PIHISTÄ VS PANOSTA: RIPSIVÄRIT

7. lokakuuta 2017

L'Oréal toi tänä vuonna markkinoille yhden merkittävimmistä dupe-tuotteista. Eurooppaan asti keväällä lanseerattu Lash Paradise ei sellaisenaan yltänyt, mutta loppukesästä kauppojen hyllyyn ilmestyi täällä Suomessakin Paradise Extatic -maskara, jonka sanotaan olevan L'Oréalin Euroopan markkinoita varten luoma vastine Lash Paradiselle. Tiedä sitten, mikä oli syynä tälle uudelleenverhoilulle, kun sisältö on mitä ilmeisimmin täysin sama...

IMG_0653

Mitä Lorkun Lash Paradise ja Paradise Extatic sitten koittavat dupettaa on kosmetiikkapiireissä kulttimainetta nauttiva Too Facedin Better Than Sex -ripsiväri. Aidon ja alkuperäisen nimi on aika raflaava, mutta kieltämättä houkutteleva. Onnistuin saamaan tämän vaaleanpunaisen hylsyn kätösiini häidemme jälkeen, mutta korkkasin sen vasta paljon myöhemmin ripsienpidennysten vuoksi. Myöskään huhupuheet herkästi kuivahtavasta koostumuksesta eivät innostaneet aukomaan hylsyä. Miten tuo Paradise Extatic sitten pärjää ripsivärimaailman legendalle?

Too Faced Better Than Sex (n. 22€ /Selfridges)
L'Oréal Paradise Extatic (14,90€ /Sokos)


Hintaero ei ole huima, mutta ottaen huomioon Paradise Extaticin huomattavasti helpomman saatavuuden voidaan Suomen markkinoilta tyystin puuttuvasta Better Than Sexistä puhua panostus-tuotteena. Euroopan Sephoroissa Better Than Sexin hinta on myös paljon korkeampi (esim. 260 SEK / 750 Kč) kuin esimerkiksi Selfridgesillä tai jenkkisephorassa.

IMG_0657

Tutkiskellessani paketteja saatoin ehkä saada pienen käsityksen siitä, miksi tuote verhoiltiin uudelleen Euroopan markkinoita varten. Mun mielestä on mahtavaa, kun markettikosmetiikan parista löytyy kauniita pakkauksia, mutta onhan kyseessä nyt aika räikeä kopio verrokkiinsa nähden. Alkuperäinen Lash Paradise ei olisi millään ilveellä selvinnyt Euroopan markkinoilla ilman kopiosyytöksiä.

Vaikka tuotteiden muotokieli pahvipakkausta myöden on todella samanlainen, löytyy myös suurin ero mielestäni tuotteiden ulkonäöstä ja käsituntumasta. Better Than Sexiä kädessä pidellessään voi tietämättömämpikin veikata sen kalliimmanpuoleiseksi vaihtoehdoksi (mies oli mun koekaniinina tässä testissä). Too Faced on pakannut ripsivärinsä huomattavasti viimeistellympään ja painavampaan hylsyyn siinä missä Paradise Extatic on kevyessä muovihylsyssä.

IMG_0658

Mikä sitten tekee Paradise Extaticista täydellisen dupen Better Than Sexille, on harja. Ikoninen tiimalasimainen harja on Better Than Sexin "tavaramerkki" ja L'Oréal on selkeästi lähtenyt tavoittelemaan hyvin samankaltaista lopputulosta oman harjansa kanssa. Yhtä selkeitä kurveja Paradise Extaticista ei löydy, mutta kyllä ne kurvit on silti olemassa. En huomannut, että kumpikaan näistä harjoista olisi ylivoimaisesti ylitse toisen, mutta siihen vaikuttanevat omat henkilökohtaiset mielipiteeni. Niiden varjolla voinen jo tässä kohtaa paljastaa, etten aio ostaa näistä kumpaakaan uudelleen, sillä en ole perinteisten ripsiväriharjojen suurin ystävä. Pienisilmäisenä ja kihararipsisenä suosin pienempiä muoviharjoja.

Sekä Better Than Sex että Paradise Extatic kumpikin edustavat koostumukseltaan hyvin voidemaisia ja pehmeitä ripsivärejä. Valumattoman koostumuksen ansiosta kummallakin saa suhteellisen vaivattomasti siistiä jälkeä aikaiseksi, mutta jostain syystä Paradise Extatic pakkaa ripsiin enemmän tavaraa ensimmäisellä vedolla. Täysin looginen syy voi löytyä harjasta, jonka tiimalasimaisuus ei ole yhtä syväänuurrettua kuin Better Than Sexissä ja näin ollen ripsien ja harjan välillä on enemmän yhteistä kosketuspintaa, mutta täysin varmaksi en päättelyäni uskalla mennä sanomaan. Paradise Extatic on tästä syystä mielestäni ehdottomasti enemmän sellaiselle henkilölle, joka hakee ripsiväriltä volyymia ja tuuheutta. Lopputuloksensa vuoksi ymmärrän myös sen hypetyksen kosmetiikkamaailmassa.

IMG_0684

Ylempää kuvaa katsoessani Better Than Sexin (vas.) aikaansaama lopputulos miellyttää itseäni enemmän. Haluan ripsivärini erottelevan yhteen klimppiin herkästi ajautuvia kikkuraripsiäni sekä pidentävän niitä jossain määrin. Viikon mittaisen "side by side" testailun tuloksena pysyn kuitenkin edelleen kannassani sen suhteen, etten aio ostaa tätä kulttituotetta uudelleen. Vuosia parin tietyn Maybellinen ripsivärin parissa pysyneenä sain nimittäin pitkästä aikaa kokea sen tunteen, kun töistä kotiin tullessani säikähdän omaa peilikuvaani peilistä. Better Than Sex ei pysy (ainakaan allekirjoittaneen) ripsissä vaan leviää ja tuhrii sekä ala- että yläluomen. Tiedän, että tuotteella on vedenkestävä sisarus, mutta muut olosuhteet ja omat mieltymykseni huomioon ottaen ei sekään tule löytämään tietään meikkilipastoni uumeniin.

Better Than Sex ja Paradise Extatic ovat siis hyviä perusripsareita, jotka ovat tavallaan hyvin samankaltaisia, mutta lopputulemana kuitenkin jonninverran erilaisia. Better Than Sexin tuoma lopputulos on parilla harjan vedolla paljon "hienotunteisempi" ja kevyempi, mutta hentoripsiset suomalaiset löytävät tuuheuttavasta Paradise Extaticista itselleen varmasti uuden luottotuotteen. Mä aion pysytellä niissä Maybellineissäni edelleen. Tai ainakin heti sen jälkeen, kun olen saanut nämä kilpasiskokset käytettyä loppuun!

8 kommenttia:

 1. Itse käytän vain eläinkokeetonta meikkiä ja niiden joukosta on ollu tosi vaikee löytää hyvää ripsaria! Oon nyt käyttäny Lumenen blue berry curl mascaraa ja se on muuten hyvä, mutta aina kun aivastan, niin silmien alle kerääntyy sellanen "utu". Ihan kuin olisin luomiväreillä meikannu itelleni sellaset kissasilmät ja en ymmärrä miten se on mahdollista! Oon käyttäny sitä ripsaria jonku vuoden ja nyt vasta alko tekee sitä O_o mutta, ei auta kun ostaa se uus tulokas kun tuo vanha loppuu ja tsekata miten käy. Noissa sun testiripsareissa on kyllä selvä ero ja kauhee toi klimppiharja :-D en voi sietää! Better than sex is better!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläinkokeettomien ripsareiden hankaluudesta olen kuullut minäkin! Vegaaniset ja luonnon kosmetiikan maskarat ovat vielä enemmän kiven alla, joka on todella harmi.

   Jos tykkäät tämmösistä normiharjaksisista, niin suosittelen ehdottomasti sitä Lumenen True Mysticia - normaalina tai waterproofina, omien mieltymysten mukaan!

   Ja olet ihan oikeassa, tuosta Paradise Extaticin harjasta puuttuu se tietynlainen "hienostuneisuus" ja se tuntuu käytössäkin jotenkin viimeistelemättömältä Better Than Sexiin verrattuna.

   Poista
 2. Kiva postaus! Itse petyin tuohon Paradise Extatic ripsiväriin, sillä se paakkuntui ja tuntui liimaavan ripseni yhteen jo ensimmäisellä harjan vedolla. Päädyin antamaan ripsivärin äidilleni, joka ei ymmärtääkseni myöskään oikein innostunut tuotteesta. Onneksi yhden inhokki voi olla toisen suosikki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä odotin kanssa kaiken hypen perusteella jotain maailmaamullistavaa, mutta muoviharjojen puolesta puhujana ei tämä tehnyt poikkeusta omaan mielipiteeseen.

   Tuotteiden monimuotoisuus on kuitenkin tärkeää! Mun ripsille tuo ei sovi, kun ne ovat yhdessä klimpissä jo luonnostaan, mutta tiedän ihan lähipiiristä montakin, jotka tuosta saattaisivat tykätä :-)

   Poista
 3. Mä tilasin vedenkestävänä ton lorkun jenkkiversion itselleni ja tykkään siitä tosi paljon. Multa löytyy myös toi suomen versio mut se on vähän njaah, jo pelkästään sen takia ettei sitä saa vedenkestävänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kans, et vois olla ihan mielenkiintosta tilata se jenkkiversio testiin, mutta en juuri välitä ripsareists, niin en tiedä, viitsinkö nähdä sitä "vaivaa" :-D

   Poista
 4. Testasin ensimmäisen kerran tota hypetettyä Better than Sex ripsaria vuosi sitten, kun äitini osti sen Tukholmasta. Mun ripsissä kyseinen ripsari ei todellakaan toiminut ja on varmaan huonoin ripsari mitä oon ikinä testannut. Tiedä sitten, oisko sama vedenkestävänä parempi ripsilleni.
  No sitten ostin about kuukausi sitten tuon Lorealin Paradise Extaticin ja halleluja!! Tekee ripsistä todeeeella pitkät ja tuuheat, mistä syystä olen käyttänyt tätä ripsaria lähinnä baari-iltoina, koska arkena töissä ripset tuntuu olevan liian wau ja haittaa näköä kun niin pitkät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, aijaa :-D Mulla taas oli näiden molempien kanssa sellanen fiilis, että pituutta ei tuu nimekskään (esim. Maybelline Lash Sensationaliin verrattuna). BTS vaan lisää väriä ja erottelee, Paradise Extatic luo mulle klimppiripset :< Omilla ripsillä valitsen volyymin yli erottelevuuden ja siinä mielessä BTS vie tämän taiston, mutta häviää sen heti, kun pysyvyys otetaan puheeksi.

   Poista

Copyright © She grew up. Blog Design by SkyandStars.co