmaita hiuksia? Kivahan se on, kun on kesällä toinen olohuone, mutta voi luoja, miten tästäkin saa kehiteltyä itselleen ongelman. 

4 kommenttia:

 1. Ollaan juuri muuttamassa uuteen kämppään (jota olen mielessäni kovin jo sisustanut), mutta nyt vasta tuli tämän myötä edes ekaa kertaa mieleen, että parvekkeenkin voi tosiaan sisustaa kivaksi! Kotikotona se on aina ollut lähinnä paikka pyykkitelineelle, niin ei ole tullut sitä mietittyä. Nää inspiraatiokuvat on ainakin tosi nättejä. Toivottavasti jaat tänne sitten teidän parvekkeesta kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parveke ja muutenkin asunnon ulkotilat tahtoo toisinaan vähän yllättää, niitä ei tule samalla tavalla ajatelleeksi. Etenkään, jos muutto on keskellä talvea tai sitä päin ollaan menossa, kuten meillä kävi :-D Me löydettiin jo ihan huikea sohvaratkaisu parveketta koristamaan, mutta se tulee kaipaamaan vähän DIY-puuhastelua, joten aivan varmasti kirjoittelen aiheesta enemmänkin :-)

   Onnea uuteen kotiin!

   Poista
 2. Parvekkeesta saa todellakin oikean rahareijän, mikäli mielii siitä olohuone kakkosta. Ah those possibilities, if you got the money.Itseltä löytyy ihan kivan kokoinen parveke, mutta se veemäinen osuus siinä on, että lasituksia ei ole :D. Syksyllä nautitaan siis lehdistä, kesällä siitepölyisistä kalusteista ja talvella onkin koko hoito lumessa. Eikä mitään vettä kestämätöntä voi tietenkään hankkia. Ja kuten vuokrakämppään kuuluu, ei mitään reikiä ripustuksille voi tehdä. Vaikka lasiton parveke ei ole läheskään yhtä käytännöllinen ja mukava kuin lasitettu, on sielä silti ihana istua kesäöinä linnun laulua kuunnellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa se! Eka suunnitelma oli meilläkin, että hankittaisiin sellaset puulaatat lattialle, mutta en varmana pistä toistasataa euroa pelkästään niihin...

   Meidän ekan kämpän parveke oli myös lasittamaton, mutta kieltämättä se oli ihana korkata pitkän talven jälkeen ja kesällä siellä syötiinkin suht usein :-)

   Poista