GRADUATION INVITATION

13. toukokuuta 2013

IMG_9431 IMG_9441 IMG_9433
Ilmoittelin viime viikolla blogin hetkittäisestä hiljentymisestä henkilökohtaisten probleemien vuoksi ja odotin senhetkisen tilanteen kestävän paljon pidempään. Nyt kuitenkin asiat kääntyivät parhain päin nopeammin kuin olin odottanut ja mielialakin nousi yllättävästi huippulukemiin!

Sain tänään aloitettua lakkiaiskutsujeni väkertämisen, jos ne sitten perjantaina pääsisi vihdoin postittamaan :-) Päätin tehdä kutsut itse, kun vieraslista koostuu lähisukulaisista ja suuremmista perheistä = kutsuja ei tule satoja ja taas satoja. Itseasiassa ei edes kahtakymmentä, kun kutsuja menee yksi per suurempi poppoo :-D
Henkilökohtasesti oon todella tyytyväinen lopputulokseen, oli tosi kiva vähän näperrellä pitkästä aikaa. Yllätyin jopa tuosta mulperipaperin repimisestä, kuinka helppoa se on! Tiedän kyllä, että lakkiaisetikettiin ei kuulu kirjallisten kutsujen lähettäminen vaan esimerkiksi paikallislehdessä ilmoituksen julkaiseminen, mutta itse en juhliini kutsumattomia vieraita halua ja kauempanakin asuville sukulaisille lähetettävät kirjalliset kutsut on mun mielestä paljon juhlavammat, kuin vaikkapa tönkkö tekstiviesti.

Mutta miltäs nää teidän silmiinne näyttävät, kehtaako näillä kutsua mummot, serkut, kummit ja ystävät skoolaamaan? Joko te muut tulevat ylioppilaat ootte saaneet kutsunne valmiiksi vai mennäänkö teilläpäin etiketin mukaan? Olisi kiva kuulla, miten kutsujen suhteen on menetelty, mä kun nettiä selatessani sain käsityksen, että kutsutavat ois erilaisia eri paikkakunnilla!

54 kommenttia

 1. mä laitoin aikoinaan kutsut ihan kirjeellä, en tosiaan laittas lehtee yleisesti näkyville :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei se mustakaan oo ihan sopivaa, etenkään jos asuu vähänkin isommassa kunnassa :-D

   Poista
 2. ihan sama mitä etiketti sanoo mutta ihanat kutsut !

  VastaaPoista
 3. hyvältä näyttävät sun kutsut!
  itse en ole kuullutkaan sellaisesta, että johonkin paikallislehteen laitettaisiin ilmoitus. eikös lehti silloin täyttyisi tulevien ylioppilaiden ilmoituksista? minäkin olen siis omin kätösin väkerrellyt kaikille kutsukortit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, varsinkin isommissa kaupungeissa? No, kai tuo on nykyään enempi pikkupaikkakuntien juttu ja mennään sillä periaatteella, että yleensä itse juhlapäivä on kaikilla sama :-) Kiitos!

   Poista
  2. Meitä valmistuu kaupungin suomenkielisestä lukiosta vaan about neljäkymmentä, niin tuo lehti-ilmoitus toimii ihan hyvin :-) Muualla asuville sukulaisille pitäis kyllä alkaa väkertelemään jonkinlaisia kortteja tai edes soittaa :D

   Poista
 4. Mä en ite oo koskaan ymmärtäny tota, ettei lakkiaisiin "sais" virallisia kutsuja lähettää. Toimii ehkä pienessä kylässä, jossa kaikki sukulaiset ja tutut asuu, ja kierretään sitte jokaisten juhlissa vuorotellen. Musta on muutenki kivempi lähettää/saada oikee kutsu postissa, kun tavallaan vaan olettaa, että porukka osaa tulla paikalle jonkun tekstarin tai lehti-ilmotuksen perusteella. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nuossa kirjallisissa kutsuissa semmosta pientä arjen luksusta, kieltämättä :-)

   Poista
 5. Me laitetaan kutsu paikallislehteen ja lisäksi lähetetään kutsut kauempana asuville sukulaisille/ystäville jotka ei paikallislehteä saa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiksu tapa tuokin :-) Täällä tuo ei kyllä välttämättä edes toimisi, ylioppilaita kun tänäkin keväänä on pelkästään Lahdessa se useampi sata puhumattakaan ympäryskunnista joissa luetaan samaa sanomalehteä :-D

   Poista
  2. joo meillä tosiaanki on semmonen reilusti alle 10 000 asukkaan kaupunki ja lukiossaki on varmaanki noin 100 oppilasta :D

   Poista
  3. Niin tottakai! Meiltä kun löytyy jo pelkästään Lahdesta 6 lukiota ellen väärin laskenut :-D

   Poista
  4. Eikös Lahessa oo neljä lukiota?

   Poista
  5. Kannas, Tipala, Salppuri, Lyseo, LYK ja Steiner. Vaikka mulla huono matikkapää onkin, niin kyllä tuossa mun mielestä on kuusi kappaletta lukioita vaikka LYK ja Steiner taidetaankin luokitella jonkin sortin yksityiskouluiksi :-D

   Poista
 6. Hyvältä näyttää noi sun kutsut, mäkin sain tänään omani valmiiksi:-) Mulle toi oli ihan uutta tietoa et kaikkialla ei edes lähetetä kutsuja, kuulin tommosesta vasta pari kuukautta sitten! Mun korvaan se kuulostaa jotenkin hassulta kun meiän suvussa ainakin on aina lähetelty ihan kutsut, vaikkei se ilmeisesti ookaan yleinen tapa:-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin vasta tän vuoden puolella sain tuommosesta tietää, jännältähän se kuulostaa :-D Meilläkin aina tullut kutsu postissa jokaisiin ylioppilasjuhliin mitä suvussa ja tuttavapiirissä on vietetty :-)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Se jääkööt vieraiden luettavaksi :-)

   Poista
  2. Valkolakin painan päähäni. Jaathan sen ilon ja skoolaat kanssani lauantaina bla bla bla.. en tajuu mitä tossaki nyt oli semmosta ettet voinu sitä kertoa :-D aika tönkkö lause tosin. Ite en noin ylppärikutsuihini kirjottais. Kutsuitko muuten Jamin ja sen mutsin?

   Poista
  3. Ja sulla ei ilmeisestikään oo mitään häpyä kunnioittaa sitä mitä joku toinen haluaa? En vaan halunnu jakaa kutsutekstiä täällä, koska se on meinattu nimenomaan niille vieraille ei teille :-) Musta se on oikein hyvä ja parempi ku joku tylsä ja tavallinen "tervetuloa sinne ja tänne sillon ja sillon".

   Tottakai kutsuin.

   Poista
 8. Mäkin näpertelin ihan omin kätösin kutsut ja tänään pistin postiin! Musta toi etikettihomma on jotenki tosi kummallisen kuulonen, luin siitä jostain just vähän aikaa sitten, ei kyllä tulis itelle mieleen mihinkään lehteen ilmotuksia laitella :-D enkä oo pahemmin sellasiin törmännytkään. Noi perinteiset paperikutsut on mun mielestä se paras tapa kutsua vieraita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on muistaakseni parina vuotena ollut tuommosia juhlailmotuksia, mutta enimmäkseen ne on ollut hautajaisten muistotilaisuuksiin ja vanhempien ihmisten syntymäpäiville :-D Kai se on vanhan kansan tapa enemmän :-)

   Poista
 9. Mulla oli vuos sitten ihan samanlainen kriisi noitten kutsujen kanssa ja viimetingassa jouduin sitte kirjottamaa viimmiset osotteet kirjekuoriin kamalassa kuumeessa :D onneks kaikki kuitenki löys perille. Mun mielestä tommonen itse tehty kutsu on niin paljon kivempi ku lehti-ilmotus tai tekstari.- siitä jää muisto minkä voi säilyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppu hyvin kaikki hyvin :-D Munkin pitää vielä käydä ostamassa noita Kutsu-tarroja kun _yhdestä kutsusta semmonen jäi uupumaan eikä valkoisia kirjekuoriakaan taida omasta takaa löytyä :-D

   Ja totta muuten puhut, meidän mummo ainakin säilyttää kaikki kutsut ja ihastelee niitä myöhemminkin :-) Plus onhan kutsujen tekokin mukavaa puuhaa!

   Poista
 10. En oo koskaan kuullukaan tollasesta lehti-ilmotus vaihtoehdosta! :D En kyllä haluais mäkään sellasessa muodossa kutsua lähettää, kuka vaan naapurikunnan Pekka-Eerikki vois saapua sillon paikalle shampanjalasin toivossa :D Kaikki sukulaiset ja tuttavat on aina lähettäny lakkiaiskutsunsa postissa ja niin mekin tehdään nyt siskon kutsujen kanssa. Ite niitä just äsken väkersin, jotta äiti vois alkaa niitä postittamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se muakin vähän epäilyttäis, etenkin kun asuu isommalla alueella jolla on yhteinen lehti :-D Kaikenlisäksi mun juhlia ei pidetä kotona, niin mukavampihan se on kirjallisesti ilmoittaa kaikille ettei sitten tarvii miettiä että mummolle menee kirjallinen kutsu, kummeille tekstari ja naapureille käyn kertomassa juhlista kasvotusten.

   Onnea siskollesi :-)

   Poista
  2. Ootteko varannu jonku ravintolan vai minkä tyyppisessä paikassa sun juhlat on? Teettekö ite ruuat vai onko pitopalvelu? Oisin ite halunnu pitää juhlat jossain muualla kuin kotona, mutta porukat oli sitä mieltä että yo juhla kuuluu pitää kotona. Sattuipa sitten niin että oli ihan paska sää ja satoi vettä. Onneks oli vuokrattu sentään teltat ja sinne lämmittimet. Juhlat oli ihanat vaikka sää olikin surkee, mutta näin jälkeenpäin ajatellen ois kyllä pitäny pitää oma päänsä ja vuokrata joku muu paikka.

   Poista
  3. Onneks sentään olitte varautuneet teltoin! :o Mun juhlat pidetään mun isovanhempien luona, heillä on talossaan semmonen fiksumpmi pohja juhlien pitoon eikä tarvitsis sitten kuskata astioita mummolta meille kotiin, kun meillä ei semmosta kunnollista yhteensopivaa kattausta kotoa löydy.
   Mun sukulaisista löytyy kaikenlisäksi koira-allergikkoja sekä koiria pelkääviä lapsia ja meiltä kun kaksin kappalein ko. karvaturreja löytyy, on yhtälö melko mahdoton. Eihän niitä koiria nyt koko päiväksi voi liekaankaan pistää tai sulkea johonkin huoneeseen. Nyt kun juhlat on muualla, koirat saavat olla kotona vapaana :-)

   Ainoastaan suurin kermakakku tulee leipomolta, kaikki muu safka juhliin tehdään itse :-)

   Poista
 11. Mä tein viime vuonna sellaset polaroidkuvan näköset kutsut joissa oli kuvana minä yksvuotissynttäreillä ja takana muutama rivi samuli putron kappaleesta elämä on juhla. Kiitoskortit oli sitten samanlaiset mutta kuvana tietenkin yo kuva ja tekstinä samasta biisistä eri kohta. Tykkäsin hirveesti kun niissä oli semmonen teema ja jatkuvuus. Alunperin se kiitoskortin kuvakin piti ottaa samassa kohdassa kuin se yksvuotis kuva, mutta yks toinen kuva onnistu niin paljon paremmin, että käytin sitten sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella omaperäinen ja ihana idea :-)

   Poista
 12. ihania kortteja, tosi herkkiä. ihan itte vähän hävettää kun kaikilla on niin viralliset kutsut ja itte tulostin vaan 'tervetuloa juhlimaan' kortteja yo-lakin kuvalla :D ei se muo varsinaisesti haittaa kun suku muutenkin vähän tälläsiä rentoja rellestäjiä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan viesti välittyy niin kaikki on reilassa! :-D Kiitos :)

   Poista
 13. Ihan sika kivat ja nätit kortit! :) voisit mullekkii yhen lähettää ihan vaan ulkonäön vuoks ;D

  VastaaPoista
 14. Sä varmaan osaat kertoa mulle, että miks pitää postauksien otsikoiden olla englanniks vaikka koko leipäteksti muuten ois suomeks? Sitte ymmärtäisin jos ois ees jonkinlainen käännös tekstin sisällöstä niinku joillain näkee, mutta ärsyttävää. :D en nyt syyllistä mitenkään, et todella oo ainoo. Mun mielestä englanninkielisen otsikon jatkumon vaan pitäs olla samaa kieltä. Aatteita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se asennevamma suomenkieleä kohtaan, joka jää päälle :-) Eikä se musta mitenkään oo must että pitäis kirjottaa samalla kielellä, täällä ei kuitenkaan olla äidinkielen/englannintunnilla :-D
   Vaikka suomi on mun mielestä hieno kieli ja sillä saa aikaan hyvinkin kauniita lausahduksia, on musta esimerkiks tän postauksen otsikko paljon hauskempi englannin kielisenä ja rimmaavana kuin suomen kielisenä tönkkönä "ylppärikutsut" -tyyppisenä rumannäköisenä sanana.

   Voi olla että tää menee samaan kastiin sen instagramissa ainakin vielä hetki sitten vallinneen #scandinavian -tagin kanssa, jota suomalaisetkin käytti. Se antaa näkyvyyttä muuallakin kuin pelkästään Suomen blogosfäärissä. Mulla otsikoiden englanninkielisyyteen vaikuttaa puhtaasti esteettisyys :-) Englanti on semmosta ytimekkäämpää ja tottakai jollain tasolla muodikkaampaa :-D

   Poista
  2. Kiitos asiallisesta vastauksesta. Niinhän se taitaa mennä.. Toisaalta ainaki sillon tällöin voi koittaa nähä vähän enemmän vaivaa ja kaivaa repertuaarista joku suomenkielinen otsikko. Se ilmeisin "ylppärikutsut" ei oo pakollinen, vaan luovuutta voi käyttää muutenki ku englantiin turvautumalla :)

   Poista
  3. Haluaisitko kuulua indiedaysiin?

   Poista
  4. 10.47 Jokainen tyylillään :-)

   14.58 Voisihan se hetken olla ihan hauskaa, mutta mieluummin pidän blogini mainosvapaana ja mistään ylemmästä tahosta riippumattomana harrastuksena :-) Ja no, eihän mun blogi ole edes muotiblogi, joista Indideays pääasiassa koostuu!

   Poista
 15. Olen koulussa suorittanut käytös- ja tapatiedonkurssin ja siellä kehotettiin lähettämään kirjeitse kutsu ylioppilasjuhliin, joten en usko että se rikkoo mitenkään etikettiä. :D

  Mutta kauniit kortit oot tehnyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, no hyvä tietää tämäkin :-D Kai se on vaan juurikin sitä vanhan kansan perinnettä sitten!

   Kiitos :-)

   Poista
 16. Mäkään en oo kuullu aikasemmin tosta lehtikutsusta ! Tein kutsukortit viime vuonna ite ja pistin postiin, onneks en tienny tälläsestä etiketti virheestä ;) eihän sillä nyt oikeesti oo mittää väliä :D

  VastaaPoista
 17. Wau, ootpas jaksanu nähdä vaivaa! :-) Uskon että kyllä varmasti mielellään kutsun saavat tulee mielellään ku tollanen kolahtaa postilaatikosta..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :-) Toivotaan nyt että ne kauimmatkin sukulaiset tänne pääsee :-D

   Poista
 18. Hienot kortit :) Mut eiks sua yhtään haittaa paljastaa osoitettas (vai oliks toi sit sun isovanhempien osoite) kaikille lukijoille? Itse ainakin saan tosta tekstistä selvää ihan hyvin. Ajattelin vaan sanoa, jos et huomannut,että toi teksti on kuitenki ihan luettavissa ja et halua osoitteen leviävän täällä netissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Lähtökohtaisesti sillä ei mun mielestä nykypäivänä ole mitään väliä, eihän meillä muuten olisi numeropalveluita sun muita. Jos jotakuta ihan oikeasti kiinnostaisi mun isovanhempien osoite, ois se sen kaivanut jo puhelinluettelosta tai soittanut nollakakkoseen. Ihmisten yhteystiedot kun ei tänäpäivänä oo millään tavalla kiven takana, ellei kännykkänumero oo salainen.

   Itse en kuitenkaan tosta koko osoitteesta saa selvää, enkä usko että kovinkaan monta sitä kiinnostaa ruveta tihrustelemaan. Kiitos silti huolenpidostasi.

   Poista
 19. Kiitos tästä postauksesta, sain vihdoinkin inspiraation tehdä kauempana asuville sukulaisilleni kutsukortit omiin yo-juhliini, vaikka tuota "urakkaa" (jep, piti tehdä 5 kutsua...) olen vältellyt viimeiseen asti. :D
  Ja täällä meidän pikkupaikkakunnalla, jossa on vajaa 10000 asukasta, on ollut tapana laittaa ilmoitus ylppäreistä lehteen, eikä kutsukorteilla paikan päälle kutsuminen oikein ole ollut tapana täällä. Mutta tosiaan, kuten sanoit, ilmeisesti vaihtelevat paikkakunnittain, mä nimittäin hämmästyin kun jotkut oikeasti näpertelee koko suvulle jonkun 50 kutsukorttia sen sijaan, että ilmoittaisivat lehdessä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno kuulla, että auttoi edes sen verran ;-)

   Varmasti tuommoisessa pienemmässä kunnassa toimiikin, meillä vaan ei kaikille tule samoja lehtiä, täällä kun on hyvä ettei jokaisella kaupunginosalla omat pikkulehtensä Etlarin lisäksi, niin ei voisi vakuuttua siitä että kaikilla nyt olisi tieto että missä ja milloin :-(

   Poista
 20. mun mielestä toi lehtijuttu kuulostaa kans tosi oudolta, siis mitä ihmettä :--D miten voi edes olettaa että kaikille tutuille tulee sama sanomalehti kun itelle? me laitettiin ihan suosiolla tekstarilla kutsut ihmisille ku ois ollu aika iso duuni vääntää toistasataa kutsukorttia, panostan enemmän esim sit tarjoiluihin ku noihin kutsuihin :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä ois ollut jo melkonen urakka, kieltämättä :-D Hurraa nykyaika, mulla onneks ei oo luvassa järin suuret pippalot kun sekä äidin että isän puolelta lähisuvut on hyvinkin pienet. 15 kutsun väsääminen on vielä ihan mukavaa, mutta tuo parisataa ois varmaan pistänyt munkin otsasuonen tykyttämään :-D

   Poista


Pidetään meininki asiallisena ja rentona. Eri mieltä saa olla, mutta nokkavaksi ei tarvitse heittäytyä!
Kuviani saat toki käyttää, kunhan pyydät ensin luvan allekirjoittaneelta.

Featured posts

Copyright © And then she grew up
Design by Fearne