TOP 5 KOSMETIIKAN VERKKOKAUPPAA

2. huhtikuuta 2018

Mä tykkään shoppailla meikkini netistä. Se on (suurimmilta osin) vaivatonta ja tuo kaltaiseni hätähousun elämään jotain odottamisen arvoista. Suurena haittapuolena tosin on se, että sokkona minkä tahansa asian ostaminen netistä on aina vähän inhottavaa, mutta ostan netistä silti paljon mieluummin ennestään vieraan meikkivoiteen kuin farkut.
  Olen vuosien varrella ehtinyt shoppailla varsin monessa meikkejä ja kosmetiikkaa myyvässä verkkokaupassa ja koska blogiini tullaan yllättävän usein "verkkokauppa X kokemuksia" -tyyppisillä hakusanoilla, ajattelin koota ainakin melkein kaikki omat kokemukseni vierailla mailla sijaitsevista putiikeista kerralla yhteen paikkaan.


Cultbeauty
Oma henkilökohtainen suosikkini, joka lukeutuu ensimmäisten ja useimmiten käyttämieni kosmetiikkaverkkokauppojen joukkoon. Brändivalikoima on laaja ja niinä harvoina kertoina, kun olen asiakaspalvelun apua tarvinnut, on se ollut ihan ensiluokkaista. Valikoima kattaa niin meikit, ihonhoidon kuin hiustuotteetkin.

Brändivalikoima
Nimensä mukaisesta Cultbeauty myy jonkinasteisen kulttistatuksen saavuttaneita brändejä ja tuotteita. Becca, Anastasia Beverly Hills, Charlotte Tilbury, Huda Beauty, By Terry, ICONIC LONDON, Too Faced, Sigma, Benefit, Farsáli, ZOEVA... Vain muutamia mainitakseni. Kokonaisuus on kaikin puolin kosmetiikkafriikkiä ilahduttava ja toisinaan Cultbeauty nostaa lauteille myös joitain (Pohjoismaissa) hieman tuntemattomampiakin valmistajia. Plussaa siitä, että verkkokauppa kysyy tilaajiltaan, mitä merkkejä he haluaisivat jatkossa verkkokaupassa nähdä ja omalla kohdallani kaksi toivetta on jo toteutunut!

Hintataso
Cultbeauty on hintaluokkansa puolesta ehdottomasti vähän yläkanttiin. Itsehän perustelen pientä lisähintaa palvelun tasolla ja toimituksen nopeudella, mutta harvoin tilaan niitä päivittäisessä käytössä olevia tuotteitani täältä. Verkkokauppa ilmoittaa hintansta aina puntina ja sen takia eurohinta saattaa vaihdella lyhyelläkin aikavälillä kurssimuutosten mukaisesti.

Toimitus
Kyseessä on isobritannialainen verkkokauppa ja paketit tulevat Suomeen Iso-Britanniasta. Tämähän tarkoittaa siis sitä, etteivät paketit jää tulliin ja jos sattuvatkin jostain syystä jäämään, ei siitä koidu ekstrakuluja, vaan pelkkä tulliselvitys riittää.
Toimitus Suomeen on ilmainen, mikäli tilauksen arvo ylittää 40 punnan rajan. Alle 40 punnan tilauksiin lisätään 4,95£ tai 15£ toimitusmaksu tilaajan valinnan mukaan, ensimmäinen on tavallinen seurannalla varustettu 2-8 arkipäivän toimitus, jälkimmäinen 2-3 päivän pikatoimitus. Aluksi jotkut Cultbeautyn toimituksista tulivat kotiovelle saakka, mutta viimeiset pari vuotta olen saanut hakea omani postista. Tuotteet pakataan ehkä vähän liiankin hyvin, esimerkkinä tästä pari vuotta takaperin tilaamani ABH Brow Wiz, joka oli saatu piilotettua melkoisen pahvihäkkyrän uumeniin.

Erilliset plussat
Aina joku kampanja päällä joko alennuskoodilla tai ilmaisella toimituksella varustettuna. Cultbeauty muistaa myös syntymäpäiväsi ja lähettää syntymäkuussa voimassa olevan alennuskoodin asiakkailleen joka vuosi!

Erilliset miinukset
Jos jokin on loppu Cultbeautysta, se todellakin on loppu ja sitä saa odottaa. Kauan. Turhauttavaa tämä on silloin, kun etsit jotain tiettyä tuotetta ja se löytyy verkkokauppaa selatessa, mutta "Add to bag" -namiskan tilalla lukeekin "Join the waitlist" ja lopputilanne on se, että ehdit jo unohtaa koko asian, ennen kuin sähköpostiin kilahtaa tieto varastojen täydennyksestä.


Beauty Bay
Jostain syystä olen ajatellut Beauty Bayn olevan sellainen Cultbeautyn ruma siskopuoli. Valikoima on loistava ja kotipaikka Brittein saarilla, mutta palvelutaso ja toimitus laahaavat kaukana perässä. Beauty Bay on kyllä petrannut toimintaansa parin viime vuoden aikana ja jos jotain useita vuosia vanhoja suomi24-keskusteluja lukee, on kohennusta tapahtunut ihan todella paljon!

Brändivalikoima
Beauty Bayn tarjoamat brändit kattavat laajan skaalan suosittuja kosmetiikkabrändejä ja on joiltain osin hyvin samankaltainen Cultbeautyn kanssa, mutta huomattavasti valveutuneempi jenkkibrändien kanssa. BH Cosmetics, Makeup Geek, Cover FX, Juvia's Place, Gerard Cosmetics, L.A. Girl, Jeffree Star, Morphe, Stila, Sugarpill, Violet Voss, Skindinavia... Muita mainitsemisen arvoisia ovat mielestäni RCMA ja TONYMOLY.

Hintataso
Yleisesti ottaen Beauty Bayn voitanee sanoa olevan rahtusen kilpasisartaan Cultbeautya edullisempi, mutta BBssä nähtävät eurohinnat ovat tietysti myös sidonnaisia valuuttakursseihin.

Toimitus
Beauty Bayn vahvuus piilee ehdottomasti sen toimitusvaihtoehtojen edullisuudessa, sillä ilmaisten toimitusten hintarajat ovat todella alhaiset (tällä hetkellä perustoimitus yli 18€ ja seurantakoodi yli 46€ tilauksiin ilmainen). Heikkous löytyy kuitenkin myös toimituksista, sillä toimitusajat ovat todella epämääräisiä, eikä siihen seurantakoodilliseen toimitukseen kannata hassata rahojaan. Konkarina tiedän varautua odottamaan vähintään kaksi viikkoa eikä kolmenkaan viikon toimitusaika vielä paljoa hetkauta. Välillä BB kuitenkin yllättää ja lähetys löytää tiensä lähipostiin alle viikossa.

Paketit tulevat Briteistä ja jälleen täysin tulli- ja verovapaasti. Perustoimitus alle 18€ tilauksista kustantaa 3,40€ ja seurantakoodin tilaukselleen saa 5,70 eurolla. Express-toimitus (johon en rahojani Brittein ulkopuolella hassaisi) on hulppeat 17,10€.

Erilliset miinukset
Toisinaan DanskeBankista tehdyt ostot eivät mene läpi tai maksun kanssa ilmenee jotain muita ongelmia, eikä tilausta saa suoritettua loppuun. Lisäksi mua ärsyttää se, kun seuraan Beauty Bayta Facebookissa ja toisinaan sen somessa mainostamat tuotteet ei ole saatavilla Suomeen. Beauty Bay taitaa myös olla näistä viidestä ainoa, jossa Paypalilla maksaminen ei ole itsestäänselvyys vaan se on tarjolla vain tietyissä Euroopan maissa (ml. Suomi) ja tilauksen loppusumman pitää ylittää 35£.


Lookfantastic
LF:llä olen shoppaillut toistaiseksi vain kerran, mutta kokemus oli ajankohtaan nähden todella positiivinen. LookFantasticin vahvuus piileenee siinä, että alkuperäisen saitin lisäksi tarjolla on myös suomenkielinen sivusto (joka on siis tehty ihan kunnolla, eikä hätäpäissään Google-kääntäjän avulla) ja hinnat ilmoitetaan euroina.

Brändivalikoima
Oma mielenkiintoni kohdistuu LookFantasticilla lähinna MACiin. Jotkin tuotteet ovat rutkasti kotimaisten putiikkien hintoja edullisempia ja valikoima on todella laaja. Toki, ei firman muukaan brändivalikoima jätä kylmäksi, sillä joukosta löytyy myös Urban Decay, Bobbi Brown ja theBalm. Meikkien ja kosmetiikan lisäksi LF kattaa myös hiukset, vartalon ja löytyypä sieltä oma osionsa myös miehille suunnatuille tuotteille.

Hintataso
Muussa tapauksessa LF ei eroa hintatasoltaan kilpailijoistaan mitenkään hälyyttävällä tavalla, mutta kuten jo mainitsin, jotkin MACin tuotteet ovat hinnoiltaan suorastaan ilahduttavia. Esimerkkinä nyt vaikkapa alle kuudellakympillä kotiin klikattavissa oleva 15 luomivärin MAC Eye shadow X 15 Warm -paletti, jonka normihinta täkäläisissä liikkeissä hipoo parhaimmillaan 150 euroa.

Toimitus
Jälleen brittipulju, joten ei lisäkuluja mahdollisten toimituskulujen lisäksi, jotka muuten on ilmaiset yli 60€ tilauksissa. Muussa tapauksessa noin viikon kestävä toimitus noutopisteeseen kustantaa 6,99€.

Erilliset plussat
LookFantasticilla on myös oma kuukausittainen Beauty Box, jota on kehuttu valtavasti ja jonka tilaamista olen jo jonkun aikaa ehtinyt suunnitella! Lisätietoja boksista voit käydä lukemassa täältä. LookFantasticilta voi myös tilata Klarna-laskulle!


Tarte Cosmetics
Tarte on mun uusin valloitukseni. Toistaiseksi se on myös melkolailla välttämätön verkkokauppa handlata, jos mielii Tarten tuotteita ilman Amerikan matkaa kokeilla, sillä samassa mittakaavassa olevaa valikoimaa ei myydä missään muualla. Onneksemme Tarte kuitenkin toimittaa Suomeen! Omia suosikkejani ovat tähän mennessä lähinnä pohjatuotteet, mutta Tarten ikoniset luomiväripaletit ovat olleet mun ostoslistalla jo pitkään!

Hintataso
Tarte on kieltämättä hieman tyyriimpi brändi, mutta hintataso ei ole mitenkään ylitsepääsemättömän posketon. Tarte tarjoaa kuitenkin alennuskoodeja, ilmaisia toimituksia ja saitilla on jatkuvasti jotain mielenkiintoista alennuksessa.

Toimitus
Pfft, mistäköhän sitä aloittaisi. Toimitusmaksu Suomeen on noin 15 euroa ja kansainväliset toimitukset ovat ilmaisia tilauksen loppusumman ylittäessä 80$. Tarten paketit tulevat Jenkeistä, mutta alv on lisätty valmiiksi tuotteiden hintoihin eikä alle pakettien ainakaan pitäisi jäädä tulliin. Omani ei jäänyt, enkä ole kaveripiiristäkään kuullut, että kellään olisi niin käynyt. MUTTA, Tarte käyttää kuriirina DHL:ää, josta mulla ei yksinkertaisesti ole minkäänlaisia hyviä kokemuksia. Maailmalla sen on kerrottu toimivan loistavasti, mutta Suomen päässä syntyy aina jotain sekaannuksia. Tälläkin kertaa paketin olisi ilmeisesti pitänyt tulla ihan kotiovelle saakka, mutta kehnon informaatiokulun takia sain hakea omani postista.

Erilliset plussat
Tartea kannattaa seurata sosiaalisessa mediassa, sillä verkkokauppa tarjoaa toisinaan ilmaiset toimitukset kaikkialle maailmaan ja aivan varmasti ilmoittaa siitä vähintäänkin Instagramissa! Plussaa myös hyvistä pakkausmateriaaleista, joiden merkitystä ei todellakaan voi painottaa liikaa.


Colourpop Cosmetics
Amerikkalainen yhden brändin pulju, joka on hurmannut kosmetiikkamaailman naurettavan edullisilla tuotteillaan. Muistan törmänneeni Lippie Stixeihin jo vuooooosia sitten, mutta silloin eurooppalaiset saivat vain haaveilla Colourpopista. Multa löytyy Colourpopia luomivärien, huulituotteiden ja highlightereiden muodoissa ja tarkoituksena olisi kartuttaa kokoelmaa entisestään. Colourpop ei kuitenkaan ole järjestänyt toimintaansta yhtä fiksusti kuin Tarte ja edulliset hinnat menettävät merkityksensä toimituskulujen myötä.

Hintataso
Karkeasti yleistettynä Colourpopilla äärimmäisen harva tuote maksaa yli kolmeakymppiä ja silloinkin puhutaan jonkinlaisista laajemmista kokoelmista tai usean tuotteen seteistä. Se on vähän kuin Jenkkien oma Essence, vaikkakin valikoimaltaan huomattavasti tasalaatuisempi.

Toimitus
Mä olen tilannut Colourpopilta vain silloin, kun niillä on ollut kamppis ilmaisista kansainvälisistä toimituksista. Muussa tapauksessa international shipping on ilmainen yli 50$ tilauksille, sen alle jäävistä joutuu maksamaan 9,99$ (+ 24% alv) saadakseen paketin itselleen. Tavistoimitus kestää noin viikon ja paketti tuodaan pikalähetyksenä suoraan kotiovelle.

Erilliset plussat
Kuten jo sivulauseessa mainitsinkin, myös Colourpopilla on "free international shipping" -tyyppisiä kampanjoita aina silloin tällöin. Pysyäkseen ajan tasalla kannattaa joko seurata Colourpopia somessa tai tilata verkkokaupan uutiskirje omaan sähköpostiin.

Erilliset miinukset
Ekalla kerralla tilatessani oli Supershock-tyyppinen highlighter päässyt murtumaan matkan varrella eikä suojaavaa pakkausmateriaalia ollut mielestäni tarpeeksi vielä toisellakaan kerralla, joten paketoinnissa voisi mielestäni olla jonkin verran parantamisen varaa.

Tässä nyt ensimmäiset viisi suosikkiani ulkomaalaisista kosmetiikan verkkokaupoista ja toivon, että tästä koonnista on jollekin sellaista apua, jota mä olen itsekin monesti koittanut verkkokauppakokemuksia googletellessani hakea. Aivan varmasti unohdin kertoa jotain olennaista ja pitkästä tekstistä löytyy saletisti jokunen aivopieru, joten mikäli sulla heräsi kysymyksiä, niin kysy ihmeessä! Lisäksi, jos kaipaat spesifimpiä kokemuksia jostain muusta kosmetiikan verkkokaupasta, niin otan mielelläni ehdotuksia ja toiveita vastaan toista vastaavanlaista postausta suunnitellakseni. Tarkoitukseni olisi tulevaisuudessa kokeilla ainakin Selfridgesiä ja Space NK:ta.

4 kommenttia:

 1. Tiedätkö mitä on tapahtunut tai tapahtumassa kun Beauty bayssa MUG:n luomivärivalikoima hupenee tasaiseen tahtiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kerralla Beauty Bayn tehdessä saman alko myös huhut siitä, että MUG poistuis valikoimasta, mutta lopulta kävi muistaakseni ilmi, että BB vaan tyhjensi varastot täyttääkseen ne uudella erällä :-) Tän kertasesta en oo kuullut tai lukenut mitään, mutta jos vanhat merkit pitää paikkansa...

   Poista
  2. Omg nyt Beauty Bay herjaa 404-koodia. Toivotaan, että vanhat merkit pitävät paikkaansa:)

   Poista
  3. Tuotelistauksessa näkyy perusluomiväreistä olevan tarjolla "+57 other shades", kun eilen samainen luku oli vielä 24. Samoin Foiled-luomivärien listauksessa näyttämä luku on kasvanut.

   Uskoisin ja kovasti myös toivon, että kyse on varastojen täydennyksestä, jota tällä hetkellä työstetään ja sen takia pääsy sivulle on estetty :-)

   Poista