MAAILMAN PARAS JAUHELIHAKASTIKE

15. maaliskuuta 2017

Mitä tulee yleisesti ruokaan, niin mä rakastan valkosipulia ja juustoa yli kaiken muun. Oltiin J:n kanssa jo pitkään mietitty jotain uutta siihen, ah, niin ihanan tavalliseen jauhelihakastikkeeseen, johon ainakin meidän kotona turvaudutaan huomattavasti useammin kuin mihinkään muuhun ruokalajiin. Oltiin kokeiltu ruskeakastiketta, kermakastiketta, näiden kahden välimuotoa, viittätoista erilaista maustetta, ketsupilla ja ilman. Aina se vaan tökki. Kunnes mä sitten menin ja ostin eräänä päivänä paketin valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa - ihan vaan, koska se vaikutti mielenkiintoiselta ruoka-aineelta.

IMG_81662

Tämä tapahtui joskus viime keväänä, kun mulla oli hirveä hinku tehdä kanakastikkeet kolmen juuston ruokakermaan. Jostain syystä jääkaappiin oli sitten erään kerran jäänyt yksi juustokermapurnukka, muttei minkään maailmanluokan kanaa. Jauhelihaa sen sijaan oli ja ajattelin, että no kerrankos sitä kokeilee, nyt kun oli sitä tomaattimurskaakin. Jauheliha, valkosipuli ja kolme juustoa ei vaan voi olla huono yhdistelmä. Indeed my friend, siitä syntyi meidän perheen ehdoton lempparisafka ja mä nyt nimenomaan painotan tuota perhe-sanaa, sillä tämän reseptin kohdalla mentiin tyttäreltä äidille eikä toisinpäin. Kyseinen soossi oli menestys jopa mun äärimmäisen nirsossa kotopuolessa.
  IMG_81812

Kuluneen vuoden varrella ollaan tietyst kokeiltu kaikenlaisia variaatioita ja eri merkkien tarjoamia ruoka-aineita, kun aina sitä Pirkkaa tai Valiota ei vain ole saatavilla. Tässä kohtaa painotan, että seuraavaksi mainittavien tarpeiden kuuluu olla just eikä melkein niitä, joista mä puhun. Esimerkiksi Rainbown vastaava tomaattimurska on aivan hirveää kuraa eikä Lidlin juustokerma tuo kastikkeeseen sitä jotain. Selkein sävelin rustatun reseptin myötä ajattelin tässä vielä nyt mainita, että kyseessä on myös maailman helpoin jauhelihakastike.

MAAILMAN PARAS JAUHELIHAKASTIKE
4 annosta

400g naudan jauhelihaa
1 pkt Pirkka valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
1 prk Valio kolmen juuston ruokakermaa
Ripaus suolaa

Ruskista jauheliha, lisää joukkoon tomaattimurska ja sekoita ne keskenään. Lorauta joukkoon koko 2,5 dl -purkillinen ruokakermaa, sötköttele soossi tasaisen väriseksi, maista ja lisää joukkoon hieman suolaa, jos sitä sun mielestä tarvitaan. Kylkiäiseksi suosittelen tagliatelleä tai spagettia sekä täysjyväpatonkia ja mozzarellaraastetta.

Tämän helpommaksi ja herkullisemmaksi ei jauhelihakastiket voi enää mennä!

4 kommenttia:

 1. toi on ihan totta että merkillä on väliä! oon tehny pastakastikkeen tosta valion kolmen juuston kermasta jo pitkään ja kerran hairahduin ostamaan halvemman kilpasisaruksen pirkan juustokermaa ja ruuasta tuli ihan hirveetä.. tää menee ehottomasti testaukseen mutta hiukkasen sipulinirsona kysysinkin et maistuuko toi valkosipuli ihan kauheesti läpi vai onko miedon makuinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei puske mitenkään luonnottoman paljoa läpi, et se on nimenomaan tomaatti mikä hallitsee, ei niinkään se valkosipuli. Mä oon kanssa sipulinirso enkä tavallista sipulia syö mielellään missään muodossa :-D

   Ja on se kieltämättä hullua, kun aina puhutaan että tulee samalta tehtaalta jne jne, samaa se on kun syö silmät kii. Jos näin on, niin sit ollaan kyllä jännän äärellä useamman elintarvikkeen kohdalla :'-D

   Poista
 2. Ai että, tulee suorastaan nälkä, kun tota kattoo :D Pitää varmaan laittaa resepti testiin, koska vaikuttaa just semmoselta laiskojen päivien pelastajalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan laiskojen päivien pelastaja! Mitään kummallisempaa maustamistakaan ei tarvita, kun pääraaka-aineissa on jo itsessään ihan kivasti makua valmiiksi :-)

   Poista