TAPAUS OLOHUONE

14. helmikuuta 2016

Meidän uusi olohuone on ihan järjettömän kokoinen entiseen verrattuna. Kuitenkin tämä on pienempi, kuin ensimmäisen asuntomme olkkari. Uudenlaisen koon lisäksi haastetta sisustamiseen tuovat keskellä toista päätyseinää oleva ulkoneva kaapisto, ikkunan alla hengaileva kukkalauta (jonka väliaikaista irrottamista oon kyllä miettinyt) sekä se, että eteinen on tavallaan samassa tilassa. Ovia siis löytyy ihan hitoikseen, kun samasta tilasta käydään niin keittiöön ja makkariin kuin myös vessaan, J:n työluolaan ja rappukäytävään.

Päätettiin jo viime vuoden puolella, että alkuvuodesta heivataan meidän sohvan valkoiset murheenkryynit, joita päällisiksikin kutsutaan, ja ostetaan tilalle vaaleanharmaat Orrsta-päälliset. Valkoinen sohva on kaunis, mutta sen kunnossapito vie paljon enemmän aikaa ja viitsimistä, kuin meillä on kiinnostusta. Vaaleanharmaa on edelleen raikas ja siihen on helppo yhdistää erilaisia värejä sekä materiaaleja, mutta samalla väri antaa myös paljon enemmän anteeksi. Se on myös ehkä aavistuksen verran kodikkaampi vaihtoehto tilaa hallitsevalle jättisohvalle.

olkkari
Tyynyt/tyynynpäälliset 1, 2, 3, 4 | Sohvapöytä | Sohvanpäällinen

Myös sohvapöydän suhteen oon käynyt pienimuotosta tahtojen taistoa, omassa päässäni lähinnä. Nykyinen Ikean Lövbacken-apupöytä kaipais kaverikseen saman sarjan matalampaa sohvapöytää todella kipeästi jo olkkarin laskutilan puutteenkin vuoksi. Jostain syystä sitä ei kuitenkaan ole listattu Suomen Ikean verkkokaupassa vaikka löysin sen vielä joulun alla Vantaan myymälästä. Pöytä on äärimmäisen kaunis ja haluaisin pitää sen käytössä, mut hitsi vie kun ei se vaan löydä oikeeta spottia yksinään. Sohvapöydälle varattu tila on aivan liian suuri pienelle apupöydälle ja reissua avomiehen henkilökohtaiseen helvettiin (lue: Ikeaan) ei nyt olla ihan lähiaikoina tekemässä. Varsinkaan yhden pöydän takia.
  Puhuin joskus 2014 syksyllä jo, että sellanen lavapöytä ois olkkariin kiva ja yks mun kaasoista kertoikin mulle silloin, että hänen vanhempiensa mökkirempasta jäi yli kuormalavoja. Mä saisin niistä yhden diy-projektia varten, jos tahtoisin. Ajan saatossa ajatus on unohtunut, vaikkakin pulpahtanut pintaan aina silloin tällöin, mutta maaliskuussa käydään vihdoin hakemassa meille sohvapöytämatskut.

Viimeisenä murheena olohuoneessa on jo aikaisemmin blogissa huomiota saanut nurkka, joka toimi joulukuusen paikkana heti muuton jälkeen. Nyt kuusi on heivattu varastoon ensi vuotta odottamaan ja jäljellä on noin neliömetrin verran tyhjää tilaa. Edellinen asukas piti olkkarin ikkunapäädyssä neljän hengen ruokapöytää, mutta hänellä ei ollutkaan divaanisohvaa. Tavallaan haluaisin irrottaa sohvan divaanin omaksi jutukseen ja törkätä sen vinoittain tuohon nurkkaan, mutta J ei lämpene ajatukselle. Menee kuulemma ison sohvan idea ihan pilalle.
  Koska vaatehuoneesta tehtiin J:n "työhuone", on säilytystila ajoittain vähän kortilla. Toistaiseksi kaikki toimii hyvin, mutta haluaisin myydä liinavaatevarastona toimivan ja makkarissa tilaa vievän rahin pois. Joku aika sitten törmäsinkin Eva Wahlströmin kodin myynti-ilmoitukseen ja sain sen kuvista inspiksen. Asunnossa oli hyvin samanlainen sohva kuin meillä ja sohvan divaaniosan viereen oli sijoitettu korkea senkki, jossa oli muistaakseni neljä kaappia. Sellaisen mäkin haluaisin! Ja se toimis myös älyttömän hyvin liinavaatevarastona. Tällanen vois olla helppo koota Ikean Bestå-kaapeista, mutta mä haluaisin niin paljon mieluummin sellasen retron ja meidän ruokapöydän väreihin mätsäävän tiikkiviilutetun yksilön.

olkkari2

Ollaan keskusteltu myös keinutuolin mahdollisuudesta, uudesta ruokailuryhmästä ja jonkinlaisesta jättimäisestä huonekasvista. Kaks ensimmäistä tuppaavat kuitenkin tekemään hitonmoisia lovia lompakoihin ja jälkimmäinen pitäis sit olla sellanen, kun ei kuolis meidän käsissä ensimmäisen puolen vuoden aikana. Meillä ei myöskään oo minkäänlaista valaistusta olohuoneessa tällä hetkellä, sillä kattolamppujen kiinnitys osottautu vähän hankalammaks kuin luultiin. Jonkinlaisen pienen pöytä- tai lattiavalaisimen hankinta vois siis olla myös ihan paikallaan.

En tiedä mitä tästä tulee. Sisustaminen on todella ikuisuusprojekti, etenkin jos harrastaa tätä vuoden välein muuttamista. Mutta huone kerrallaan mennään. Keittiössä ja makkarissa ei hirveemmin oo tekemistä, mutta olkkaria pidän meidän asunnon sydämenä, kun tässä tulee kestittyä vieraita ja vietettyä itsekin kaikista eniten aikaa. Sen takia haluaisinkin saada tästä sisustuksensa suhteen sen kaikista toimivimman ja monipuolisimman kokonaisuuden. Ja siinä sit ollaankin, kun päätän ruveta kyhäämään tosta pienestä eteistilasta vähintään yhtä toimivaa. Ehkä oon tyytyväinen tähän joskus ens jouluna. Tai sitten joskus isona, jos ja kun on rahaa mitä polttaa.

4 kommenttia:

 1. "mutta olkkaria pidän asunnon meidän asunnon sydämenä" vähän ehkä hävettää tulla pätemään, mutta ilmesesti pieni virhe tullut viimeiseen kappaleeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, katsoppas! Noo näitä sattuu, pitää korjata tuo kun pääsen kotiin koneen ääreen :-)

   Poista
 2. Voisit puhua vähän lujempaa sun snäppivideoilla! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä en nyt viittiny häiritä vieressä ryhmätyötä tekeviä kanssaopiskelijoita mun vauvaunilla :-) kännyköissä on onneks volume-nappulat olemassa!

   Poista