SUOSIKKIMEIKKIVOITEENI KUIVALLE SEKAIHOLLE

1. maaliskuuta 2018

P2180798

MAC Mineralize Moisture Foundation tarttui mun matkaani ensimmäisen kerran Helsinki-Vantaan lentokentältä, kun olin lähdössä työmatkalle. Mun kesäkuukausien ajan rakastamani ja häämeikkivoiteeksikin valikoitunut Armanin Luminous Silk veteli viimeisiään, mutta tiesin, että kyseisen meikkivoiteen vaalein sävy tulisi olemaan aivan liian tumma talvea vasten ostettavaksi. Toinen suosikkini, Charlotte Tilburyn Magic, huusi myös eioota oman sävyni kohdalla Cultbeautyn verkkokaupassa. Jotain muuta oli siis keksittävä ja lähdin lentokentälle ilman minkäänlaista meikkivoidetta matkassani.
  Taxfreessä kerroin myyjälle toiveeni. En halunnut mattameikkivoidetta, mutta ihon pienet virheet ja punoitus oli saatava piiloon. Hintahaarukkaa tai merkkitoivetta en antanut, vaan olin siinä tilanteessa kaikille vaihtoehdoille avoin ja ehkä vähän yllätyksekseni mut ohjattiin MACin tuotteiden luo. Myyjän mainitessa Mineralize Moisturen tulin ajatelleeksi jotain seinämaaliin verrattavissa olevaa tököttiä ja sen jälkeen pilipalimineraalimeikkivoidetta, mutta myyntipuhe onnistui ja lähdin lennolle kyseinen meikkivoide käsimatkatavaroissani. Stockmannin verkkokaupassa kerrotaan seuraavaa:

"Meikkivoide, joka sisältää optimaalisen määrän puutereita, jotka auttavat tasoittamaan ja silottamaan ihon virheitä ja juonteita. Valoa heijastava, satiinimaisen pinnan antava tuote, joka saa ihon näyttämään huolitellulta ja raikkaalta. Sisältää SPF 15 -suojakertoimen sekä MACin 77-Mineral Complex -koostumuksen, karitevoita ja E-vitamiinia."

pärstä

Olen sitä mieltä, ettei yhdestäkään meikkivoiteesta ole päihittämään talvikuivaa ihoa 6-0 -tuloksin, mutta erityisesti taxfree-myyjän puheet kosteuttavista ainesosista ja valoa heijastavasta koostumuksesta saivat sukat pyörimään jaloissa. Mulla oli koneessa aikaa ottaa selvää uudesta ostoksestani ja kyllähän sitä meinasi tulla suru puseroon, kun luin, että meikkivoiteen peittävyys on läpikuultavasta puolipeittävään. Ajattelin saaneeni jälleen kerran jotain onnetonta litkua, joka hehkuu kuuhun saakka, muttei peitä mitään. Seuraavana aamuna meikatessani sain onneksi kuitenkin pyörtää epäilykseni, sillä meikkivoide toimi kuin unelma. Eihän kyseessä mikään parrasvalojen loisteen moitteetta kestävä runaway-meikkivoide ole, mutta nyt miltei viiden kuukauden mittaisen "testauksen" ja talven kamalimpien pakkaspäivien jälkeen voin käsi sydämella sanoa, että tästä mä en hetkeen aio luopua!

+ Riittoisuus: kaksi pumppausta peittää näppyjen jälkeensä jättämät arvet sekä kevyen punoituksen ja kirjavuuden.
+ Kosteuttavan vaikutuksen todella tuntee ja hetkellisen käytön jälken myös näkee.
+ Hehkuva ja luonnollinen lopputulos ilman hileitä ja hiukkasia, vasemmalla näkyvässä gifissä mulla on kasvoillani kulmakynän lisäksi pelkkä meikkivoide.
+ Levittyy sulavasti eikä takerru ihon kuiviin kohtiin sillä tavalla, että keskustelukumppani sitä huomaisi.
+ Laaja sävyvalikoima.
+ Pysyy hyvin paikoillaan työpäivän ajan, mutta vaatii ehdottomasti puuterin kaverikseen.
+/- Suojakerroin 15. Miten tämän sitten omalla kohdallaan kokee.
- Neljääkymppiä hipova hintalappu.
- Heikko saatavuus kivijalkamyymälöissä.
- MAC ja Kiina
- Pumppu ei kuulu omiin suosikkeihini; sen saa näyttämään törkyiseltä melko vaivattomasti ja korkin puuttuminen lisää meikkipussiin räjähtämisen riskiä.
- Kiireessä ja matkan päällä meikkaamista silmälläpitäen olisi kiva, jos tämä toimisi kuivalla iholla yhtä hyvin siveltimen kanssa kuin kostealla meikkisienellä levitettynä. 


Jos kuitenkin tuntuu siltä, että joku noista miinuksista on ihan ylitsepääsemätön, niin on mulla suositella paria muutakin vaihtoehtoa, jotka ovat huomattavasti paremmin lähestyttäviä joko hintansa tai saatavuutensa puolesta.

P2180808

Otin yllä olevan kuvan alunperin sävyvertailun vuoksi, mutta jälkikäteen tajusin kahden verrokkimeikkivoiteen lukeutuvan yksiin mun tämän hetkisistä halppissuosikeistani. Näihin siis tukeudun, kun en halua tai voi käyttää tyyriimpiä meikkivoiteita. Ensimmäiset kaksi tippaa ovat molemmat Mineralize Moisture Foundationia, ensimmäisenä sävy NC15 ja toisena tällä hetkellä käyttämäni sävy NW13. Kolmas tippa on Lumenen Matt Control -meikkivoide sävyssä 0 ja viimeisenä The Ordinaryn Serum Foundation sävyssä 1.0N. Lumene on ollut vakkaripelastajana mun varastoissa jo useamman vuoden, The Ordinary liittyi seuraan vasta viime vuonna. Ominaisuuksiltaan nämä kaksi eivät mene mitenkään yksiin Mineralize Moisturen eivätkä edes toistensa kanssa, mutta sävyvalikoimasta löytyy vaihtoehto vähän kalpeammallekin hipiälle eikä näiden käyttäminen ole aiheuttanut mulle valtavaa turhautumista, vaikka iho olisikin vähän kuivemmassa kunnossa.

Miten tuskallista meikkivoiteen etsiminen teille on? Onko the meikkivoidetta löytynyt vielä vai jatkuvatko etsinnät edelleen? 

5 kommenttia:

 1. Itse siirryin mineraalimeikkipuuteriin ja se on vähän huono talvella, kun iho kaipais kosteutusta, mutta puuteri kun on puuteri... Mutta en vaan koe omakseni enää nestemäisiä, koska ne tahraa ihan sikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans kokeilin noita mineraalipuutereita toissakesänä ja se suhde alko tosi hyvin, mut ei ne vaan lopulta ollu mun juttu :(

   Poista
  2. Multa katos kaikki näpyt, ainut et pintakuivalle se ei oo paras vaihtoehto, mut toisaalt pitää ihon kuivana, et sekaihosena se rasva ei puske samalla tavalla. Nestemäisiä oon tiiraillu, mut en tykkää yhtään siitä kun ne jää takin kaulukseen AINA :-D sit saa olla sappisaippualla hinkkaamassa. Mineraali taas ei jää mihinkään ja helpoiten saa poiskin. Oon tosin monesti vedelly nyt ihan ilmankin, mut joskus kaipaa sitä nestemäistä - ei vain ole sitä oikeeta sävyä. Kaikki niin valkosia tai oransseja :(

   Poista
 2. Mä oon käyttänyt hetken aikaa Estee Lauderin Double Wearia ja se on kyl osottautunut ihan täydelliseks. Meikkivoide näyttää yhtä hyvältä vielä illalla yhdeksän aikaan kuin aamullakin ennen seitsemää vastalevitettynä. Mac:in meikkivoiteita olis mielenkiintosta päästä kokeilemaan jossain vaiheessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kovasti halunnut tykätä tuosta Double Wearista nimenomaan sen kehutun kestävyyden takia, mutta se on vaan mulle ihan painajaismainen tuote :'-D Nyt pitäis jossain vaiheessa kokeilla sitä kevyempää versiota, oisko siinä yhtään armeliaampi koostumus!

   Poista