HOMEMADE KFC

11. joulukuuta 2015

En usko olevani ainoa, joka fiilistelee viikonloppuisin hyvää safkaa. Erityisesti perjantaisin. Jos äiti sattui olemaan viikonlopun vapailla, meillä tehtiin aina perjantaisin jotain oikein hyvää ja epäterveellistä ruokaa. Useimmiten tortilloja tai pitsaa. Ollaan J:n kanssa koitettu pitää perinteestä kiinni, mutta noh, kun saa tehdä ihan sitä ruokaa mitä itse haluaa, tulee väkisinkin välillä vähän lipsuttua. Nyt ollaan kuitenkin löydetty uus perjantaivapaapäiväsafka, joka vie kaikki mäkki-, hese- ja subimätöt laudalta alta aikayksikön!

  IMG_35501 IMG_3555

HOMEMADE KFC tai tuttavallisemmin sipsikana

Broilerin ohutfileetä 
Jauhoja
Kananmunia
Sipsejä
Suolaa & mausteita
Voita/öljyä paistamiseen

Koko touhu kannattaa aloittaa nuijimmalla fileitä aavistuksen verran ohuemmiksi, jonka jälkeen nuijitut fileet leikataan pituussuunnassa 2-3 osaan. Jos fileet on oikein pitkiä, voi suikaleet leikata vielä keskeltä kahtia. Ihan miten itse tykkää! 
Ota esille kolme astiaa. Yhteen sekoitetaan jauhot, suola ja mieluiset mausteet, yhteen rikotaan pari kananmunaa (muista rikkoa munien rakenne haarukalla) ja yhteen sit murskataan muutama kourallinen sipsejä. Mä oon murentanu perunalastut ihan vaan käsin, jotta sekaan on jäänyt vähän isompiakin murusia. 
Pyörittele suikaleet yksitellen ensin jauhomausteseoksessa, sen jälkeen kananmunassa ja lopuksi sipsimurussa. Henkilökohtaisten kokemusteni perusteella suosittelen käsittelemään kaikki suikaleet valmiiksi ennen kuin niitä alkaa roiskia paistinpannulle.
Paista paneroidut fileesuikaleet voissa pannulla nopeasti kummaltakin puolelta. Asettele paistetut fileet pellille ja törkkää ne 200-asteiseen uuniin n. 10 minuutiksi.
Tarjoile lempparidipin tai tsatsikin kanssa. Me tykätään tohon kylkeen keittää vielä riisiä ja pilkkoa vihanneksia, mutta ranut tai lohkoperunatkin vois olla oikein hyvä mättövaihtoehto!

Ihan huikee resepti. Saa kokeilla, muttei oo pakko. Eri makusilla sipseillä saa erimakusia lopputuloksia. Tarkkoja mittoja on tosi vaikea antaa, kun kaikki riippuu käytetyn kanan määrästä. Mut me ainakin ollaan ihan lyötyjä! Kanasta tulee ihanan mehukasta ja ainakin Berliinissä kokeilemilleni KFC-safkoille tää resepti vetelee vertoja ihan heittämällä ♥

12 kommenttia

 1. Oi vitsi, tää menee niiiiiin toteutukseen!! Herranjumala tälläselle sipsiaddiktille ihan taivas :-D kiitos reseptistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä melkonen sipsihirmun herkku kyseessä, täältä nimittäin löytyy kaks semmosta :-D

   Poista
 2. Omg! Pakko testaa joskus, ei tälläsii reseptejä saa jakaa ku yrittää pitää kurvit kurissa! Ps. Kiva ku oot aktivoitunu taas päivittelemään blogia! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, no mut eihän se mitään jos vaan perjantaisin tai vaikka joka toinen perjantai tekee vähän sipsikanaa ;-)

   Poista
 3. Oi nami :p Oon ite tehny joskus vähän vastaavia, mutta käyttäny sipisen tilalla Corn Flakes muroja, niistä tulee kans tosi herkullisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin testattiin joskus keväämmällä corn flakeseja samassa käyttötarkotuksessa, mut ne pysy kauheen huonosti kanan pinnassa kiinni. Hyvää sekin kyllä oli! :-)

   Poista
 4. Siis nam! Tätä on pakko testata joskus:D Käytetäänkö tässä siis ihan tavallisia sipsejä? Mietin että oisko jotku grillimausteiset sipsit aika nami tässä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me on koklattu tavallisia ja Lidlin sourcream&cheese -sipsejä, jälkimmäiset on mun ehdoton lemppari tässä reseptissä :-)

   Poista
 5. Ooh, kokeiluun menee heti huomenna!

  VastaaPoista
 6. Santa marian crispy chicken mausteseostakin kannattaa testata joskus ;) on muuten tosi hyvää ihan niin tai vaikka tortillan välissä! Ja super helppo valmistaa! Pitääkin vaihteeks ite testata tätä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sekin on tesmitty, ei tykätty :-D Siinä oli meijän kummankin ja etenki Jn makuun joku omituinen mauste mikä ei ihan napannu..

   Tosi jees jos päätit koklaa tätä :-)

   Poista


Pidetään meininki asiallisena ja rentona. Eri mieltä saa olla, mutta nokkavaksi ei tarvitse heittäytyä!
Kuviani saat toki käyttää, kunhan pyydät ensin luvan allekirjoittaneelta.

Featured posts

Copyright © And then she grew up
Design by Fearne