Some people just need a high-five. In their face, with a chair.

7. tammikuuta 2013

ano
Anonyymi. Viime vuosikymmenen sana. Siitä on kohistu niin henkilökohtasissa blogeissa kuin ihan julkisessa sosiaalisessa mediassakin. Tämmöset postaukset tottakai heittää vettä vaan lisää myllyyn, mutta asia myös aiheuttaa ihan mielenkiintosta keskusteluakin. Ainakin niin kauan kun jokanen osapuoli pysyy asiallisena. Ja no, multa tällästä pläjäystä pyydettiin niin mikäs tässä. Toiveiden toteuttamistahan tää nyt vaan on.

Anonyymeinä pyörii hyvinkin usein näitä pikkutekijöitä, jotka surffailee foorumista toiseen ja hyökkää jokatoisen bloggaajan ja kanssasurffailijan kimppuun trollaillen kommenttiboksit täyteen bullshittiä. Kyseessä voi olla joku tuhannentaulapää ja kateellinen teinityttö, joka ei siedä lukea jonkun blogia vaan purkaa turhautuneisuutensa tähän henkilöön persoonana sen kummempia perhetymättä. Unohtaa siinä sivussa että hei, se blogin kirjoittajakin on ihminen. Se vaan ehkä miettii mitä se nettiin jakaa ja minkä haluaa pitää omana tietonaan. Sen takia sen elämä vaikuttaa niin paljon kivemmalta kuin mun.
Ei tietenkään sovi unohtaa näitä vauva-foorumeilla elämäänsä kyllästyneiden kotiäitien pasaamista lähestulkoon kaikesta mahdollisesta ja kukkahattutätien kaikkitietäväisiä saarnoja iltapäivälehtien keskustelupalstoilla. Näiden kaikkien lisäks vielä kansainvälisellä tasolla toimii ihan virallinen ryhmä anonyymeja, jotka uhkaa lakkauttaa koko internetin.
Tää on mulle oikeesti hyvin hankala käsittää, koska ite omistan tunnukset melkeinpä joka paikkaan enkä koskaan oo laittanut yhen ainutta anonyymikommenttia kenellekään missään kolkassa internetin ihmeellistä maailmaa :-D Enkä mä usko että ois yhtä iisiä vetää naamari päähän ja tuolla kadulla huudella jokaselle vastaantulijalle jotain mikä sen ulkonäössä tai vaikka kävelytyylissä on vikana. I find that hard to believe in vaikka hei, sama asiahan se ois. Sä vaan tekisit sen enemmän ja vähemmän turvallisen internetin ulkopuolella.

Läheisin esimerkki varmaan meidän ikäluokalle on nää surullisen kuuluisat ja nimenomaan puhtaasti ilkeät blogianonyymit. Jos vähänkin otat nokkiis siitä, mitä anonyymi sanoo, niin oot heti rageperse etkä osaa ottaa kriitiikkiä vastaan.
Mähän oon tunnettu tästä. Lueskelin vanhaa blogia ja löysin sieltä tapauksen, jossa olin nauranut asialle x. Eiköhän joku anonyymi siellä sitten kivenkovaan ollut jo inttämässä, että otin siitä nokkiini ja tein asiasta kamalan ison numeron. No sitkun tää uskoo että tapahtunut juttu oli mun mielestä vaan yksinkertasesti huvittava, niin eiköhän jo toinen anonyymi ollut kiinni mun kurkussa paasaten siitä, miksi mun pitää nauraa ihmisille enkä voi vaan olla neutraali. Voin myös kuvitella kuinka kimppaan ois liittynyt vielä kolmas ano, joka ois keksinyt jotain jäpjätettävää tosta viilipyttynä olemisestakin "oot niin etäinen sun lukijoita kohtaan" "älä yritä esittää, sun sisällä kuitenki kiehuu" ..jep jep, kylä se näin o!
Ennen kuin kenellekään, joka rehellisesti omalla naamallaan tämmöstä duunia tekee, menee pistämään "OOT VITUN HU**A KUOLE POIS SAATANA MIKÄ TOI SUN NENÄKI ON AHAHAHA SUN KUVATKI ON IHAN PASKOJA TEKISIN ITE PAREMMIN" -kommenttia, niin kannattas ottaa selvää missä menee sen asiallisen kritiikin ja puhtaan haukkumisen raja. Se on veteen piirretty viiva, mutta oishan kommentissa ihan eri sävy jos kirjoittais sen tyyliin "Hei, valokuvaan ammatikseni ja tuli mieleen, että voisit perehtyä tällä ja tällä nettisivulla kultaiseen leikkaukseen, harjoittelisit kameran vakaata käsittelyä sekä ottaisit selvää kamerasi asetuksista ja ominaisuuksista, niin kuviesi laatu paranisi huomattavasti". Ok, vittuilultahan tuokin kuulostaa nyt ton huorittelu-kommentin jälkeen, mutta ennemmin tommosta lukee kuin naurettavaa capslock-shittiä, missä ei oo päätä eikä häntää.
Tietenkin ois myös hyvä myös näyttää, että oikeasti "tekee itse paremmin", eikä heittele ilmoille vaan turhantärkeitä argumentteja, joissa ei todellisuudessa oo yhtään mitään perää. Sehän on jo lähestulkoon kirjoittamaton sääntö; Pic or it didn't happen!

Mikä siinä anonyymiydessä ylipäätänsä kiehtoo niin paljon? Miks ihmiset on niin raukkamaisia, että kun on kyse negatiivisesta palautteesta, niin on pakko piiloutua jonkun salaperäisen verhon taakse leikkimään mysteerimiestä? Mitä kukaan saa siitä, että menee rääkymään jollekin bloggarille miten sillä on ruman väriset sukat?
Normaalit ihmiset ajattelee että nyt on päivän hyvä työ tehty kun autoin mummon kadun yli. Toiset ilmeisesti ajattelevat päinvastoin ja mieluummin potkasisivat sen mummon kumoon. Anonyymina ja maskin suojissa tietty, eihän kukaan nyt omilla enkelinkasvoillaan mitään semmoista vois tehdä. Onhan se turvallista, ei joudu kärsimään seurauksia missään määrin ja voi jatkaa elämää ihan normaalisti. Ellei oikeesti mene liiallisuuksiin ja poliisin kanssa treffailuihin asti. Nettikiusaaminenkin kun on kiusaamista, ihan yhtä vakavasti se pitäis tajuta ottaa. Vai pitäiskö sit tulevaisuudessa mahdollisesti käytävät interaktiiviset sodat sivuuttaa koska hei, eihän se nyt oo sama ku Irakin tilanne tai 2. maailmansota. Voi lapset lapset, kyllä se on. Se on sitä kuuluisaa nykyaikaa.
Huh, en ymmärrä, me suomalaisethan tunnetaan maailmalla rehtinä kansana. Rehtiys ja rehellisyys in my ass mitä nykynuorisoon tulee. Kaksnaamasta sakkia pulppuaa ovista ja ikkunoista, tän huomaa etenkin kun itelle tulee näitä kommentteja "oon sun kaveris, tiiän mistä puhun" ..Hei mahtava juttu sulle, hienopa oot kaveri kun ei oo minkään maailman pokkaa kertoa mielipidettä muuten kuin anonyymina netissä!

Tietysti on paljon ihmisiä, jotka ei koe tarpeelliseks kirjautua jollekin sivustolle yhden kommentin takia ja tykkäävät muuten pitää henkilöllisyytensä salassa juurikin internetin laajuuden takia. Kyllä tää allekirjoittanutkin rakastaa sitä tunnetta, kun on jossain uudessa paikassa ja kukaan ei yksinkertasesti tiedä musta yhtään mitään.
Silti niin ne negatiiviset kuin positiivisetkin kommentit sivustolla millä hyvänsä saavat aina paljon uskottavamman, asiallisemman ja mukavemman vivahteen, kun perään pistää terveiset edes joltakulta nimen omistavalta henkilöltä tmv. Kannattaa varmaan myös lukaista se aivopierun seurauksena syntynyt silkkaa perustelematonta bloggaajan haukkumista sisältävä tekstinpätkä ennen kuin painaa lähetä, ja miettiä että haluutko sä oikeesti antaa itestäs tommosen kuvan. Pystyisitkö sä ikimaailmassa sanomaan niin kellekään päin naamaa? Jos et, niin sit suosittelen vaan painamaan deleteä ennen kun vahinkoa kerkee tapahtumaan. Se ei ois aitoa eikä sulla oo hajuakaan kuinka arkaan paikkaan saatat osua.
Sit oliskin superkivaa, jos joku oikeesti sais tarpeekseen pelkästä tuntemattomien ihmisten vihasta eikä kestä sitä, menee ja tappaa ittensä  Eikö tuntuis sustakin mahtavalta olla yhtenä syyllisenä jonkun kuolemaan :-)? Turha sanoo et tosi yliviety kauhuskenaario, pyh, niinhän ne koulukiusatutkin tekee itsemurhia ympäri maailmaa.

Hyväntahtoisuus ja vilpittömyys on ihmisessä arvostettavia ominaisuuksia, päinvastasest ilkikurisuus ja toiselle pahan mielen tuottamisen halu antaa yleensä vaan täyden idiootin leiman."Sä oot nyt netissä omasta tahdostas, kestä kaikki paska" ei oo mikään tekosyy haukkumiselle. Sama kun sanois pedofiilipapan sieppaamalle lapselle että voi voi, mitäs menit leikkikentälle vieraiden ihmisten keskelle..

61 kommenttia

 1. Asiaa! Hyvä Jenna! :D

  VastaaPoista
 2. Kirjotat kyllä niin hienosti! Tuut pärjään elämässäs. Itseeni on joskus netissä kiusattu, juurikin nämä anonyymit. Ensin ajattelin, että mitäpä tuosta. Loppujen lopuksi se meni siihen että kuviani jaettiin ihan väärin. Naurettiin, eikä mulla ollut ketään. Se päättyi loppujen lopuksi siihen että ranteet auki. Ihmeen kaupalla, selvisin siitä. Masennus hoitoon pariksi vuodeksi. Kaikille muille anoille että tää ei oo leikin asia. Ette voi tietääkkään kuinka vaikea on elää kiusattuna!!
  -Katja A.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Katja!

   Sulle on käynyt äärimmäisen kurjasti, onneksi oot selvinnyt ja toivottavasti asiat on nyt paremmin! Harva anonyyminä netissä haukkuva ihminen oikeesti ajattelee sanojensa seurauksia ja se on sääli. Kouluissa pitäis päihde- ja seksivalistuksen rinnalle saada yhtä tärkeenä jonkinlainen nettivalistus, koska niinkuin sanoit, nettikiusaaminen ei todellakaan oo leikin asia :/

   Poista
 3. Täyttä asiaa koko teksti ja taas sun tapaas siistillä tavalla kirjoitettu. Tykkään sun asenteesta, tuntuu silleen samaan aikaan asialliselta ja agressiiviselta. :) Kirjoitin ite vähän aikaa sitten äikän kurssilla esseen suunnilleen just tästä aiheesta, ja opelta mäjähti täydet pisteet - luultavasti jäänee koko mun abivuoden kokokohdaksi, kun mikään muu ei tuppaa sujumaan. :D (Jos sua kiinnostaa, saa kurkata.) Tässä sun postauksessa oli jokatapauksessa ihanan paljon tekstiä, kiitokset siitä, hyvää tekstiä on aina niin mukava lukea. Toivottavasti kaikki nää paskanjauhaja-anonyymit ei tuu lättäämään sun bloggaamisintoas, kun sulta löytyy kuitenkin kasapäin meitä hyväntahtoisiakin lukijoita, vaikkeivät kaikki aina jaksakaan kommentoida (kuten minä). :) Ihanaa vuoden alkua sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin tuon sun esseen, ihan loistava! :-D

   Mutta juu, sitä iloa en anonyymeille anna että tän bloggaamisen niiden takia lopettaisin. Mikäpä se nyt "pahan" tappais ja mä oon vähän semmonen et tuli tulta vastaan, joten saatanpa pysytellä blogimaailmassa ihan vaikka anonyymien kiusaksi.

   Haters gonna hate, itsehän he elämästään tuskallista tekevät kun tällä sivulla jaksavat vierailla ja itteään kiduttaa mun ärsyttävän naamakertoimen tuijottamisella :-)

   Poista
 4. Lähes kaikki mun blogiuran parhaat kommentit on tultu anonyymeiltä. Oon saanu vaan yhden vittuilevan anonyymikommentin melkeen kolmen blogivuoden aikana ja sen yhden kommentin takia on käyny monta kertaa mielessä, että pitäskö ottaa anonyymikommentointi pois, vaikka oon ite saanu sen kautta sata kertaa enemmän hyviä kuin huonoja juttuja.

  Ihmiset ei tosiaan kaikki ymmärrä miten vakavasta asiasta on kyse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei. Itelläkin on noin kourallinen sellasia ilkeitä kommentteja anonyymeiltä, joita vanha blogi sai ihan sen alkuaikoina, jotka muistan vieläkin.
   Niitä ihania ja hyväntahtoisia ihmisiä on maailma väärällään, mutta ei hyvää ilman pahaa ja hyväksymällä anonyymikommentoinnin aina saa miettiä kun on taas uusi kommentti tarkistettavana, että onkohan siellä taas joku elämäänsä kyllästynyt nipottaja vai mukava omia kokemuksiaan jakava höpöttelijä.

   Poista
 5. Kylläpäs oli asia teksti ja hyvin kirjoitettuna! Ei puuduttanut lukeminen yhtään, vaikka pituutta tuolla tekstillä olikin. Kerrassaan mainio postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :-) Haha, juu mä nyt päätin ensimmäisen ja viimesen kerran tähän blogiin näistä ah niin rakkaista anonyymeistä avautua, että päätin tehdä sen sit myös kunnolla!

   Poista
 6. Mahtava teksti, oon kyl täysin samaa mieltä!(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja kiva jakaa samoja mielipiteitä :-)!

   Poista
 7. Tosi hyvin kirjotettu!:) Mä en ymmärrä miten ihmiset voi tulla sanomaan varsinkaan mitään semmosta et: "Oot tosi ilkee puhut kaikista paskaa ja naurat kaikille" niinku mitä se ite just teki??:D noi kiehuu mulla eniten.. Huippu postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa se :-D Pata kattilaa soimaa, montakohan kertaa senkin oon jollekin sanonut! Kiitos paljon :)

   Poista
 8. Voi että mä rakastan näitä sun tekstejä! Kirjotit taas asiaa ja pitkästi! Ilkeät anot on tosiaan ihan omalla tasollaan tässä blogimaailmassa, eikä se taso oo kovin korkeella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äw kiitoksia :-) ..ja niin ne kyllä on, jos yltävät millekään tasolle!

   Poista
 9. Jes, oon niin täysin samaa mieltä! Tajuaisi kaikki muutkin tämän saman asiaidean! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti ei näytä ymmärtävän ._. Mutta onneks aina on toivoa :-)!

   Poista
 10. Hei tää oli tosi hyvä! Tykkään muutenki lukea kaikkia sun kirjottelemia juttuja, koska sä osaat kirjottaa nii hyvin! :--)

  VastaaPoista
 11. Itse taidan kuulua niihin jotka ei jaksa kirjautua bloggeriin et käyttäjänimi näkyis, sorg. Mutta yleensä laitan kuitenkin sen jonkulaisen nimimerkin. Mut hei vitsit jenna mä ihailen sun mielipiteitäs ja kirjottamistyyliä, oot nii taitava! Joskus lueskelin noita sun formspringin vastauksia ja ne oli jotkut kyllä iha huippu nasevia ja osuvia! :D jotkut pisti naurattaakin. Tykkään tosi paljon sun blogista. Mpdlsd oli mun lemppariblogi ja nyt tähän sun uuteen blogiin vielä tottutelen.

  Mooope:d

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teitä on juu jonkun verran ja sen takia anokommentoinnin toistaseksi oonkin sallinut :-D!

   Ja kiitos paljon :-) haha mulla tätä juttua toisinaan riittää vaikka muille jakaa mutta onneks en oo yksin. Jotkut ei vaan tunnu sietävän sitä, mutta minkäs sille mahtaa :-D

   Poista
 12. Mun mielestä kirjotit (taas) ihan liian pitkän jutun verrattuna siihen, kuinka paljon siinä oli oleellista. Tätä lukiessa tulee sellanen olo, että joko sulla ei ole kunnollista mielipidettä asiasta, tai sitten et osaa ilmaista sitä kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi voi harmi jos susta nyt tuntuu tuolta, paljoa mä sille mahdan. Ihan hyvin nuo muut kommentoijat ovat pointin tuntuneet ymmärtäneen :-)

   Kukaan ei pakota sua lukemaan tätä blogia, anteeksi että tykkään kirjottaa muutakin kuin sen pelkän oleellisen!

   Poista
  2. Ano... Jos blogi ei ole mieleesi, miksi edes vaivaudut lukemaan tätä. Ei kukaan sinua siihen pakota! Minulle mielipide tuli ainakin hyvin selväksi ja seison täysin Jennan kirjoituksen takana!

   Poista
 13. Musta on ihanaa että sulla on vahvoja mielipiteitä ja kirjotat niistä tosi hyvin! Oon tässä lähiaikoina miettinyt aivan samoja juttuja mistä kirjotit! Ei sillä etten osaisi ottaa vastaan minkäänlaista kritiikkiä, mutta omasta mielestä jaksaisin katsella negatiivisia kommentteja mieluummin vaikka sitten nimellisenä, jotenkin anonyyminä kirjoittaneet saavat itsensä kuulostamaan mun korvissa naurettavilta. Jos kerta olet tietävinäsi ja tuntevinasi minut niin hyvin, niin tule sanomaan nuo asiat päin naamaa, äläkä ilku nimettömänä netissä. Kiitti tästä tekstistä, musta on mukavaa että avaudut tämmöisistäkin asioista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset, helppoahan se on huudella kun ei joudu vastuuseen millään tavalla. Tiedä häntä mistä tommosta kukaan ees oppii tai sitten joidenkin perusluonne vaan on ilkeä... Ja äärimmäisen typerä!

   Joidenkin mielestä mulla ei ilmeisesti ole mielipidettä ollenkaan, tiedä häntä sitten mikä on heidän mielestään mielipide saatika vahva sellainen :-) Mutta kiitos sullekin tosi paljon!

   Poista
 14. Alotin vastailemaan näihin kännykällä mutta kohta zippaa akku ja mä olen kaukana laturista vielä pari tuntia, joten jatkan vastailua myöhemmin! :-)

  VastaaPoista
 15. mä oon niin samaa mieltä! olisin itekki kirjottanu just samanlaisen tekstin... mä en vaan voi ymmärtää että miten joku voi saada tyydytystä siitä että kirjottelee anonyymikommentteja siskon kaverin serkun blogiin ja arvostelee tämän tekemisiä ja ulkonäköä ja lisää perään vielä "mä tunnen sut", koska on sattunut ehkä kerran näkemään kyseisen henkilön koulun käytävällä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietin mäkin :-D! Mitä se yhtään auttaa, että nyt heität sen "ollaa samas koulus" -kortin sinne haukkumisen sekaan? Ei niin yhtään mitään, jos ei tää kyseinen henkilö oo vaikuttanut mun elämään tähänkään mennessä vaikka kuinka ois samassa koulussa ja inhois mua, niin ei se vaikuta sen kommentin jälkeenkään. Se on edelleen mulle se kuuluisa ei kukaan :-D!

   Poista
 16. tosi asiallista ja totuudenmukast tekstiä !
  tuli kyl hyvät naurut tost anonyymin kommentista :D ku eka kirjotat anonyymien turhasta kommentoinnista pitkän tekstin, ja sitten anonyymi tulee heti perään kommentoimaan jotain turhaa ! :'D huhhuh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo joo vähän ironista pakko myöntää :-D Mutta ilmeisesti hänen mielestään ois sit riittänyt perustelematon mielipide siitä, että ilkeät anonyymit ovat ravintoketjun pohjasakkaa. Yhen lauseen postaushan ois ollut hyvä, pitäiskö siirtyä semmosiin? :-D

   Kiitos :)

   Poista
 17. näin se todellakin menee ! en kyllä ymmärrä noita anonyymejä että mitä kiksejä ne saa toisten haukkumisesta varsinkin kun ei ole mitään tietoa henkilön elämästä tai mistään muustakaan, vihaksi pistää ja itellänikin kokemuksia löytyy vanhan blogini puolelta ja musta on mahtavaa että kaikkien näitten ilkeiden kommenttien ja uhkailujen jälkeenkin jaksat kirjottaa blogias sillä mulla ei kyllä kantti kestänyt siinä hommassa ja siksi lopetinkin koko homman ! go jenna !
  - henkilö joka unohti bloggerin salasanansa :d

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä tässä kantti mullakaan kestäis jos jaksaisin enää välittää :-D Mun vaan käy sääliks niin noita anonyymejä kun niillä ei ole elämää sekä niitä, jotka oikeesti saattaakin loukkaantua jostain mitä joku sille tuntematon sanoo ja tahdon pitää ees joidenkin puolia.

   En tiedä mikskä toi tommonen tuntemattomana huutelu lasketaan, mutta musta se vaan on naurettavaa :-)

   Poista
 18. Mun mielestä kirjotit (taas) ihan liian pitkän jutun verrattuna siihen, kuinka paljon siinä oli oleellista. Tätä lukiessa tulee sellanen olo, että joko sulla ei ole kunnollista mielipidettä asiasta, tai sitten et osaa ilmaista sitä kunnolla.

  Oon aikalailla samaa mieltä. Ei pahalla, mutta lyhyempikin riittäs :-)

  Susta huomaa jollain tapaa sen, että esität välinpitämätöntä, ei haittaa vaikka kuussataa anoa tulis haukkumaan. Eilen facessa oli tullut itkua että lopetat bloggaamisen ei kiinnosta mikään, heti kun sulle sanottiin että matkit Nonsense-blogia. Sanoisit joskus suoraa mielipitees :) (Tai poistaisit anonyymejen oikeudet kommata)

  Maija, joka EI siis jaksanut kirjautua bloggeriin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokavika lause nyt ei oikein mennyr jakeluun, sanoisin mielipiteeni? Tottakai oisin voinut kirjoittaa tekstikenttään "Ilkeät anot on perseestä ja sietäs viedä saunan taakse" ja täyttää postauksen muuten angstikuvilla. Se vaan ei ole mun tyyli niin en sillä tavalla tehnyt :-)

   Ja ilmeisesti sitten esitän välinpitämätöntä mut oikeesti itken itteni aina uneen kun anonyymit on mulle niin ilkeitä. Jeppistä, tai sitten mua ei oikeesti jaksa enää kiinnostaa mitä muut sanoo. Kolme vuotta oon sitä jaihantaa kuullut millon miltäkin taholta ja mistäkin syystä.

   Suo toki mulle anteeksi että vaikka mua ei oikeesti kiinnosta enää paskanhaileeta mitä musta ajatellaan, niin mulla saattaa joskus tulla vittuuntuminen ja turhautuminem ihan jonkun muunkin kuin blogin takia, jota turhanpäivänen nillitys nyt ei ainakaan paranna :-)

   Poista
  2. Mun mielestä toi EI todellakaan ollu liian pitkä, tai nii ehkä susta tuntuu ku luet päivässä kaks lausetta maitopurkin kyljestä ja toiset kaks jostain ihqusta teiniblogsusta jossa on 21 kuvaa kanasalaatista ja alla yks lause.

   Poista
 19. oot ihan oikeessa Jenna :) oot asennemuija ! (==

  VastaaPoista
 20. ihan huikeeta tekstiä ja niin totta!:)

  VastaaPoista
 21. Tosi kiva, sul on m-a-h-t-a-v-a kirjotustyyli ! :-)

  VastaaPoista
 22. tää on hei tosihyvä ja puhut asiaa !

  VastaaPoista
 23. tää oli hyvä ja asiallinen juttu (:

  VastaaPoista
 24. Oot niin oikeessa taas kerran. Mutta siis väität, ettet oo koskaan kommentoinu anonyymisti missään päin nettiä. Wut, etkö sä kumminki demitä? Ei siellä sun profiilissa muistaakseni ollu nimeä tms? Ja etkö oo koskaan ollu omeglessa/chatrouletessa/randomissa? :D Etkö oo koskaa kommentoinu johonki iltasanomien kommenttilootaan? Blogeihin, jotka ei oo bloggerin eli ei voi kommentoida bloggertunnuksilla? Respect. Ei mitenkää pahalla, ihmettelen vaa :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Demissä olen joo, mutta sielläkin pitemmän aikaa profiilissa ollut oma kuva, linkki blogiin löytyi ja viesteistä selvii kuka oon. Fuckyeahspongebobilla oon kirjotellut sinne omaa itteeni sen kummempia salailematta :-) Nyt kun en oo enää aktiivinen demittäjä, niin oon ottanut oman kuvani pois sieltä.
   Mulla oli myös semmonen "salatunnus", jonka tein kun nimettömänä halusin kysyä neuvoa johonki noloon juttuun, mutta sillä käyttäjällä en oo sit ottanut kantaa muitten demittäjien puuhiin!

   Iltasanomien kommenttilootaan oon kirjottanut sillon kun meijän perhe oli esillä mediassa tossa vuosi takaperin mutta senkin kommentin perään pistin infon että juu oon tuo tyttö joka tossa uutisessa on pari scrollausta ylempänä.
   Omegle jne mestat on mun mielestä vaan kauheen ahistavanolosia niin oon halunnu pysytellä kaukana semmosista :-D

   Kylhä sit on menneisyydessä kaikki Habbohotellit ja nää missä oon ollu kertomatta henkilöllisyyttäni, mutta sitä tuskin lasketaan koska oon ollut 9-vuotisa, silloin äiti ja iskä kiels mua jakamasta nettiin mitään itestäni! :-D

   Poista
 25. anteeks ku en pystyny lukee ku toi toinen kuva nauratti mua liikaa.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan huikee XD Löysin sen joskus vajaa kuukausi sitte ja oon innolla oottanu päivää ku saan laittaa sen johonkin!!

   Poista
 26. mä niin tykkään lukee näitä mielipidekirjotuksia täällä blogissa (ja tietty pienemmässä muodossa facebookissa) ku sulla on aina niin vahva mielipide melkeenpä joka asiaan ja perustelet sen niin hyvin, ettei sitä lukiessa voi muuta ajatella ku "nii.. juu.. aivan.. samaa mieltä!" jne :D tääki teksti täyttä asiaa kiitos taas!

  VastaaPoista
 27. On kyllä paras postaus mitä oon pitkään aikaan lukenu ! Jollakin tasolla tosiaan noita anoja joskus vähän ymmärtääkin mut sit ku se menee iha älyttömyyksiin, ni kyl sii tulee useemmanki kerran mietittyy, kenel oikeesti on aikaa ja mielenkiintoa tommoseen naurettavaan paskanjauhamisee, et ketä oikeesti voi saada jotain mielihyvää toisen mielen pahottamisesta. Toi itsemurhajuttus oli älyttömän hyvä, joka toivottavasti saa ees jotku tajuamaan et niiden teoilla on oikeesti seurauksia, ei ehkä se yks kommentti, mut jos sitä paskaa on jo pari vuotta saanu niskaansa, ni kyl siinä jossain vaiheessa rupee se lasti käymää liia raskaaks, ni sillo se sun yks "vieton" kommentti voi olla se viiminen piste iin päälle ja seuraamukset voi oikeesti olla vakavat. Pahimpia on nää jotka ei f2f uskalla tulla sanomaa yhtään mitää, mut kyllä sitte blogissa otetaa joka ikinen sun huono puoli esille ja vedetään sun itsetunto iha maan alle, oikeesti mitä helvettiä.

  VastaaPoista
 28. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=521344747886342&set=a.459490974071720.103184.459390917415059&type=1&theater hah tulee tämä mielee aina ku näkee anonyymin raivoomassa pääpunasena :D

  VastaaPoista
 29. Ihan huikee postaus ja niin täyttä asiaa! :D

  VastaaPoista
 30. En vois olla yhtään enempää samaa mieltä! Tiivistit mun ajatukset kunnon jutuks ja kirjotit tosi hienosti. Varsinkin toi vertaus pedofiilin sieppaamaan lapseen, hienosti verrattu.

  Itte sain joskus vuosi sitten ihan älyttömästi anonyymipaskaa, vaikka mun blogilla ei ollu sillonku pari sataa lukijaa. Mulla onkin nyt ollu about vuoden anonyymikommentointi pois päältä, eikä oo kaduttanu. Tuleehan kommentteja puolet vähemmän kun sillon, vaikka lukijoita on tuplasti enemmän. En vaa enää jaksanu sitä, kun joka toinen kommentti oli oikeesti loukkaava. Ihmiset ei tunnu pätkääkään välittävän mistää ja ne ajattelee et "ei nettikommentista voi ottaa itteensä", mut oikeesti se tuntuu tosi pahalta. Sullakin vissiin on kokemusta tästä... Joka tapauksessa, ihanaa että uskalsit puhua tästä asiasta, senkin varjolla et koko anonyymijuttu räjähtäis oikeen käsiin. Oot mahtava! :)

  VastaaPoista
 31. vau mikä postaus, ei mitää lisättävää! :)

  VastaaPoista
 32. nyt kyllä, jesjesjes! tää on varmaan yks asiallisimmista postauksista koko suomen blogihistoriassa! nyyminä kulkevat tyypit - asiallisia tai ei - voisivat ottaa näistä sanoista vaarin. ja mä tiedän mistä mä puhun, koska omiinkin blogeihini on näitä ilkeitä kommentteja tullut. usein ne verhotaan myös kaikenlaisten hymynaamojen taakse, mikä mun mielestä saa taas nää ilkeilykommentit vaikuttamaan _vielä enemmän_ vittuilulta. mutta ei, jos sä vähänkään napakasti pistät vastaan nyymille, niin sen nyymikaverin bestis on heti pläjäyttämässä otsaasi "turhasta rageeja"-leimaa. ei hemskutin himpskutti, ärsyttää kyllä tuommonen niin vietävästi!

  aivan loistava teksti, en voi kun allekirjoittaa joka sanan, sun asenne on aivan mahtava ja ihailtava! huomaa kyllä, että sullekin on ilkeitä kommentteja tullut, harmi kyllä, mutta ihanaa että suhtaudut niihin noin, ja varmasti joku ilkeitä kommentteja saanut bloggaaja saa tämänkin lukemisesta apua! oon vaan tosi ilonen, että 'lisäsit vettä myllyyn' tällä tekstillä, aivan mainiota aivan mainiota :)

  VastaaPoista


Pidetään meininki asiallisena ja rentona. Eri mieltä saa olla, mutta nokkavaksi ei tarvitse heittäytyä!
Kuviani saat toki käyttää, kunhan pyydät ensin luvan allekirjoittaneelta.

Featured posts

Copyright © And then she grew up
Design by Fearne