PIHISTÄ VS PANOSTA: PEITEVOITEET

12. elokuuta 2017

Peitevoiteet on aina olleet mulle yksi hankalimmista tuotteista hankkia. Oli aika, kun mä en käyttänyt niitä ollenkaan, mutta nykyisin kyseessä on kategoria, joka on vahvasti läsnä mun päivittäisissä meikkirutiineissa – jos en millään jaksa kammata naamaani, mutta näytän haudasta ylös kavunneelta, kulmakynän ohella peitevoide on tuote, johon nojaudun. Niiden moninainen maailma on kuitenkin avautunut mulle vasta parin viime vuoden aikana ja tässä ajassa mä olen ehtinyt kokeilla vähän kaikkea vähän kaikenlaisista hintaluokista.
  Tieto lisää tunnetusti tuskaa ja sama sananparsi on lausuttavissa myös meikkiostoksilla käydessä. Kun on kerran saanut sivellä itseensä miltei nestemäisestä kullasta seuraavaa värivoidetta, on halppiksiin todella vaikea palata. Saati uskoa. Mä olen kuitenkin uutterasti pyrkinyt etsimään ja testailemaan peitetuotteita, joihin nojautua, kun MACin Pro Longwear loppuu eikä matkaa Helsinkiin ole tiedossa ihan lähitulevaisuudessa. High end -brändien tuotteissa on kuitenkin se onni, että niissä käytetyn pigmentin määrä on usein suoraan verrannollinen hintaan, eikä nyt vaikka siellä Stockmannin MAC-pisteellä tarvitse vierailla kuin ehkä kerran tai pari vuodessa.

IMG_0319

Onnekseni mä olen kuitenkin löytänyt loistavan hätävaraputkilon. Tosin miltei samaan hengenvetoon menin ja pyysin Yhdysvalloissa vieraillutta ystävääni toimimaan minulle vielä Pro Longweariakin monin verroin hankalammin saatavilla olevan peitevoiteen välikätenä. Tiedän jo, että Essencen Camouflage toimii loistavasti Pro Longwearin hätävarakorvaajana, mutta miten se toimii uuden ihastukseni – Tarte Shape Tapen – rinnalla?
  Se kaikista selkein ja samalla ärsyttävin ero lienee saatavuudessa. Shape Tapella lutratakseen on matkustettava joko Yhdysvaltoihin tai sitten tehtävä järjettömät toimituskulut ja mahdolliset huolintakulut sisältävä tilaus Tarten omaan verkkokauppaan. Koska Shape Tape on toistaiseksi "Ulta Only", ei sitä ole mahdollista löytää edes Euroopan Sephoroista. Essencen Camouflagea kattelin viimeksi tänään paikallisen Tokmannin kempparissa.

IMG_0327

Tuotteiden koostumus kämmenselälle testatessa ei poikkea toisistaan ihan niin hirveästi. Camouflage on ehkä himpun verran kuivempaa, mutta sekin voinee taas johtua siitä, että oma tuubini on asuttanut meikkivarastojani jo ihan hyvän aikaa. Mainitsemisen arvoista lienee kuitenkin se, että Camouflage voi hapettua iholla, jos sellaiseen on yhtään taipumusta. Kasvoilla ero ei niinkään näy, mutta ylläoleva kuva on otettu joitain minuutteja swatchauksesta, eikä Camouflage todellakaan ollut noin paljon Shape Tapea tummempi heti swatchauksen jälkeen. Tässä kohtaa sovinnee kai myös valottaa tuotteiden sävyvalikoimaa; Essence Camouflage 2, Tarte Shape Tape 14. Itselläni on käytössä Camouflagesta sävy 05 Ivory sekä Shape Tapesta sävy Fair Neutral.

P1010339

Ylemmässä kuvassa mulla on kasvoillani pelkkä Armani Luminessence BB-voide sekä vähän highlighter-kynää sharppaamassa kulmia. Alemmassa kuvassa kasvoille on peitevoiteen lisäksi lisätty Hourglassin Ambient Lighting Powder kiinnittämisen merkeissä sekä poskipuna ja highlighter. Mä kärsin todella kummallisista silmänympäryksistä, sillä ne eivät ole niinkään tummat vaan enemmänkin purppurat ja herkästi punehtuvat. Myrskyn silmä on ennemminkin aivan silmän sisänurkan tuntumassa sekä yläluomilla, kun taas varsinainen silmänalunen on suhteellisen neutraali muualle kasvojen ihoon verrattuna.
  Essence Camouflage tekee sen, mitä pitää ja on aivan älyttömän budjettiystävällinen tuote. Käytin sitä todella pitkään korvaavana tuotteena MACin Pro Longwear Concealerille, kun asiaa Stockmannille ei hetkeen ollut. Tuote ei ole hirvittävän riittoisaa, sillä tummemmat silmänympärykset omaava henkilö voi joutua lutraamaan sen kanssa aika tavalla ja yksi putilo hupenee arviolta 2-3 kuukaudessa.
  Tarte Shape Tape on juuri sellainen kuin sen odotinkin olevan. Riittoisa, armelias kuivalle iholle ja äärimmäisen peittävä. Eräänä iltana suihkusta tultuani ihmettelin kylppärin huuruisesta peilistä vaaleina hehkuvia silmänalusiani – se oli Shape Tape. Jos jotain tympeää tuotteessa on, on se pakkaukseen valittu jättiläismäinen applikaattori. Mun silmät on suhteellisen syvällä päässä ja nyt kun on nämä ripsienpidennyksetkin, on Shape Tapen möykyllä vaikea päästä silmän sisänurkkaan käsiksi. Myös tuotteen annostelu tuotti aluksi haasteita juurikin suuren applikaattorin vuoksi.

Essence tulee tarjoamaan jälleen hyvän korvikkeen loistavalle high end -tuotteelle, kun Shape Tape tältä erää menee ja loppuu. Myös 20 vuotta itseäni vanhempi äiti ihastui Camouflageen, joka sekin kielii siitä, ettei kyse todellakaan ole ihan sudesta tuotteesta!

PS Häihin on tänään tasan viikko, iik!

10 kommenttia:

 1. Paljon näillä tuotteilla on hintaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäköhän tuo Essence nyt ois, 3-4 euroa? Shape Tape on 25$ + mahdolliset verot/toimituskulut/alv.

   Poista
 2. mä ostin ton camouflagen hätävarana sille toiselle Essencen peitevoiteelle (nimestä en nyt oo varma, 16h lasting-jotain?) enkä kyllä tykkää yhtään. kuivan sekaihon omistajana tuntu että jälki oli cakey, kuivatti silmänalusia enemmänkin mutta ei sitten pysynyt paikoillaan kun ennen meikkausta öljysin silmänaluset ja kiinnitin baking-metodilla. ja toi sävyvalikoimakin on naurettava :D pitäydyn siis edelleen siinä toisessa Essencen putilossa, joka on koostumukseltaan hieman ohuempi ja sävyiltään lämpimämpi mun ruskettuneelle iholle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, mulla on myös kuiva sekaiho, enkä oo havainnut noin radikaalia käyttäytymistä siltä :O Mutta tää on niin tätä, kun kaikki ei sovi kaikille, vaikka sama ihotyyppi kokeilis samaa tuotetta...

   Poista
 3. Ei vitsi tarviin ton shape tapen, mutta ei millään huvittas maksaa päälle 40€ postikulujen ym takia D: Täytyy ehkä testata tota essencee, mut mietityttää jäiskö sävyt liian tummaksi itelle nimimerkillä kalkkilaivan kapteeni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi lopullinen hinta on kyllä ihan järkky. Pitäis tehä kimppatilaus, mutta kun ei multa löydy niin montaa meikkifriikkikamua, että toimitus ja huolinta muodostais järkevän summan per pää :-D

   Poista
 4. Aijai mä oon super kade tuosta Shape Tapesta! About kaikki rakastaa sitä ja kuten itsekin mainitsit on saatavuus Suomeen lähes mahdoton..ehkä vielä jonain päivänä! Kiitos kuitenkin tästä postauksesta. En olekaan essencen camouflagea vielä päässyt kokeilemaan, mutta se asia pitää korjata pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä ei itsellekään oo vielä tullut mitään erityisen negatiivista arvostelua vastaan :-) Essencen Camouflagen rinnalla kannattaa tsekata myös sisarmerkki Catricen Camouflage-peitevoide!

   Poista
 5. Camouflage on ollu mun pelastus! Usein valitsemani peitevoiteet on liian vaaleita, jos ei laita kummosempaa meikkipohjaa. Tai tummia. Mut tää Essencen menee just tollasenaan, ei erotu naamasta vaaleina tai tummina läiskinä, vaan sulautuu ihoon ja meikkipohjaa ei välttämättä tarvi ollenkaan. Tarten Shape Tapeen olisin ollut investoimassa joulukuussa, kun on matka Köpikseen tiedossa ja kuvittelen Euroopan Sephoroissa olevan myös tuo Tarte myynnissä. Nyt pitää siis pysyä Essencessä, toki hinta miellyttää siinä enempi :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua vaivaa yleensä peitevoiteiden keltasuus, kun pohjasävy on lähempänä neutraalia ja kärsin herkästi punotuksesta. Onhan tuo Ivorykin aika keltaista, mutta ei niin silmiinpistävästi, etteikö se olis häivytettävissä!

   Mutta hei, Sephoroissa myydään Too Facedia ja mä olen ainakin Born This Way -sarjan peitevoidetta kuullut kehuttavan, että jos se ois sit sellanen hyvä korvike :-)

   Poista