HALO BY HUDA -kuvatutoriaali

8. heinäkuuta 2018
Mä tilasin itselleni joululahjaksi Huda Beautyn Desert Dusk -paletin ja siitä tekemässäni postauksessa lupasin jonkinlaista tutorialia. As usual, life happened, eikä tämä nyt ihan osunut uudenvuodenaaton pakkelointia helpottamaan, mutta onneksi aina on hyvä sää leikkiä meikeillä ja erityisesti hohtavilla sellaisilla. Mä olen jo helmikuussa kuvannut teille tutorialin yllä näkyvästä halotyyppisestä silmämeikistä ja omat taidot on kieltämättä vähän harjaantuneet vajaan puolen vuoden aikana, mutta eiköhän tässä olisi silti hyvä spotti päästää jo kuvattu matsku ilmoille!

1. Aloitetaan tämä sambakarnevaali puhtaalta silmäluomelta. Tässä mä olen käyttänyt pohjustukseen Tarten Shape Tape -peitevoidetta, jonka mä olen sitten kiinnittänyt ensin puuterilla ja sen jälkeen vielä töpötellyt koko yläluomelle sävyä Desert Sand. 
2. Määritellään luomivako summittaisesti sävyllä Eden. Siveltimeksi valitaan tässä vaiheessa mahdollisimman pehmeä blendaussivellin, kuten esimerkiksi Sigma E40. 
3. Vaihdetaan pehmeä sivellin aavistuksen jähmeämpään vaihtoehtoon, kuten esimerkiksi MAC 217 ja syvennetään luomivakoa sävyllä Musk. Tuodaan tummempaa sävyä ulkonurkasta viistottain alaspäin, jolloin ulkonurkkaan syntyy vinottainen v-muoto. 
4. Valitaan jälleen aiempaa tarkempi sivellin, kuten vaikkapa Sigma E30 tapainen kynäsivellin sekä mahdollisimman kapea häivytyssivellin, esimerkiksi Morphe M506. Viedään sävyä Amethyst silmän sisänurkkaan liikkuvan luomen alueelle, samoin ulkonurkkaan. Keskelle silmäluomea jää paljas alue. Häivytetään kaikki tarkat rajat kapealla häivytyssiveltimellä, mutta yritetään olla levittämättä sävyä liikaa ympäriinsä.
5. Tämä kohta on vaihtoehtoinen, mutta koska Huda itse on sanonut paletissa olevien duochrome-toppereiden näkyvän parhaiten jonkin muun sävyn päällä, päätin tässä kohtaa kokeilla sävyä Royal, jota levitin littanalla ja tiiviillä siveltimellä paljaaksi jääneelle alueelle. 
6. Sävyn Twilight voi halutessaan taputella paikoilleen joko sormella tai tiheällä shader-siveltimellä. Siveltimen kaveriksi kannattaa ottaa MAC Fix+ -suihke tai jokin muu vastaava viimeistelysuihke, joka lisää sävyn intensiivisyyttä. 
7. Viimeisenä kaikkia edellä käytettyjä sävyjä voi tuoda vielä alaluomelle. Mä lisäsin sävyjä kerroksittain Edenistä lähtien ja lopuksi levitin vielä sisänurkkaan aavistuksen verran Twilightia, kuten alla olevasta kuvasta voi huomata.
8. Lopuksi eyeliner, ripsiväri ja ripset!

Desert Dusk on ihan mahdottoman hauska paletti. Kovin monipuoliseksi se ei omassa käytössäni ole osoittautunut, koska rakastan tässäkin meikissä käytettyjä sävyjä Amethyst ja Twilight, mutta mä kyllä tiedän, mihin kaikkeen paletin punaisemmista säivyistä on. Tämä vain on sitä uuden mieltymysalueen valtaamista, kun olen vihdoin ja viimein päässyt eroon Modern Renaissancen aiheuttamasta lämpimien sävyjen ähkystä. Vaikka viime vuonna vannoinkin, etten tulisi ostamaan Subculturea, ovat sen keltaiset ja vihreät sävyt tässä kesän aikana alkaneet kutkutella – ihan puhtaasti siitä syystä, että punaiset, malvat ja violetit alkavat pikkuhiljaa pursuta korvista ulos. 

Mitä te muuten tykkäätte näistä tällaisista kuvatutorialeista? Tiedän, että meikkitutoja olisi huomattavasti helpompi seurata videomuodossa, mutta toistaiseksi mennään näillä, kun mulla ei ole mieluista setuppia videoiden kuvaamiseen ja siihen touhuun käytettävä kamera vaatisi erillistä mikrofonia osakseen, jotta lopputulosta olisi mukava katsoa. Kerro myös ihmeessä omat ajatuksesi blogin uudesta ulkoasusta! Halusin eroon siitä kammottavasta sliderista blogin etusivun yläreunassa sekä palata vähän ajassa taaksepäin, josta johtuen ulkoasu muistuttaa nyt huomattavasti enemmän entisaikojen meiningistä. 

Huikeeta alkavaa viikkoa! Mä olen vihdoin ja viimein kotiutunut uudelle työpaikalleni eikä nuppi ole ihan sekaisin enää kaikesta tietotulvasta, joten uskoisin mun energian riittävän tästä eteenpäin myös blogille aiempaa huomattavasti paremmin :-) 

6 kommenttia:

 1. Vitsit ku näyttää hyvältä! Ootpa taitava, pitäis itekin jaksaa panostaa joskus, ehkä sit ku helteet helpottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Helteet on kyllä yks meikkifiiliksen tappaja parhaimmillaan, pakkelit vaan sulaa naamaan sitä mukaa, kun niitä yrittää lätkiä paikoilleen :-D

   Poista
 2. Oispa saanu vielä sellasen kasvokuvan vähän kauempaa! Mutta näyttää _todella_ hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halusin tällä kertaa keskittyä lähinnä silmiin, mutta pidän tämän mielessä seuraavia tutorialeja tehdessäni :-)

   Poista
 3. Blogin uus ulkoasu näyttää mun silmään tosi miellyttävältä ja on kivan simppeli :)

  VastaaPoista