DIY HIGHLIGHTER PALETTE

16. kesäkuuta 2017

Jos mun pitäisi jotain meikkimaneereissani hillitä, olisi se ehdottomasti highlighterin käyttö. Kaltaisen harakka kuitenkin tykkää (melkein) kaikesta kiiltävästä ja siinä missä suosin silmämeikin teossa suurimmilta osin mattasävyjä, näyttää meikäläisen amorinkaari välillä siltä kuin olisin hörppinyt maitoa tai peräti piimää tavallista huomattavasti suuremmalla innolla. Tykkään siis kimmeltää kuuhun saakka, vaikka se kuinka epäluonnolliselta jonkun mielestä näyttäisikin.

IMG_9950

On varmaan sanomattakin selvää, että tutkin niin kivijalka- kuin verkkokauppojenkin highlighter-tarjontaa alituiseen enkä jätä hyviä dupeja välistä, jos sellainen kohdalle sattuu. Ja voi pojat sitä fiilistä, kun Essencen hyllyä jälleen kerran tutkaillessani älysin uusista irrallisista luomiväripannuista löytyvän myös potentiaalisia korostussävyjä. Edellisessä Essence-aiheisessa postauksessa kerroinkin vähän näistä irtopannuista ja niistähän ei toistaiseksi ole löytynyt sen enempää mieleisiä käyttissävyjä silmiin. Kokeilin kuitenkin vielä kertaalleen onneani, vähän samanlainen käyttäytymismalli kuin jääkaapin kanssa. Sinne tulee kurkattua vähän väliä, vaikka tietää varsin hyvin, että mitään uutta kaappiin ei ole viime vilkaisun jälkeen tullut. 

IMG_9936

Pannuille ja tyhjälle paletille tulee hintaa yhteensä hieman alle 10 euroa ja tuotetta saa yhteensä noin 7 gramman verran. Diili ei todellakaan ole huono, mutta se jää täysin ostajan päätettäväksi, onko tämä kannattava ostos vai ei, mutta näistä valitsemistani sävyistä löytyy varteenotettavat dupet mm. The Balmin Mary-Lou Manizerille sekä MUGin Shimma Shimma -sävylle alle kahdella eurolla kappale. Molemmat ovat tuotteita, joita Suomesta käsin ei pääse swatchaamaan, joten tässä on samalla loistava tilaisuus kokeilla "jotain vastaavaa" ennen kuin satsaa niihin real dealeihin.
  Keräsin palettiini sävyt 05 Cotton Candy, 01 Go Goldie, 10 Apricotta ja 08 Peach-party. Tuo Go Goldie taisi tosin jostain syystä vaihtaa nimeään, mutta ymmärtääkseni sävy on silti sama. Väriskaala on suhteellisen monikäyttöinen ja ensimmäiset kolme käyvät vaalealle talvihipiälleni aivan loistavasti, mutta tänä highlightereiden villinä kulta-aikana on syntynyt onneksi sekin trendi, että highlighterin ei tarvitse sulautua omaan ihonsävyyn. Se voi olla kaikkea mustasta neonväreihin. 08 Peach Party on tästä nelikosta selkeästi tummin sävy ja suunnittelinkin sitä enempi luonnollisen kesälookin kruunuksi, kunhan tässä nyt pääsisin taas kunnolla itseruskettavien makuun.

IMG_9945

Essencen shimmeriset ja hohtavat irtoluomivärit ovat vähän sellainen "hit or miss" ja nämä neljä valikoituivat palettiini juuri sen takia, että niissä oli paras mahdollinen pigmentti tarjolla olevista hehkusävyistä. Kahden euron luomivärinapeilta ei voi odottaa liikoja eikä näiden variseminen sen vuoksi yllättänytkään, mutta koostumuksen käyttäytyminen kasvoilla on oikein hyvä ja lopputulos sellaisella sopivalla tavalla hehkuva - ei liian glitterinen eikä liian lattea.

Mulle tämä paletti on ollut ihan ehdoton lemppari vapusta saakka. Napeissa kärsii pyöritellä sivellintä vähän tavallista enemmänkin eikä ylimääräisen tuotteen irti kopauttaminen siveltimestä tunnu ihan yhtä haljulta kuin kolmenkympin high end -highlighteria pitkin permantoa pölistäessä. In action -kuvan näistä highlightereista voi käydä kurkkaamassa täältä. Melkoinen hohde halppismarkettiluomiväriltä, eikö? Pysyvyyskin on hintalaatu-suhteen huomioon ottaen aivan loistava!

7 kommenttia:

 1. just vähän aikaa sitten ostin ton alustan itsellenikin - peach partyn ja cotton candyn lisäksi valitsin kaks mattaista sävyä ja kokosin sellasen everyday essential -luomiväripaletin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyl loistava keino luoda edullinen ja hyvä kokonaisuus! :-)

   Poista
 2. Aika jännä, että facebookin naistenhuone ryhmässä oli jollakin toisella muijalla tämmönen paletti samaan tarkoitukseen tehtynä ja väritkin oli melkeen samat yhtä lukuunottamatta! Niin olitkohan kuitenkaan itse keksinyt tätä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli NSB ja mun päivitys noin kuukausi sitten, että oli nyt vähän paska provoyritys... :-) Enpä mä mitään täysin omaksi ole väittänytkään, löysin vaan hyvän keinon luoda edullisen highlighter-kokonaisuuden ja halusin jakaa sen muille.

   Poista
  2. Voi luoja näitä akkoja.. Joka kohdasta pakko keksiä jotain nillitettävää eikä oteta edes asioista selvää!

   Poista
 3. mistä tuo hieman alle 20€ hinta on laskettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai perkele, mikä aivopieru 😅 Matikka ei todellakaan oo mun vahvuuksia, mutta vajaa kymppihän tolle kokonaisuudelle tulee hintaa! Pitää korjata se huomenissa :)

   Poista