PIHISTÄ VS PANOSTA: LIQUID LIPSTICK

12. toukokuuta 2017

Nestemäiset huulipunat ovat ehdottomasti olleet se juttu parin viime vuoden ajan, multakin löytyy niitä jo ihan kivan kokoisen kokoelman verran. Koko buumin kuningattarena paistatteli todella pitkään Anastasia Beverly Hills ikonisine sävyineen, mutta sittemmin entistä useammat brändit ovat tuoneet markkinoille oman liquid lipstickinsä ja sen myötä, kun Anastasian huulipunat tulivat Kickseihin, on niistä tullut vain yksi tuote muiden vastaavien joukossa. Myös Sleek on parin viime vuoden aikana kasvattanut tietoisuuttaan kotimaisten kosmetiikkafriikkien keskuudessa ja mä tilasin omat ensimmäiset Sleek-meikkini toissa jouluna. Sittemmin en ole Sleek-varastoja kartuttanut, mutta ymmärrän mistä kaikessa hehkutuksessa on kyse.
  Tämän kertaisen Pihistä vs panosta -taistossa vastakkain ovat Anastasia Beverly Hillsin Liquid Lipstick sävyssä Crush ja Sleekin Ultra Smooth Matte Lip Cream sävyssä Birthday Suit. Suosittuja tuotteita suosituissa sävyissä, mutta mitä ekstraa 20 euroa kalliimmassa Anastasiassa  muka on Sleekin tuotteeseen verrattuna?

IMG_72032

Tällä kertaa valitsin keskenään hyvin samankaltaiset sävyt, jotta vertailu olisi mahdollisimman helppoa. Nestemäisten huulipunien osalta ei ole mitenkään erikoista, että yhden tuoteperheen sisällä koostumus tai pigmentti vaihtelisi todella radikaalistikin eri sävyjen välillä. Esimerkiksi mun toinen omistamani Sleek-huulipuna on todella vetinen Birthday Suitiin verrattuna.
  Vaaleaihoisella pohjalla Crush ja Birthday Suit edustavat kumpainenkin sitä sellaista täydellistä tummaa nudea, joka on arkisävynä äärimmäisen helppo. Tietysti sävyn lopullinen ulkonäkö huulilla vaihtelee aina oman ihon ja huulten pohjasävyn mukaisesti, mutta itselläni nämä molemmat ovat mattaisia "my lips but better" -sävyjä. Ainoastaan Anastasia näyttää hylsyssään (pettymyksekseni) hieman vaaleammalta ja kylmemmältä kuin miten se omaan kämmenselkään swatchattuna tai huulille levitettynä lopulta kuivuu.

Näiden huulipunien välinen hintaero on huima. En ole tarkistanut Kicksin hintoja Anastasian huulipunille vähään aikaan, mutta itse maksoin omastani vajaa vuosi sitten noin 30 euroa. Sleekin punan hinta vaihtelee ostopaikasta riippuen 7-10 euron välillä. Toki Kicksin hinnoissa on erityisesti Anastasian tuotteiden kohdalla surullisen kuuluisa suomilisä, mutta vaikka huulipunan tilaisi Anastasian omasta verkkokaupasta, tulisi hintaa toimituskulujen jälkeen melkein yhtä paljon. Näkyykö hinta sitten laadussa vai onko siitä puolet ilmaa?

IMG_72082
Anastasia Beverly Hills, Sleek

Suppusuisena pidän Anastasian pienestä aplikaattorista enemmän. Sleekin pitkä puikula on haastava käyttää, jos sitä levitysmaastoa ei ole mitenkään hirvittävästi, siinä on teräviä kulmia tai jos suupielet ovat todella syvät. Pieni ja jonkinlaista muotoa osakseen saanut Anastasian applikaattori on huomattavasti helppokäyttöisempi ja sillä täyttää vaivattomasti pienemmätkin huulet, vaikka toki ymmärrän, että suuret huulet omistava henkilö saattaisi ymmärtää paremmin Sleekin enemmän kerralla paikoilleen levittävän aplikaattorin päälle. En myöskään ole aivan varma, onko oma Anastasian hylsyni käyttäytynyt aina samalla tavalla, mutta tuotteen aplikaattori nappaa mukaansa aivan älyttömän määrän tuotetta kerrallaan ja saa epäilemään, onko hylsyn annostelija ihan reilassa...

Suurin ero tuotteiden välillä on varmastikin koostumuksessa ja sen käyttäytymisessä iholla. Viimeistään tässä kohtaa makeup junkie saattaa ymmärtää mistä on maksanut, vaikka toki Anastasian hinta on siitäkin huolimatta pöyristyttävä Suomen markkinoilla. Molempien levittäminen onnistuu ihan kiitettävästi ilman erillistä huultenrajausta, mutta Sleek lähtee helpommin liikkeelle ja murenee herkemmin pois, mikäli alla ei ole minkäänlaista pohjatyötä.

IMG_72092
Vasemmalta oikealle: Anastasia Beverly Hills, Sleek

Sleek on todella nestemäinen ja sitä on helppo levittää huulille liikaa. Ohut kerros kuivuu mataksi todella nopeasti, josta annan ehdottomasti kiitosta, mutta ohut kerros ei välttämättä takaa haluttua color payoffia ja kuten mainitsin, Sleek kaipaa alleen jonkinlaista pohjustusta. Muuten se pakenee huulilta ja murenee pelkän teekupin mukana pois  juustohampurilaisesta nyt puhumattakaan. Anastasia sen sijaan on valehtelematta ensimmäinen nestemäinen huulipuna, jota olen uskaltanut käyttää huoletta ilman rajauskyniä tai kummempia pohjustuksia ja johon luotan sellaisina arkipäivinä, kun ei välttämättä ole aikaa keskittyä omaan huulipunaan. Sleekin valitsen sellaisia tilaisuuksia varten, joissa ei ole ruokatarjoilua :-D
  Koostumukseltaan Anastasia on todella pehmeä, jostain voiteen ja moussen välimaastosta ja se kuivuu mattapintaiseksi ihan kohtuullisessa ajassa. Kun Sleekistä löytää sen optimin levitysmäärän, kuivuu sekin täysin mataksi, mutta tuo huulirypyt ja kuivuuden Anastasiaa herkemmin esiin.

Hintaansa nähden Sleekin Birthday Suit on toki hyvä. Pidän siitä enemmän kuin esimerkiksi NYXin Lingerie-sarjan punista, mutta yleisesti ottaen nestemäiset huulipunat ovat vähän sellaisia hit or miss -tuotteita ja jonkun luottohuulipuna voi olla toisen pahin painajainen. Sille on kuitenkin syynsä, miksen ole (toistaiseksi) ostanut lisää Anastasian huulipunia ja se on sen kova hinta. En ole koskaan nähnyt nestemäistä mattapunaa, joka olisi pysynyt huulilla ihan koko päivän ajan  kyllä ne menee muruksi ihan kaikki jossain vaiheessa päivää ja korjailu on tavallista huulipunaa paljon haastavampaa, oli merkki mikä hyvänsä. Suosittelisin ennemmin Anastasian nestemäisiä huulipunia, mutta vain henkilöille, joiden tiedän olevan valmiita maksamaan huulipunasta ja laadukkaasta pakkauksesta vähän ekstraa. Kyseessä ei kuitenkaan ole niin hulppea ja ylivoimainen tuote. Mikäli kosmetiikka ei ole niin lähellä sydäntä, luo Sleek aivan varmasti halutun lopputuloksen huomattavasti edullisemmin.

6 kommenttia:

 1. Mulla on tommosia lorealin kakspäisiä nestemäistä huulipunia, toisessa puolessa se väritökötti ja toisessa väritön "puikko" jolla väristä saa sitten halutessaan kiiltävän, ne kestää mulla ainakin rehellisesti koko päivän syömisineen juomisineen kaikkineen. Hintakin on alle 15€ :-) ihan vaan vinkkinä kun tuosta kestosta mainitsit :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä joskus tein niistä netissä pientä taustatutkimista ja idea vaikutti tosi hyvältä :-) Myynti on vaan taidettu lopettaa Suomessa, kun eivät oo tulleet missään vastaan. Toki en tiedä, onko myyty täällä alkuunkaan, kun en Lorealin meikkien suurin fani ole koskaan oikein ollut ja Sokoksellakin ständi tulee sivuutettua suhteellisen taitavasti 😁

   Poista
 2. Nuo Anastasian tuotteet on kyllä ihania, mutta harmittaa vietävästi, ettei nuo liquid lipstickit itselle käy (kuivuu tosi rumasti - liekkö mulla liian kuivat huulet...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tässä tuoteryhmässä on ihan hitsin harmi! Mä oon kohdannut saman Jeffree Starin huulipunien kohdalla - taistelin oman JS-punani aiheuttaman tappokuivuuden kanssa useamman viikon viime talvena :- ( Harmittaa, kun samalla muut löytävät niistä sen luottopunan, kun sävyt ovat mahtavia!

   Poista
 3. Itse oon ihan ihastunut NYXin lingerie sarjan sävyyn 08, mulle ihan täydellinen sävy ja näyttää hyvältä jos osaa laittaa vaan tarpeeksi ohuen kerroksen. :) Postissa on kyllä just tulossa colourpopilta muutama erilainen liquid lipstick, joten katsotaan päihittääkö ne NYXin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkilökohtasesti oon sitä mieltä, että CP vie Nyxin 6-0 :-D Lingerien koostumus on niin tuhtia, ettei se oo houkuttanut mua tarttumaan omiini sen jälkeen, kun oon päässyt tutustumaan moneen muuhun merkkiin! :)

   Poista