KOKEMUKSENI NELJÄSTÄ SINGLE SHADOW -VALMISTAJASTA

16. helmikuuta 2018

Osa teistä varmaan muistaakin mun pari vuotta takaperin alkaneen keräilyharrastuksen, kun tilasin elämäni ensimmäiset irtoluomivärit. Ensimmäiset hankintani olivat kaikkien hypettämiä Makeup Geekin luomiväripannuja, joita oli tuolloin saatavilla mm. Beauty Baysta. Silloin valitsemani sävyt olivat kieltämättä kaikkea muuta kuin arkikäyttöiset, mutta sittemmin niiden on rinnalle kertynyt myös niitä helpommin käytettäviä sävyjä niin Makeup Geekiltä kuin monelta muultakin brändiltä. Ihan kaikkia mahdollisia irtonaisena myytäviä luomivärejä en ole kokeillut, mutta koska kyseessä on älyttömän laaja-alainen tuotekategoria, johon olen päässyt perehtymään niin törkeän kalliiden kuin markettihintaistenkin vaihtoehtojen kautta, halusin koota omat ajatukseni tähän mennessä kerryttämäni kokoelman sisältämistä brändeistä!

P1280528
P1280524

Tilasin joulun jälkeen LookFantasticilta uuden kantovempeleen luomiväreilleni, sillä halusin kaikki omistamani sävyt samaan paikkaan ja jonkinlaiseen järkevään järjestykseen. MACin kaksipuoleinen Pro Palette osoittautui juuri niin suureksi pettymykseksi kuin olin etukäteen erinäisiltä forumeilta lukenut, mutta onneksi askarteluliikkeestä löytyneet pikkuruiset irtomagneetit pelastivat tilanteen miten kuten ja muutkin kuin MACin luomivärit pysyvät nyt turvallisesti paikoillaan.
  Mikä huonoista arvosteluista huolimatta sitten sai mut tilaamaan tämän möhkäleen, oli sen kompaktius. Paletti on kieltämättä paksu, mutta kokoonsa nähden siihen mahtuu oikein mukava määrä (48 kpl) irtopannuja - 24 kumpaankin kanteen. Välissä oleva kirkas muovilevy huolehtii siitä, etteivät vastakkain olevat pannut kolahtele toisiaan päin ja vahingoita toisiaan. Mikäli irtomagneettien kanssa vehtaaminen ei inspaa, on esimerkiksi Make Up Foreverin Metal Palettea kehuttu vuolaasti ympäri kauneuspiirejä!

P1280539

Mun Pro Paletten syövereistä löytyy tällä hetkellä neljän eri brändin tuotoksia: Makeup Geekiä (MUG), MACia, Colourpopia (CP) ja Anastasia Beverly Hillsiä (ABH). Makeup Geekiä shoppailen poikkeuksetta tutusta ja turvallisesta Beauty Baysta, MACia LookFantasticilta, Anastasiaa brändin omalta brittisaitilta ja Colourpopiin isken kynteni aina silloin tällöin, kun heidän verkkokauppansa tarjoaa maailmanlaajuisesti ilmaiset postikulut. Pakkauksen puolesta annan glooriaa Anastasialle ja Colourpopille, jotka pakkaavat yksittäiset pannut pahvikääreen lisäksi tiiviiseen muovikoteloon, toisin kuin MAC ja MUG, joiden pannut ovat jokseenkin irrallaan heppoisen pahviviritelmän välissä
  Näiden neljän lisäksi multa löytyy pienimuotoinen kokoelma Essencen irrallisena myytäviä My Must Haves -luomivärejä, mutta koska niillä on täysin oma kiinnitysmekanisminsa, joka kohtaa vain Essencen omien palettien kanssa, jätin ne suosiolla tästä vertailusta pois. Mikäli kuitenkin kiinnostuit, voit käydä lukaisemassa mun ajatuksia niistä täältä.

P1280554
Vasemmalta oikealle MAC, Colourpop, Anastasia Beverly Hills, Makeup Geek

Jos hintalappua on tuijottaminen, olisi Colourpop ehdottomasti voittaja, sillä yksi luomiväripannu kustantaa normaalihintaisena vaivaiset 4$. Ongelma CP:n kanssa on kuitenkin siinä, ettei yrityksellä ole minkään valtakunnan toimintaa Yhdysvaltain ulkopuolella ja suhteutettuna CP:n hintaluokkaan toimitukset Atlantin yli ovat jokseenkin hunajaiset.
  MAC taas on Suomessa aivan hävyttömän kallis merkki ja sen takia teenkin tilaukseni poikkeuksetta LookFantasticille, jossa yksittäisen pannun hinta on hieman alle 8€. MUG:n hinta Beauty Bayssa heittelee punnan kurssin mukaan, mutta tällä hetkellä irrallisia pannuja saa hintahaarukalla 5-10€ ja yli 17€ arvoiselle tilaukselle toimituskulut Suomat ovat täysin ilmaiset. Anastasia Beverly Hills taasen osuu sinne törkyhintaisten kategoriaan huikealla 12 punnan kappalehinnallaan.

P1280556Keskityn nimenomaan mattasävyihin, sillä oman kokemukseni pohjalta kuka tahansa voi saada shimmerit ja metallisävyt toimimaan. Mattasävyissä sen sijaan on usein jonkin verran koostumus-, pigmentti- ja käyttäytymiseroja.
  Makeup Geekiä luonnehditaan monesti MAC:n veroiseksi, mutta itse olen ihan pienesti eri mieltä. Toki, kokemukseni MUG:n luomiväreistä on hivenen laajempi, mutta silti MAC:n luomivärit ovat luoneet mielikuvan tasalaatuisemmista mattasävyistä. MUG:n luomiväreissä olen törmännyt pehmeisiin ja kauniisti levittyviin sävyihin, mutta esimerkiksi swatchauksessa näkyvä viininpunainen Bitten on miltei vahamainen. En tiedä sitten, onko vika siveltimessä vaiko siveltimen toisessa päässä, mutta monen eri merkin siveltimillä häivyttäminen on tuottanut itselleni jonkin verran ekstraduunia.
  Anastasian Dusty Rose (kuvassa) on yksi mun suosikkisävyistäni, mutta silti yli kymmenen euron hintaero Colourpopin namiskoihin verrattuna ei ole mielestäni täysin perusteltu. ABH-luomivärien kanssa on toki helppo työskennellä ja sävyvalikoima on ilmiömäinen, mutta mikään niissä ei ole niin ylitsepääsemättömän mahtavaa, että maksaisin niistä täyttä hintaa ja olenkin tilannut omistamani sävyt Black Fridayna -50% alennuksella varustettuna.
  Colourpop on junaillut tiensä meikkifriikkien sydämiin huulituotteiden kautta, mutta kyllä mä antaisin ehdottoman erikoismaininnan merkin Pressed Powder Shadow -luomiväreille. Neljällä dollarin arvoiset sävyt eivät missään tapauksessa jää kakkosiksi kalliimmille verrokeille: pigmentti on riittävä, levittyvyys helppo ja sävyvalikoima Coulurpopimaisen hauska. Suurin miinus tulee tavoitettavuudesta.
  Porukan veteraani, MAC, on selkeästi ollut pelissä pitkään ja ainakin sävyt Malt, Quarry ja Plumage ovat tummusasteen vaihtelusta huolimatta hyvin tasalaatuisia ja niiden työstäminen on ollut vaivatonta. Erikoismaininta sävylle Malt, joka on aivan loistava häivytyssävy vaaleahipiäiselle! MAC on ikoninen kosmetiikkajätti, mutta tämäkin brändi pysyi poissa omista kokoelmistani suhteellisen pitkään, sillä Suomessa hintapyynti on 15 euron tietämillä. MAC on myös brändinä hieman haasteellinen, sillä yritys vie tuotteitaan Kiinaan, jossa valtion toimesta teetetyt eläinkokeet ovat edelleen pakon sanelema juttu, mikäli mielii saada kosmetiikkatuotteensa sikäläisille markkinoille.

Yhteenvetona

Yksikään näistä luomivärivalmistajista ei ole mielestäni mitenkään ehdottomalla tavalla ylitse muiden, sillä hyvän primerin kanssa nämä kaikki myös pysyvät paikoillaan kiitettävästi. Colourpop on edullinen ja hyvä, mutta hankalasti saatavilla. MAC valmistaa hyviä perusluomivärejä, mutta aivan kuten Anastasiankin luomivärit, eivät MACinkaan hengentuotteet ole mielestäni niin ylivoimaisia, että ostaisin niitä Suomen hinnoilla. MUG:n luomivärit hipovat maineensa puolesta miltei kulttituotteiden titteliä, mutta satunnaisen laadunvaihtelun ja swatchausmahdollisuuden täydellisen puuttumisen vuoksi suosittelen tekemään hieman taustatyötä sävyjä valitessa. MUG-luomivärien puolella sen sijaan on ehdottomasti se, että brändi tarjoaa perinteisten koostumusten lisäksi erikoisia duochrome- ja foiled-sävyjä.

Lopullinen päätös jää henkilökohtaisten preferenssien varaan ja aiheesta saisi kirjoitettua vaikka kokonaisen kirjan, mutta mä toivon, että tämä katsaus avasi edes jossain määrin mun ajatuksia ja kokemuksia neljästä selkeästi suosituimmasta irrallisina myytävien irtoluomiväripannujen valmistajasta.

Onko irtonaisina myytävät luomivärit sulle tuttuja? Mikä on sun ehdoton lemppari?

4 kommenttia:

 1. Hei, pakko tulla sanomaan (en silloin tän postauksen ilmestyessä muistanut) että älyttömän hyvä postaus! Oon parikin kertaa tullut katteleen tätä uudemman kerran! Oon itse just siirtymässä näihin yksittäisiin luomiväreihin, koska tuntuu turhalta ostaa isoja paletteja joissa on puolet itselle turhia sävyjä. Onko nää muuten kaikki samankokoisia? Mietin myös tässä, että mistä ostaisin tuon laatikon, haluaisin just sellasen mihin mahtuis kaikki rinnakkain koska oon tällanen täydellisyyden tavoittelija ja ärsyttää jos ne seilailee sekasin tuolla :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! MACin ja Makeup Geekin pannut on inasen pienempiä, mutta eroa ei juuri huomaa :-)

   Ja tuo MACin kaksipuoleinen Pro Palette on kyllä kapasiteetiltään ihan huippu, vaikkakin ärsyttää, että itsekseen siellä pysyy paikoillaan vain MACin omat pannut...

   Poista
 2. Okei, no ehkä ne ei oo liian erikokoisia... Onko sulla muuten mitään kokemuksia z-paleteista? Mua kiinnostais nimittäin sellanen, kun siihen sais just noita Makeup Geekin värejä hyvin ja siis Macin luomivärejä tuskin oon heti ostamassa koska opiskelu ja hinta... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla on yks yhdeksän pannun paletti ja se on kyllä tosi hyvä. Z-paletti vaan noin yleisesti on jäänyt pois mun ostamieni brändien listoilta ja sen takia mulla on vaan se yksi, kun he vuosi sitten töppäsivät somessa aika pahasti. Siinä oli jotain asiakkaiden haukkumista ja muuta yhtä mukavaa, joka on siis tosi harmi, koska tuotteet on hyviä. Lisätietoja löytyy jos googlaa 'z-palette controversy' tms ja sehän on sit ihan ihmisestä kiinni, antaako tollasen vaikuttaa omaan ostokäyttäytymiseen :-)

   Poista