CUT CREASE EYESHADOW FOR DUMMIES

21. tammikuuta 2016

Mä oon ollut aina ihan käsi luomivärien kanssa, mutta nyt kun oon kehittänyt lähes sairaalloisen pakkomielteen luomiväripaletteja kohtaan, on niillä tullut harjoiteltua jonkin verran ja apinoitua kaikennäköisiä lookeja niin Youtuben kuin Instagraminkin ihmeellisestä maailmasta. 

Vuodenvaihteen tienoilla löysin ihan älyttömän hyvän kikan niinsanotun 'cut crease' -lookin luomiseksi ja sittemmin sitä on tullut harjoiteltua kaikenmaailman kissanristiäisiä varten. Parasta kyseisessä meikissä on se, että sävyjä vaihtelemalla siitä saa monenlaisia variaatioita niin päivä- kuin iltamenoihinkin. Mä ajattelin tällä kertaa mennä vähän näyttävämmällä väripaletilla, jotta työvaiheet näkyis hyvin kameralla. Mutta en mä nyt tiedä, pitäs varmaan hommata joku minitripodi tohon pöydälle näitä tämmösiä kuvia varten...

Korostan tässä nyt vielä kertaalleen, etten todella ole mikään ammattilainen vaan ihan puhdas amatööri, joka on vasta parikymppisenä löytänyt luomivärien ihmeellisen maailman ja opettelee nyt kokeilemisen kautta oman makkarinsa perimmäisessä nurkassa. Vuosia ja taas vuosia tyydyin ihan vaan vahvaan kissarajaukseen ulos lähtiessäni, joten lukeudun itsekin mitä parhaiten otsikossa mainittuihin dummieseihin!

P1210328 

Mä oon tätä meikkiä tehdessäni tykännyt käyttää J:ltä synttärilahjaksi saamaani Urban Decayn Naked 3 -palettia ja nyt testimielessä otin rinnalle toisen tilaamistani Sleekin paleteista (Au Naturel). Koko homman ydin on tuossa Anastasian Dipbrow Pomadessa, mutta myös ruskea geelimäinen eyeliner käy. Miksei tavallinen ruskea kajaalikin, mutta tussilineria en suosittele. Sitä on niin hitsin vaikea häivyttää.
  Siveltimienkin kohdalla vähemmällä varmasti pärjää, mutta olis hyvä olla jonkinlainen astetta terävämpi sivellin (kulma- tai rajaussivellin), sun luomivakoon hyvin sopiva häivytyssivellin sekä sit sellanen sivellin, jolla on hyvä lätkiä luomiväriä/pohjustusjuttuja vähän isommalle alueelle. Kuvassa näkyvien juttujen lisäks mulla oli messissä NYXin Dewy Finish -kiinnitysspray, Lumenen Wild Curl -ripsiväri sekä Urban Decayn Sin Eyeshadow Primer Potion. Jälkimmäisen sijasta voi käyttää myös esimerkiks voidemaista luomiväriä tai vaikka Essencen Big Bright Eyes -jumbokynää.

meikki1 

Ensin oli suo, kuokka, jussi ja Dipbrow Pomadella tehty rajaus ihan vähän luomivaon yläpuolella. Tämähän riippuu ihan täysin sun silmien muodosta, mutta koska mulla on aavistuksen verran laiskat silmäluomet, tykkään tehdä ton rajauksen millin tai pari varsinaisen luomivaon yläpuolelle.

meikki2

Häivytä rajaus kulmasiveltimellä kohti kulmaluuta, myös silmän sisänurkassa. Rajaus saa tässä vaiheessa olla vielä aavistuksen verran karvalakkimallia, sillä se jää piiloon luomivärien alle. 

meikki3

Sit otetaan se sivellin, joka mahtuu sinne luomivakoon. Morphen M506 on tässä kohtaa ihan täydellinen mun pienille possun silmille! Pyörittele sivellintä tummassa luomivärissä (Sleek: Regal), napauta ylimääräset pois ja aloita ihan rajauksen yläpuolelta blendaten tumma luomiväri yhteen meidän just häivyttämän rajauksen kanssa. 

meikki4

Jatketaan samalla siveltimellä, mutta eri luomivärillä ja häivytetään tumman luomivärin yläreuna kohti kulmaluuta. Tässä kohtaa valkkasin vähän vaaleamman sävyn (UD Naked 3: Limit) ja vetelin sitä melko reippaalla kädellä leveyssuunnassa, mutta jätin tässä kohtaa vielä kulmaluun rauhaan.

meikki5

Tässä kohtaa vaihdetaan sivellin tiivimpään ja lättänämpään (Essence Concealer Brush) ja otetaan se liikkuvalle luomelle tarkoitettu pohjatuote. Mä käytin tällä kertaa Urban Decayn Eyeshadow Primer Potionia sävyssä Sin. Se on tommonen kiva shampanjanvärinen ja hohtava luomiväriprimer, mutta mattasta lopputulosta varten tykkään käyttää sitä edellämainittua Essencen jumbokynää! Täytetään koko liikkuva luomi tällä tökötillä. Ei haittaa, vaikka menis vähän yli. Luomivaon tienoille jäävää rajaa voi korjailla vielä jälkikäteen.

meikki6

Nyt olis tarkotus peittää se pohja jollain. Jälleen kerran valitaan sivellin ihan oman silmän kokoa ajatellen: mä käytin tuommosta jotain Gina Tricotin pilipalisivellintä, kun se on passelinkokonen. Suihkin siveltimeen vähän kiinnityssprayta ja koska olin tällä kertaa semmosella "go glitter or go home" -fiiliksellä, valkkasin silmän sisänurkkaan Naked 3:sta shimmerisen pinkin sävyn nimeltä Dust..

meikki7

.. joka vaihtuu keskellä liikkuvaa luomea saman paletin kullanhohtoiseen Trick-sävyyn.

meikki8

Jälleen Morphen M506 tai vastaava kätöseen (mä niin rakastan tätä sivellintä!!) ja valitaan joku huomattavasti tummempi sävy ihan silmän ulkonurkkaa varten. Voit joko mennä ensteks käytetyllä tummalla luomivärillä tai sit kokeilla jotain muuta. Mä valkkasin Sleekin Au Naturel -paletista tummanruskean Bark-sävyn.

meikki9

Tässä vaiheessa jätetään luomivärit hetkeksi oman onnensa nojaan ja rajataan silmät. Tuo Essencen rajauskynä oli mulle uus tuttavuus ja se ei ihan toiminu, niinku oisin toivonut, mutta kyllä silläkin sai ihan käypän lopputuloksen aikaiseksi. Jos silmämeikistä haluu vähän intensiivisemmän, voi tässä kohtaa leikkiä muillakin rajauskynillä ja rajata silmät myös ripsien alta.

meikki10

Ota jonkinlainen häivytyssivellin (RT Base Shadow Brush) ja pyörittele sitä mieleisessä korostusvärissä (UD Naked 3: Strange). Mä tykkään korostaa kulmaluuta ja häivytinkin aikasemmin käytettyä Limitiä sitä kohden, mutta lisäsin vaaleaa luomiväriä aavistuksen verran myös kissarajauksen alapuolelle korostamaan sitä. 

meikki11

Leikin voi jättää kesken jo edellisessä vaiheessa, mutta jos tahtoo oikein käydä hifistelemään, niin voi halutessaan jatkaa sisänurkkaan aikaisemmin lisättyä luomiväriä ihan sisänurkista sisänurkimman yli ja aavistuksen verran silmän alle.

meikki12

Sit viimeistely! Jos olisin ollut kaukaa viisas, olisin läntännyt silmien alle teippiä, pikkuhousunsuojan tai jotain 'fallouteja' varten ihan oikeasti tarkotettua suojavermettä. Mutta koska en näin nyt tehnyt, huiskin poskille tippuneet glitterihippuset pois löysällä puuterisiveltimellä, siistin luomivaon rajan ja lisäsin ripsivärin. Aika kiva lopputulos, ettenkö sanois. Huomattavasti paremmilla taidoilla (ja vakaammalla kädellä) tästä sais ihan törkeen upeen! Mua myös jäi harmittamaan, etten muistanut ostaa ripsiliimaa tätä postausta varten. Irtoripsillä lopputulos ois huomattavasti viimeistellymmän näköinen.

meikki13

Koska silmämeikki oli tällä kertaa noin BOOM, valkkasin huulille vähän jotain neutraalimpaa. Mun tämän hetken arkimeikkiin sisältyvät Essencen Long Lasting Lipliner sävyssä Plum Cake ja Long Lasting Lipstick Nude sävyssä Come Naturally kävi mun mielestä tässä kohtaa huulille oikein hyvin! Tietty säännöt on tehty rikottaviks, mutta mä oonki tämmönen nössö...

Olis ihan tosi kiva kuulla, miten tällä tavalla toteutettu meikkitutoriaali teihin iski! Pienen harjottelun jälkeen tää on yllättävän nopee silmämeikki tehdä, mutta alussa kannattaa vähän varautua ajan kulumiseen. Mä taisin ekalla kerralla väsätä tätä meikkiä kolmatta tuntia.. Ja mä niin unohdin tuolta jonkun vaiheen, vaikka koitin kirjotella niitä ylös sitä mukaa, kun tein. Jos heräs jotain kysymyksiä, niin koitan kyllä parhaani mukaan niihin vastailla :-)

40 kommenttia:

 1. Ihan törkeen kiva lopputulos! 😍 Ehkä itekkin uskaltaudun kokeilemaan kun noin hyvät kuvatkin on mistä näkee jokaisen vaiheen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja suosittelen kyllä ehdottomasti :-) Mullekin monet silmämeikit näytti ihan ydinfysiikalta pitkän aikaa, mutta jostainhan sitä on alotettava ja tää on musta tosi helppo, kun on selvät sävelet, mitä seurata!

   Poista
 2. Vitsit, miten kiva postaus! Luomivärit (ja noh, muutenkin kaikki perusmeikkiä mielenkiintoisempi ja monimutkaisempi) on ainakin täällä vielä aika uutta, mut intoa ja kokeilunhalua löytyy taitojakin enemmän :-) Pitääkin vaikka viikonloppuna koittaa tätä, näyttää nimittäin tosi hyvälle eikä ohjeetkaan nyt ihan mitään rakettitiedettä oo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten meitä on kaksi :-D Pistä ihmeessä viikonloppuna testiin ja tuu kertomaan (blogissa tai vaikka snapchatissa), et miten meni :-)

   Poista
 3. Oli kyllä mun mieleen tää silmämeikki! kysyisin vähän sun mielipidettä naked 3 paletista, että onko se kaiken sen hehkuttamisen arvonen oikeesti. Oon menossa Helsinkiin ens viikolla ja tulevia vanhoja ajatellen mietin sen ostamista. Hintaahan sillä on ja lukiolaisena en tykkäis kauheasti laittaa 50€ mihinkään jos tuunkin pettymään siihen.. Siitä huolimatta tuun ostamaan ton UD:n pohjustusaineen, mutta 20€ wecareiconin ilovetigers paletti tuotti suuren pettymyksen ja mietin että pitäskö suosiolla ostaa se naked?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihana kuulla! :-)

   Mäkin epäilin pitkään noita Naked-paletteja, kun ne on niin matkittuja ympäri maailmaa (miksei joku dupe muka kelpais), mutta siihen mun aikasemmin syksyllä ostamaani W7 palettiin toi on ku toisesta maailmasta! Sävyjä kannattaa miettiä hetki ja vaikka ihan kysyä UDn pisteellä, mikä omille silmienvärille ja ihonsävylle parhaiten sopis, jotta paletista sais mahdollisimman paljon irti :-)

   Suosittelen kyllä siis lämpimästi!

   Poista
  2. itellä on käytössä muan (make up academy) dupe nakedista ja suosittelen harkitsemaan tilausta, jos esim. haluu koklailla sävyjä. ite oon ollu erittäin tyytyväinen, enkä enää palaa nakediin (mulla on ollut myös se) mutta enää en todellakaan maksais samaa hintaa. MUA:n versio on siis jotain 5-6 euron luokkaa!

   suosittelen googlettelemaan blogeja ja youtube-videoita noista dupeista, koska jotku on hyviä ja jotkut ei niin! mut toki jos rahaa on niin sit vaan aitoa peliin :D

   Poista
  3. Se MUA:n dupe on kyllä nätti ja oon siitä paljon lukenut/katsonut videoita, kokemusta ei itsellä tosin ole :-(

   Poista
 4. Aivan upee meikki! Tulee kyllä itellä testiin kun saan hommattua paremmat siveltimet käyttöön ja laajennettua luomivärivarastoja, nimimerkillä: oon itekki aika pihalla noista vielä mut halukas oppimaan (:
  Peukkuja saa ainaki multa tämmöset postaukset! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon :-) Suosittelen muuten noita Morphen siveltimiä 100-prosenttisesti: ihan naurettavan halpoja ja törkeen laadukkaita! Esimerkiks Beautybaylla on ihan kohtuullinen tarjonta ja sieltä tilatessa ei tarvii maksaa luvattoman suuria postikulujua tai tulleja :-)

   Poista
 5. Järkyttävän hyvältä näyttää! :) Oon ite tosi huono käyttämään luomivärejä (nykyään muutenkin meikkaamaan) Niin jos tästä postauksesta saisi uutta innostusta opetella meikkaamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuossa vähän hienosäätämisen varaa, mutta hiljaa hyvä tulee! Kiitos paljon :-) Ihan superkiva juttu, jos postaus sai innostumaan!

   Poista
 6. Tää oli tosi kiva postaus!! Ihanaa et laitoit nää ohjeet tarpeeks selkeesti, mä en ymmärrä niistä pelkästä kuvallisista tutoriaaleista, ilman kunnon selityksiä mitään :D Pitää itekki kokeilla jos onnistuisin tässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, ne on aina vähän tulkinnanvarasia :-D Toivottavasti tuolla tekstissä ei ilmene mitään epäloogisuuksia tai muuten hämmentäviä kohtia! Koitin useeseen otteeseen lukee tekstin läpi, mutta omille virheilleen tuppaa olemaan sokea...

   Poista
 7. Oo tosi kiva, vitsi ku itellä niin kököt luomivärisävyt eikä tällä hetkellä oo varaa laittaa luomiväreihin yhtään rahaa just nyt :-( mut siis on kyllä ihanan iisin olonen (niihän sitä aina luulis..) joten heti ku tsäänssi ni mä kokeilen kanssa tätä! Kiitos hyvintoteutetusta tutosta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan niillä "kökömmilläkin" treenata! :-) Mulla on esimerkiks Viva La Divan Nudie-paletti, jolla oli hintaa huikeet 20€ ja oon pelkästään silläkin tätä harjotellut. Lopputulos ei ollut yhtä pigmenttinen, mutta näyttävä ja hyvännäköinen jokatapauksessa!

   Poista
 8. Mä oon sen verran häivytysfriikki että en varmaan kykenis edes tekemään tommosta meikkiä, ku olisin koko ajan häivyttelemässä tota rajaa :'D hölmö mikä hölmö... Mut mageen näkönen on kyllä! Ja noi huulet, ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyl kieltämättä vaikee aluks ymmärtää, et sen vaan pitää olla tommoi :-D Mut sit ku sen siisteyden tajuu, ni voi että. Tämmöselle lurppaluomelle ihan ykkösmeikki,kun tekee vähän selkeemmän eron liikkuvalle luomelle ja ympärille jäävälle iholle :-) Kiitti paljon!

   Poista
 9. Aivan upea meikki! Ehdottomasti lisää meikkijuttuja vaan tulemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, et näille on kiinnostusta jatkossakin! Kiitos :-)

   Poista
 10. Näitä lisää! Oon niin kädetön apina kuin vaan voi olla varsinkin luomivärien suhteen, että tällaiset melkeinpä rautalangasta väännetyt step by step tulee enemmän kuin tarpeen! :D Niin ja ihana meikki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistohomma, jos tästä oikeesti on hyötyä :-D Terveisin toinen, joka oli vielä kesällä ihan kädetön apina luomivärien kanssa. Ja oon edelleen, tiedän vaan muutamia helpotuskikkoja.. :'-D

   Kiitos paljon!

   Poista
 11. Ei vitsit miten hyvä idea käyttää tota Pomadea! Tää menee kyllä testiin :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö? Musta ois myös mielenkiintosta koklata, miten toi geeliliner toimis, mutta kun ruskeelle sellaselle ei oo muuten käyttöä ja musta on hirveen hankala saada peittoon, niin mennään nyt ainakin toistaseks pomaden voimin :-D

   Poista
 12. tee kulmakarvatuto ????:D i need one, oon ihan paska tekeen noilla pomadeilla möhhh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää pistää harkintaan :-D Jos vaikka heti sit, kun oon saanut hommattua uuden kulmasiveltimen! Toi vanha on aika finaalissa...

   Poista
 13. Ääk, ihana!! Ja kiitos noista vaihe-vaiheelta kuvista, ehkä mäkin onnistun tekemään edes ihan ookoon silmämeikin noin hyvillä ohjeilla! ;) Mua ei oo myöskään aiemmin pahemmin kiinnostanut mitkään luomivärit tai niiden käyttö, mutta ton NSB-ryhmän takia tekis mieli olla jatkuvasti tilaamassa uusia luomiväripaletteja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ryhmä on petollinen ku mikä, onneks oon nyt onnistunu ihan vähän vierottamaan itseäni siitä :-D Mulla on kännykässä Wunderlist-sovellus ja siellä lista kaikista meikkijutuista, mitä haluaisin - hintoineen kaikkineen. Yhteissummaks tulee tuhansia ja taas tuhansia, se vähän hillitsee :'-D

   Mut kiitos hirmupaljon Essi, kiva jos tää menee kokeiluun! :-)

   Poista
 14. vau! tosi hieno meikki,lisää tämmösiä vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :-) Pitääkin ruveta kehittelemään ja kattelemaan seuraavaa "for dummies" -tutoa, että varmasti osaan sen toteuttaa :'-D

   Poista
 15. Vau todella kiva tuli tuosta meikistä!:)) ja hyvin olit toteuttanu tän tutoriaalin, selkeet nuo kuvat meitsi on ihan käsiluomivärien kanssa mutta tässä nöki selkeesti mitä tulee mihin, tätä voisi harjoitella jos seuraavaan illanviettoon sitten osaisi tehdä:)

  VastaaPoista
 16. Hmm Hmm Kiva postaus ja kivasti selitetty, mutta miten sun naama on noin erivärinen verrattuna muuhun ihoon! Onko se toi silmämeikki mikä huijaa o:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten varmaan huomaat, mun kasvot on huomattavasti paremmin valaistut, kuin muu kroppa :-) Kun vähänkään kellertävä valo osuu johonkin pintaan, tekee se siitä pinnastakin kellertävämmän. Livenä kokovartalopeilistä möllötellessäni en huomannut mitään erikoisempaa värieroa.

   Mun pitäs myös ihan oikeesti opetella käyttämään tota mun uutta kameraa, kun se toistaa värit - erityisesti ihon punasuuden - välillä ihan älyttöminä vaikka kuvais RAWina :-D

   Poista
 17. Muuten oikein kiva postaus, mut ois ollut kiva saada valmiista meikistä tommonen lähikuva niin että silmä on auki! Noissa vikoissa hiukset peittää ja varjostaa niin ettei oikein saa selvää mun mielestä riittävästi :/.

  Mutta muuten - lisää näitä! Meikkipostaukset on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä otin kyllä sellasia kuvia, mut jotenkin paristakymmenestäkään lähiotoksesta ykskään ei miellyttänyt omaa silmää ja puolet heilahti/tarkens päin pyllyä :-D Pitää jatkossa muistaa, että sillekkin on kiinnostusta! Kiitos :-)

   Poista
 18. Moi! Kokositko itse sun ton musik seinävalaisin setin? Katoin niin se vaikutti tosi hankalalta? 😬

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! En tehny niille mitään sellasta, mitä niissä ohjeissa sanotaan, vaan viriteltiin J:n kanssa niihin ihan tavalliset töpselijohdot katkasimineen kaikkineen. Se on ihan helppo keissi, jos on yhtään ollu hereillä yläasteen fysiikan tunneilla ja omistaa tarpeeks miniskuukkelin talttapääruuvimeisselin :-D

   Poista
 19. Cool! Olisi kiva joskus omaan naamaankin kokeilla kaikenlaisia tyylejä ym mutta arkena en kerta kaikkiaan voi aamulla käyttää meikkaamiseen enempää kuin 7minuuttia ja viikonloppuisin yleensä mun esim. viihteelle lähdöt tapahtuu pikapikaan niin sillonkin meikkivoide+ripsiväri combolla mennään... :D

  VastaaPoista
 20. Hei kiitos tästä! :) Testailin tän viikonloppuna ja tämmöinenkin superhuono meikkaaja sai tästä kiva lopputuloksen! Menee ehdottomasti ens kuussa koittaville vujuille!

  VastaaPoista