3 NUDES FROM MAC

17. joulukuuta 2017

Ihan alkuun mä haluan esittää syvimmät pahoitteluni tästä luokattoman pitkästä hiljasuudesta. Viime postauksen jälkeen kohdalle on osunut monenlaista murhetta ja porua eikä alati lyhenevät päivät ole tehneet sisällöntuottamisesta yhtään sen helpompaa. Myös mun valmistuminen on päässyt työkiireiden sekä viimeisten varsinaisten kurssien vuoksi viivästymään ja se on tuonut lisäduunia omaan arkeen. Vaikka alemman korkeakoulututkinnon oppimäärä on muuten jo plakkarissa, aiheuttaa opinnäytetyö edelleen harmaita hiuksia. Myös paljon henkilökohtaisemalla saralla on sattunut ja tapahtunut, mutta ei siitä sen enempää. Onneksi jään pienelle lomantapaiselle ensi viikolla ja mulla on vielä muutama päivä aikaa tuottaa materiaalia valmiiksi blogia varten ennen kuin rauhoitun joulun viettoon. Tällä hetkellä kaikista suurin tavoite on se valmistuminen ja seuraava deadline sille on tammikuun loppupuoliskolla. Toivottavasti voin helmikuussa huokaista helpotuksesta!

PC170165

Täkäläisiä meikkifriikkejä on viime aikoina hemmoteltu. KICKS toi ensin pitkään vain Stockmannilla viihtyneen MAC Cosmeticstin valikoimiinsa ja sen jälkeen avasi vielä kauan odotetun verkkokaupan myös suomalaisten saataville! Mun oma ensikosketukseni MACiin tapahtui viime vuonna lentokentällä, kun olin lähdössä Budapestiin veljeni kanssa. Haalin silloin matkaani tuotteita, jotka ovat edelleen mun ehdottomia suosikkeja, mutta ajan saatossa lemppareita on kertynyt lisää. Jos kiinnostusta riittää, kerron mielelläni myös muista holygrail-tuotteista, joita olen MACin valikoimista löytänyt, mutta tällä kertaa halusin keskittyä huulipuniin ja erityisesti nudehuulipuniin.

PC170178
Really Me, Faux, Pink Plaid

MACin tavallisista huulipunista löytyy mitä suurimmalla todennäköisyydellä jokaiselle Se huulipuna. Sävyvalikoima on valtava ja se ottaa kokonaisuudessaan huomioon laajan skaalan erilaisia ihosävyjä. Myös lopputuloksia on joka lähtöön läpikuultavasta glazesta tajunnanräjäyttävään retromattaan. Henkilökohtaisesti en ole vielä lähtenyt kokeilemaan mitään kovinkaan villiä vaan olen pysytellyt omalla mukavuusalueellani niin sävyjen kuin koostumustenkin suhteen. Valikoimat toki saattavat vaihdella myymälöittäin ja jotkut sävyt ovat suositumpia kuin toiset, mutta lähtökohtaisesti uskaltaisin väittää, että millaista huulipunaa ikinä tarvitsetkaan, kannattaa MACin valikoima ainakin vilkaista läpi.

Problematiikka MACin kanssa tulee vastaan, jos suosii vain ja ainoastaan eläinkokeetonta kosmetiikkaa. Brändi jakaa ihmisiä tässä tapauksessa pariinkin eri leiriin, sillä MAC ja eläinkokeet liittyvät toisiinsa lähinnä Kiinan markkinoiden kautta. Asiaan perehtymättömille valaistakoon sen verran, että saadakseen kosmetiikkatuotteensa Kiinan markkinoille, yrityksen on ensin toimitettava tuotteensa tai ainakin näyte siitä Kiinan viranomaisten testattavaksi ja kaikeksi murheeksi näissä testeissä eläimet ovat läsnä. MAC ei siis itse testaa tuotteitaan eläimillä eikä esimerkiksi EU-alueella myytävä MAC ole erikseen eläintestattua. Joillekin Kiinan testivaatimukset kuitenkin ovat kynnyskysymys, sillä jotkut kosmetiikka-alan yritykset myöntyvät niihin bisneksen nimissä. Aihe on vähintäänkin hankala, johon en sen suuremmin halua ottaa blogissani kantaa.

nudes

Huuliswatcheja varten rajasin ja pohjustin huuleni Essencen huultenrajauskynällä sävyssä Girl Next Door. Nude pohjasävy auttoi neutralisoimaan omat pakkasesta punehtuneet huuleni ja näin ollen tuomaan sävyt esiin siten, ettei omien huulteni väri niihin suuremmin vaikuttaisi. 

Really Me on ruipeloisen kokoelmani uusin tulokas, jonka kohtasin aivan sattumalta säännöllisen epäsäännöllisellä Kicks-piipahduksellani. Testeri miltei käveli vastaan, vaikka kiersin MAC-hyllyä ihan muut tuotteet mielessäni ja se lähti mukaani täysin hetken mielijohteesta. Mattasävy on kieltämättä hankala näin talvisaikaan, mutta pelkästään reilun viikon sisällä olen saanut siitä useita kehuja ihan livenäkin! Sävy on ihanan viileä ja sopivalla tavalla harmahtava, mutta ei esimerkiksi liian tumma, johon lilahtavissa punissa saan usein pettyä.

Faux on klassikko, joka valloitti monet sydämet, kun nudepunien valtakausi jokunen vuosi sitten alkoi ja kyseessä onkin monen my lips but better -luottosävy. Satiinipuna on miellyttävä huulilla ja tajuttoman pigmenttinen, mutta silti anteeksiantavainen. Itse tosin joudun nojautumaan Fauxin kanssa aina vaaleaan rajauskynään tai muuhun pohjustukseen, sillä tämä ei erotu edukseen luonnontilassa olevilta huuliltani.

Pink Plaid edustaa ensimmäistä MAC-punaani. Kyseessä on mattasävy, mutta tämä on mielestäni huomattavasti monikäyttöisempi kuin ensimmäisenä mainittu Really Me. Jonnekin nudepinkin ja barbipinkin välimaastoon tipahtava sävy toimii vanhanaikaisesti, kuten kuvassa, ja kunnollisen pohjustuksen avulla se veitsenterävillä rajauksilla varustettu barbipinkkikään ei ole kaukana, mutta erityisesti kesällä tykkään lisätä punaa huulilleni vain häivähdyksen väriä tuomaan.

Hylsyissä sävyt ovat hyvin samankaltaisia, mutta huulilla eron todella huomaa. Sikäli kun kyseessä on joukko tavallisia huulipunia, en juuri koskaan ole kiinnittänyt huomiota niiden pysyvyyteen. Se on mielestäni enemmänkin nestemäisten huulipunien toimivuutta mitatessa käytettävä mittari, sillä niiden korjaaminen on huomattavasti hankalampaa. Työelämässä suosin ehdottomasti Fauxia, Really Me kulkee mukanani koulupäivinä sekä illanvietoissa ja Pink Plaid on osaltani ehdoton kesäpuna!

Mikä on sun mielitiettysi MAC-huulipunista?

12 kommenttia:

 1. Mulla ei ole yhtään MACia koska oon saanu sen käsityksen ja ne testaa suomessa eläimillä, mut ilmeisesti joku provo ollu keskustelupalstoilla reivaamassa :D oon tositositosi pitkään haaveillu heidän peitevoiteista, joten kun nykyset loppuu, suuntaan ehdottomasti Kicksiin tai Stockalle! Mun peitevoiteet maksaa about 25€ ja toinen 15€ , joten toi pelkkä mac ois aika unelma. Mulla itellä on tosi tummat huulet, vaikka olenkin vaalea/vaaleanruskea-ihoinen, ja aiemmin harmittelin Fauxia, kun haluaisin sen, mutta ei se kyllä sovi mun huulille, ihan liian vaalea ): oon ettiny ties kuinka kauan hyvää nudepunaa, mutta nyxin soft mattet (abu dhabi?) ei ollu tarpeeks pigmenttisiä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siellä on jonkun värikynä kieltämättä vähän laulanut :-D

   Jos Pro Longwear -peitevoidetta tarkoitat, niin se on kieltämättä joka sentin arvoinen. Henkilökohtasesti tykkään enemmän Tarten Shape Tapesta, mutta koska sen saatavuus Suomessa (ja Euroopassa) on niin sanonko mistä, toimii PLC loistavana vaihtoehtona sille :-)

   Poista
 2. Mun lemppari se Retro Matte Liquid Lipcolour, oranssinpunaisessa sävyssä jonka nimeä en just nyt saa mieleeni. Oon saunonut ja uinut ja ollut suihkussa se huulilla ja se pysyy kuin tauti. Se on huultenrajauskynän lisäksi tällä hetkellä mun ainoa huulimeikki ja luulen, että tulee olemaankin: mä en ole kokenut tarvetta ostaa muita :D oon kyllä muutenkin enemmän silmämeikki-tyyppi. Oon kyllä ikionnellinen mun äidille, joka vannotti ostamaan laatua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo MACin nestemäiset punat on itselle vielä vieras tuttavuus, kun olen niistä muutenkin vähän vieraantunut, mutta silkasta uteilaisuudesta tahtoisin kieltämättä kokeilla! :-)

   Ja I'm with you there, näiden lukuisten huuliherpesten pilaamien röpelöhuulien kanssa saan kovemmat kiksit luomiväreistä :'-D

   Poista
 3. Mulla on ollut kanssa jo vuosia Macin luottopunana just tuo ihanainen Faux. Se sopii meikin kuin meikin kanssa, ja usein kruunaa myös muuten "pliisun" arkimeikin.
  Multa löytyy myös Ruby Woo, joka harmikseni kuivattaa ikävän paljon huulia ja rakoilee huulilla. Silti luotan tähän, kun haluan juhliin punaiset huulet jotka kestää.
  D for Danger on toisiksi uusin tuttavuus ja ah niin kaunis sävy! Uskon että näyttävyydellään menee jopa Ruby Woon ohi.

  MAC <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruby Woo on myös mun ostoslistalla, mutta juuri tuon retromatte-koostumuksensa takia en ole sitä vielä kotiuttanut. Sävynsä puolesta se on kuitenkin just sellanen täydellinen punainen, jota on yllättävän hankala löytää!

   Poista
 4. Ompa tosi iso ero noissa sävyissä hylsyn, käsi swatchin ja huulilla olevien swatchien välillä :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, yritin vielä olla käsittelemättä näitä "liikaa", jotta värit pysyisivät mahd. lähellä todellisuutta! Tietysti pohja on erilainen ranteessa ja pohjustetuissa huulissa, mutta Pink Plaid on ainoa, jonka tunnistaa samaksi punaksi hylsystä, swatchista ja huulilta. Tästä syystä tuo Fauxikin pysyi niin pitkään omalta osalta kaupan hyllyllä, sillä se ei musta vaan ollut niin nätti hylsyssä tai kämmenselälle swatchattuna kuin mitä mulle oli kehuttu.

   Tän takia huulipunat on niin hankalia ostaa suosittelujen perusteella... Esimerkiks monien kehuma NYX Lip Lingerie -sävy Satin Ribbon saa mut näyttämään ihan zombilta, mutta työkaverin huulilla se näyttää törkyhyvältä :'-D

   Poista
  2. Palasin vielä lukee sun vastauksen. Mutta toi on kyllä ihan totta. Itselläkin on niin punapigmenttiset huulet, että kaupassa kämmenselkään swatchattu puna onkin sit huulilla tietysti aivan eri sävyinen -- ellei laita sinne alle kerrosta meikkivoidetta. Netistä ostaessa vielä hankalampaa, monen tunnin researchit aina tulilla ennenkuin osaa kunnolla sanoa voisko joku sävy toimia itsellä :-D

   Poista
  3. Ah, tuo taustatiedon tekeminen ja swatchausten hakeminen netistä ennen ostopäätöstä. Niin tuttua! :-D

   Poista
 5. onko hertta raapinut sun ranteet ihan arville?:o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kyllähän se raapia osaa riehaantuessaan, mutta kuvassa näkyvät "arvet" on todellisuudessa ihan vaan ranteen ihojuonteita. Valotus ja syväterävyys vaan saa ne näyttämään siltä kuin ne ois koholla uurremmaisuuden sijasta :-)

   Ja on mulla tuossa ranteessa ihan oikea arpikin, mutta se on tullut siitä, kun 9-vuotiaana putosin kerrossängystä :-D

   Poista