KUN VAIN TOINEN VIETTÄÄ JOULUA

13. joulukuuta 2016

*Postaus sisältää affiliate-linkkejä
Yhteistyössä Ellos

Jotkut teistä saattavatkin muistaa mun joskus kertoneen, ettei meidän taloudessa joulusta innostu kuin meidän 2-henkisen perheen toinen osapuoli. J ei siis ole jouluihminen eikä sen vuoksi ole mitenkään erikoisemmin viettänyt joulua enää moneen vuoteen, joskus lapsuudessa viimeksi. Tyypillä on tietysti omat "jouluperinteensä" ja on se ollut muutamaan otteeseen mukana mun perheen joulunvietossa, mutta pyhien skippaaminen ei tuota miehelle suurempaa henkilökohtaista päänvaivaa ja vaikka ollaan oltu yhdessä jo useita vuosia, ollaan useampana vuonna oltu ainakin jouluaatot erillään. Toistaseksi tää on ollut ihan toimiva ratkasu, kun mun perhe viettää joulua ja J:n perhe taas ei niinkään. Ehditään kuitenkin tulevaisuudessa kiskomaan toisiltamme joulustressin takia hiukset päästä vielä moneen otteeseen.

Oon aiemminkin kirjoittanut, että tykkään muuttaa sisustusta vuodenaikojen mukaisesti. Joulun suhteen oon aina ollut hirvittävän huono sisustaja, koska kirkkaanpunainen ei oikein nappaa, mutta nyt kun tajusin pääseväni ensimmäistä kertaa tekemään joulun ihan kunnolla omaan kotiini, päätin pistää kerralla hösseliksi. Kotoa pois muuttamisen jälkeen on joulun alla ollut aina kaikkea muuta tekemistä ja yleensä meidän joulukoristeet on hengailleet muuttolaatikoissa kaikista kriittisimpänä aikana. Meidän ensimmäiseen yhteiseen kotiin muutettiin vain vähän ennen joulua ja meidän olohuoneessa oli silloin kyllä joulukuusi. Joulutunnelmaa vaan söi vähän se, ettei huoneessa ollut kuusen lisäksi mitään muuta kuin J:n työpöytä.

IMG_65892 IMG_65722 IMG_66072
Ryijymatto Ellos*

IMG_65772 IMG_66142

Mä päätin, että niin kauan, kun mä saan koristella joulukuusen yksinäni, mä teen sen tasan niin aikasin, ettei sitä tarvitse ihan heti lähteä purkamaan pois. Fun fact, mä inhoan joulukuusen koristelua. Se on perfektionistin pahin painajainen, kun jatkuvasti näyttää siltä, että jossain kohtaa kuusta on kaksi samanlaista koristetta vierekkäin eikä missään myydä niin pitkää koristeköynnöstä, että yhdellä köynnöksellä voisi kiertää koko kuusen. Enkä muuten edes aloita paasaamista valojen asettelusta...
  Black friday poiki muutaman uuden tyynynpäällisen sohvalle, elämäni ensimmäisen tonttukoristeen sain syntymäpäivälahjaksi ja pari päivää sitten maitokaupassa käydessäni ostin ensimmäistä kertaa itse joulukukan tv-tason kulmalle komeilemaan - edellisinä vuosina mummot on kilpaa pitäneet mut joulutähdissä ja hyasinteissa. Koko komeuden kruunaa tuo Ellokselta saatu Tanger-ryijymatto, jota oon jo useamman kuukauden katsellut vähän sillä silmällä. Nyt tuli vihdoin hyvä sauma pistää vanha Lappljung Ruta talviteloille ja odottamaan mattopyykille pääsyä, sillä mun mielestä tuo Tanger tuo huoneeseen himpun verran enemmän joulufiilistä kuin edeltäjänsä!

Onhan se omalla tavallaan ihan mukavaa, että saan kyhätä joulun pystyyn yksinäni, vaikka siinä vielä melkoisen huono olenkin. Eipähän tarvitse riidellä koristevalojen väristä tai kynttilöiden määrästä, kun toista ei yksinkertaisesti voisi vähempää kiinnostaa. Eikä ole kukaan muukaan motkottamassa siitä, miten käytän joulunpunaisen sijasta viininpunaista. Ajattelin siis todella nauttia yksinäisistä jouluistani, sillä nämä tulevat päättymään viimeistään siinä vaiheessa, kun jaloissa pyörii ensimmäinen lapsi ja sen myötä koko muukin suku.

10 kommenttia:

 1. Heii tuli mieleen, minkä kokoinen asunto teillä on? Olkkari näyttää kuvassa niin isolta ja näköjään iso sohvakin mahtuu vaivatta. Ja tykkään hirmuisesti näistä sun kotikuvista, oot sisustanu niin nätisti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän asuntoo ei oo tarkistusmitattu, mutta papereissa lukee 50m2 :) Olkkari on tosiaan aika iso, samaan tilaan olisi tarkoitus mahduttaa eteinen ja ruokailutilakin :-D

   Kiitos tosi paljon! :>

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Toi on kaikessa trendikkyydessään just sitä, mitä oon olkkariin kaivannut. Viime vuosi mentiin niin kovilla kontrasteilla, että kiva saada pehmeyttä tilalle :-)

   Poista
 3. Sun blogi on aivan ihana ja oon seuraillu jo MPDL-ajoista asti, mutta nyt on pakko sanoa pienen pieni kritiikinpoikanen nimittäin en ite henkilökohtasesti tykkää siitä kun postaukset pitää erikseen avata siitä "read more" -nappulasta D: kivempi silleen että saa vaan selata niitä eteenpäin, varsinkin jos on jäänyt muutama lukematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän pointin! Mulla olikin muutama eri vaihtoehto, mutta päädyin lopulta tähän, koska huomasin valtaosan liikenteestä tulevan Bloglovinin kautta suoraan postauksiin :-) Halusin myös 7 vuoden jälkeen lähtee kokeilemaan jotain uutta ja "nykyaikasempaa", katsotaan miten tää ottaa tuulta alleen. Kiitos siis kritiikistä, se on huomioitu!

   Poista
 4. En tiedä onko fontin väri hitusen himmeämpi kuin aikaisemmin, mutta lukeminen on vaikeampaa kuin ennen. Muuten tyylikäs ulkoasu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla myös ihan puhtaasti fontti itsessään, sillä se on nyt ihan erilainen kuin aiemmin. Mietin vielä itsekin, vaihdanko fonttia tai kasvatanko sen kokoa, sillä toisen tekemään ja häneltä ostettuun ulkoasuun sen toteuttaminen voi olla vähän kyseenalaista :/

   Kiitos palautteesta! :)

   Poista