NETFLIX TOP 3: TEINISARJAT

30. toukokuuta 2016

1201Mulle oli tosi positiivinen yllätys löytää The O.C. Netflixistä. Mä olin kova fani jo ala-asteella, kun tämä sarja näytettiin televisiossa. Toki ikuisena Frendit-fanina olin aluksi tosi katkera, kun joku tämmönen nolo teinisarja tuli maailman parhaan sitcomin tilalle, mutta hiljalleen aloin lämmetä juonelle ja yläasteella mä jo toivoin sarjan DVD-bokseja joululahjaksi. On ollut hauska huomata, miten nykyajan teineille tää sarja on ollut täysin uusi tuttavuus siinä missä itselle kyseessä on ihan legendaarinen lempparisarja! Pelkkä sarjan tunnari nostattaa ihan mielettömät fiilistelykyyneleet silmiin. The O.C.n biisimaailma on muutenkin yks parhaista ikinä!

Sarjan keskiössä on ensimmäisen kauden ajan Chinosta kotoisin oleva Ryan, joka jää veljensä kanssa kiinni autovarkaudesta. Ryan on joutua sosiaalitoimen käsiin, kun pojan alkoholistiäiti heittää tämän pihalle. Rikas asianajaja Sandy kuitenkin pelastaa Ryanin karulta kohtalolta ja tuo tämän kotiinsa Newport Beachille. Ryan tutustuu perheen teinin, sarjakuvia ja skeittausta rakastavan Sethin kanssa ja aiheuttaa "vaarallisena" nuorisorikollisena monenlaisia tunteita paikallisissa nuorissa.
  Ensimmäisellä tuotantokaudella Ryan tutustuu naapurissa asuvaan Marissaan ja sarjan edetessä he muodostavat yhdessä Sethin ja Marissan parhaan ystävän Summerin kanssa kaveriporukan, jonka elämää sarja seuraa. Henkilökohtasesti menetin fiiliksen sarjaan kolmannen tuotantokauden jälkeen, muut fanit varmasti ymmärtävät miksi. En kuitenkaan halua jakaa merkittäviä juonipaljastuksia, joten katsomalla selviää! Sarja on joka tapauksessa tullut katsottua alusta loppuun useita kertoja, luoja ties kuinka monta kertaa oon huokaillut Ryanin "whoever you want me to be" -lainille tai räkättänyt Sethin hummeri-imitaatiolle.

Mikäli perinteinen teinidraama on se juttu etkä The O.C.ta oo vielä jostain syystä katsonut, suosittelen sitä äärimmäisellä lämmöllä. Yhtäkään yhtä loistavaa jenkkilähtöistä teinidraamasarjaa en tän jälkeen oo kokenut!

Wp2-p1-1440Me katottiin mun lapsuudenkodissa paljon brittisarjoja koko perheen kesken. Blogia yhtään pidempään seuranneet tietävät mun rakkauden Heartbeatia ja The Royalia kohtaan, se kumpuaa kotoa. Mutta samaten isä aikoinaan tutustutti mut brittisarjaan nimeltä Waterloo Road. Se eroaa edellä mainituista sen verran, ettei tapahtumat sijoitu selkeästi vuosikymmenien päähän vaan tapahtumapaikkana on ihan tavallinen 2000-luvun koulu. Sarjasta on tehty yhdeksän tuotantokautta ja sen henkilöt vaihtuvat melko realistisella tavalla - vanhat oppilaat valmistuvat tai jättävät sen kesken ja uusia tulee tilalle, joidenkin vanhojen oppilaiden elämää seurataan vielä koulusta lähdön jälkeenkin. Sarja seuraa tiiviisti myös opettajien ja rehtorin elämää, jotka hekin vaihtuvat tasaisissa sykleissä.

Sarja lähtee liikkeelle tilanteesta, jossa Waterloo Roadin rehtori Jack Rimmer palkkaa Andrew Trenemanin tekemään koulusta toimivamman oppimisympäristön ja pelastamaan koulun sulkemisuhalta. Dropoutit ovat lisääntyneet, oppilaiden käytös on sanalla sanoen törkeää ja arvosanat pyörivät valtaosalla jossain D:n paikkeilla (vastaa muistaakseni meidän kutosta). Kyseessä on jälleen draamasarja, mutta tällä kertaa teinien ja heidän elämänsä lisäksi paneudutaan myös opettajien henkilökohtaisiin ongelmiin ja onnistumisiin. Teiniraskauksien ja oppimisvaikeuksien ohella sarja ottaa suurennuslasin alle aiheita myös aikuisten maailmasta, esimerkkinä nyt vaikka vanhemmuuskiistat sekä opettajan ja oppilaan väliset suhteet.

Waterloo Roadin käsittelemät aiheet eivät ole mitenkään hirvittävän keveitä ja kuolemakin otetaan tarkasteluun heti kättelyssä. Kyllä tätä sarjaa katsoessa saa välillä hörähdelläkin, mutta varsinainen viehätys on mun mielestä jossain aivan muualla.

1354346396_68589


Ja jotta tämä postaus ei koostuisi vain mun ikisuosikkidraamoista, ajattelin heittää sekaan vielä yhden vähän uudemman ja täysin komediapohjaisen tuttavuuden: Blue Mountain State. Toki tämäkin on siinä mielessä vanha lemppari, että ollaan J:n kanssa katsottu jaksot alusta loppuun useasti tässä vuosien varrella. Mutta sentään J:n kanssa viimeisen viiden vuoden aikana, en silloin joskus kymmenen vuotta sitten isäni kanssa :-D

Mistä BMS on sitten tehty? Räävittömästä opiskelijaelämästä, jenkkifutiksesta ja ehkä vähän alhaisestakin huumorista. Alkoholi, huumeet ja seksi on se juttu. Suoraan sanottuna ite kiinnostuin sarjasta sen päähenkilön Alexin vuoksi, siis voi vitjat mikä mieskarkki! En välttämättä heittäis tätä sarjaa teinikategoriaan, mutta eiköhän yliopistofuksit oo ihan tarpeeks lähellä.
  Sarja keskittyy kuvitteellisen Blue Mountain Staten yliopiston Mountain Goats -nimisen futisjoukkueen edesottamuksiin ja elämään kampuksella. Luvassa on kolmen tuotantokauden verran hulvattomuutta ja American Pie -tyyppistä kohellusta potenssiin kymmenen. Sarjasta on tehty myös elokuva, joka ilmestyi tämän vuoden puolella. Ite en oo sitä ehtinyt vielä katsoa, mutta se ei kuulemma vedä laisinkaan vertoja itse tv-sarjalle.

Kolme täysin erityyppistä nuorisosarjaa, jotka vetoaa meikäläiseen todennäköisesti vielä viiden tai jopa kymmenenkin vuoden päästä. Oliko kaikki teille entuudestaan tuttuja vai sattuiko joukkoon edes yksi tyystin tuntematon tv-sarja? Edellisiä sarjavinkkauksia voit tsekata täältä ja täältä. Ajattelin jatkossa listata samalla idealla muiden kategorioiden sarjoja ja ehkä elokuviakin Netflixistä. Oisko jees? Mun ainakin tulee otettua kaikki sarjavinkkaukset haaviin ja "tää täytyy kattoo" -lista kännykässä onkin ihan luokattoman pitkä...

14 kommenttia:

 1. Hmm ainakin leffoista The Prestige on hyvä! Jos yhtään tykkää sellasista leffoista, joissa ratkaisu koko hommaan selviää vasta vikoilla minuuteilla niin tämä on sulle! :) Se on kuitenkin vähän synkkä, joten jos kaipaat samantyylistä mutta kevyempää niin Silmänkääntäjä on oiva valinta!

  Sarjoista Netflixissä oon tykännyt Jessica Jones, Gotham ja Daredevil jos kiinnostaa ees vähän supersankari jutskat.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Gotham aikoinaan houkutti just Ryanin näyttelijän Benjamin McKenzien takia. Se vaan on jäänyt mulla kesken, niinkuin varmaan 20 muuta sarjaa sen lisäks :-D Supersankarihommat on kyllä ihan parasta!

   Poista
 2. Mulle vuonna 1997 syntyneelle the O.C. oli näistä ainut tuttu sarja. Muistan niin selkeästi että katsoin tota sarjaa pienenä aina tiistai-iltaisin ennen kuin äitini oli tullut ratsastustunniltaan haha, niin tuollaiset pienetkin asiat muistuu lapsuudesta mieleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, Waterloo Road alkoi vasta kaks vuotta O.C.n alkamisen jälkeen ;-) Mulle kans se tiistai-ilta klo 20 on hyvin tuttu aika, mutta opin sen lähinnä Frendien vuoksi. Kieltämättä hupsua, miten tämmösiä asioita voikin muistaa!

   Poista
 3. Näistä en oo kattonu mitään muuta ku oc:tä!:D Pakko sanoa että kyllä paras sarja mitä oon kattonu.. Muistan kans ku katoin sillon ihan mielissään sitä ku se tuli telkkarista. Sen jälkeen onki ladattu koneelle ja katottu kaikki tuotantokaudet varmaan viis kertaa. Ilokseni huomasin että ne oli tullu netflixiin niin pakkohan se oli taas kattoa läpi :'D Ei tuohon sarjaan voi kyllästyä!!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli oikein sellanen hyväntahtonen aww-hetki, kun luin joltain palstalta keskustelunalotuksen, jossa viitattiin jotenkin O.C.hen tyylillä "uus superhyvä sarja Netflixissä" :-D

   Mulla ne DVD:t pyöri nonstoppina monta vuotta oman huoneen telkkarissa ja kieltämättä oli pakko alottaa se Netflixistä nyt uudelleen, kun sinne ilmestyi :')

   Poista
 4. Oi o.c. on ihana❤ kyllä sen mun mielestä huomaa että sarja ei oo ihan tältä vuosikymmeneltä varsinki joidenki marissan vaatteiden perusteella :D mut joo nää postaukset on kivoja, uudet sarja- ja leffavinkit on aina tervetulleita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta :-D Toki mun mielestä jotkut jenkkisarjat on hirveen ajattomia. Frendejäkin kun vaikka miettii, ihan helposti näkisin esimerkiks Monican hääpuvun nykyaikaisissa häissä! Mut O.C. on ihan oma juttunsa :-D

   Poista
 5. Innostuin vasta tänä keväänä The O.C:sta, vaikka katselinkin sitä siskoni kanssa sillon kuin se tuli telkkarista (saaa tietenkin, olinhan mä vasta joku 6-vuotias...) ja kausien katsomisen jälkeenkin tuli kauhean haikea fiilis.... :D Ja toi tunnari tosiaankin on ihan legendaarinen!

  https://emma-koo.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, se on ihan uskomatonta, miten johonkin TV-sarjaan voi sillä tavalla kiintyä! Ainahan sen voi katsoa alusta loppuun uudelleen, mut ei se oo sama asia :-D

   Poista
 6. Tykkään kauheasti lukea tätä sinun blogia. Luen aina postaukset alusta loppuun. Tämäkin oli kiva postaus. Vaikkakin nuista ohjelmista ei ollut kuin yksi jota itse katson.

  http://fluffylelle.com/

  VastaaPoista
 7. O.C on kyllä niin ikisuosikki! <3 Oon kattonut kaikki kaudet läpi todella monet kerrat eikä vieläkään kyllästytä! :D Nää kaks muuta oli kyllä mullekin ihan uusi tuttavuuksia ja toi Waterloo road herätti vähän mun mielenkiinnonkin jopa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen tota Waterloo Roadia ihan täysillä, jos brittiläiset draamasarjat yhtään kiinnostaa! :)

   Poista