PROJEKTI TAULUSEINÄ

6. helmikuuta 2018


idtaulu


Kun tässä on jo tovi karisteltu opiskelijaelämän rippeitä housunlahkeista, ei arvokkaammatkaan kodin hankinnat oo ajaneet meitä enää kuukauden pituiselle makaronidieetille. Ikean kalusteita ja käytettyä mööpeliä löytyy toki edelleen, mutta lähinnä siitä syystä, että me molemmat pidetään niistä, eikä kaivata tilalle kalliimpia design-vaihtoehtoja. Ollaan voitu huoletta suunnitella sellaisia (vähän tyyriimpiä) "äidiltä tyttärelle" -ratkaisuja meidän kotiin.

Entistä kestävämpien sisustusvalintojen taustalla on pari asiaa. Sen lisäksi, että työskentelen nykyisin kotimaisen designin parissa, on menoon meidän kotona vaikuttanut nykyisen asuntomme nykyaikaisuus ja laadukkuus aina lattiamateriaaleista sijaintiin. Voidaan hyvillä mielin tehdä vähän kalliimpia hankintoja just tähän kotiin, sillä vielä parempaa vuokra-asuntoa varten tiskiin pitäisi lyödä ihan huomattava summa euroja, eikä se olisi kovinkaan kannattavaa. Omaa kotia varten taas on säästettävä vielä muutama tovi.
  Toinen seikka meille tuli ilmi jo ennen muuttoa, kun luimme vuokrasopimuksen mukana tullutta infopläjäystä, jossa kehotettiin valitsemaan taulujen ja muiden ripustusta vaativien sisustusjuttujen paikat tarkoin, jotta upouusien seinien turhalta rei'ittämiseltä vältyttäisiin. Mietin tätä ohjeistusta suhteellisen pitkään ennen kuin sitten päätin yrittää ripustaa suhteellisen vakituisessa paikassa sijaitsevan kampauspöytäni valaisimia seinälle edellisessä asunnossa hyväksi toteamillani taulukoukuilla. Uuden kodin seinä pisti kuitenkin hanakasti vastaan ja taulukoukku hajosi käsiin. Tätä siinä infovihkosessa siis tarkoitettiin ja tämän insidentin jälkeen taulujen paikkoja on mietitty pitkään ja hartaasti, eikä iskuporakonetta ole otettu esille ihan hetken mielijohteesta. Haluan, että seinillä oleva roina on ja pysyy harmoniassa lattialla olevan roinan kanssa.

P2040631 (3)

Meidän vanhat taulut ovat jo löytäneet paikkansa, mutta muutama viikko takaperin Deseniolta otettiin muhun yhteyttä ja kysyttiin, lähtisinkö mukaan yhteistyöhön. Olen aiemminkin työskennellyt Desenion kanssa ja olin sillä kertaa kovin tyytyväinen niin saamiini julisteisiin kuin palveluunkin, etten nähnyt syytä kieltäytyä tälläkään kertaa. Jottei tämä kappale menisi tyystin kasvottomaksi mainostukseksi, niin mainittakoon vielä sekin, että mä olen parin viime vuoden aikana käyttänyt Desenion tuotteisiin myös omia rahojani. Koen, että kyseessä nyt vain on ehdottomasti paras suomalaisten saatavilla oleva printtitoimittaja.
  Yhteistyön merkeissä sain valita kotiimme muutamia printtejä sekä kehykset niille. Seinäksi valikoitui olohuoneemme pisin seinä, jota vasten myös televisiomme on. Kyseinen seinä on näyttänyt jo pitkään auttamattoman tyhjältä, mutta se on osoittautunut myös haastavaksi sisustaa, sillä vaikka seinä on monta metriä pitkä, sen rikkoo toisessa nurkassa pieni katon rajassa sijaitseva ikkuna ja toisessa mieheni työpöytä. Näitä seikkoja silmällä pitäen suunnittelin televisiomme viereen kokonaisuuden, jota voisin halutessani kuitenkin jatkaa joko nykyisessä asunnossa tai sitten siellä ekassa ihkaomassa kodissa.

P2040636

Halusin taulukokoelmaa pykätessäni kunnioittaa sitä, että meidän katon alla asuu kaksi ihmistä. Vaikka mä harvoin suoranaisesti kysyn puolisoni mielipidettä tuikkukipoista tai tyynynpäällisistä, on meillä silti olemassa sanaton sopimus siitä, että meidän koti näyttää meidän molempien kodilta. Ei vain mun tai hänen kodilta. Tällä kärjellä julisteiden värimaailmaksi valikoitui jossain määrin neutraalit ja rauhalliset sävyt, jotka mätsäisivät ympärillä vallitsevaan harmaaseen seinämaaliin. Desenion älyttömän kattava valikoima teki kuitenkin tepposet ja mä ihan tosissani menetin paritkin yöunet taulukokoelmaa suunnitellessani.
  Koko homma lähti liikkeelle koukeroisesta Marrakech Riad -julisteesta, joka lähtemättömän vaikutuksensa takia oli ihan pakko saada. Selasin Desenion Inspiraatio-välilehdeltä löytyviä kokonaisuuksia, pykäsin vaikka minkälaisia mallinnuksia suunnittelutyökalulla ja kulutin puolikkaan pinkan post it -lappuja taulujen layoutia suunnitellessani. Hitsinmoinen homma siinä oli, mutta ainakin meillä on nyt just meidän kotiin sopivan tauluseinän alku, joka toimii sellaisenaan, jota voin halutessani jatkaa ja jonka välittömään läheisyyteen niin tilaamani matto kuin ostoslistalla oleva sohvapöytäkin sopii.

P2040618
Architecture BerlinNorth Las Vegas | Flawsome | Eucalyptus Branch Two | Marrakech Riad

Mikäli siellä ruudun toisessa päässä seinät kaipaavat akuuttia piristystä, niin koodilla jennatoiv saa -25% Desenion julisteista* 6.-8.2.2018 välisenä aikana! *Alennus ei koske handpicked- tai yhteistyöjulisteita eikä kehyksiä.

Mainittakoon loppukevennyksenä vielä sen verran, että jätin taulut lauantaina mieheni ja veljensä ripustettaviksi, kun lähdin itse elokuviin pikkuveljeni kanssa tämän syntymäpäivän kunniaksi. Jos taulujen sisältö saa hetkeksikään epäröimään sitä, että miehellä olisi ollut mitään tekemistä niiden valitsemisen kanssa, niin kyllä sen viimeistään taulujen aavistuksen verran päin honkia menneestä sijoittelusta huomaa. Kuten sanottua, nämä taulut on meidän molempien kodissa, jossa nipon perfektionistin lisäksi asuu myös rentoranteinen hulivili.

6 kommenttia:

 1. Ai kamala noi taulujen välissä olevat raot :-D itsellä mies taas se tarkempi osapuoli, joten tosi outoa, että teillä toi meni noin päin! Tai no ei kovin, mitä nyt olen miehestäs selittänyt. Ite oon tykänny myös Desenion tauluista, mies ei vaan oo niille lämmenny yhtään, kun haluaa ihan oikeaa taidetta... Koitahan sitten löytää sellasta jostain..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas (omaksikin yllätyksekseni) pidän tuosta epäsäännöllisyydestä, taulut kaipaavat lähinnä vatupassia :-) Ja enemmän tulee törmättyä omassa lähipiirissä siihen, että mies on se huithapeli - oon aina pitänyt turhantarkkaa isääni luonnottomana poikkeuksena :'-D

   Poista
 2. raaah tosta ois saanu niin kivan ku asettelu ois onnistunu. nyt näyttää vaan tosi epäonnistuneelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks tässä maailmassa harva asia on lopullista :)

   Poista
 3. Kamala :D ei jatkoon vaikka muuten ratsasteletkin turvallisilla ja toimivilla sisustusratkaisuilla. Olisi tehnyt tosta sitten oikeasti epäsäännöllisen näköisen eikä niin, että toi näyttää pieleen menneeltä asettelulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, toivottavasti mun olohuoneen seinä ei nyt pilannut sun päivää ihan totaalisesti :/

   Poista