DIY SOHVAPÖYTÄ KUORMALAVASTA

4. huhtikuuta 2016

IMG_45652 P40445932 IMG_45822

Harvemmin J:n kanssa väitellään sisustuksesta, sillä mies keskittyy tätä nykyä lähinnä oman man cavensa ulkonäköön, mutta tämä sohvapöytä oli tapetilla yllättävän kauan, ennen kuin tahtojen taisto päättyi mun hyväkseni. Mutta turhaanpa iloitsin, sillä nyt väännetään kättä siitä, millä tavalla pöytä tullaan käsittelemään kesän aikana. Tuollaiseksi se ei oikein voi jäädä, sillä lava on nyt vain ja ainoastaan hiottu. 
  Ollaankin pohdittu asiaa niin naapurin kaveripariskunnan kuin mun ja J:n vanhempienkin kesken, että jätetäänkö pöytä alkuperäisen väriseksi ja käsitellään kirkkaalla lakalla, suditaanko pintaan valkoinen tai harmaa (kuulto)maali vai pysynkö itsepintaisesti alkuperäisessä suunnitelmassani ja käsittelen lavan saman sävyisellä lakkapetsillä, kuin mitä meidän ruokapöytä ja olkkarin sivupöytä on? Lasi tuohon päälle kyllä tullaan hommaamaan. Suojaamaan niin puupintaa kuin sen ympärillä hääriviä ihmisiäkin.

Mun mielestä toi kuitenkin sopii meidän olkkariin oikein kivasti, vaikka onkin teemaltaan hieman eri sorttia, kuin muu olohuone! Kai se on taas se vahva kontrasti, mikä vaikuttaa asiaan... Mitäs mieltä te olette?

22 kommenttia:

 1. Itekkin haaveilen kuormalava-sohvapöydästä, ne näyttää niin kivoilta mun silmään, ensin vaan on paljon muuta projektia ja muutoksia elämässä ennen ku tämmösiin pystyy keskittymään. Mutta voin kertoa että kuultomaaleilla on erittäin vaikea tehdä siistiä ja tasaista jälkeä, itse käytän mieluiten aina ihan lakkaa tai kunnon peittäviä maaleja. Toki mulla on aika kriittinen silmä kaikkeen tälläseen tuunailuun ja sisustamiseen, kun on käytynä yksi erikoismaalarin tutkinto, jota seurasi alan vaihto ihan toisiin hommiin... :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, emmäkään sille kuultomaalille oo lämmennyt :-D Se oli sellanen appiukon ehdotus, johon J sitten tykästy. Minä en...

   Tää on kyllä hitsinmoinen urakka, etenkin jos kuormalavasta mielii tehdä pöydän jolloinkin muulloin kuin kesällä. Mä hengasin ihan kiitettävän määrän tunteja porukoiden kellarissa hiomakoneen kanssa, kun koitin saada tosta kaikkia irtotikkuja veks ja teräviä kulmia matalaks. Ja nyt se pintakäsittelykin odottaa, kun ei oo sellasta tilaa, missä toi vois kuivua kunnolla. Mut onhan se sit lopulta sen vaivan arvonen :-D

   Poista
 2. Ite olisin aikavahvasti sen kannalla et siitä tulis saman värinen kuin toi pikku pöytä tuola sohvan vieressä, jotenki sointuis kauniisti myös lattiaan eikä lopputulos välttämättä olisi edes tunkkainen kun teillä on toi mustavalkoinen matto erottamassa pöydän lattiasta :)
  valkonen vois olla kans yksi vaihtoehto mutta tuntuu et se näyttäis teidän olkkarissa hieman yksinäiseltä. Ihanan kotoisa olkkari ja ainaki kuvien välityksellä silmä lepää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä oon miettinytkin ja mulla on olemassa yks inspiskuva, jossa on harmaat sohvat ja sellanen tummempi lavapöytä. Yhdistelmänä näyttää tosi kivalta :-) Ja tota lattiaa en oo tullutkaan ajatelleeks, totta sekin!

   J haluais erityisesti maalata ton valkoseks, mutta mun mielestä täällä on muutenkin ihan tarpeeks valkosta kun seinät on valkoset ja tv-taso on valkonen ja noi olkkarin toisessa päädyssa olevat kaapit on valkoset. Valkosen sohvan jälkeen tullut ehkä pieni ähky sitä väriä kohtaan :-D Kiitos paljon Tiia! :-)

   Poista
 3. On kyl tosi kiva! Mätsää nätisti huoneen kaa yhteen vaikka onkin vähän erilainen :-)

  VastaaPoista
 4. oon miettiny tollasta lavasänkyä, mistä hommasit ton? :) ja ihan tällanen mielipide, varmaan olisi kivannäköinen jos olkkarin ja keittiönpöytä mätsäisivät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kävin luvan kanssa nappaa tän tosta läheisen huoltsikan nurkalta mukaani, olis muuten mennyt kuulemma roskiin :-D Kannattaa käydä rautakaupoilta ja teollisuusalueilla kyselemässä, Lahden alueella oon kuullut ainakin K-raudan lahjoittavan ylimääräsiä pois :-)

   Ja se kieltämättä vähän sitois näitä huoneita yhteen, hyvä pointti! :-)

   Poista
 5. Niin kiva!!
  Tavallaan toi nykynen väri sopii just eikä melkeen tohon nykyiseen värimaailmaan, mietin että oisko se tummempi hassun näkönen kun teijän lattia kuitenkin on aika tumma. Ja se lasi on varmaan hyvä päätös, itellä menis hermo ku pitäis varoa ettei tonne väliin putoa mitään :-D

  Ite jos lähtisin tota tuunaamaan ni todennäkösesti päätyisin läpikuultavan harmaaseen/valkoseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mun mielestä pöytä on nykyselläänkin kyllä tosi nätti, mutta silti ehkä aavistuksen verran keskeneräsen näkönen muuhun olkkariin verrattuna :-)

   Ja tosta lattiasta sen verta, et ainakin meidän keittiönpöytä mätsää sen kanssa kivasti, niin voi olla et kun olkkarin pöydän alla on vielä matto vähän tekemässä eroa, niin vois olla oikein kivan näköinen :-) Kokeilemallahan se selviäis, mut kun ei sellaseen ihan hirveesti oo varaa :-D

   Poista
 6. Mun mielestä toi on tollasenaankin tosi hieno (se lakkaus ja lasi päälle nii avot). Ainoo mikä mua häirii on kun toi on niin matala! Mä oon silti tottunu syömää olohuoneessa ja turhautunu meidän sohvapöytään mikä on kans matala :D saa selkä kyyryssä syödä -Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mulla on onneks toi sivupöytä tuolla, jos haluun syödä olkkarissa :-D Se kun taas oli aivan liian korkea sohvapöydäks, mutta sohvalla syömisen kannalta loistava!

   Poista
 7. Me kyllästettiin samanlainen vaihtolavapöytä rautasulfaatilla. Se muuttaa puun pinnan harmahtavaksi, ja mun mielestä tuonne teijän olkkariin passais kyllä tosi hyvin! ite tykkään nimenomaan siitä että pöydässä näkyy hyvin puu ja semmonen rosoisuus ja rautasulfaatti säilyttää sen ja saa puusta tosi kauniin värisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei toi rautasulfaatti oliskin ihan äärettömän hyvä idea, kiitos!! Mä oon tosi pitkään miettinyt, et millä tosta puusta sais just sellasen aikaanähneen harmaan ja nyt sä sit kerroit. Ihanaa, pitää ehdottaa J:lle :-)

   Poista
  2. Voi kiva jos auttoi :) mukavaa lauantai-iltaa!

   Poista
 8. Hyvältä näyttää! Meilläki on(itseasiassa parvekkeella) ollu tällanen kuormalavapöytä. Tosin siinä on kaks lavaa päällekkäin ja se on valkonen.. Poikaystävä sai töissä vielä tehtyä siihen lasin päälle! Nyt ku muutetaan ni se mahtuukin sit olkkariin, jee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän kiva juttu! :-) Jos meillä ois parveke, niin se ois varmaan yks kuormalavataivas :-D

   Poista
 9. Ihana!! Toi on kyllä kivan värinen noinkin, varsinkin kun siinä näkyy noi EUR -merkit :)

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sen takia mä en tota haluais lähtee maalaamaankaan, jotta merkit ja puunpinta näkyis selkeesti :-) Kiitos!

   Poista
 10. Toi pöytä on kyllä upea! On kyllä vaikea päätös, miten toi kannattaisi käsitellä. Kaikki vaihtoehdot jotenkin vaikuttaa omalla tavallaan hyviltä. Tavallaan tollasenaan pöytä kyllä on ihana ja tuo kivaa ilmettä huoneeseen! On ehkä jotenkin vähän riskikin tehdä tuolle pinnalle jotain mullistavaa. Tavallaan varmaan se, että käsittelisit sen sillä saman sävyisellä lakkapetsillä kuin ruoka- ja sivupöydänkin voisi olla aika hieno, yhtenäinen ratkaisu, mutta, ettekö miettineet joskus hommata uuden ruokapöydän?

  Nojoo, toivottavasti löydätte teitä miellyttävän loppuratkaisun tälle, tsemiä siihen! :) Kuitenkin ihana tuo pöytä on jo nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ruokapöytä menee jossain vaiheessa hamaa tulevaisuutta vaihtoon :-) Ajatus samanvärisestä lakkapetsistä syntyi lähinnä siitä, et sitä on vielä jäljellä ruokapöydän käsittelyn jäljiltä :-D

   Kiitos! Toivottavasti me päästäis yhteisymmärrykseen tän kanssa sit viimeistään kesällä, kun siihen jonkinlaisessa tököttissä pyöriteltyyn pensseliin pitäis vihdoin tarttua :)

   Poista
 11. Itse päädyin valkoiseen lopulta :)

  VastaaPoista