HOME IS A FEELING

6. elokuuta 2017

Yhteistyössä LähiTapiola Vellamo*

IMG_0306

Elämä on hullu juttu. Sitä päättää toista ja päätyy tekemään lopulta aivan toisella tavalla. Pari vuotta sitten me päätettiin, että tästä nykyisestä asunnostamme muutetaan vasta sitten, kun meillä on varaa omaan. Muuttaminen on aivan hirveä homma ja häätkin oli tulossa. Noh, ne häät on alle kahden viikon päässä ja me ollaan taas vuokra-asuntomarkkinoilla.

IMG_0315

Lähdin keväällä Lähi-Tapiolan* yhteistyökamppikseen, jossa meidät bloggaajat haastettiin pohtimaan omaa nykyisyyttä, tulevaisuutta, unelmia ja keinoja, joilla toteuttaa sekä turvata ne. Me haaveillaan omasta kodista, yhteisestä vakaasta tulevaisuudesta. Mutta se sellainen aikuisten elämä tuntuu edelleen olevan niin hitsin kaukana, ettei sitä osaa pitää missään määrin konkreettisena asiana ainakaan vielä. Mulla on mahdollisuus työllistyä heti valmistuttuani, mutta koskaan ei tiedä, miten ensi viikolla alkuun pantava opinnäytetyöprosessini etenee. Valmistunko jouluna? Entäs jos mokaan töissä todella pahasti ja mun työsopimusta ei jatketa opinnäytetyön valmistuttua?
  Lähi-Tapiolan kanssa käyntiin pistämäni rahastosäästäminen* on nyt hyvässä vauhdissa ja odottelen parhaillaan seuraavaa tilipäivää, jolloin voin jälleen kartuttaa rahastoa pienellä summalla. Tässä on kuitenkin jo niin monen monituiseen kertaan todettu, että vaikka elämäänsä kuinka suunnittelisi, ei se koskaan tule menemään tasan niin kuin on suunniteltu. Voisiko rahastolle olla joku muukin kohde, jos sen kanssa ei parin vuoden päästä lähdetäkkään omakotitalometsälle?

IMG_0300

Miksi me sitten ollaan lähdetty hakemaan taas uutta vuokra-asuntoa? Suoraan sanottuna mua ensimmäisen kerran ihan oikeasti harmittaa muuttaa pois nykyisestä kodistamme. Tätä paikkaa mä en ole koskaan kutsunut kämpäksi, tämä on aina ollut koti. Ollaan asuttu tässä suhteellisen kauan edellisiin asuntoihimme verrattuna ja tässä 60-luvun epäkäytännöllisyyksin varustetussa kerrostalokaksiossa on pitkään leijunut se kotifiilis, jota edellisessä asunnossa ei koskaan ollut. Mutta meidän kotiin kuuluu myös karvaiset ja nelijalkaiset otukset, joita nykyiseen kotiimme ei saa ottaa. Harkitsimme jopa muuttoa saman taloyhtiön sisällä, koska naapuritalossa olisi tarjolla tismalleen samanlainen asunto, jonka omistaja taas sallii lemmikkieläimet asunnossa pidettäviksi. Odotellaan tällä hetkellä vastausta muutamasta muustakin lemmikkivapaasta asunnosta ja samalla mä olen täällä sormet ristissä, että löydetään uusi samanlainen fiilis. Mun kaltaiselle kotihiirelle kotona viihtyminen on ihan älyttömän tärkeää ja erityisesti edellisessä asunnossa inhosin sitä, miten sinne mennessä ei koskaan oikein tuntunut siltä, että olisi mennyt kotiin.

IMG_0317

Lähitulevaisuudessa koti- ja tapaturmavakuutusten lisäksi myös lemmikkivakuutus* tulee olemaan ajankohtainen. Netin koirafoorumeita jo vuosia seurattuani olen toistamiseen kauhistellut joidenkin eläinlääkärikustannusten mittasuhteita ja vaikka koira on perheenjäsen, on sitä tässä tilanteessa kai ihan hyvä ajatella konkreettisena hyödykkeenä - kuka muka ei vakuuttaisi asiaa tai esinettä, josta aikoo maksaa nelinumeroisen summan? Karttuessaan ne rahastosäästötkin voivat olla pika-apu odottamattoman eläinlääkärikeissin osuessa kohdalle. Se tietysti tarkoittaa koko asuntosäästörumban aloittamista uudelleen, mutta ollaan tultu vuosien varrella siihen tulokseen, että ihan sama missä me asutaan, kunhan meillä on toisemme. Ja se pörröinen hännänheiluttaja.

2 kommenttia:

 1. Olen ihan aivan varma, että saat lukea vittuilua tässä postauksessa :D heti kun luin sanan "muutto" niin mietin että voi Jenna minkä sanan heitti ilmaan.
  Mutta kyllä, tiedän sen tunteen ja siksi ostettiin ihan oma koti miehen kanssa ja tämä tosiaan on KOTI. Muualla en tunne eläväni samalla tavalla, kuin täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon saanut olla nyt yllättävän rauhassa, odotin itsekin vähän jotain kakkamyrskyn kaltaista :'-D Mutta onhan tässä asuttu jo melkein kaksi vuotta ja mitä väliä sillä kenellekään on, vaikka muuttaisin kolmesti vuodessa ;-)

   Mua kyllä ihan oikeasti raastaa muuttaa nykyisestä kodista pois, mutta ehkä se karvakorva sitten lisää sitä kodintuntua niissä tulevaisuuden osoitteissa :-)

   Poista