HUDA BEAUTY DESERT DUSK: REVIEW & SWATCHES

27. joulukuuta 2017

Kun Huda Beauty julkisti ensimmäisen palettinsa syksyllä 2016, en ollut järin innostunut siitä. Olin vasta investoinut Anastasian Modern Renaissanceen ja sävyjen samankaltaisuus tuuppi mua pois Hudan Rose Gold -paletin luota. Myös jupakka glitter-sävyjen ympärillä sai silloisen meikäläisen empimään ostopäätöstä ja lopulta yli 60 euron suuruisella summalla varustettu hintalappu sai hääsäästöjä ahkerimmillaan kerryttävän opiskelijan perääntymään. Tänä vuonna julkaistu Desert Dusk sen sijaan sai sukat pyörimään jaloissa, miten se voi olla mahdollista?

PC220294

Omistan paljon lämminsävyisiä ja punaisen hallitsemia paletteja, sillä tiedän niiden sävyjen sopivan minulle. Desert Dusk ei sinällään tee kovinkaan suurta eroa jo olemassa olevaan kokoelmaan, mutta se on huomattavan verran hohtavampi kokonaisuus kuin mitä tavallisesti suosin. Mullahan on todella paljon ihoa silmäluomissani ja valoa heijastavilla sävyillä ne on yllättävän helppoa saada näyttämään 50 vuotta vanhemman naisen silmäluomilta, mutta niin vain holo- ja glittervillitys on kaapannut minutkin matkaansa. Rose Gold ei aiheuttanut sydämentykytyksiä ja se olisi ollut sanalla sanoen turha ostos, mutta Desert Duskin koin kykenevän tarjoamaan mulle jännittävän mahdollisuuden kokeilla hehkuvampia silmämeikkejä ainaisten mattalookien sijasta. Kyseessä on myös huomattavasti Modern Renaissancea punasävyisempi paletti, mutta onhan se pakko myöntää, että paletin keskellä majaansa pitävä Twilight oli se sävy, joka mut (ja mun lompakon) vei mukanaan.

PC220305

Mä olen leikkinyt tällä paletilla nyt joulun ylitse ja vaikka mun yleisesti suosimat neutraalit mattasävyt rajoittuvat kolmeen vasemman yläkulman sävyyn, en ole missään vaiheessa kokenut palettia hankalakäyttöiseksi. Yleisesti ottaen paletti ei viehätä mua, jos sävyt on aseteltu pikavilkaisulla katsoen sikinsokin, mutta Desert Duskissa värikartta on sellainen, että osaan hahmotella silmämeikin mielessäni ennen kuin edes kosken palettiin. Neutraalit vaaleat vasemmalla ja rohkeat punaiset oikealla. Ihanan simppeliä ja selkeää!

PC220298

Mitä tulee sävyihin niiden koostumuksen ja pigmentin suhteen, mä ehkä vähän yllätyin. Ne eivät ole pigmentiltään sellaisia "in your face" -sävyjä, vaan huomattavasti kevyempiä ja selkeästi enempi kerrostettavaa sorttia. Vastaavanlaista levittyvyyttä ja blendauksen helppoutta en ole kuitenkaan koskaan ennen kokenut. En väittäisi kokemusta tajunnanräjäyttäväksi, mutta huomattavasti erilaisemmaksi kuin niillä brändeillä, joita olen tähän mennessä käyttänyt.
  En oikeastaan osannut odottaa juuri mitään, mutta mielessä olivat vain ne väitteet, joita Rose Goldin julkasun aikaan luin kuivista mattasävyistä ja "takaisin lyövistä" glittereistä. Desert Duskissahan on vain yksi irtoglitter, Cosmo, mutta sen käyttäytyminen ilman primeria/liimaa yllätti ja tiesin jo valmiiksi, ettei se ole perinteisesti siveltimellä käytettävää kamaa. Kokemustahan mulla ei mistään vastaavasta ole ja totisesti luulin sen pölähtävän yhdestä kosketuksesta pitkin permantoa, mutta todellisuudessa se on melko helposti kontrolloitavissa. Herkkäsilmäisenä en tosin luottaisi glitterin pysyvyyteen ilman mitään aputököttejä.

huda
Paletista löytyy neljää erilaista koostumusta: irtoglitter (Cosmo), matta (Desert Sand, Musk, Eden, Amber, Oud, Amethyst, Saffron, Blazing), helmiäinen (Turkish Delight, Angelic, Cashmere, Royal, Nefertiti, Blood Moon) ja duochrome (Twilight, Retrograde, Celestial). Inspiraatio paletin taustalla juontaa juurensa Dubain aavikoilta ja kyllähän tuota kokonaisuutta katsoessa ensimmäisenä tulee mieleen auringonlaskun sävyissä hehkuvat hiekkadyynit.
  Kunkin koostumusperheen sävyjen väliset erot on mun mielestä hiuksenhienoja tai lähes olemattomia. Mattasävyt ovat hyvin kuivia, mutta ne eivät pölise ja tai käyttäydy silmäluomella mitenkään häiritsevästi. Vain violetti Amethyst jää sisarustensa varjoon olemalla aavistuksen muita mattasävyjä hailakampi. Helmiäissävyissä sen sijaan en ole huomannut mitään laadunvaihtelua ja duochrome-sävyjen kohdalla neuvotaankin, ettei niiden perimmäinen tarkoitus ole toimia sellaisenaan vaan ajatus ja idea on lisätä niitä jonkun toisen sävyn päälle. Omasta mielestäni kuitenkin esimerkiksi Retrograde toimi loistavasti ihan yksinäänkin, mutta tietysti voin kuvitella sen olevan vielä enemmän "whabam" esimerkiksi Oudin kanssa käytettynä.

Plussat & Miinukset
+ Sävyjen sijoittelu
+ Sävyjen tasalaatuisuus
+ Paletin monimuotoisuus koostumusten osalta
+ Iso peili
- Kaikista tummin sävy voisi olla aavistuksen tummempi
- Kallis kertainvestointi


Olenko tyytyväinen toistaiseksi kalleimpaan palettihankintaani? Ehdottomasti. Paletti on kokonaisuutena laadukas ja värimaailmaltaan omaan makuuni erittäin mielenkiintoinen. Jos hinnan tahtoo suhteuttaa, kuten itse yleensä palettihankintoja tehdessäni teen, on Desert Dusk hinnaltaan (tämän hetkisellä £/€ kurssilla*) vain 4 senttiä kalliimpi per luomiväri kuin Anastasian Modern Renaissance (3,65€ / 3,61€). Urban Decay Naked -palettien luomivärit taas ovat miltei euron (4,58€) kalliimpia. Toki tätä vertailua voisi vänkslätä miltei ikuisuuksiin saakka ottamalla huomioon myös luomiväripannujen vetoisuuden, mutta omalta osaltani jätän vertailun yksittäisten luomiväripannujen tasolle. Itse tilasin paletin Cultbeautysta ja senhetkisellä Paypal-kurssilla maksoin siitä 66,71€ eli yhdelle luomivärille tuli hintaa 3,71€.

Monipuoliseksi arkimeikkipaletiksi Desert Duskista ei välttämättä ole, mutta se tulee ehdottomasti olemaan mun tulevan vuoden go to -bilepaletti. Mikäli teillä siis mielenkiintoa aiheen tiimoilta riittää ja haluatte nähdä, miten paletti toimii käytännössä, kehittelen mielelläni jonkinlaisen tutorialin vaikkapa vielä loppuviikosta häämöttävää vuodenvaihdetta silmällä pitäen!


*Valuuttalaskurina op.fi

6 kommenttia:

 1. Jäätävä kateus iski ja tän paletin hankinta otti taas yhden askeleen lähemmäs toteutumista. Ehdottomasti tutoa kehiin! Mielenkiinnolla odotan mitä saat aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisimpäni huutaa noiden violettien perään, joten niillä taidetaan mennä :')

   Poista
 2. Oi, kiitos kattavasta esittelystä! Paletti taitaa siirtyä nyt harkittavista ehdottomasti harkittaviin tulevan kevään hankintalistalle :D Ja ehdottomasti tutorialia! Olisi huippua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kuulla, että postauksessa riitti informaatiota! Harkittavat ja ehdottomasti harkittavat... Tykkään tästä jaosta :-D

   Poista
 3. Ah, odottelinkin tätä postausta ja vaikuttaisi siltä, että paletti on maineensa veroinen! Itseäni tutoriaali kyllä kiinnostaisi tosi paljon. Kiitos vaivannäöstä paletin swatchien ja arvostelun suhteen!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua, jos tämä postaus tuotti iloa! Palailen sen tutorialin kanssa niin pian kuin vain arkeni lomasta taas kerkiän :-)

   Poista