KUN SOME SYRJÄYTTI BLOGINI?

11. marraskuuta 2015

Mulla on ollut ihan mieletön palo blogin pariin tässä nyt melkein viikon verran. Mut jumankeuta kun tää touhu on aikaa vastaan tappelemista tähän aikaan vuodesta. Meidän kämpässä on jo nyt (klo 15:11) todella hämärää, eikä se valon määrä nyt mitenkään aggressiivisesti kasva, vaikka painelis pihalle. Keskityinkin tänään kunnon blogispurttiin ja mulla on nyt tämän postauksen lisäksi materiaalia kolmeen erilaiseen postaukseen. Ajatuksia ja ideoita on vielä vaikka kuinka paljon, mutta aika - tai siis päivänvalo - loppui kesken.
  Postauksissa, joihin tänään kuvasin materiaalia, on kaikissa yksi ja sama, jokseenkin aika köpönlainen punainen lanka. Antakaas kun mä avaan tätä juttua ihan pikkusen..

IMG_3279 IMG_3213

Sosiaalinen media on ollut tapetilla nyt jonkin aikaa, kun Essena O'Neill avasi suunsa kyseisestä ilmiöstä. Mäkin voin myöntää olevani jonkinlainen someriippuvainen, mutta en koe, että se olisi muuttanut mua ihmisenä jotenkin radikaalisti tai että eläisin elämääni kameran linssin läpi. Tai että Instagram-seuraajien ja Snapchatin my storyjen katselumäärä jotenkin määrittelisi mun ulkonäköni, viihdyttävyyteni tai älykkyyteni tason. Sen sijaan oon havahtunut ihan toisenlaiseen ongelmaan, jonka sosiaalinen media on mulle aiheuttanut. Mulle ja tälle blogille, valtaosalle blogimaailmaa oikeastaan.

Vaikka osaan olla melkoisen varautunut persoona ja pitkälle suunnittelevaa sorttia, koen sosiaalisen median päivittämisen varsin reaaliaikaiseksi touhuksi ja kun olen somessa, elän hetkessä. Tiedättekö, kun jotkut bloggaajat postaavat kolmen viikon takaisia asukuvia ja päivittävät blogia aina toisinaan hyvinkin myöhässä reaaliajasta? Mä en jostain syystä osaa sitä. Jos onnistun kääriytymään omasta mielestäni tosi kivaan asuun, taatusti postaan siitä seuraavan vuorokauden aikana. Jos löydän uuden ja herkullisen reseptin, haluan jakaa sen teidän kanssa mahdollisimman pian. Jos ostan uudet sisustustyynyt meidän sohvalle, voitte olla varmoja, etten panttaa niitä viikkoa pidempään. Mutta nykyisin näistä kaikista tulee kerrottua ensin jonnekkin aivan muualle, kuin itse pääkallopaikalle — blogiin.

IMG_3253 IMG_3298

Mikä sitten on se ongelma? Näin niinkun bloggaajan näkökulmasta? No se somen ihana helppous. Kun kännykässä on loistava kamera ja voin tavoittaa mielettömän määrän seuraajia pelkästään Instagramin kautta, tulee näin vähän laiskanpulskeana tyyppinä helposti ennen mörssärikameran laukusta kaivamista napattua kuva sillä puhelimella ja postattua Instagramiin. Ja miten paljon helpompaa Snapchatissa on kuvata video tai ottaa kuva aitona omana itsenään, blogin kanssa kun tahtoo alitajuntaisestikin tavotella täydellisyyttä.
  Siinä vaiheessa kun kerron jotain blogissa, te olette siis nähneet sen Instagramissa jo eilen tai jopa viikko sitten. Kiinnostaako aihe enää, kun siitä lukee vähän enemmän kuin ne pari virkettä tai muutaman hashtagin? Kyllästyttääkö, kun näkee melkein samanlaisen kuvan, vähän parempilaatuisena vain? Kun joku asia aiheuttaa mulle mieletöntä iloa, surua, jännitystä tai minkä tahansa muun tunneryöpyn, jaan sen kun se on ajankohtaista. Etenkään hyvistä fiiliksistä en niin välitä kirjoittaa imperfektissä. Ja aina se läppäri ei oo siinä ensimmäisenä hollilla.

Oon pohtinut tätä asiaa nyt muutaman päivän, kun viime viikolla muistin, miten jaoin blogiin aina ihan kaiken. Jäin siinä sit ihan todella pohtimaan, miksen tee sitä enää? No kun silloin blogien vasta nostaessa päätään ei ollut Instagramia tai Snapchatia! Twitterikin oli sivustona vielä varsin vieras tuttavuus, jostain Ask.fm:stä nyt puhumattakaan. Blogi oli se yks ja ainoa kanava mun ja lukijoiden välillä, ei ollut mitään muuta väylää esitellä viimeisimpiä meikkiostoksia tai aamupalaa. Harvassa olivat jopa ne blogit, joilla oli omat Facebook-sivut!
  Siinä missä nyt kerron hassuja tarinoita mun ja J:n arjesta Facebookissa, jaoin niitä neljä vuotta sitten blogissa. Ja nyt kun ne on jo kertaalleen jaettu jossain muualla, ei niiden jakaminen blogissa tunnu enää relevantilta. Sama koskee valokuvia  välillä sitä ihan oikeesti ihmetteleekin, että mitä hittoa sitä taas on tekemässä, kun kuvaan seuraavana päivänä blogia varten kameralla tismalleen samaa kohtaa, kuin mistä latasin kännykkäkuvan edellisenä iltana Instagramiin.

IMG_3286 IMG_3244

Some ei välttämättä rajoita bloggaamista, bloggaajasta itsestähän se on kiinni miten nykytilanteeseen osaa sopeutua ja mitä sosiaalisessa mediassa tahtoo jakaa. Fakta on kuitenkin se, että blogi on kuitenkin jotain, jonka tekemisestä nautin vain ja ainoastaan läppärillä. Harva bloggaa pelkän älypuhelimen tai tabletin voimin, enkä liiemmin ole kuullut bloggajaasta, joka ei edes suunnittelisi kunnollisen kameran hankintaa blogia varten. Nää kaks elektroniikkavempelettä on kuitenkin monella vielä sen verta raskasta kannettavaa, ettei niitä oteta ihan kauhean helposti kainaloon, kun lähdetään johonkin. Näissä tilanteissa some vie voiton ja esimerkiksi lomareissun kohokohdat on monen lukijan kohdalla old news, kun niitä vihdoin päästään lukemaan blogista. Ammattibloggaajat saattavat kokea somen osana bloggaamista (tai toisinpäin), mutta tämmöselle harrastelijalle, joka ei palkkaa tuntematonta tai pakota poikaystävää napsimaan instagram-kuviaan, ne ovat edelleen kaksi eri asiaa.
  Puhelin taas on sometusta varten ja se kulkee joka paikassa mukana, ihan sama mikä maa ja valuutta. Ja oisitte nähneet mun ilmeen, kun tajusin linkittää tämän blogeissa komeana loistavaan kommenttikatoon. Moni lukija on mullekin kertonut, että niillä mobiililaitteilla blogi selataan vain pikaisesti jälkiä jättämättä ruuhkabussissa, ihan niinkuin kaikki muu sosiaalinen mediakin. Se on niin älyttömän helppoa ja samalla viihdyttävää. Blogia vaan ei voi kaksoisnapauttaa siitä tykkäämisen ilmoittamiseksi, mutta kenellä nyt on aikaa tuolla kommentoida jokaista lempiblogiaan on the go?

Miten tämä mun jumalaton romaanini sitten liittyy tuleviin postauksiin? Ne keskittyvät aiheisiin, joista olen jo kertonut jossain päin sosiaalista mediaa. Joku Instagramiin jo postattu päivän asu. Pari reseptiä, jotka on voinut tsekata Snapchatista. Video meikeistä, joista olen jakanut kuvan molempiin näistä ja joista olen keskustellut myös parissa Facebook-ryhmässä. Tää on mulle semmonen pienimuotoinen ja ihan tarkoituksella väsätty tutkimus — kiinnostaako jo kertaalleen somessa jaetut jutut enää blogiin postatessa? Onko blogit vaarassa väistyä somen tieltä? Ja ennen kaikkea oon kiinnostunut ottamaan selvää: pitääkö otsikon radikaali väite paikkansa.

36 kommenttia

 1. Hyvin harvoin tulee blogeihin kyllä kommentoitua, nimittäin juurikin bussissa tai muissa "nopeissa" tilanteissa näitä selaa. On kyllä harmilllista, kuinka some (ainakin mun mielestä) tosiaankin syrjäyttää blogit. Vaikka kylläkin ne jo kertaalleen siellä snäpissä ja instagramissa nähdyt jutut ainakin itseäni kiinnostaa. Some antaa niin pienen pintaraapaisun kaikesta, myös niistä blogissa jaettavista jutuista, että kyllä se oikea postaus antaa enemmän perspektiiviä asioihin. Mieluusti myös lukee enemmän niistä somessa julkaistuista kuin se #kivapäivä#jee. ja kuulee bloggaajan ajatuksia ja pohdintaa asiasta enemmän, kuin vain nuiden hastagien verran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sosiaalisen median väylät on tämän päivän blogeja :-D Sillon joskus 2012, kun kirjauduin Instagramiin, ei olis tullut mieleenkään että sitä kautta vois joku tienata tai tehdä yhteistyöjuttuja!

   Mutta tosi kiva kuulla, että syvemmälle on mielenkiintoa mennä :-)

   Poista
 2. Mua ainakin kiinnostaa lukea myös samoja juttuja :) ite seuraan sua blogin lisäksi snapchatissa, mutta en instagramissa koska mulla ei oo sitä. Monille lukijoille siis myös "vanhat" jutut on uusia kun ei seuraa sua muualla. Ja musta ainakin on aina kivaa lukea tarkemmin ja avarammin aiheista, kun parin muutaman sekunnin snapin verran :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta - vaikka valtaosalta nykyään jonkinlainen sosiaalisen median kanava löytyy, niin vielä on tukuittain ihmisiä, joilla ei kaikkia näitä ole :-) Mäkään en vaikuta esimerkiks Twitterissä ja oon aina ihan pihalla, kun joku puhuu jostain Twitter-skandaalista :-D

   Poista
 3. Mun mielestä se some on vähän kuin ekstraa täydentämässä sun blogia. Kaikista ns pienemmistä asioista on varmaan hankala vääntää blogipostausta, niin miksi ei laittaa Instagramiin kuvaa tai SNapchatiin storya. Mutta se harmittaa, kun esim laitat niitä reseptejä Snapchatiin kun ei niistä oikein saa kiinni. Teit omenapiirakkaa ja halusin kovasti saada reseptin ylös, mutta olis niin vaivalloista alkaa selaamaan sitä storya usean kerran läpi, että saa kaiken ylös.

  Haluaisin muuten kovasti nähdä sen sun halloweenasun. Aiotko jakaa siitä vielä näin myöhässä kuvaa siitä, millainen se oli sitten kaikessa komeudessaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pikkujutuista bloggaaminenkaan ei tunnu ihan omimmalta jutulta. Toki jotkut sitä harrastaa ja siinä onnistuvat erittäin hyvinkin, mutta omalla kohdalla ne tuntuu aina vähän semmosilta täytepostauksilta!

   Valitettavasti halloween-asustuksesta ei kuvia ole, kun allekirjoittanut meni ja unohti (kaikkien muiden tärkeiden juttujen ohella) kameran muistikortin kotiin ja somessa roikkumisen sijasta tulikin ihan tosissaan nautittua illasta (:-D) Mutta tapojeni vastasesti ajattelin kiskoa tyllihameen lanteille ja ikuistaa asun vielä myöhemmin tänä vuonna, siitä sais älyttömän ihanat asukuvat lumisemmissa maisemissa! :-)

   Ja tuosta omenapiirakastakin on tulossa postausta, se kun oli sen verta monimutkasempi keissi! Niistä viikonlopun kanafileistäkin ajattelin raapustella reseptiä ylös, kunhan ensin onnistun niissä vähän paremmin :-)

   Poista
 4. Kiinnostaa tottakai varsinkin jos kaikkea ei saa tietää instassa tai snapchatissa! :) En pistä pahakseni jos sun aikaisemmin instassa hehkuttamat tyynynpäälliset näkyy "mitä ostin tässä kuussa" tyyppisessä postauksessa :) Mutta totta toikin osittain, että some on viemässä vallan helppoutensa takia, ja itse tykkään seurata ihmisiä reaaliajassa. Silti normaalit postauksetkin on yhä ihania :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joskus oli kieltämättä vähän semmonen olo, et pidetäänkö mua nyt ihan saamattomana, kun kierrätän samoja/samanaiheisia kuvia blogissa, kun viime vuonna rustailin niitä suosikkipostauksia kuukausittain :-D

   Kiitos kommentista Tiia! :-)

   Poista
 5. Vau tosi hyvä teksti ja hyviä pointteja!
  En ollutkaan edes ajatellut haittapuolia sille, että postaan etukäteen vähän myöhemmin ilmestyvän postauksen kuvia instagramiin. Mutta tän tekstin myötä aion kyllä yrittää malttaa hetkisen. Blogikuvia instagramiin vasta kun postaus on ulkona, paitsi ehkä ihan jymyjutuissa voin kiirehtiä, haha. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oonkin tämmönen yliajattelija :-D En oikeasti edes tiedä, kuinka moni on tätä ottanut edes huomioon. Mä vaan yks päivä havahduin siihen, että "hahaa, tämän takia musta tuntuu ettei blogiin ole enää mitään postattavaa" :'-D

   Poista
 6. Tosi mielenkiintoinen näkökulma! En oo tullut ajatelleeksikaan tota vielä noin, että some voisi joskus syrjäyttää blogit. Mutta niinhän se vähän näyttäisi jo olevan, kun blogien postaustahti hiipuu mutta somea käytetään silti päivittäin, onhan se paljon helpompi ja nopeampikin!

  Itseä kyllä kiinnostaa lukea/katsoa instagramissa ja snapchatissa nähtyjä juttuja laajemmin blogin puolella. :) Ja yleensä esim. matkakuvista kaikkia ei niissä esitellä, vaan blogista sitten löytyy enemmän kuvia ja tietoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Tiedä sitten, jos jossain vaiheessa nää Kardashianeiden jo omikseen ottamat appit tulee bloggaajienkin(/vloggaajien) kohdalle ajankohtaisiksi :-D Sehän pelastaisi monta tämän hetken dilemmaa, esimerkiks just ton kommentointikadon - omasta mielestä kännykällä kirjottaminen on jostain syystä paljon toimivampaa valmiissa sovelluksissa kuin mitä selaimella. Nehän voisi olla itse bloggaajallekin paljon mukavempia hallinnoida blogia mobiilisti, tällä hetkellä kun pelkkä ajatuskin kännykällä rustatusta ja julkaistusta postauksesta lähinnä hirvittää :-D

   Ja tosi mukava kuulla, että jutut kiinnostaa somepäivityksistä huolimatta! :-)

   Poista
 7. mun mielestä näyttää siltä että blogit alkaa enemmän olee osa somea, kun ennen ne on musta ollu kokonaa eri juttu. näin lukijan kannalta se on ihan kiva ja ookoo juttu,
  mutta ymmärrän kyllä bloggaajien huolen tota kohtaan, koska vaatiihan blogi paljon enemmän panostusta ku esim. ig ja sc

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin mielestä blogien lukeminen esimerkiks Bloglovinin mobiilisovelluksen kautta on todella käyttäjäystävällistä, aina kun ei jaksa hakea läppäriä mukaan sohvalle. Mutta kuten sanoit, tässä kohtaa tulee vastaan sit myös se blogien sisällön tuottaminen - se läppärin kainaloon nappaaminen ja sillä työskentely tuntuukin kännykällä vaivattoman somettamisen ohessa yhtäkkiä todella isotöiseltä ja aikaavievältä. Helpompaa vaan napata siitä iltapalasta kuva Snapchatiin, kuin ottaa kuva kameralla, siirtää se koneelle, muokata ja sit siihen sivuun kirjoittaa muutama virke omasta elämästä ja miettiä kellonaikaa, millon se ois järkevinstä ajastaa julkastavaksi :'-D

   Poista
 8. Ite koen, että snäppi ja ig on ikäänkuin "lisä" blogille. Saatan katsoa bloggaajien asukuvaa instagramista, josta kirjoittaja ohjaa oman blogiinsa mikäli kuva herättää mielenkiintoni. Seuraan kyllä blogeja erikseen bloglovinista. Eihän siinä pelkässä kuvassa ja häshtägeillä ei tule tietoa ihan hirveesti muutenkaan :D

  Usein muuten bloggaajat laittavat instaan samoja kuvia mitä itse blogipostauksessa, eli koen että se on semmonen mielenkiinnon herättäjä enemmänkin. Usein huomaan päätyväni blogiin puhelimellakin, kun instasta löytyy mielenkiintoinen kuva jolta kulta. Samoin fbssä kun selailen ajankulukseni, blogien omat fb sivut mainostelevat postauksia. Usein tulee sitten ihan tarkotuksettomastikin päädyttyä lukemaan postausta, vaikka olisikin ollut jotain ihan muuta juttua tsekkaamassa krhm :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on nykyään vähän semmonen juttukin jo, että instagramiin lisätään järjestelmäkameralla napattuja kuvia, mulle selvisi vastikään, ettei jotkut napsi niitä enää ollenkaan puhelimella :-D Itse en oo sille vielä oikein lämmennyt, kun oma kamera on sen verta vanhaa koulukuntaa, ettei ole niitä hienoja wifi-toimintoja ja muita. Jonkin verran niitäkin kuitenkin löytyy, juurikin mielenkiinnoherättäjien roolissa!

   Tosi kiva kuitenkin kuulla, ettei sillä puolella nämä pienet lisät muualla somessa haittaa lukukokemusta :-)

   Poista
 9. Mun puhelimeen saa vaan Twitterin ja kämäsen Facebook-appin, Instagramia selailen joskus harvoin koneella (ei se silti oo sama asia), Snapchat taas on mulle ihan avaruuskemiaa. Blogeja tykkään lukee koska mulla ne on syrjäyttäny aikakauslehdet, joita ennen kulutin. Tykkään lukee, ja tykkään kattoo kivoja kuvia. Muut somekanavat on nii (sairaan) nopeita, että niillä en saa lukemisen himoa tyydytettyä. Siks mun tekis mieli pyytää sua bloggaamaan niistä jo somettamistasi jutuista, koska mä tuskin oon niistä kuullu, vaikka oisin halunnuki :D Pliis, bloggaa mua varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, teitä on joo jonkin verran myös, jotka ei someen ole vielä suurempaa tuttavuutta tehnyt ja osittain teidän takia niitä instagram-kuvista koottuja postauksia tulee tehtyäkin aina silloin tällöin :-) Snapchat taas menee tosiaan niin kovaa vauhtia eteenpäin arjen mukana, ettei sinne postattuja kuvia tuu samalla tavalla tallennettua puhelimeen eteenpäin jaettavaks :-D

   Poista
 10. Musta nää täydentää kivasti toisiaan! Ilman toista, toinen tuntuu jotenki vajaalta.. :D

  Muuten, esittelit snapchatissa yhks päivä vähän vanhempia biisisuosikkeja.. en ehtiny kaikkia näkemään, joten voisko aiheesta tehä jonkinlaista postausta jossa esittelisit sellasia vanhempia, mutta sulle tärkeitä biisisuosikkejas? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :-)

   Pitääkin hei pistää korvan taakse, en edes muista milloin viimeksi olisin musiikkipostauksia tänne edes rustaillut! Ihana juttu, jos mielenkiintoa sellaiseenkin löytyy :-)

   Poista
 11. Tosi hyvin kirjoitettu teksti! Ja nyt, kun olenkin läppäri sylissä tätä lukemassa, päätin kerrankin kunnolla kommentoida. Se vaan on niin, että puhelimella kommentointi on jotenkin bloggerissa tosi hankalaa. Ainakin mun puhelin ei jaksa oikein millään totella, kun jotain yrittää kommentoida ja välillä se poistaa koko kommentin. Jotenkin paljon helpompaa vaan jättää kommentoimatta.

  Anyway, toit esiin hyviä pointteja! Itse oikeastaan tajusin vasta vähän aikaa sitten, että päivittelet ig:hen ja snapchattiin monia samoja asioita, mitä sitten myöhemmin heität tänne blogiin. Syy tähän on ihan, etten edes ole ig:ssä ja snapchattikin on vain tabletilla, joten en sitä kummemmin käytä (paitsi nykyään sen käyttö on lisääntyny, kun esim. sua siellä seurailen, ja näin btw, sun mystoreja on kyllä kiva katella!). Siksi minulle kaikki jutut blogissasi oli ihan tuoreita. Nykyäänkin vain snapchat spoilaa tulevat blogauksesi minun osaltani. Ei se kuitenkaan ainakaan lukijana minua haittaa, sillä blogissa niistä kuvista tekstistä puhumattakaan saa paljon enemmän irti. Mutta kai tuota someen asioiden julkaisemista ja myöhemmin blogiin samojen juttujen postaamista voisi verrata siihen, että kertoisi saman jutun kahdesti samalle henkilölle (kertoja voi olla innokas, mutta kuulija tylsistyä toisella kerralla) tai kahdelle eri ihmiselle (kuulija vaihtuu, joten kiinnostus säilyy, mutta kertojaa voi tämä puuduttaa).

  Itse toivon todella, ettei some syrjäytä blogeja, vaikka se saakin tässä ajan saatossa koko ajan vahvemman aseman. Noh, aika näyttää, miten käy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä todella puit mun ajatukset sanoiksi paremmin, kuin mitä itse tuossa koko tekstissä onnistuin kertomaan :-D Tuntuu siis kieltämättä välillä vähän samalta, kuin papattaisi samasta asiasta samalle henkilölle useampaan kertaan. Ensin somessa, sitten blogissa ja joissain tapauksissa se sama juttu päätyy vielä joihinkin "kevään suosikit" -postaukseen.. Höhö, oon kyllä niin kova touhottamaan somen ja netin ulkopuolellakin, että passaa mun imagoon tuo tuommonen.. :-D

   Mielenkiinnolla jään itsekin seuraamaan, mitä blogeille seuraavan 2-3 vuoden aikana tapahtuu. Tällä hetkellä taidetaan elää enempi semmoista ammattibloggaajien kulta-aikaa ja entistä useampi suosittu tyyppi bloggaa jonkun portaalin tai lehtitalon nimen alla. Lähdetäänkö tästä vielä ihan mielettömään nousukiitoon (vrt. Ruotsi) vai kuoleeko koko skene Suomessa ennen seuraavaa vuosikymmentä.. Jotenkin halju ajatus sinänsä, kun tätä on puolikkaan vuosikymmenen jo harrastanut.

   Saas nähä! Kiitos kommentista Salla :-)

   Poista
 12. mulle taas toi puhelimella blogien lukeminen on jotenkin ns vastenmielistä enkä sitä mielelläni tee. Mieluumin ootan siihen iltaan että pääsen istahtamaan koneen ääreen ja avaamaan blogit, se on mulle jotenkin semmonen rauhoittuminen ja rentoutuminen iltaisin ennen nukkumaan menoa. Ja voi sitä harmia, kun ei olekkaan tullu mistään hyvistä blogeista postauksia :(
  Silti oon tosi laiska kommentoimaan blogeja hups :DD Mutta enemmän mä nykyään kommentoin ku ennen, jes :)
  Ja oonko ainoo ketä harmitttaa ihan sikana ku ei netissä voi käyttää emojea?! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, tiiän niin mitä tarkotat! Bloglovinilla on kyllä todella hyvin toimiva mobiilisovellus, tai semmonen, jota on miellyttävä lukea, mutta kyllä siitä lukukokemuksesta puhelimitse aina puuttuu se jokin :-D Monesti tulee luettua postauksia kännykällä ruuhkabussissa tms, mutta merkkaan ne lopulta lukemattomiksi ja tsekkaan uudelleen illalla läppärin äärellä!

   Ja hei todellakin, emojit vois toimia vähän paremmin! Aina vähän hämärää miettiä, että mitäköhän joku niitä kommentissaan käyttänyt nyt on meinannut, kun näkyy vaan mustia laatikoita :-D

   Poista
 13. Mä seuraan monien bloggaajien instagrameja, mutta muhun ne vaikuttaa ehkä vähän päinvastoin. Kun nään jollain bloggaajalla jonkun kuvan joka voisi viitata uuteen blogipostaukseen, saa se mut odottamaan tulevaa postausta entistä enemmän. Blogien facebook sivuja tai bloggaajien snappeja en oikeastaan seuraa, joten monet jutut menevät multa ohi juuri sen takia että ne eivät yllä blogiin asti. Mun mielipide on siis se, ettei mitään postauksia kannata jättää julkaisematta sen takia, että siitä olisi voinut löytää esimakua jo jostain sosiaalisesta mediasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onpas kiva juttu, että suhun somejulkasut vaikuttaa noin! :-)

   Poista
 14. Hieno teksti, sai ajatukset virtaamaan ihan toden teolla, toivottavasti muistan tähän kommenttiin kirjjottaa kaiken mitä tuli tekstiä lukiessa mieleen :D Mä seuraan vaan muutamaa bloggaajaa instagramissa ja snapchattia en käytä ollenkaan. Facebookissa blogien omia sivuja en taida seurata keneltäkään. Siispä toivon että kaikki ig ja sc jutut päätyis myös tänne, vaikka sitten kerran kuussa yhdessä isossa postauksessa :) Tiedän monia blogeja, jotka tekevät kerran parissa viikossa tai kuukaudessa postauksen ig kuvista, niitä kuvia ei siis oo yksitellen esitelty blogissa aikasemmin. Tietty jos on joku isompi juttu, niin siitä voi tehä oman postauksen, mutta pikkujutut vois yhdistää isommaksi postaukseksi.

  Jos nyt oikein ymmärsin, niin et tiedä montaakaan bloggaajaa jotka ei olis edes harkinnu parempaa kameraa blogin takia? Mitä ihmettä oikeesti, en mä ostais blogin takia parempaa kameraa.... Sillon kun mä hankin ekan järkkärin, niin ei ollu tietoakaan siitä että kirjottaisin blogia joskus parin vuoden päästä. Aluks mulla ei ollu blogissa juurikaan kuvia, koska en harrastanut koskaan asukuvia ja oli vaikea keksiä kuvauskohteita. Pikkuhiljaa ne lisääntyi, mutta laitoin myös huonompilaatuisia kännykkäkuvia sinne. En jaksaisi kuvata samaa kohdetta kahdesti sen takia, että blogiin saa parempilaatuisen kännykän. Lopulta myin järkkärin keväällä pois vähäisen käytön vuoksi ja ostin hyvän pokkarin tilalle, itseäni en blogia varten. Blogia ehdin kirjottaa about 3v, parin kuukauden tauko välissä ja nyt varmaan jää lopullisesti pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, aloitin mäkin vuonna 2002 ostetulla 3.3mpx digipokkarilla sillon joskus aikoinaan :-D Seuraavana vuonna alla olikin sit jo järkkäri, kun ne kävi nostattamaan suosiotaan vuosikymmenen vaihteessa. Sittemmin digipokkari-kuviin on tullut törmättyä huomattavasti vähemmän, tietysti tekstiblogit on eri juttu :-) Nyt pinnalla alkaa olla nää minijärkkärit ja itselläkin kieltämättä kameranvaihto ollut mielessä jo pidemmän aikaa, tälle nykyiselle Canonille löytyis jo ostajakin!

   Mulle toi blogin fb-sivu taitaa nykyään olla enempi tiedonvälityskanava siitä, mitä blogissa tapahtuu ja esimerkiks linkitän sinne uudet postaukset reaaliajassa. Yhdessä välissä päivitin sinne kamalasti, mutta nyt sit oon ruvennut harkitsemaan postauksiani sinne vähän tarkemmin ja jättänyt arjen kohokohdista kertomisen blogin puolelle. Mitään menetettävää sillä saralla ei siis ole :-D

   Tuo on kyllä hyvä näkökulma kanssa, yhdistää pienet jutut suuremmiksi! Siinä tarvii vaan sit käydä vähän tiheempi suodatin läpi ja punnita hyvissä ajoin sitä, mitä postaa blogiin isosti ja mitkä jutut jättää sit niiden ig-postausten (tmv.) sisällöksi :-) Kiitos!

   Poista
 15. olipa hyvä kirjoitus!=) Mutt aminua ainakin kiinnostaa lukea samoj asioita, monesti ig kuitenki selaa niin nopeasti ettei jää mieleen kun taas blogista lukiessa keksittyy enemmän, joten se ei haittaa vaikka joku juttu olisi näkynyt aiemmin ig:ssä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi jees kuulla, että ajattelet noin! Kiitos Saara :-)

   Poista
 16. Tälleebtw haluttaisko sua joskus postaa ton omenapiirakan ohje mikä oli sun mystoryssaki? :-D näyttää nimittäin ihan vietävän hyvälle mut en ehtiny rekisteröidä mitä kaikkee siihen tuli! Tai jos se on jostain netin kätköistä nii linkkaa vaikka :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä on tulossa oma postauksensa vielä tämän viikon puolella! :-)

   Poista
 17. Piti nyt palata kommentoimaan tätä postausta, kun sen ilmestyessä luin sen juurikin puhelimella, enkä sillä jaksanut ruveta kommenttia näpyttelemään. Seuraan sua Snapchatissa ja Instagramissa, mutta silti iloitsen aina, kun sulta ilmestyy uusi postaus! Se on ihan sama, oonko nähnyt kuvan tai videon asiasta jo somesta, sillä eniten mua kuitenkin kiinnostaa tämä blogi, ja on kivempi lukea tarinat kuvien takaa, ne kertoo paljon enemmän, kuin pelkkä instakuva :-)

  Some on vain kiva lisä blogiin, eikä mielestäni vie mielenkiintoa blogilta pois, päinvastoin! Ja niin kuin joku tuolla yllä jo kommentoikin, niin mäkin alan somessa nähtyjen kuvien perusteella jo odottelemaan postausta aiheesta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis, onhan se kiva lisä! Menee siinä sivussa :-D Mutta tuolla aikasemmin tulikin just puheeks se, että näin bloggaajana ja sen somen päivittäjänä tulee välillä vähän sama fiilis, kuin silloin, jos vahingossa kertoo saman asian kahteen tai jopa kolmeen kertaan samalle tyypille. Ikävä fiilis omalla tavallaan.. o.o

   Mutta tosi kiva kuulla, ettei somen ja blogin samankaltaisuus vaikuta sun lukukokemuksiin! :-)

   Poista
 18. Mun kynnys kommentoida blogeihin on ihan jäätävän korkea, mutta nyt on kyllä pakko sanoa. Vaikka näänkin kaikki uusimmat jutut Snapchatista tai Instagramista, on se kiva myös täältä lukea ka nähdä millanen kyseinen asia/esine/fiilis sun mielestä on, kun siitä kumminkin blogiin enemmän kertoo :) Mun mielestä ehdottomasti jatka kummankin päivittelemistä, mä ainakin seurailen! 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nasta juttu :-) Toisinaan kieltämättä tuntuu siltä, ettei näitä mun älyttömiä raapustuksiakaan jakseta lukea, kun some on niin lyhyt ja ytimekäs :-D Mutta tosi jees, että teitä hiljaisempia lukijoita ainakin nappailee!

   Poista


Pidetään meininki asiallisena ja rentona. Eri mieltä saa olla, mutta nokkavaksi ei tarvitse heittäytyä!
Kuviani saat toki käyttää, kunhan pyydät ensin luvan allekirjoittaneelta.

Featured posts

Copyright © And then she grew up
Design by Fearne