UUTTA PONTTA BLOGGAUKSEEN

25. marraskuuta 2017

Totesin jo kaksi vuotta sitten, että mun rakas, lukioajoista saakka uskollisesti mukana kulkenut Canonini on tulossa hyvää vauhtia tiensä päähän. Tilanne on käynyt sietämättömäksi siinä mielessä, että (hyvällä tuurilla) ottamastani sadasta kuvasta noin neljännes onnistuu. Enkä nyt tarkoita ilmeitä tai kuvakulmia, vaan yksinkertaisesti kuvien mekaniikkaa. Suosimallani "bloggaajalinssillä" (50mm f/1.8) on ihan oma sielunmaailmansa ja huonoon näköön yhdistettynä haluttu tarkennus on omanlaisensa mission impossible. Kameran runko on edelleen siedettävässä kunnossa, mutta vaatisi perusteellisen puhdistuksen sisuskalujaan myöten. Sekä rungon pölyisyys että lempilinssini huonokuntoisuus ilmentyvät konkreettisesti rakeisina ja sumuisina kuvina.

IMG_1093

Kaksi vuotta sitten syntymäpäivälahjaksi saamani Olympus PEN E-PL6 on kuitenkin jäänyt tyystin tuon järkäleen varjoon. Kyseisen sarjan kameroiden mukana yleisimmin tulevasta karvalakkiobjektiivista kun ei ole yhtään mihinkään. Se on valehtelematta aivan kamala ja todella kömpelö käyttää. Kuvittelin starttaavani upean uran Youtuben saralla kyseisen minijärkkärin myötä, mutta kissanviikset – objektiivi on äänekäs ja toistaa värejä todella kummallisella tavalla, enkä ihan yleisesti ottaen välitä pieniaukkoisista linsseistä ollenkaan. En edelleenkään aio hypätä videobloggaamisen kelkkaan, mutta torstaina hankin itselleni jotain, joka tulee varmasti auttamaan blogin puolella. En koe täysin uuden järjestelmäkameran ostamista ajankohtaiseksi juuri nyt, enkä halunnut ostaa uutta Canonin 50-millistä sen muovirunkoisuuden ja sen myötä kovassa käytössä nopeasti kuluvan raudan vuoksi. Siispä lähdin pohtimaan seuraavaa kalustohankintaani kaapin perukoille jääneen Olympukseni näkökulmasta...

IMG_1080

Olympus M.Zuiko 45mm f/1.8 on ollut ostoslistallani oman PENini kotiuttamisesta lähtien. Bloggaamisen murrosikää potiessani ja ruuhkaisimpia opiskeluvuosia viettäessäni sen hankinta on kuitenkin jäänyt ties kuinka monesti, vaikka olen koko tämän parivuotisen ajan ollut ihan vakioselaaja tiettyjen jälleenmyyjien verkkokaupoissa. Nyt kun olen töissä ja tulevaisuus näyttää taloudellisessa mielessä jokseenkin valoisalta, uskalsin vihdoin päivittää kamerakalustoani.

Mä en ole vielä päässyt kunnolla testaamaan kameraa, mutta lähdetään tänään ulkoilemaan Hertan kanssa ja kamera kera uuden linssinsä lähtee tietysti mukaan. En myöskään malta odottaa, että pääsen kuvaamaan teille päivän meikkilookeja. Se vuosia sitten turhakkeeksi kokemani kääntyvä näyttö on kyseisessä hommassa melko krusiaali ominaisuus olla olemassa. Canon joutaa tämän myötä eläkkeelle, sillä vaikka olen tällainen vanhan liiton kameroihin ensitilassa nojautuva mummeli, on mun tässä kohtaa pakko laittaa kuvien laatu oman käyttömukavuuden edelle. Olympus aiheuttaa mussa edelleen sellaisia mihinkään pystymättömän pokkarin fiboja, mutta toivottavasti tämä uusi hankinta saa mut vihdoin ajattelemaan toisin!

2 kommenttia:

 1. Toi linssi on ihan para! Itsellä olympus OMD em1 ja toi linssi kulkee mukana AINA. Toinen mitä suosittelen on joko lumix 20mm tai sitten olyn 17, jos haluu laajempaa linssiä! Mutta tolla pärjää pitkälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilisen testailun pohjalta uskallan väittää olevani rakastunut! Kamera toki vaatii vielä vähän totuttelua, kun on niin pinttynyt Canonin käyttäjä, mutta oli tää ehdottomasti loistohankinta 😊

   Tuo 17mm on myös yks sellainen, joka kovasti kiehtois seuraavana kapineena, mutta pitänee perehtyä myös tuohon Lumixin vaihtoehtoon!

   Poista