NEW SOFA sneak peek

11. heinäkuuta 2014

Kerrankin voin sanoa olleeni oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Meillä tosiaan eiliseen asti oli olohuoneessa kaksi, keskenään täysin erilaista sohvaa: ruskea 50-luvun plyysisohva ja vaalea tämän vuosituhannen puolella suunniteltu sohva. Meidän divaanisohvan metsästys alkoi jo ennen muuttoa ja Facebook-seuraajat ovatkin toisinaan saaneet kuulla pieniä pintaraapasuja meidän sohvaongelmista. Milloin ei ole ollut kyytiä, milloin sohva on ollut liian kaukana ja mitäköhän vielä.
  Pari aamupäivää sitten päädyin jälleen kerran selailemaan tori.fin sohvat ja nojatuolit -kategoriaa, kun some yleensä oli vielä varsin hiljainen. Sitä täytyikin hieraista silmiä oikein kunnolla, etten varmasti ollut enää unessa: nenäni eteen pärähti ilmoitus, jossa oli kaunis valkoinen sohva ja maininta "ilmaiseksi". Too good to be true! Ja meinattiinkin sit jäädä ilman sohvaa, kun joku peijakas oli kerennyt ennen meitä, mutta ilmeisesti sohva ei ollutkaan kelvannut ensimmäiselle jonossa. Seuraavana päivänä Jamin puhelin piippas ja näyttöön pärähti kysymys, että vieläkö sohva kiinnostaisi. No totta helkutissa!

sofaaa
Niin se tämänkin kertainen sohvanhakureissu meinas kaatua, mutta tällä kertaa siihen, että mun vanhempieni peräkärryssä oli ampiaispesä. Lopulta kuitenkin iki-ihana Erik osasi vähän jeesiä meitä kuljetuspuolen kanssa ja yöllä mua odotti olohuoneessa ihan fantastinen näky, kun tulin töistä. Nyt en millään malttais odottaa viikon päästä koittavaa Ikean reissua: miten mulla on ollenkaan varaa lähteä Berliiniin, kun naisluonnolle tyypillisesti haluan tällä hetkellä kuluttaa kaikki rahani ihaniin sohvatyynyihin ja torkkupeittoihin. Ja jos keksitte, millä saisin Jamin vakuutettua siitä, että kuormalavasta ja neljästä renkaasta väsätty sohvapöytä on hieno, kertokaa ihmeessä :-D
  Pesuahan tää mokoma kaipaa, kissatalouden jäljiltä valkoinen sohva saattaa olla vähän kyseenalainen. Mut mulla alkaakin tänään loma, joten voin omistaa vaikka koko viikonloppuni sohvan pesemiseen! Tyynynpääliset menee tietenkin pesukoneeseen, mutta runko on vielä vähän kysymysmerkillä. Suunnitelmissa olis kokeilla mummon höyrypesuria, mutta mikäli se ei tepsi, niin ihan todella mielelläni ottasin vastaan vinkkejä, millä valkoisen sohvan puuvillalla verhotun rungon saisi puhtaaksi!

10 kommenttia

 1. Oho aika hyvä diili! Suosittelisin kans tota höyrypesuria, siinä on kyllä se yks juttu että saattaa raapia sohvan pintaa. Toisena vaihtoehtona huonekaluliikkeissä (ainakin Sotkassa ollu) myytävä mattojen/huonekalujen puhdistusaine ! :-) Toiminu meillä ainakin ihan hyvin, ja sitten kannattaa vielä siihen sohvan päälle suihkuttaa semmonen kalvo semmosella suoja-aineella. Että sitten jos läikkyy jotain ni ei oo niin tuskallista poistaa. Voin kertoa että ketuttaa aika reippaasti ettei omaan (harmaaseen) sohvaan laitettu, nyt on sitten vuoden vanhassa sohvassa mukavat oksennustahrat erään herran jäljiltä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, no, ehkä tämä kyseinen herra oppi sitten kantapään kautta :'-D

   Ja kiitos paljon vinkeistä, pitääkin tiistaina käydä heti palkkapäivän turvin investoimassa tommoseen suoja-aineeseen, ellei sitten mummolta löydy sellaistakin!

   Poista
 2. Miten uskallat ottaa käytetyn sohvan, etenkin eläintaloudesta? En tarkoita siis millään pahalla, mutta kun olen kuullut paljon juttuja erilaisista luteista ja muista, mitä käytettyjen sohvien mukana tulee :/

  VastaaPoista
 3. Sappisaippua toimii yksittäisiin tahroihin! :) SOhvaan en oo kyllä kokeillut (musta tekonahkasohva ;D) mut matoista lähtee erinomaisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitää siis investoida tähänkin :-D jossei sohvaan toimi, niin mattoihin sit ainakin!

   Poista
 4. Meneekö teillä Jamin kans oikeesti niin hyvin ku annat ymmärtää? Sehän on lähes aina broidillaa dokaamas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, meillä ihan oikeesti menee just niin hyvin - ellei jopa paremmin - ku annan ymmärtää. Toisin ku naisille yleensä, mulle ei oo ongelma, että Jami muutaman kerran kuussa pitää hauskaa jätkäporukalla, josta iso osa on myös mun hyviä kavereita :-)
   Toim. huom. olin myös itse eilen Jamin veljen luona ottamassa vähän häppää. Niinkuin myös viime viikonloppuna. Ja kuukausi sitten.

   Aika jännä muuten, et oot ilmeisesti jonkilainen tuttu jollekulle meistä, kun kerta tiedät Jamin viettävän aikaa veljensä luona, mutta tulet silti anonyymisti multa blogissa tämmösiä kysymään :-) Muistaakseni en mitenkään tarkemmin ole somessa aiheesta kertonut.

   Poista
  2. Työtön ja kouluttamaton mies,mistä se ees saa rahansa juomisee muutaku sulta? :-D muutaman kerran kuus=joka vkl :D

   Poista
  3. Meeppä kuule kysymään vaikka ihan suoraan Jamilta, kun ilmeisesti meidät noinkin hyvin "tunnet" :-)

   Poista


Pidetään meininki asiallisena ja rentona. Eri mieltä saa olla, mutta nokkavaksi ei tarvitse heittäytyä!
Kuviani saat toki käyttää, kunhan pyydät ensin luvan allekirjoittaneelta.

Featured posts

Copyright © And then she grew up
Design by Fearne