SIIPIRAVINTOLA

13. joulukuuta 2015

Vietettiin tyttöjen kanssa lauantai-ilta paikallisessa Siipiravintolassa ja juhlistettiin siinä samalla vähän allekirjoittaneen syntymäpäiviäkin, kun ei aikaisemmin olla sitä ehditty tehdä. Kokemus kyseisestä mestasta oli meistä jokaiselle ensimmäinen ja pakko myöntää, että paikasta jäi todella hyvä maku suuhun. Enkä nyt meinaa vain ja ainoastaan niitä törkeän hyviä safkoja, joita heillä oli tarjota. Vaikka kyseinen ravintola sijaitseekin Sokoksen kyljessä ja ikkunoista kajastaa enempi kauppakeskuksen kelmeät valot kuin joulukoristeissaan hehkuva kaupunki, oli fiilis silti ihan huippu ja tämmöiselle hienompia syöttölöitä vierastavalle heinäkengälle just sopivan rento. Oli myös varsin kiva muistaa siinä kesken ranskisten pupeltamisen, että paikastahan saa kaikenlisäks opiskelija-alennusta.

Tuli varmaan muuten selväksi, että ruoka oli todella hyvää! Ensitreffipaikkana Siipiravintola ei välttämättä toimi, mutta parhaiden kavereiden kanssa tunnelma oli katossa ja Texas Pete -kastikkeet poskilla. Pientä noottia on tosin annettava siitä, että Lahden toimipisteessä ei tällä hetkellä ole tarjolla Crispy Chickeniä, mutta ilmeisesti sitäkin on taas tulossa niin pian kuin suinkin. Joten kyseessä on nimenomaan vain pieni nootti. Tähän raflaan palaan joka tapauksessa, ainakin hornetteja rakastavasta isästä saisi aivan varmasti ruokaseuraa! Mun on kuitenkin pidettävä nyt pientä paussia tästä kanahömpötyksesä, kun loppuviikosta mutusteltiin kotitekoista kfc-kanaa, eilen käytiin tosiaan hotkimassa siipiä ja tänään mummo vei mut vielä kanakorille viikko sitten olleiden syntymäpäivien kunniaksi. Mähän rupean kotkottamaan kohta!

PC123583 PC123570-1 rafla1. PC123573 PC123593

Mä en ole kantanut kameraa mukana maailmalla miesmuistiin. Nyt kun kumminkin on tommoinen kompaktimpi vempele, jonka saa sullottua pienempäänkin veskaan, oli se pakko mahduttaa messiin ihan vaan huvin, urheilun ja kokeilun vuoksi. Nämä kuvat on kuvattu RAW-muodossa ja pakko myöntää, että olen ihan täysi ummikko sen touhun suhteen, kuten kuvien laadusta varmaan huomaakin. Mielenkiinto kokeilla ja opetella uutta on kuitenkin huipussaan ja enköhän mä vielä jonain päivänä saa nämä raakakuvatkin näyttämään edes joltain... Miltä kuvat teidän silmään näyttää?

Kivaa sunnutaita kaikille ♥

12 kommenttia

 1. En tiiä millä oot näitä muokkaillu, mutta tuli mieleen vinkata että Adobe Lightroomilla on tosi kätevä muokkailla raw-kuvia. :) Oon käyttäny sitä about pari vuotta, ja tykkään että sillä saa tosi leppoisasti säädettyä sävyjä ja valoja ja kaikkea tarpeellista. Ja jos johonkin asetuksiin tykästyy niin niitä pystyy tallentamaan, ja homma nopeutuu kun pystyy käyttämään samoja helposti useissa kuvissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kun olisikin varaa hommata Lightroom :-D Onhan se kaiken hintansa arvoinen, mutta nyt toistaseks vetelen jollain ilmaisohjelmalla, joka osaa olla iha hitoiksee vaikeakäyttöinen. On tietysti olemassa sekin vaihtoehto, että tallennan raw-kuvat toiseen muotoon sillä ilmaisohjelmalla ja muokkaan GIMPillä siitä eteenpäin, mutta eihän se nyt ole ihan sama asia...

   Poista
 2. hyvältä näyttää niin ruoka kuin kuvatkin!

  VastaaPoista
 3. Rawit on kyllä ihan huippuja! Aloin iteki kuvailemaan raweja tossa jokin aika sitten, kun tajusin, että Photoshopin Camera Raw tekee ihmeitä vähän kökösti valottuneille kuvillekin. Huomaa kyllä kuvanlaadussa huomattavan eron, jos osaa kattoa :-D Nämä kuvat ainaki näyttää hyviltä ja sitä muokkaustakin oppii kunhan jaksaa opetella ja kikkailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Photoshop kumppaneineen olisi kyllä aika ykkönen näissä hommissa :-) Kiitoksia Heidi!

   Poista
 4. Hyvältä näyttää nuo kuvat! :-) Sitten kun pääsee niiden RAW -kuvien käsittelyyn kiinni niin tulee ajateltua että miksei ole perehtynyt aikaisemmin niihin :-D btw, onko sulla erikseen mitään kameralaukkua missä kannat kameraa vai pidätkö sitä vaan laukussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, sanos muuta :-D Mä en Canonieni kanssa oo koskaan vaan viitsinyt perehtyä, kun mielenkiinto kuvaamiseen on hiipunut melkoisen tasaista tahtia. Nyt sitten kun uus kamera sai aikaan ihan älyttömän piikin kiinnostuksessa, niin oon rikkonut vanhoja tuttuja rajoja ihan huolella.

   Mä en koskaan oo omistanut kameralaukkua (vaikka ois varmaan pitänyt). Enkä tohon Olympukseen varmaan oo semmosta hankkimassa ainakaan ellen jonnekkin pidemmälle lähde pidemmäksi aikaa, kun menee se helposti mukaan päivän rientoihin napattavan ja pieneen tilaan mahtuvan vempeleen idea siinä sit samalla :-D

   Poista
 5. Ah, Siipiravintolan ruoka on niin taivaallista! Mäkin tosin kävin ekaa kertaa siellä ehkä puolisen vuotta sitten, ja kaduttaa, etten oo aiemmin käyny. Ihan sairaan hyvää, täydellistä ruokaa just sellasille päiville, kun on pakko saada jotain tosi rasvasta ja epäterveellistä - just sellasta toi meinaan on :-D Ja just sen takia niiiiiiiiin hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpä!! Mekin oltiin kyllä melkoisia maijamyöhäsiä, kun Lahdessa tää on ollut jo melkein vuoden päivät, ellei pidempäänkin :-D Yleensä tämmöset rasvaatirskuvat herkkumestat vetää puoleensa ja kieltämättä tulikin sit yhteen ääneen ihmeteltyä, että miten eksyttiin sinne vasta nyt!

   Poista
 6. Moi! Kiinnostaa tietää teitkö tämän postauksen yhteistyössä kyseisen ravintolan kanssa vai ihan muuten vaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuin tuolla sivupalkissakin lukee, sponsoroidut postaukset merkitsen aina erikseen tähdellä sekä tagilla. Eli maksoin safkani ihan omasta pussista ja postauksen kirjoitin vilpittömästi omaksi ilokseni.

   Poista


Pidetään meininki asiallisena ja rentona. Eri mieltä saa olla, mutta nokkavaksi ei tarvitse heittäytyä!
Kuviani saat toki käyttää, kunhan pyydät ensin luvan allekirjoittaneelta.

Featured posts

Copyright © And then she grew up
Design by Fearne