13 KYSYMYSTÄ IHONHOIDOSTA: Pintakuivan sekaihon tärpit

11. lokakuuta 2017

IMG_07001. Millainen ihotyyppi sinulla on?
– Ärsyttävän epäselvä. Mulla on siis sekaiho, joka on suurimmilta osin huomattavasti enempi kuivaan päin, mutta suuret ihohuokoset ja punoittava t-alue tuovat hommaan oman kettumaisen twistinsä. Mun iho havaitsee myös hormonimuutokset ja -häiriöt ja reagoi niihin ennen kuin ehdin sanoa ’couperosa’. 
2. Kuinka säilytät ihonhoitotuotteitasi?
– Kylpyhuoneen peilikaapissa, yöpöydän syövereissä tai tällä hetkellä eteisessä majaansa pitävässä lipastossa. En esimerkiksi koskaan levitä silmänympärysvoidetta kylpyhuoneessa, joten se löytyy yöpöydän laatikosta, mutta silmämeikinpoistoaine ja kasvovedet viihtyvät kylppärin peilikaapin vakiotyyppeinä. Tuorenaamiot säilytän tietenkin jääkaapissa.
3. Mikä on lempi-ainesosasi ihonhoitotuotteissa?
– Olen viime aikoina ihastunut kovasti luonnollisiin ainesosiin. Ruusupohjaiset tuotteet haisevat mun mielestä aivan kamalalle, mutta ainesosana ne ovat nannaa mun iholle ja selkeästi esillä mun ihonhoitorutiinissani tällä hetkellä.
4. Mikä on tuotteistasi se korkealaatuisin ja “luksukselta tuntuva”?
– Glamglown naamiot Thirstymud ja Powermud sekä Clarinsin ihohuokosia supistava seerumi. Multa löytyy myös ne sellaiset ”kultaiset” geelilaput silmänalusille, joita olen säästellyt jo hyvän tovin. Meinasin käyttää ne hääpäivän aattona, mutta unohtuivat mokomat kotiin kaiken tohinan keskellä.
IMG_0720

5. Missä tuotteessa on paras hinta-laatusuhde?
– Cliniquen Take the Day Off -silmämeikinpoistoaine. 125 ml pullon hinta pyörii 20-25 euron tietämillä ja se kestää päivittäisessä käytössä ikuisuuden. Ostin omani keväällä ja pullosta on vielä vain hieman alle puolet jäljellä – tässä ajassa olisin jo käyttänyt melkein kaksi pulloa aikaisemmin suosimaani markettiputsaria.
6. Käytätkö mitään välineitä ihonhoidossa?
– Elektroniikkaa, en. Konjac-sieni sen sijaan on ollut miltei päivittäisessä käytössä jo toista vuotta putkeen. Nyt rakennekynsien jännittävän maailman löydettyäni olisi erilaisille spatuloille käyttöä, kun ei tuo pitkän kynnen törkkääminen voidepurkkiin ihan houkuttele. 
7. Nimeä parhaat naamiot!
– Nyt taas talven kolkutellessa oveen on pakko antaa glooriaa seuraaville: LUSH Oatifix, Glamglow Thirsymud ja Madara AHA*. Myös LUSHin mustikkainen Catastrophe Cosmetic -tuorenaamio jäi kesän ajalta todella positiivisesti mieleen, mutta talvea vasten en sitä käyttäisi.
8. Paras monitoimituote?
– Olivia Klein Sensitive Spray Toner*. Se toimii sekä kasvojen puhdistuksen että valmiin meikin viimeistelyssä aivan loistavasti. Voit joko rauhoittaa ihon pesun jäljiltä tai sulauttaa meikin ihoon MAC Fix+:n tavoin.


9. Suosikkimerkkisi ihonhoidossa?
– Tällä hetkellä ehdottomasti LUSH sekä Olivia Klein, johon hääblogipiirit mut aiemmin tänä vuonna tutustutti. Myös Clinique on yleensä varma (vaikkakin ihan törkeen kallis) valinta. Niveaa en niin kokonaisvaltaisesti käytä, mutta Nivea Softista en aio luopua.
IMG_0712

10. Paras tuote näppylöiden hoitoon?
– Mä tykkään jättää ihon rauhaan ja mahdollisimman vähille tököteille silloin, kun se on herkillä. Ei ylimääräistä järkytystä tai mahdollista metsään menoa.
11. Mikä on suosikkivaiheesi ihonhoitorutiinissasi?
– Naamioiden levitys on ihan ehdottomasti juttu nro 1. Musta on myös ihan ältsin ihanaa heti sen jälkeen, kun nassu on puhdas ja sen voi painaa huoletta tyynyyn pelkäämättä tyynyliinan tai meikin sotkemista. 
12. Mitä tuotteita on ihonhoidollisella toivelistallasi?
– Olen tällä hetkellä todella tyytyväinen käyttämiini tuotteisiin, mutta odotan vimmatusti nyt sitä sellaista hetkeä, kun mulla olisi arjessani aikaa kokeilla kaikkia erilaisia sheet maskeja. Sain kesällä eräästä sellaisesta todella rajun allergisen reaktion ja välttelin kaikkea vierasta häihin saakka, mutta nyt voisi taas ihan vapaasti testailla kaikkea mahdollista. Myös Farsálin seerumit ovat houkutelleet mua jo useamman kuukauden, mutta en ole osannut päättää, mihin niistä päätyisin, sillä kaikkiin kolmeen mulla ei todellakaan ole varaa.
 Joku aika sitten törmäsin Sokoksella naamioihin, jotka myydään puuterina ja joista luodaan itse tahna vettä niihin sekoittamalla. Niitä olisi hauska kokeilla!
13. Mikä on ollut ihonhoitotuotteissa suurin pettymyksesi?
– Kokeilin toukokuussa Skin Republicin kirkastavaa sheet maskia, tämä on siis se kyseinen maski, josta tuossa aiemmin mainitsin. Se on ensimmäinen tuote koskaan, joka on aihettanut mulle allergisen reaktion. Kasvojeni iho räjähti käsiin ja oli täynnä punaista pientä polttelevaa pistettä. Mulla olisi vielä toinen, tosin vähän erilainen saman brändin sheet mask varastossa, mutta en uskalla kokeilla sitä, vaikka vaikuttavat aineet ovatkin erit. 

---

Törmäsin tällaiseen hauskaan ihonhoito-aiheiseen kyselyyn jo joskus kesällä ja tämä on jäänyt luonnoksiini muhimaan. Oli äärimmäisen mielenkiintoista sukeltaa omien ihonhoitotuotteiden maailmaan ja vähän pohtia, miten ne toimivat yhdessä ja erikseen. Tuo ruusu(vesi)pohjaisten tuotteiden laaja kirjo omassa tököttirepertuaarissa kieltämättä vähän yllätti! Jos olisin tyhjästä lähtenyt kirjoittamaan, olisin varmasti jättänyt mainitsematta yhtä sun toista melko oleellistakin. 
Nappaa ihmeessä tämä samainen kysely itsellesikin, jos kasvojenhoito on viime aikoina jäänyt omissa some-kanavissa vähemmälle!


*Madaran ja Olivia Kleinin tuotteet saatu 

2 kommenttia:

  1. Oh my god. Olen löytänyt mun iho-kaksosen. Alankin kyyläämään tarkasti sun suosituksia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin inhottavalta kuin tämä kuulostaakin, niin kiva tietää, että meitä on muitakin :-D

      Poista

Copyright © She grew up. Blog Design by SkyandStars.co