MIKÄ LUKIJOISSA ÄRSYTTÄÄ?

24. helmikuuta 2016

> Kun vaan poiketaan blogissa jättämättä minkäänlaista merkkiä itsestään. Ihan vaikka vaan et jes tällaista lisää tai buu, jatkossa jotain muuta. Tähän syyllistyn itsekin, pitäis kyllä petrata vieläkin enemmän!

> Kun katsotaan pelkät kuvat ja sen jälkeen tullaan kysymään jotain, johon löytyy vastaus viimeistään postauksen kolmanneks ekasta lauseesta.

> Kun bloggaajaa pidetään asiakaspalvelijana, jonka "kuuluu" ottaa paska niskaan, kun on kerran elämänsä nettiin laittanut. Tai se, kun bloggaaja on lukijalle jonkinsortin hakukone. Pahimmassa tapauksessa joku saattaa pitää bloggaajaa molempina.

IMG_8177

> Kun kaupungilla vastaan tullessa vaan tuijotetaan, otetaan salakuvia tai ihan suoraan osoitetaan sormella ja supsutetaan kaverille. Mua (ja uskaltaisin väittää, että kaikkia muitakin bloggaajia) saa tulla reippaasti moikkaamaan ja ottamaan yhteiskuvan ihan luvan kanssa, jos tilanne sen sallii!

> Kun kuvitellaan, että blogi = the truth, the whole truth and nothing but the truth. Medialukutaitoa, kiitos! Ja sellaistakin on hyvä pohtia erityisesti niitä rumia yksityiskohtia vaatiessaan, että julkiset blogit on ihan kaikkien nähtävillä. Niiden blogikavereiden lisäksi vapaapääsy on esimerkiksi myös niin opettajilla, sukulaisilla kuin nykyisillä ja tulevilla työnantajillakin. Kertoisitko itse yksityiskohtia rumaksi menneestä avioerosta tai raha-asioistasi naapurikaupungin mäkkärin kassatyöntekijälle? Niin ajattelinkin.

> Kun ajatellaan bloggaajia yhtenä tietynlaisena ihmisryhmänä.

IMG_8220

> Kun ei oikein tahdota ymmärtää, että bloggajiakin on monen monituiseen junaan, mitä tähän yksityisyyteen tulee. Toinen kertoo mielellään rintojensa suurennuksesta tai seksielämästään, toinen ei kerro edes oikeaa nimeään. Jompsin kumpsin, molemmat ääripäät on ihan fine!

> Kun rääytään kommenteissa hävyttömyyksiä, henkilökohtaisuuksia ja ilkeyksiä. Ja sitten rääytään kahta kauheammin, jos bloggaaja ei näitä kommentteja julkaise. Tai jos bloggaaja töksäyttääkin takaisin. 

> Kun ollaan sitä mieltä, että bloggaajan pitäisi vain ja ainoastaan miellyttää. Aina, ihan aina, joku pahoittaa mielensä. Ihan sama mihin sävyyn ja mistä aiheesta kirjoittaa. Kun toiselle kumartaa, niin toiselle pyllistää.

IMG_8174

Innoituksena postaukselle toimi netin kymmenet, ellei jopa sadat tai tuhannet "mikä bloggaajissa ärsyttää" -keissit. Ja hei; ottakaa rennoin rinnoin tämä postaus. Toisin kuin kuudenteen kohtaan syyllistyvät tyypit, mä tiedän, että sieltä toisesta päästä löytyy ihan huikeitakin ihmisiä!
  Mutta tiedän senkin, että siellä ruutujen ääressä on myös monia ja taas monia kanssabloggaajia, jotka aivan varmasti voivat samaistua näihin mun kuuden bloggaajavuoden aikana tekemiini havaintoihin. Jos joku nyt pahastuu ihan hirvittävästi, niin sehän vain todistaa tuon viimeisen kohdan pointin ihan käytännössä.


Kehityksellistä keskiviikkoa!

69 kommenttia:

 1. Tää oli tosi kiva postaus, vaikka itse kirjoitankin niin pientä blogia etten oikeastaan voi samaistua kun ensimmäiseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toi eka kohta on kyllä ehkä ultimaattisesti ärsyttävinkin, kun se vaikuttaa niin vahvasti siihen matskun tuottamiseen, kun ei oikein tiedä et mikä on jei ja mikä nei :-D Kirjoittelu ja valokuvaaminen on törkeen kivaa puuhaa, mutta peräänkuulutan myös vuorovaikutusta bloggaajien ja lukijoiden välillä :-)

   Poista
  2. Jep! Tosi vähän tulee kyllä itsekkin nykyään kommentoitua blogeja kun suurin osa selailusta tapahtuu puhelimella enkä oikein oo ikinä oppinut sillä niitä kommentteja lähettämään.. Enkä kyllä varmasti ole ainut :D

   Poista
 2. Oon lukenut myponydoeslsd ajoista saakka sun blogia mut ehkä kerran kommentoinut :-D jotenkin on vaan kiva lukea postaukset enkä aina jaksa vaivautua kommentoimaan, eikä usein mitään sanottavaakaan oo ollut. pitäis ehkä opetella tähänki enemmän :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on niin yleinen 'vaiva', eikä me bloggaajat toisinaan olla puuhassa sen parempia! Turha siis potea syyllisyyttä mutta tosi jees aina kuulla teistä ultimaattisesti pisimpään roikkuneista lukijoista :')

   Poista
 3. Sitä vaan niin helposti lukee postauksen ja jättää kommentoimatta, vaikka tykkäiskin siitä! Pitäis muistaa antaa palautetta silloin kun tulee sellanen postaus josta oikeesti tykkää :D tästä inspiroituneena: mua jäi kiinnostamaan ne sleekin meikit, kun postasit silloin heti saatuasi ne, mutta olis kiva kuulla mitkä sun mielipiteet niistä on nyt kun oot kerennyt vähän aikaa niitä käyttämään :) ja mä oon ainakin innokkaana lukemassa kaikkia meikkipostauksia, kun oon ite niin laiska koskaan meikkaamaan enemmän ku perusmeikin, nii saa vähän inspiraatiota kokeilla muutakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tää mobiiliaikakausi kun vie vähän sitä aikaa :-D Muistan sillon aikana ennen näitä tämmösiä nykysiä älypuhelimia,kun suurin piikki mun blogin kävijäliikenteessä oli klo 16-17 välillä, kun valtaosa lukijoista oli sen ikäsiä, että kävi koulua ja todennäkösesti oli noihin aikoihin kotona. Nykysin se trafiikki on sellasta tasapaksua ja suurin osa selaa kännykällä tai tabletilla. Todennäkösesti just jossain bussissa matkalla töihin/kouluun eikä siinä sit hirveemmin keretä kommentoimaan :-)

   Mun pitää noista sleekin meikeistä tehä joku in action juttu, koska niistä todella on erottunu positiivisesti muutama lemppari :-) Kiitos sulle!

   Poista
 4. HYvä postaus!! Ihan asiaa joka kohta! Sulla on kyllä kiva kirjoitus tyyli:)

  VastaaPoista
 5. Tää oli hyvä postaus! :D Vaikken ite kirjoita blogia niin ärsyttävintä, mitä oon muiden blogien kommenteista huomannut, on se, ku jotkut kommentoijat vaativat bloggaajaa kertomaan jostain yksityisasiastaan. Ja sit perustellaan just tolla, että itepähän on blogia alkanut kirjoittamaan jne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä ehkä tyhmintä ikinä. Tiedä sitten, onko taustalla joku tarve tuntea ylemmyydentunnetta tmv, mutta mun mielestä toi on just hyvä tapa ajatella ennen kun menee mitään mehukkaita yksityiskohtia vinkumaan, et kertoisko itte ihan kelle tahansa vastaantulijalle omista arkaluontosista asioistaan? Mä en ainakaan kertois, joten miks ihmeessä jakaisin semmosia juttuja alustalle, josta sen voi lukea monta miljoonaa suomenkieltä taitavaa tuntematonta...

   Kiitos paljon Meeri!

   Poista
 6. Amen! & kiitos tästä(kin) postauksesta :3!

  VastaaPoista
 7. Hehheh, kylläpäs kolahti tuo eka kohta... :--D Nyt on ihan pakko kiittää inspiroivasta blogista, sun juttuja on tullu lueskeltua kaikki nää vuodet mutta täällä kommenttiboksin puolella oon näyttäny elonmerkkejä ehkä justjust yhden käden sormilla laskettavan määrän. Mut täällä siis ollaan!
  Ja tää oli tosi virkistävä näkökulma, kun on juurikin lukenut miljoona vastaavaa bloggaajista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentit on kyllä hassu asia, kun ne on käyneet puhuttamaan vasta ihan viimesen vuoden tai parin aikana. Tai se niiden puute :-D Älypuhelimet ja some.. Niinku tuolla ylempänä kirjottelinkin, niin enää se ei oo sitä, et koulun jälkeen mennään vanhanaikasesti tietokoneelle ja luetaan kaikki päivän aikana tulleet facebook-päivitykset, blogipostaukset ja sähköpostit läpi. Touhu on ripoteltu pitkin päivää :-)

   Mut hei kiva kuulla sustakin, vaikka tällein kerran vuodessa! Ja mahtavaa, että tää ehkä vähän jännitystä julkasunsa suhteen aiheuttanut postaus olikin virkistävä :)

   Poista
 8. Hahaa huippu postaus :D Ja pakko viel heittää, että lopetin täs jokunen vuosi sitten blogejen lukemisen kokonaan ku kaikki oli samaa mälsää massaa mut sun blogissa (ja varmasti nimenomaan sinussa!) on jotain sellaista mitä oon blogimaailmalta kaivannut! :)

  VastaaPoista
 9. Musta on kiva lukee melkeinpä mitä vaan kirjotat, itellä on vaan vaikee pukea sanoiksi mitä ajattelee, vaikka postauksista tykkäiski niin kommentointi aika usein jää :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi mun kakslahkeinen on vähän samanlainen, joten ymmärrän kyllä! Oon myös huomannu, että kun tässä on ite vähän vanhentunu, niin lukijakunta on tehnyt saman joko vähän edellä, samaan aikaan tai aavistuksen verran perässä. Kiivaimmat kommentit tästä blogista löytyy jostain vuosilta 2012 tai sit vanhan blogin puolelta 2011, kun oli lukio ja teinidraama. Oh ja voi :-D

   Mutta ihana juttu, että jaksat lukea mun löpinöitä kaikesta huolimatta! :)

   Poista
 10. Jotenkin itselle siinä mielessä hassu postaus, kun oon nähnyt sut koulussa ensimmäisen kerran samalla kurssilla. Sain susta silloin ehkä vähän kipakan kuvan, mutta eksyin jotenkin Instagramin kautta sun blogiin ja sain susta täällä sellasen kuvan, että oot tosi sydämellinen tyyppi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh ja voi, mä ja monet puoleni! Se riippuu aina vähän päivästä, et millasesta Jennasta sitä oikein saa kiinni :-D Mutta todennäkösesti myös mun äiti kuvailis ensimmäisenä tuittupääks, joten et sä täysin väärässä ole! Mutta eipä se kai sitä tietynlaista sydämellisyyttä pois sulje, heh ;-)

   Tietysti tätä ihan oikeesti julkista ulosantia tuottaessa yrittää olla kaunopuheisempi ja tulee mietittyä tarkemmin mitä sanoo, kun kokemuksesta tietää mitä millaisestakin setistä saa niskaansa. Ei vanha enää jaksa!

   Tosi mielenkiintosta kuitenkin, että joku kurssikaveri eksynyt näille suunnille :-)

   Poista
  2. Ymmärrän täysin. En ainakaan itse ehkä oo just siellä koulussa niin parhaimmillani. Tukka pystyssä, rennot vaatteet päällä ja aika usein suht väsyneenä, ehkä naamaa kurtussakin välillä :D Hahah, saattais omakin äitini kuvailla itseäni noilla sanoilla.

   No juu, mutta ei sitä omaa persoonaa kuitenkaa pysty täysin piilottamaan ja eikä niin pitäskään. Musta sun tekstistä näkyy hyvin kuka sä oot ja varmaan siksi niin moni tätä blogia seuraakin :) Jäin siis itsekkin tätä lukemaan ja olin todella positiivisesti yllätänyt siitä miten rehellinen blogi kerrankin osu eteen.

   Poista
  3. Juu, harvempi varmaan hengailee koulussa parhaimmillaan. Henkilökohtasesti en ainakaan jaksais, kun siellä tulee käytyä lähinnä pyörähtämässä. Ellei oo joku erityisempi tilaisuus tiedossa :-D

   Kiitos hei tosi paljon kivoista sanoista, tervetuloa seurailemaan! :-)

   Poista
 11. Ahh tää oli jotenki niin sanattomaks jättävä postaus, tuli vaan semmone NII I -fiilis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just parasta, koska tota tommosta reaktiota kanssabloggaajissa vähän toivoinkin! Ite tykkään aina kun voi täysillä samaistua joihinkin teksteihin ja tosi jees kuulla, jos on ite onnistunu luomaan edes jollekulle sen samaistumisen tunteen omilla pölinöillään :-)

   Poista
 12. Tuli tosta ekasta kohdasta vähän sellainen fiilis, että jos ei kommentoi, ei ole tervetullut lukijaksi. :D Itse oon maailman huonoin tässä, en jaksa juuri koskaan kommentoida, en ole koskaan kirjautuneena mihinkään ja anonyymien kommentteja harvemmin arvostetaan.. Ehkä yritän parantaa tapani ja alkaa kommentoimaan, vaikka sitten että monesko kommentoija olin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se nyt ihan niinkään ole :-D Sitä ei välttämättä lukijan näkökulmasta samalla tavalla tajua, mutta se vuorovaikutus lukijoiden kanssa on ihan supertärkeetä jo ihan senkin takia, että tietää, mihin suuntaan itseään lähtee kehittämään!

   Ne semmoset etenkin Youtubereiden videoissa ja Instagrameissa nähtävät ekatokavika-kommentit ajais mut hulluks, mutta oon tässä viimesen vuoden aikana huomannut, et väkisinkin alkaa epäilemään omia kykyjään bloggaajana, jos se oma tuotos, jonka eteen on nähty vaivaa, ei puhuttele ketään tai herätä kenessäkään mitään ajatuksia. Vähemmästäkin alkaa pohtia omia kykyjään tuottaa onnistunutta matskua, mutta olishan se ihan pähkähullua kuvitella, että mä todella odottaisin kommenttia jokaiseen postaukseen jokaiselta Bloggerin 1691:ltä kirjautuneelta lukijalta :-D

   Siinä missä urheilua harrastavan kykyjen mittari on konkreettinen mitali tai pokaali, niin mulle ja varmaan monelle muullekkin bloggaajille se kyky herättää keskustelua ja ajatuksia on omanlaisensa "palkinto" tästä harrastuksena. Tätä siis hain takaa tuolla, et ois se nyt ihan kiva, jos jonkinlaisen pienen puumerkin jättäis käynnistään. Mikään velvote se ei tietenkään ole!

   Poista
 13. Hih, mä kans Moponydoeslsd:stä asti roikkunut mukana :-) mulla on kans se vaiva et harvoin jaksaa kommentoida, mut nyt oon ainakin sun blogin kohdalla petrannut :3 Tykkään kovasti blogistas ja tänne on mukava jättää oma puumerkki.
  Ps. Tilailin tänään niitä Sleekejä, oli aivan pakko :-D (kommentoin siis ed. postaukseen). Iha offtopic, mitä oot pitäny niist Sleekin meikeistä, luomiväreistä yms.? Ois kiva lukea sulta semmone postaus, mis ois vähä arvioo näist sun uusista meikeistä, Sleekistä ja MUGstä ja vaik vertailla niitä esim. Nakedin meikkeihin tai ylipäänsä iha yleispohdiskeluarviointia! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oonkin pistänyt sun nimen merkille ja on ollut tosi positiivinen yllätys huomata, miten usein suhun täällä kommenteissa voi törmätä. Kiitos siis siitä ihan tuhannesti :-)

   Ja pitää tosiaan pistää toi postausidea korvan taakse. Tossa ylempänä jo totesinkin, et perjantaina starttaava hiihtoloma saattaa olla hyvinkin hedelmällinen blogin suhteen, kun mitään varsinaisia suunnitelmia sille luppoajalle ei ole :-) Sen verran sanon noista Sleekin meikeistä tähän väliin, että ne nestemäiset huulipunat on aivan huikeita (kunhan muistaa pistää väliin jotain kosteuttavaa) ja luomiväritkin on toimineet tosi hyvin, mitä tässä oon koklaillu ja päässy tositoimiin niiden kanssa. Mattaset on vähän huonompia pigmentiltään, mutta kaikki överishimmeriset ja metalliset.. Ah, luomilla ihan yhtä ihania kuin sormenpäällä testattunakin! :-)

   Poista
 14. Mäki lueskelen montaa blogia mut harvoin tulee kommentoitua mitään :D Mut nyt pitää kyl sanoo et tykkään tosi paljon sun tavasta kirjottaa ja tää juttu oli kyl täyttä asiaa! Jatka samaan malliin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon :-) Pitää koittaa pysyä hyvässä vauhdissa!

   Poista
 15. Tää oli erittäin hyvä muistutus itelle että voishan sitä kommentiakin joskus jättää kun kuitenkin aina lukee sun postaukset! Oot niitä harvoja bloggaajia joita jaksan enää seurata aktiivisesti, johtuu varmaan siitä että vaikutat tosi symppikseltä ja aidolta ihmiseltä. Jotenkin sun kirjotuksiin on vaan niin helppo samaistuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että vuosien jälkeenkin täältä löytyy samaistuttavaa materiaalia! Kiitos :-)

   Poista
 16. Kiva postaus tällanen :) Moniin kohtiin pystyy kyllä samaistumaan! :D Se on jotenkin niin ristiriitanen juttu, ettei kaikkia voi miellyttää ja silti kaikki käytännössä haluais bloggaajien miellyttävän juuri heitä ja heidän omia näkemyksiään ja ajatuksiaan - silleen, miten se on muka mahdollista?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis toi vimppa sanonta noista kohdista on bloggamisen suhteen niiiiiin paikkansapitävä, ettei mitään järkeä :-D Kyllähän sitä mielellään repeis jokasen mieliks ja yrittääkin ottaa teksteissä huomioon jokaisen mielipiteen, joka omaan mieleen juolahtaa, mutta ei sekään nyt kauheen kiva oo et on kaikkien kanssa samaa mieltä. Oma persoonahan siinä kärsii!

   Poista
 17. buu.
  no hei hippi, hieno kirjoitus, ihanat kuvat , kisses

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos paljon! Kuvat on vuodelta nakki ja keppi - oiskohan 2011 sellanen vuosiluku, etten kovasti valehtelis?

   Poista
 18. Mä syyllistyn turhan usein tuohon ensimmäiseen kohtaan, mutta ihan liian monta kertaa tämä sama kuvio on toistunut -> bloggaaja tekee valituspostauksen kommenttikadosta ja kun lukijat tämän takia skarppaavat kommentoimaan enemmän, niin kappas, bloggaaja jaksaa pari päivää vastata kommentteihi ahkerasti mutta sen jälkeen homma unohtuu tyystin ja jätetään vastaamatta! Tai sitten niihin vastataan 1-2 viikon päästä (kuka niitä enää silloin muistaa tsekata?). Sun blogi taitaa olla _ainut_, jossa en ole törmännyt vastaavaan joten pointsit siitä :-) Tää syö aika paljon fiilistä ihan yleisestikin, kun jättää kommentin kommenttiboksiin ja koskaan ei tule vastausta.

  Kerran törmäsin suht suositun bloggaajan postaukseen, jossa hehkutti asiaa X pitkän postauksen verran ja postaus oli kuorrutettu kymmenillä kuvilla. Ei kuitenkaan minkäälaista mainintaa tuotteen nimestä/mallista tai ostopaikasta. Ei varmaan tarvitse kertoa, että kommenttiboksi oli täyttynyt kysymyksillä "mistä tää on? mikä tuotteen nimi on? mikä sävy? paljon maksoi?" ja YHTEENKÄÄN ei minkäälaista vastausta :-D Huvitti kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kuvio on kyllä ikävä. Etenkin kun tulee itse kuulutettua sen vuorovaikutuksen perään. Ja mullehan iskee aina kauhee morkkis, jossen löydä aikaa tai inspistä kommenttien vastailuun - ei millään huvittais vastata jokaiselle "Kiitti, kiva kuulla" vaikka sitäkin tulee välillä harrastettua, kun aivot ei vaan tuota mitään järkevämpää, mutta haluaa silti olla kohtelias. Osoitta edes jotenkin, että kyllä mä nää kaikki luen ja niistä onkeeni otan :-D Vanhempiin postauksiin huomattavasti myöhemmin tulevat kommentit on mun kohdalla vähän semmosia, et niihin unohtaa helposti vastata. Ehkä meillä jokaisella on omat paheemme bloggailun suhteen, ken tietää? :-)

   Ja tuo vika, voi ei! Onkohan kyseinen bloggaaja sit jättänyt sen tarkotuksella mainitsematta.. Aika hassu tilanne kyllä :-D

   Poista
 19. Täällä myös yksi myponydoeslsd-ajoista asti mukana roikkunut! Olen lähestulkoon jokaisen postauksen lukenut, mutta ihan liian harvoin muistanut kommentoida. Pahoittelut siitä! Ihan mahtava postaus, ja voin vaan kuvitella noi tuskat, esimerkiksi salakuvaajien kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kyllä sunkin nimimerkki ja nassu on tuttuja, joku saattais sanoa mua kanaks mutta muisti on silti enempi norsun luokkaa ;-D

   Kiitos todella paljon! Onneks mä törmäilen noihin salakuvaajiin ja supsuttelijoihin harvemmin, mut kerran yks pisti mulle Snapchatissa salakuvan musta kaupungilla. Se oli jo aika karmivaa... Ja vielä karmivampia on ne, jotka stalkkaa J:tä o_O

   Poista
 20. Sulla näky snäpissä vilaus tv-tasosta jossa on semmonen musta neliönmallinen kynttelikköhomma. Mistä se on?! :-)

  VastaaPoista
 21. Pakko sanoa että ihania nää tämän postauksen kuvat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos tuhannesti! Nää on iäisyyksien vanhoja ja oon näissä teini-iässä parhaimmillaan, mut itsekin tykkään kuvien fiiliksestä (ja tosta mun tukasta) :-)

   Poista
 22. Amen ja monesti oon miettinytkin, että vaikka mieli on tehny kovasti alottaa pitämään jotain muuta aktiivista somejuttua kun instaa, niin toi lukija- ja katsojakunta ja sen mukanaan tuomat asiat mitä tossa mainitsit, ei kyllä hirveesti luo sitä intoa. Siitä nyt puhumattakaan että on todella kriittinen omaa sisältöä kohtaan.
  Asiasta toiseen Sleekin meikeistä lisää juttua kaipailisin kanssa! Muistan noi kuvat niin hyvin ja ah noita hiuksia! Mukavaa loppuviikkoa! :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin itselle just pahin tekijä, mitä blogin luomiseen ja kehittämiseen tulee. Jos junnaa vähänkin paikallaan, niin tekee mieli heittää läppäri parvekkeelta :-D Mä oon tässä kuukauden aikana jopa pohtinut tän perusblogin lopettamista ja hääblogiin panostamista, kun epätoivo ja tyhjän paperin (tässä tapauksessa näytön) kammo on pahimmillaan...

   Sleekin meikeistä on tulossa juttua! Oon ihan rakastunut siihen toiseen nestemäiseen huulipunaan tässä viimeisen viikon aikana :-) Kivaa viikonloppua sullekin!

   Poista
 23. Nyt on kyllä hyviä pointteja!! Varsinkin se, että ei nyt oikeasti voi koko totuutta toisen elämästä tietää blogia lukemalla ja se, että bloggaajan ei todellakaan tarvitse kestää ihan mitä vain pelkästään sen takia että jakaa asioitaan netissä :D

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä oon oikeesti miettinyt, et miten - anteeksi jos joku tästä nyt loukkaantuu - tyhmä saa olla, jos kuvittelee jonkun tosissaan kirjoittavan koko elämänsä nettiin :-D Tai että ois jotenkin oikeutettua mollata, jos keskittyy vain pintapuolisiin asioihin. Ja sit se "liikaa" kertomisen rajakin on niin häilyvä: joku on ihan fine kaiken kanssa, mut sit on olemassa niitä puolestamielensäpahottajia. Esimerkiks joku tuntematon pahotti mielensä mun isän puolesta, kun kirjotin rakkaudensekaisen postauksen muutama vuosi sitten siteeraten SMG:n Hölmö Rakkaus -biisiin :-D

   Poista
 24. Ite yleensä vaan lueskelen postauksii enkä jaksa niinkää kommentoida, mut kyllä aina välillä oon yrittäny XD Mut jos haluut ees jonkilaista mielipidettä, niin saaks sun postauksien alareunaan semmosii nappei, mistä saa valittua tyyliin tykkäsin tai en tykänny? Tai oon nähny semmosia ainaki joskus jossain blogeissa ja niistä tulee helpommin painettuu kun laitettuu erillistä kommenttii, nii sillee voisit ainakin jotain mielipidettä saada :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tiäkkö ku oon yrittäny saada niitä tonne! Normaalisti sen pitäs hoituu ihan simppelisti, mut ilmeisesti tää mun ulkopuoliselta taholta ostettu ulkoasu ei tue niitä Bloggerin omia namiskoita, vaan mun pitäs pistää joku ronklaamaan HTML:ää, et ne sais lisättyä suoraan sinne. Musta ne ois nimittäin myös ihan loistosysteemi! Toistaseks vaan en oo onnistunut niitä saamaan tähän pohjaan. Sillon aikoinaanhan ne täältä löytyi :-)

   Poista
 25. Täälläkin kommentoi ensimmäistä kertaa kirjoittanut. Oon vaan niin kamalan laiska kommentoimaan mitään, vaikka oli postaus kuinka hienosti kirjoitettu tai vastaavaa :D

  Oot todella hyvä kirjoittamaan ja kuvaamaan, arvostan sun taitojas tosi paljon!
  Aion tästedes kommentoida jos vaikka toisi pientä iloa ja lisää motivaatiota kirjottamiseen :)
  Ei tietenkää sillä että sulla ei mielenkiintoa tai motivaatiota muuten mut u go the point :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, I got the point ;-D Kiitos todella paljon! Eikä siitä kommentoimisesta syviä omantunnontuskia tarvitse potea, kirjoitanhan mä tänne aika paljon merkityksetöntä höttöäkin :-)

   Poista
 26. Täällä vielä yks joka tunsi piston sydämessään kohdassa 1. :D joten skarppaan ees tän yhden kerran. Tykkään sun blogista just tällasena mitä se on, vaihtelevine juttuineen. Meikkihommista en ite nii perusta, mut arvostan et neki on huolella tehtyjä. Useimmiten skippaan make up-tutorialit kaikista blogeista, mutta sun tekemänä tulee useimmiten katsottua nekin läpi. Eli en siis sano että niitä pitäis olla vähemmän tai jotain enemmän, vaan just mukava että valikoimaa löytyy! Kiitos inspiroivasta ja hymyilyttävästä blogista. :)

  Ps. Ekana huomion kiinnitti tän postauksen upeat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon, edes tästä yhdestä kerrasta! :-) Mä oonkin tässä koittanut miettiä, et vaikka meikit on tällä hetkellä se intohimo, niin pitäs kyllä vähän vaihtaa levyä :-D Mulla on muutamakin mielipidepostauksen luonnos olemassa ja kasapäin reseptejä kokeilematta, nyt maaliskuun aikana keskitän menot enempi kodin laittamiseen ja juttua meidän uudesta asunnosta on siis tulossa :-) Asukuvat on aina tälleen talvella vähän tauolla, mutta niitäkin saadaan varmasti lisää, kunhan asflatti alkaa pilkistellä lumen alta!

   Poista
 27. Noniin jätetään jälki tänne :) oon sun blogia lukenu ties mistä saakka, ainaki muistan nää kuvat kun ne ekaa kertaa julkasit! Mut blogien kommentointi on kyl jääny nykyään ihan nollille. Ja tunnustan et yleensäkin blogien selaaminen on jäänyt.. mut mä seuraan sua snäpissä ahkerasti! :):) Oot mun mielestä huipputyyppi, pysy aina omana ittenäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Toi Snapchat onkin sellanen hyvä some väliaikatietojen päivittämiseen :-D Ihan jokaista pikkuyksityiskohtaa ei blogiin tuu kirjoitettua, siellä snäpin puolella saattaa jossain tapauksissa päästä vähän syvemmälle :-)

   Poista
 28. mä ehdottaisin että laita postauksen loppuun ne semmoset jutut mistä saa "rastittaa" tyyliin tykkäsin, en tykännyt, jne. :D niin sun olis helpompi saada palautetta lukijoilta kun ei aina jaksa kommentoida :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon niitä koittanu tohon postausten kohtaan aina silloin tällöin lisätä, mut se ei ookkaan ihan niin helppoa :-D Pitänee vähän googletella tai sit pyytää J:tä tappelemaan blogin HTMLn kanssa!

   Poista
 29. Ykköskohta on kyllä ikävä, vaikka mun blogilla onkin vaan muutamia lukijoita. Itsekin syyllistyn tähän aika usein, kun kännykällä selatessa on hankalaa ruveta kommentoimaan, ja sitten vaan ajattelee että tekee sen myöhemmin koneella.. Tää taitaa nyt olla mulle eka kerta ku kommentoin vaikka oon pidemmän aikaa roikkunu lukijana :-D Mutta sen blogis on ihan huikee ja inspiroiva, kirjotat tosi hyvin ja kuvat on aina ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kännykkäselaaminen on kyllä petollista! Itekkin aina koitan esimerkiks Bloglovinia käyttäessäni merkata kännykällä luetut postaukset takas lukemattomiks, jotta muistaisin käydä tsekkaamassa ne vielä koneella ja kommentoimassa, mutta harmittavan usein se tuppaa jäämään! Nyt oon kyllä skarpannu tän kanssa, mutta parantamisen varaa on aina :-D

   Kiitos ihan tosi paljon Venla :-)

   Poista
 30. Täytyy myöntää, että vaikka aktiivisesti blogiasi seuraankin niin kovin harvoin tulee kommentoitua mitään. Usein olen ajatellut kommentoivani jotain, mutta ajatellut että "olipas kiva postaus!" tyyppinen kommentti on hieman höhlä, mutta onhan sekin parempi kuin ei mitään. Tästä postauksesta inspiroituneena voisinkin nyt tehdä parannuksen kommentoinnin suhteen.

  Tykkään oikein paljon blogistasi sekä sen rennosta ja massasta erottuvasta meiningistä! Jatka hyvää työtä :-) jaja pakko vielä kehua postauksen kuvitusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mahtavaa kuulla, kiitos! :-) Onhan noi "kiva postaus" -kommentit siinä mielessä vähän höhliä, ettei niihin sit voi vastata muuten kuin kiittämällä. Ja sit jos rupeen niihin vielä jaarittelemaan jotain, niin pelottaa että karkoitan viimeisetkin kommentoijat :-D Höpöttelijä mikä höpöttelijä!

   Poista
 31. Kovin montaa kertaa ei oo kyllä tullut kommentoitua :D Aika outoa kyllä, miten sitä haluais kovasti et omaan blogiin niitä kommentteja tulisi, mut sit ei itse kommentoi lemppariblogeihinsa.. :D Mut anyways tykkään sun rennonletkeestä otteesta tän blogin suhteen ja makeup jutut on aina jees (pakko saada se highlight paletti!!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, niinhän se vähän menee :-D Monesti monella muullakin saralla, kuin vaan blogien kommentoinnissa. Pitäis koittaa muistella sitä kultaista sääntöä, että kohtelis muita niinkuin haluais itseäänkin kohdeltavan. Pätee aika hyvin aikalailla jokasella elämän osa-alueella!

   Kiitti ihan superisti :-)

   Poista
 32. Joop, täälläki yks myponydoeslsd-blogin ajoilta asti mukana roikkunu! Taisin demi.fin kautta löytää sut ja blogisi, ja öööö olinkohan mää sillon jotain 13-14 :-D Sillon ko latasit ekan (?) videon blogiin, jossa kerroit kuulumisia yms nii muistan aatelleeni että vitsi miten fiksu ja makee muija, alan kyllä seuraamaan! Mutta joo en määkään ruukaa hirveen aktiivisesti kommentoida
  mihinkään blogiin, joskus jopa tunnen vähän syyllisyyttä siitä :( Ei mulla muuta, pidä toi sun
  tyylis!!

  - Mira, nykyää 18vee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit, makee muija :-D Muistan miten paljon stressasin sitä videoo ja jännitti ihan hirveesti julkasta se!

   Kiitos Mira, toivottavasti pysyt messissä vielä toiset neljä vuotta ;-)

   Poista
 33. Mä juoksisin ihan satavarmasti sun luo kaupungilla ja kysyisin yhteiskuvaa :') mutta joo, minäkin olen lukenut mpdlsd asti, ja oon kommentoinut ehkä kerran.. mutta se syy siihen on varmaan se että rupee ajattelemaan että "sil on niin monta seuraajaa jotka kommentoivat"..
  Mutta hei, kiva postaus! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana,kiitos :'-D Toistaseks mua on vaan tuijoteltu ja juttelemaan on uskallettu tulla sellasissa tilanteissa, jossa ollaan porukassa ja lukija on joku mun kaverinkaveri.

   Mä monesti ajattelen myös noin, kun mietin kommentin jättämistä... Mut nyt kun tässä on saanut lukea vähän sieltä sun täältä, et kommentit on blogeista kateissa, niin ehkä se on sit kaikki lukijat, kun ajattelee samoin tavoin? :-D

   Poista