PIHISTÄ VS PANOSTA: HIGHLIGHTERIT

23. tammikuuta 2017

Ensimmäistä osaa pukkaa, vihdoinkin! Mä lupasin viime vuoden puolella vertailla muutamia kosmetiikkatuotteita, jotka tekevät jokseenkin saman homman, mutta ovat keskenään aivan päinvastaisista hintaluokista. Mulla on jo olemassa kuvamateriaalit muutamaakin tällaista postausta varten, mutta katsotaan nyt, miten ajatus ja idea ottaa tuulta alleen, että kannattaanko tätä postaussarjaa vastasuudessa jatkaa. Kerro siis ihmeessä, jos aihe kiinnostaa ja lukisit seuraavaksi oikein mielelläsi, miten kuuden euron nestemäinen huulipuna vetää vertoja Anastasia Beverly Hillsin vastaavalle!

IMG_7192

Ensimmäisenä syyniin pääsee tämän hetken kenties trendikkäin tuote, nimittäin highlighter eli korostuspuuteri. Vastakkain ovat MACin Mineralize Skin Finish kulttisävyssä Soft & Gentle ja Seppälän The Ultimate Bronzing Powder sävyssä 01 Rising Sun. Hintaeroa näillä on noin 25€ eikä kumpikaan ole perimmäiseltä käyttötarkoitukseltaan kasvojen korostamista varten, mutta mulla ei tulis pieneen mieleenkään sutia Mineralize Skinfinishiä juuri tässä sävyssä kaikkialle kasvoihin saati edes yrittää kasvojen "lämmittämistä" tuolla Seppälän puuterilla. Molemmat ovat siis äärimmäisen hohtavia ja omistamissani sävyissä ehkä vähän kummallisen värisiäkin. Ainakin siis tällaiselle kalkkilaivan kapteenille, ettäkö muka toimisvat alkuperäisen käyttötarkoituksensa mukaisesti.
  Jos mun silmät sidottaisiin ja mulle annettaisiin nämä kaksi pakkausta tunnusteltaviksi, en todennäköisesti osaisi antaa minkäänlaista hinta-arviota. MACin magneetilla lukittuva kansi luo ehkä hivenen kalliimman mielikuvan, mutta valehtelisin jos väittäisin, etteikö Seppälän kokonaan peilipintainen rasia olisi lainkaan mieleeni. Kaikenlisäksi molemmat ottavat ihan yhtä paljon itseensä niin sormenjäljistä kuin ilmoille pöllyävästä puuteristakin.

IMG_7195

Jos jätetään sävyt sikseen, on olennaisimpana erona mun mielestä koostumus. MAC on baked-tyyppinen ja käsikopelolla tarkasteltuna todella kova puuteri, joka tahtoo sivellintä siinä pyöritellessä pöllytä pitkin poikin, jossei osaa olla varovainen.. Koostumuksen ehdoton plussapuoli on mielestäni se, että tuote on helposti kerrostettavissa. Joidenkin mieleen aavistuksen liian glitterimäistä puuteria on helppo tulevaa tilaisuutta silmällä pitäen lisätä ja sen saa toimimaan niin arjessa kuin juhlassakin - toisin sanoen voit valitessasi hohtaa kuuhun saakka tai sitten olla hohtamatta. Hienojakoinen koostumus ei myöskään näy kasvoilla juuri minkäänlaisena värinä ja omasta kalvakasta ihonsävystäni huolimatta voin sutia tätä viihteelle lähtiessäni ihan armottomasti pitkin poskipäitä ilman poskipunat-väärässä-paikassa -efektiä.
  Seppälän puuteriin sormi jättää selkeän jäljen ja puuterin pintatuntuma on aavistuksen verran voidemainen. Sormenpäähän jäävä väri ei kuitenkaan ole kovinkaan paljoa intensiivisempi kuin MACia hipelöineessä sormessa. Koska kyseessä kuitenkin on alunperin aurinkopuuteriksi tarkoitettu tuote, ei tämä vaaleinkaan sävy välttämättä ole se kaikista ideaalein valinta kalkkilaivan kapteenille ja sen takia tuote on itseltäkin jäänyt syksyn ja talven myötä käyttämättä. Objektiivisesti tarkastellen en kuitenkaan nää syytä, mikseikö Seppälän puuteri sopisi vähän tummemmalle hipiälle ihan vaan arkeakin silmälläpitäen - jos siis tykkää hohtaa sinne kuuhun saakka ihan tavallisena keskiviikkona. Tuotteen kerrostaminen on helppoa, mutta kuuluisat viimeiset sanat "ihan pikkusen vaan" kaikuu kuin kuuroille korville heti kättelyssä, eikä hennon hehkun aikaansaaminen välttämättä onnistu ensikertalaiselta. Tai siis, mä kimmelsin kuin diskopallo, kun ekan kerran kokeilin tätä. Varovaisuutta tulisi mun mielestä noudattaa myös häivyttämisen suhteen. Intensiivinen ja voidemainen koostumus jää paljon helpommin selkärajaisena viivana iholle kuin hienojakoinen glitteripöly.

IMG_7197

Lopuksi päästäänkin ihan vaan siihen, mistä kukakin tykkää. Yläpuolella nähtävät sormiswatchit koostuvat kahdesta vedosta. Nähtävästi kumpikaan ei kalpene toisen rinnalla, vaikka sävyt ovatkin aivan eri maailmoista. Missä kohtaa sitten niitä mielipiteitä täytyy huomioida, niin siinä, kun aletaan miettimään, halutaanko kasvoille vähän glitteriä vai pelkästään hehkua. Omalla kohdallani mielipide riippuu ihan puhtaasti pelkästä päivästä ja sen hetkisestä fiiliksestä, mutta jotkut eivät voi sietää glitteriä edes juhlameikkiä tehdessä siinä missä toiset miltei elävät siitä. 
  Onko MAC Mineralize Skinfinish hintansa ja kosmetiikkapiireissä kerryttämänsä maineen veroinen? On. Mutta se ei silti tarkoita, ettäkö femmalla ympäri Suomen saatava aurinkopuuteriksi tarkoitettu hohtopaukku kalpenisi sen rinnalla.

23 kommenttia:

 1. Kummallinen postaus. Pihistä vs panosta kahdesta aivan erilaisesta tuotteesta, eikö näiden tarkotus oo yleensä antaa vinkkejä samanlaisesta mutta havelmmasta tuotteesta. jos haluan tuollaisen macin highlighterin mutta kuitenkin pihistää niin en tosiaan mene ja osta täysin erilaista seppälän aurinkopuuteria. olisit ihmeessä vertaillut puuteria ja meikkivoidetta keskenään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulta on sitten mitä ilmeisemmin mennyt pointti täysin ohi... :-) Tarkoituksena ei missään vaiheessa ole ollut antaa dupeja kalliimmille tuotteille vaan vertailla, voiko ihan yleisesti milloin mistäkin tuoteperheestä löytää käypiä vaihtoehtoja vähän halvemmallakin. Jotkut tuotteet tulevat tässä sarjassa olemaan vähän lähempänä toisiaan ja toiset sitten vähän kauempana, asettuen kuitenkin sinne saman otsikon alle.

   Poista
 2. Jes, tätä odotinkin jo tulevan! Miun mielestä oli tosi hyvä postaus, toivoisin enemmän tulevan ja että vertailisit myös essencen merkkejä tässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että oli odotettu eikä pettänyt niitä odotuksia :-) Essenceä on myös ainakin yhden pihistystuotteen muodossa tulossa, lisää tietysti jos löydän sopivia tuotteita, joita vertailla tällä tavalla!

   Poista
 3. Tää oli tosi kiva postaus! :) Molemmat vaikuttaa tosi hyviltä tuotteilta. Tämmöisiä lukisi mieluusti enemmänkin :)

  kk-kohtikauneutta.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, että näille olisi kysyntää myös jatkossa :-) Kiitos!

   Poista
 4. Olipa kiva postaus ja mua ainakin kiinnostaa nähdä tällaisia jatkossakin! :)

  Jenni's lullaby

  VastaaPoista
 5. Hyvä postaus! Tällasia todellakin lisää. Erityisesti kiinnostaa se beautyblender vs feikkiblender -vertailu, mistä muistaakseni oot joskus maininnu jossain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen onkin jo tuo kuvamateriaali olemassa, nyt vaan pitää odotella, missä vaiheessa uskallan palailla saman postaussarjan kanssa :-D Kiitos!

   Poista
 6. Sinällään hyvä postaussarjaidea ja pitää sanoa, että innostuin vähän kun fbssä olit linkannut tän. Mulla saatto kans mennä (kuten ekalla anonyymilläkin) tän postauksen pointti vähän ohi.. En ollu aatellu, että minkälaista postausta odotin, mutta nyt ku lukasin sen ja vähän noita kommentteja nii varmaanki semmosta missä ois ollu just se joku dupe vertailussa.
  Lisäks mikä mua häirihti kovasti oli toi sun kirjoitustyyli tässä. Älä nyt silleen käsitä väärin, musta oot taitava kirjoittaja ja kynäniekka, mutta tämmöseen postaukseen teksti oli ehkä vähän liian sanoisinko esseemäinen... Esim. jos haluan lukea jostain tuotteista vaikkapa nyt tuotearvostelun tai minkä tahansa vastaavan, niin en ehkä ensimmäiseks valitsis luettavaks näin pitkää tekstiä, mikä alkaa tuntua puolessa välissä jo jaarittelulta. Mieluumin lyhyesti ja ytimekkäästi sekä lisäks selkeästi faktat pöytään pienten kuvailujen kera. Tässä ne tuntu just hukkuvan kaiken muun kuten kuvailujen yms sekaan.
  Tällä kommentillahan en yritä provosoida tai nostattaa sun verenpainetta vaan ihan vaan sanoa oman mielipiteen. Ja toi oli pakko mainita ihan vaan varmuuden vuoks ettet ymmärrä mua väärin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis joo, tavallaan ymmärrän mitä odotit, mutta mun ei tosiaan ollut tarkoitus listata dupeja, kun ei mulla ole sillä saralla mitään erikoisempaa tarjottavaa :-D En siis halunnut kirjoittaa postauksia samoista tuotteista kuin sadat, ellei jopa tuhannet ennen mua, kun en oo keksinyt pyörää. Se on jo vuosia sitten todettu ties kenen toimesta, että yksi selkeimmistä dupeista Soft&Gentlelle on Elfin Baked blush sävyssä Blush Gems - taitaa muuten olla vielä ensimmäisessä osumassa, kun pistää googlen laulamaan. Sen saatavuus taas on ihan jumprahuitin perseestä siinä missä nyt vaikka Seppälöitä löytyy ainakin vielä vähän jokatoisesta kotimaisesta kunnasta ja pitäjästä.
   Multa kuitenkin kysellään aina silloin tällöin, mitkä on mun mielestä niitä ultimaattisesti parhaimpia markettimeikkejä ja koin tämän olevan käypä tapa tuoda myös niitä esille. Sen toimivan mutta edullisen tuotteen toimivuus korostuu, kun rinnalla on joku hype- tai kulttituote, jonka ohella myös se markettituote on itsellä käytössä.

   Kirjoitustyyliin taas en osaa sanoa mitään. Mä en ole tiukkaa faktaa pöytään latova kirjoittaja, tykkään jaaritella ja perustella mielipiteitäni. Kaikenlisäksi tässä ensimmäisessä postauksessa nyt sattui vastakkain kaksi kelpoa tuotetta, joten sellaista listanomaista vastakkainasettelua oli mun mielestä tympeä toteuttaa. Meininki voi olla hyvinkin erilainen, kun jatkossa vertailen mun suurinta suosikkia ja inhokkia toisiinsa. Ei kait siinä sen kummempaa :-)

   Mutta tämähän oli vasta pilotti - tästä on kenties suunta vain ja ainoastaan ylöspäin!

   Poista
 7. Miksi mun silmään noi sävyt näyttää tosi pronssisilta/kultaisilta? Molemmat on mun mielestä tosi erilaisia highlightereita verrattuna ns "tavallisiin". Valehteleeko mun silmät? :-D Oon kuullut tosta halvemmasta versiosta tosi paljon hyvää. :-) Oon ite vaan tosi skeptinen: ihan ku muka halvalla ei vois saada hyvää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No MAC on enempi pronssinen ja Seppälä hätyyttelee kultasävyjä, mutta se on just se koostumus, joka aiheuttaa sen, että MAC on ainakin mun punakalla iholla ihan pelkästään hohtoa ilman sen suurempaa väritaittoa mihinkään suuntaan ja Seppälä taas vaatii vähän päivetystä tai harkiten toimivaa kättä, ettei se erottuis värinsä puolesta vaaleasta ihosta :-D

   Kumpikaan näistähän ei ole myyntinimeltään highlighter, että se lienee syynä :-D Molemmat toimii kuitenkin juuri siinä työssä erittäin hyvin, enkä oikein keksi, kellä tuo Seppälän puuteri muka toimis bronzerina..

   Mä osaan olla myös suhteellisen skeptinen halppismeikkejä kohtaan, mutta etenkin Essence ja Catrice on muuttanu omaa yleismielipidettä ihan valtavasti :-)

   Poista
 8. Hei hauska postauidea! Lisää tätä :)
  Mulla olis vähä random kysymys, mutta antaapa kuulua!
  Sain lahjaksi 40 euron lahjakortin Stockmannille ja ajattelin sen uutena meikki-intoilija-keltanokkana kuluttaa kosmetiikkaan, niin oisko sulla heittää suosituksia tohon budjettiin sopivasta ripsarista ja luomiväripaletista? (siis yhteensä n.40e) Halusin jonkun lämpimän sävysen, kullanhohtosen/punertavansävysen paletin joka ei kuitenkaan maksais ihan hunajaa. Stockahan myy kaikkea Macista Nyxiin mutta oon vielä niin surkee näissä, etten tiedä mistä aloittaa!
  Terkuin: joku joka oppi meikkaamaan vasta 21-vuotiaana:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, ripsarin suhteen en osaa suositella mitään maailmaa mullistavaa, mutta se Maybellinen Volum'Express Colossal Rocket on aivan mahtava ja oma tänhetkinen lemppari :-) Vähän edullisemmista luomiväripaleteista NYXin Full Throttle -paletit on ihan loistavia! Nää on kaikki vähän päälle kympin tuotteita, eli suosittelen valkkaamaan vaikka kakskin Full Throttle -palettia, jos valikoimaa riittää. Muistaakseni niissä on parikin punertavia sävyjä sisältävää vaihtoehtoa.. Tai sit joku NYXin huulipuna ripsarille ja paletille kaveriks :)

   Poista
 9. Oli kyllä kiva postaus, ehdottomasti voit jatkaa tän sarjan toteuttamista :)

  VastaaPoista
 10. Toi Mac on ihan superihanan värinen ♡♡♡

  VastaaPoista