JUURI SULLE KUSTOMOITU KAUNEUSBOKSI?

2. kesäkuuta 2017

Yhteistyössä Glamlin
Postauksessa esiintyvät tuotteet saatu*

IMG_9301

Kaikenlaiset kauneusboksit (ja vähän muutkin boksit) ovat lisääntyneet markkinoilla aivan valtavasti viimeisen parin vuoden aikana. Meillä täällä Suomessa oli ensin Liv Box, joka tunnetaan nykyisin nimellä Bette Box. Sitten tuli kuvioihin ulkomailta tilattavat vaihtoehdot kuten LookFantasticin oma versio sekä Glossybox. Lopputulemana aivan valtaisa valikoima sekä sekalaista että huomattavsti kohdistetumpaa kosmetiikkaa sisältäviä ylläribokseja. Bette Boxin takana häärivä porukka on kuitenkin vienyt tämän idean ihan uudelle tasolle, sillä he lanseerasivat tänä keväänä Glamlin-nimisen palvelun, joka tarjoaa asiakkailleen ammattitaitoista kauneuskonsultaatiota ja sen kautta juuri tilaajalleen yksilöllisesti valittuja tuotteita.
  Palvelu toimii yhteydessä Facebookin kanssa. Ensin kirjaudut Glamliniin Facebook-tunnuksin, jonka jälkeen pääset täyttämään oman kauneusprofiilisi. Voit kartoittaa, haluatko apua erityisesti ihonhoidossa, meikkauksessa, hiustenhoidossa vai näissä kaikissa kolmessa. Profiiliin täyteään tietoja esimerkiksi ihotyypistä ja ihon pohjasävystä, kerrot millaisia toiveita sinulla on konsultaation ja tuotteiden suhteen sekä millaisia tuotteita et missään nimessä halua vastaanottaa. Profiilin loppupuolelta löytyy vielä omat kohtansa yhteystiedoille sekä pyyntö maksimisummasta, jonka olet valmis tuotteisiin käyttämään.

IMG_9292

Profiilin täyttämisen jälkeen siirrytään Facebookin chatiin keskustelemaan koulutetun kauneuden ammattilaisen kanssa ja vaihdetaan lisäajatuksia sekä yksityiskohtaisempia toivomuksia boksin sisällön suhteen. Boksi tulee sisältämään 4-5 tuotetta, joiden yhteisarvo on maksimissaan 140 euroa. Tilaajalle ei kuitenkaan missään vaiheessa paljasteta, mitä tuotteita kauneuskonsultti boksiin kaavailee ja valitsee. Keskustelun aikana kannattaa olla ehdottomasti rehellinen, jotta Glamlinin päässä tiedetään valita sisällöksi juuri oikeita tuotteita ja olla tuottamatta pettymystä.
  Boksin kokoamisessa ja toimituksessa kestää kokonaisuudessaan noin viikon verran ja paketti tulee lähipostiin. Tilaaja näkee kotona ensimmäisen kerran, mitä tuotteita hänelle on valittu, maksaa tuotteet, jotka haluaa pitää ja palauttaa (ilmaiseksi) ne avaamattomat tuotteet, joita ei koe tarpeellisiksi. Mikäli taas haluaa pitää jokaisen boksista löytyneen tuotteen, saa niiden kokonaissummasta 10% alennusta. Paketin mukana tulee henkilökohtaisesti tilaajalle osoitettu lehtinen, jossa vielä kerrotaan tuotteista ja miksi juuri kyseiset tuotteet voisivat olla tilaajalle avuksi.

IMG_9310

Mä rakastan täytellä kaikenlaisia profiileja ja vastailla erilaisiin gallupeihin. Olin Glamlinin ensimmäisen yhteydenoton jälkeen hieman epäröivä ja skeptinen palvelua kohtaan, mutta uteliaisuus voitti ja "kiireisenä uranaisena" sovin hyvin palvelun kohderyhmään  meikkejä on kiva ja suhteellisen helppo ostaa, mutta ihonhoitotuotteiden kanssa joutuu aina vähän pähkäilemään. Mikäli kosmetiikka siis tuottaa haasteita joko ajallisesti tai tiedollisesti, Glamlinista on ihan huikea apu! Facebookissa käyty keskustelu oli osaltani todella ammattimainen, mutta silti lämmin ja tuttavallinen. Kun oma pakettini oli annettu Postin huomaan, sain vielä Facebookin kautta seurantakoodin sille. Paria päivää myöhemmin pääsin hämmästelemään seuraavia tuotteita:

Konjac Sponge Premium Facial Puff with Green Clay -puhdistussieni (14,90€) 
Mä rakastan konjac-sieniä ja tämä jäi ehdottomasti omaan käyttöön. Olen viimeisen vuoden aikana käyttänyt lähinnä knockoffeja, joten aito ja alkuperäinen konjac oli todella mieluisa yllätys.

Clarins Pore Minimizing -seerumi (35,10€)
Seerumit on mulle aivan vieras juttu enkä voi väittää Clarinsin tuotteiden olleen mun kosmetiikkavarastojen vakiovalikoimaa muutenkaan. Tämä seerumi on nyt kuitenkin ollut mulla käytössä noin viikon ajan ja eron ihohuokosissa ihan oikeasti huomaa! Tuoksu on fressi ja koostumus sillä tavalla kevyt, ettei se jätä ihon pinnalle sellaista inhaa mähmäistä tunnetta, kuten jotkut kokeilemani seerumit ovat tehneet.

Clarins Daily Energizer Wake-up Booster -aamukasvovesi (22,90€)
Jälleen Clarinsin tuote, joka ei tämäkään harmittanut. Maailman huonoimpana kasvovesien käyttäjänä ne osuvat mun ihonhoitorutiineihin vain silloin, kun joku ulkopuolinen ne sinne pakottaa, mutta tällä kertaa osasin itse toivoa nimenomaan raikastavaa kasvovettä. Tämä herättää kasvot mukavasti mutta myös viimeistelee meikinpoiston ilman kiristävää tunnetta. Tuoksu muistuttaa minua jostain, mutten millään muista mistä.

Malu Wilz Shine Control Paper -kasvopaperi (8,90€)
Jälleen täysin vieras brändi ja tuoteryhmä. Kasvopaperit ovat houkutelleet mua jo useamman vuoden, mutta en ole kokenut niitä niiiiiin tarpeellisiksi, että olisin viitsinyt niitä ostaa. Sen sijaan olen mukamaspihinä painellut kasvojani hikisinä päivinä milloin milläkin nenäliinalla tai kassakuitilla. Nämä siis päätyivät suorilta käsin työlaukkuun ja päivittäin tulee käytettyä ainakin yksi!

Urban Decay Complexion Primer -pohjustusvoide (34,90€)
Primerit ovat mulle nimenomaan niitä tuotteita, joiden vuoksi mun täytyy aina tehdä ihan hillitön taustatyö, sillä tämä pärstä kaipaisi yhtä aikaa niin kosteutusta, mattapintaisuutta kuin huokosia supistavia ominaisuuksiakin eikä yksikään brändi ole tietääkseni näitä kolmea vielä osannut yhdistää yhteen primeriin. Otin tämän siis suurella mielenkiinnolla vastaan ja tuote osoittautuikin hyväksi perusprimeriksi, jonka käytän mielelläni loppuun.

IMG_9328

Oon nyt noin viikon ajan käyttänyt omassa boksissani mukana tulleita tuotteita osana päivittäisiä rutiinejani. Annoin ongelmakseni suuret ihohuokoset ja meikkipohjan karkaamisen T-alueelta. Henkilökohtasesti oon todella tyytyväinen ihan jokaiseen tuotteeseen, jotka tuosta älyttömän kauniista laatikosta paljastuivat ja olisin aivan varmasti pitänyt ne itselläni ja maksanut ne myös ilman blogiyhteistyötä. Vain konjac-sieni oli ennestään tuttu, mutta se oli myös yksi ehdottomista suosikeistani. Glamlin tulee myös olemaan palvelu, jota aion hyödyntää jatkossakin täysin omakustanteisesti. Ennaltamäärätyt valmisboksit ovat aina epäilyttäneet mua, koska ostan niin paljon kosmetiikkaa itseksenikin, että niistä varmasti jäisi aina joku käyttämättä tai menisi kiertoon, mutta ajatus juuri mulle räätälöidystä tuotekokonaisuudesta on tasan niin helppo ja silti tarkkaan mietitty kuin miltä se kuulostaakin. Säästyy hutituotteiden kokeilemisen ja irl-kommunikoimisen vaikeudelta.

Miltä tämä konsepti teidän mielestänne vaikuttaa? Millä kauneudenhoidon osa-alueella te haluaisitte hyödyntää virtuaaliapua?

6 kommenttia:

 1. Konsepti kuulostaisi tosi hyvältä ja erityisesti itselle tuntemattomien kosmetiikkamerkkien kokeilu kiinnostaisi tosi paljon - kiitos siis postauksesta! Mietin vain, että mites ne, joilla ei ole fb-tiliä tällaista kokeilisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella mukava kuulla, että palvelu kiinnostaa! Valitettavasti Glamlin pelittää toistaiseksi vain Messenger-pohjaisesti, mutta sain sieltä suunnasta viestiä, että palvelun kehitystyö tulee olemaan Facebookiin rekisteröitymättömien eduksi :)

   Poista
 2. Tääpäs kuulostaakin kivalta! Onko tässä mitään erillistä palvelumaksua ja maksetaanko siis noiden tuotteiden normihinta? :)

  Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palvelun käyttöön tai tuotteiden laskuun ei sisälly minkäänlaista palvelumaksua! Asiakas maksaa vain tuotteista, jotka haluaa pitää ja niiden hinnat ovat samoja kuin esimerkiksi Stockmannilla :-) Suosittelen tätä kyllä ehdottomasti! Kiva pieni ylläri arkeen, mutta silti jotain juuri itselle suunniteltua, jota odottaa.

   Poista
 3. Tää konsepti kuulostaa mielenkiintoiselta! Mua on kanssa epäilyttänyt aina kaikki valmis-boksit, koska oon melko ronkeli uusien (ja turhien) tuotteiden kanssa ja uskoisinkin, että useimmat jäisivät pölyttymään kaappeihin. Tällainen, missä itse ollaan käytännössä mukana prosessissa voisi olla paljon hauskempi!

  https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä valmisbokseissa itselle sopimattoman kosmetiikan vastaanottamisen riski on paljon suurempi. Mitä törmäsin Facebookissa muiden asiakkaiden kommentteihin Glamlinista, on vastaanotto ja tuotteiden nappiin osuminen ollut melkolailla plussan puolella! :)

   Poista