AVOMIEHEN KOOTUT

12. helmikuuta 2016

jj1
"Nykyään yhteiskuvat käsittää selfien, jonka toinen photobombaa. - J."

En muista kuka se oli, kun sanoi, että ollaan J:n kanssa toistemme vastakohdat ja sen takia sovitaan toisillemme niin pirun hyvin. Varmaan äiti. Vaikka mussakin on kaksi puolta, ajattelee J silti aina päinvastoin ja näin kiskotaan toisiamme kohti kultasta keskitietä. Eipä sillä, etteikö toi ukko ois mulle jotain näiden vuosien aikana opettanut tai etteikö hän ois ottanut multa mitään onkeensa, mutta rehellisesti sanottuna tulisin varmaan hulluks, jos pitäis elää oman kaksoisolentonsa kanssa. Mulla on iskä sitä varten, jos joskus kaipaan vertaistani seuraa :-D

ss2

Asia, johon mä J:ssä silloin aikoinaan kovasti ihastuin, oli sen leikkisyys, sanavalmius ja huumorintaju. Tiedän, ettei meidän läpät oo mistään kypsimmästä päästä eikä tän talouden huumoria joku tuntematon välttämättä ymmärtäiskään, mut se koko hommassa onkin just niin parasta. Meil on omat jutut ja J tietää mistä naruista vedellä, kun mä vedän hillittömät hernemaissipaprikat nenääni (turhaan?). Pari viikonloppua takaperin tuleva lankomies toteskin aika hyvin:

"Ootte ihan hassuja. Ensin Jennalla on ihan hirvee raivo päällä ja varttii myöhemmin ootte kahestaan täällä kikattamassa jollekki."


ss4

Ollaan tässä kuussa taivallettu yhdessä viisi ja puoli vuotta. Se on tässä iässä ihan älytön aika, neljännes mun koko elämästä. Mietiskelin tänään suihkussa, miten valtaosa mun nykyisistä kavereista ei oo ees tuntenut mua ennen kuin J tuli kuvioihin. Toisin sanoen kaikki, joihin oon tutustunut lukiossa ja sen jälkeen. Ja se on ihan hitonmoinen määrä ihmisiä. Siinä missä mä oon tutustunut ihmisiin, on uudet tuttavuudet tavanneet ajan myötä myös J:n ja toisinpäin. Välillä jopa vähän pelottaa, et mitä sit jos..? Asetetaanko meidän kaverit kiperään tilanteeseen tahtomattamme, jos tiet sattuu joskus erkanemaan? Kertaakaan en kuitenkaan oo ketään pakottanut tutustumaan tohon mun omaan reikäpäähäni ja oon onnekseni saanutkin kuulla J:n olevan helpostilähestyttävä ja letkee tyyppi. Sen vuoks päätin "kuvittaa" tän postauksen Facebookista napatuilla "avomiehen kootuilla" heitoilla. Osa näistä on blogin fb-sivuilta, osa mun henkilökohtasesta profiilista. Näistä päivityksistä ja kommenteista huokuu mun mielestä kaikkein parhaiten se, mikä täällä meillä on vastassa, kun tulee kyläilemään.
  Tietysti tuo mun sulhoni sisältää myös sen samat arvot yhteiskunnan ja tulevaisuuden suhteen jakavan aikuisen, mutta kun se on tää leikkisä puoli, joka mussa ihastuksen herätti. Joka ratkasi. Joku joskus tulikin blogissa kysymään multa, et onko mun poikaystävä todella noin lapsellinen. Yritti kai loukata. Näytin sen J:lle ja hän siinä vaan sit totes, että on. Mitäs sitten? 

ss3

On ihan älyttömän vaikeeta pukea omia ajatuksia sanoiks, kun haluais kertoo koko maailmalle, miten onnellinen toisen kanssa on. Joku ymmärtää kuitenkin väärin, tahallaan tai vahingossa. Ihan ku ois hirveenkin naiivia olla rakastunut ja näyttää se. Ihan sama onko yhdessä oltu kaks viikkoa vai 10 vuotta. Pariskuntia kun on miljoonia erilaisia, samaten mieltymyksiä, ja tavallista vaikeampaa koko hommasta tekee se, ettei kumpikaan olla vielä edes kahtaviittä. Jotkut ei usko sielunkumppanuuteen, mutta vielä useammin tulee kohdattua epäuskosuutta teini-iässä alkunsa saaneita parisuhteita kohtaan. Mut ehkä se pääasia on, et me uskotaan. Ja jos ei uskota, niin ainakin toivotaan, et tässä sitä ollaan. Ja pysytään. Sellaset ihmiset kannattaa pitää lähellä, jotka saa sut nauramaan, vaikka kuinka yrittäisit kiukutella.

19 kommenttia:

 1. Ihana teksti, melkein kylmät väreet!! Oon kyl niin samaa mieltä sun kanssa, ja mä ainakin haluan uskoa tällästen "teinirakkauksien" kestoon ihan samalla tavalla kun aikuisiässä roihahtaneisiin romansseihin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi! Kiva kuulla, vaikka tää olikin tämmöstä äkillistä ja onnellista tajunnanvirtaa :-)

   Musta on kauheen ikävää parisuhteiden kohdalla nojautua tilastoihin. Eihän sitä koskaan voi tietää, mitä käy, mut tottakai se ero tulee, jos hanakasti keskittyy vaan siihen ajatukseen, että tätä nykyä puolet avioliitoista päättyy johonkin muuhun kuin happily ever afteriin ja unohtaa, et edelleen on olemassa myös ne loput 50% avioliitoista. Vaikka pohjimmiltani taivun helposti pessimistisyyteen, on ihmissuhteet olleet aina se poikkeus sääntöön :-) Eihän tästä hommasta tulis mitään, jos suhteeseen kuin suhteeseen lähtis "paska reissu mut tulipahan tehtyä" -mentaliteetilla. Oli kyseessä sit kaveri tai mahdollinen elämänkumppani. Tai ikä mikä hyvänsä :-D

   Poista
 2. Toi putkijuttu!!!! XD paras juttu mitä oon hetkeen kuullu, en tiiä tuunko koskaan pystymään miettimään suudellessa mitään muuta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun henkilökohtanen lemppari :'-D Koin vähän samoja fiiliksiä tolloin pari vuotta sit, mutta kyllä toi ajatus ajan kanssa kerkii unohtua ;-) Tai sitten siihen vaan tottuu...

   Poista
 3. Ihana ja hauska postaus! :D Tiedän yhen pariskunnan, jotka tapas yläasteella 14 vuotiaina ja seurusteli sen about 6-7 vuotta ja menivät viime keväänä naimisiin ja syksyllä synty lapsi <3 että vaikka niitä teininä alotettuja suhteita aina sanotaan että ei tule kestämään ni kyllä vaa jos oikeet ihmiset löytää toisesa niin uskon että kestää :)

  VastaaPoista
 4. Ahaha, ihanat. <3 :D Vastakohdat täydentää kyllä usein tosiaan, kunhan vaan on muutoin samanlaiset elämänarvot. Me ollaan Roopen kanssa pidemmän päälle aika samanlaisia – päinvastaista on lähinnä se, että mä oon yleensä tosi helposti innostuva ja pää pilvissä elelevä ja nopeemmin laidasta laitaan ailahteleva, kun taas Roope on se vakaa, jalat maassa seisova realisti, joka ns. pitää musta kiinni niin etten vahingossa leijaile avaruuteen. :'D

  Anyway, musta on ihana seurata tälleen teiän eloa, kun ollaan niin samoissa elämäntilanteessa (miinus häät) ja oltu yhtä pitkään yhdessä näiden kakslahkeistemme kanssa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ja meillä mä oon se, joka ajattelee ennen ku tekee. Tosin aikalailla vuoronperään saadaan olla kiskomassa toisiamme takas maanpinnalle, mistä lie johtuu..!
   Samaistumisen arvosia pareja on aina hirmu hauska löytää :-D Just tässä iässä etenki, ku tuntuu että ite on jo niin syvällä koko touhussa... Kiitti Helmi, superkiva kuulla :-)

   Poista
 5. Mietit ihan liikaa mitä muut ajattelee susta ja mielipiteistäsi. Mielestäni turhaa selitellä aina postauksen alussa/lopussa tai jakaessa sen facebookissa tai muualla. Oisit vaan rohkeasti omaa mieltäs ilman selityksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun se ois niin helppoa :-D En tiiä luitko MPDL:ää silloin aikaan, mutta tuppasin olemaan nuorempana just sellanen, et kettuako muut puuttuu siihen, mitä mä blogiini kirjotan. Ja se taitaa huokua jopa tämän uuden blogin varhaisemmista postauksista.

   Nykyisin kävijöitä on kuitenkin jo se toistatuhatta per postaus ja kokemuksen kautta sitä herkästi syntyvää sanaharkkaa on alkanut välttää ihan tiedostamattaankin. Ei enää huvita astua tahallaan muiden varpaille vaan lukioaikasen melko kärkkäänkin lähestymistavan sijasta yrittää aina parhaansa mukaan ottaa teksteissä huomioon myös muiden mielipiteet ja ajatukset. Blogeissa ja muualla somessa kun jyllää tosi vahvana just toi, mistä tekstissä mainitsinkin: joku kuitenkin ymmärtää väärin, vahingossa tai tahallaan.

   Ehkä musta on tullut liian varovainen ja tylsä, mutta kun tossa viikko takaperin lueskelin vanhan blogin tekstejä ja kommenttikenttiä, niin tajusin olevani tähän nykyiseen linjaukseen ihan tyytyväinen.. :-)

   Poista
 6. Ihana teksti, oih ja voih :-) Ihana teksti. Lopuks näytin omalle avomiehelleni tuon putki-jutun, nauretaan sille yhdessä :-D ootte ihana pari, onnea teille nyt ja tulevaisuuteen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, terkkuja avomiehelle siis! :-D Ja kiitos oikein paljon, samoin myös teille :-)

   Poista
 7. Mun täti ja hänen miehensä ovat olleet lukion ensimmäisestä alkaen kimpassa, ja nyt ikää molemmilla melkein 50. Pitää vaan uskoo rakkauteen. Kaikkea hyvää teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin :-) Myös mun äiti oli 16 kun rupes seurustelemaan isän kanssa ja marraskuussa juhlivat 22 hääpäiväänsä. Se on harmi, kun nykyään naimisiin taidetaan mennä niin hepposin perustein, että se eroominenkin käy sitten todella helposti. Sitä kautta syntyy näitä "puolet eroaa"-tilastoja ja se taas kylvää epäuskoa nuoriin pareihin. Plääh!

   Kiitos paljon! :-)

   Poista
 8. Tosi kiva postaus, ja noita Jamin letkautuksia on kyllä aina niin hauska lueskella :D Vaikutatte just sellaselta pariskunnalta jonka kanssa illanvietoissa ei tulis tylsää!

  VastaaPoista
 9. Hah ihana postaus! Löysin vihdoinkin tän sun blogin uudelleen, kiva jäädä taas seurailemaan :) Ja toi vika pätkä tässä postauksessa on ihan kun suoraan mun ajatuksista!! Joten pakko kysyä, että saako tota pätkää käyttää omassa blogissa (jos sattumoisin joskus kirjoitan aiheesta) jos mainitsee, että sinä oot sen kirjottanut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiva, tervetuloa takaisin seurailemaan :-) Ja ilman muuta sitä voi käyttää!

   Poista
 10. Mä olen ehkä väärä ihminen sanomaan, mutta tiedän tasan mitä tunnet. Oltuani sen 5 vuotta (samaa ikäluokkaa kun ollaan) eli pienen ikuisuuden jonkun kanssa tuntuu nyt sinkkuna kun kaikki pitäs alottaa alusta, ihan kun en osais kävellä tai nukkua kun on joku jonka kanssa oot jakanu kaiken. Ei oo sitä illan viimestä illan "sun namaas helottaa ku naatalin aurinko" sen finnimäärän alta ja sit seuraavassa sekuntisssa saatto heittää jotain tosi romanttista. Meil oli kans täysin omat ajatuksentason jutut, joten näin sinkkuna kaiken sen ajatteleminenki tekee tällä hetkellä hallaa. Tosin sun blogia on siitä syystä tosi kiva omalla tavallaan seurata kun tiedän vaikka välillä tulee kerjättyä verta nenästä lukemalla näitä illan viimehetkinä. Mä en usko siihen etteikö teinisuhteet vois kestää, ne voi olla omalla tapaa jopa kestävämpiä kuin myöhemmällä iällä löydetyt :)

  VastaaPoista