BATTLE OF BLENDING SPONGES

18. maaliskuuta 2017

IMG_81842Alkuperäinen Beautyblender jaksaa edelleen hirvittää monia korkealla hinnallaan. Onhan se kieltämättä vähän hassua maksaa miltei toistakymmentä euroa (patentoidusta) vaahtomuovin palasesta. Useat alalla pörräävät brändit ovatkin nähneet tässä mainion markkinaraon ja kauppojen hyllyille on viimeisen parin vuoden aikana tupsahdellut tasaiseen tahtiin hyvin samankaltaisia, enemmän tai vähemmän kananmunan muotoisia meikkisieniä  pienemmällä hintalapulla varustettuna tietysti.
  Onko näistä halppisversioista sitten mihinkään? Mä hamstrasin viime kesänä muutaman helpoiten saatavilla olevan meikkisienen ja pistin ne testiin, vertailukohtena tietysti aito ja alkuperäinen Beautyblender. Voiko puolet tai jopa kolme neljännestä edullisempi meikkimuna päihittää legendaarisen markkinajohtajan? Listaan seuraavaksi nämä viisi meikkisientä paremmusjärjestyksessä huonoimmasta parhaaseen – pari jäi käyttämättä kokonaan, pari olen uusinut syksyn aikana vähän ahkeramman käytön myötä. Tässä kohtaa postausta on muuten hyvä haastaa itsensä Beautyblender-tietäjänä ja kokeilla tunnistaa ylemmästä kuvasta aito Beautyblender, oikea vastaus löytyy postauksen loppupuolelta!


IMG_81882

5. H&M Make up sponge (2,90€)
Menkkahaukan sienessä on ehdottomasti valitsemieni haastajien huokoisin ja karhein pinta. Yllätyksekseni tämä kuitenkin turposi todella näyttävästi ja kastelun myötä tuntumakin oli huomattavasti pehmeämpi. Kostealla sienellä voidemaisten tuotteiden häivyttäminen on helppoa, mutta samalla lopputuloksen peittävyys kärsii ja sieni imee itseensä kaikista eniten tuotetta tästä viisikosta.
  Sieni ei säväytä bakingissä mitenkään erityisemmin ja mitä sitten tulee sienen pesemiseen, niin sille on syynsä, miksi H&M:n sieni on jäänyt ensikokeilujen jälkeen käyttämättä; miltei vartin kestäneestä hinkkauksesta huolimatta sienen pohjaan jäi likainen läntti ja kuivumaan sieni piti kehnon pakkauksensa vuoksi asetella shottilasin päälle.

4. Donegal blending sponge, Tokmanni (5,90€)
Tämä on sillä tavalla jämäkkä mötikkä, etten missään nimessä suosittele käyttämään tätä kuivana. Kunnolla kasteltuna sienen tuntuma kuitenkin paranee ja koko kasvaa, mutta tietyntasoinen jämäkkyys säilyy ja tämän takia esimerkiksi meikkivoiteen paikoilleen tuputtaminen vie totuttua enemmän aikaa. Älyttömän tiivis materiaali ei ole se kaikista pomppivin ja joustavin vaihtoehto kasvojen herkälle iholle, enkä ihmettelisi, jos joku olisi joskus saanut tällä mustelmiakin aikaiseksi.
  Jämäkkyytensä ansiosta Donegalin sieni on kuitenkin ihan huikea bakingissa ja sen avulla esimerkiksi poskipunan saa töpöteltyä kasvoille todella intensiivisesti, vaikka pigmentti olisikin vähän köpömpi. Pesun yhteydessä en huomannut mitään muuta erikoista kuin sen, että sieni päästää aavistuksen verran väriä ensimmäisen pesun aikana.

3. We Care Icon Expert face blending sponge (4,90€)
Tämän ja seuraavan sienen kohdalla olen käynyt pientä tahtojen taistelua, sillä mieltymys vaihtelee ihan oman ihon kunnon mukaan. WCI:n sieni jäi kuitenkin alemmalle sijalle kehnon baking-kyvyn ja omiin sormiin kummallisen tuntuman vuoksi. Expert face blending sponge muistutti ulkonäöltään uutena ehkä kaikista eniten aitoa Beautyblenderiä ja toimii ihan hyvin myös kuivana, mutta kastelun myötä materiaali muuttuu hernepussimaiseksi ja todella veteläksi, jolloin sieni myös ottaa vähän itseensä lyhyemmistäkin kynsistä. Tulee mieleen enemmänkin joku stressilelu kuin meikkisieni. Tämäkään ei siis ole sieltä kaikkein pomppivimmasta päästä, mutta täysin päinvastaisista syistä kuin neljänneksi jäänyt Donegal  kostea WCI enemminkin lötsähtelee ihoa vasten, sillä sitä ei oikein tahdo saada sopivalla tavalla pyyhekuivaksi.
  Tällä sienellä on kuitenkin todella helppo saada aikaan peittävä lopputulos ja voidemaisten tuotteiden työstäminen kasvoille käy oikein näppärästi. Pehmeästä materiaalista tehty sieni on myös helpoimmasta ja nopeimmasta päästä pestä.

IMG_81942

2. Beautyblender (15,90-19,90€)
Yllätyitkö? Et välttämättä. Alkuperäisen Beautyblenderin kakkossijalle tipahtamisen suurin syy löytyy hinnasta. Investointi se on tämäkin, mutta parinkympin tuntumaan lätkäisty hintalappu on tällaisen pöpöpesän kohdalla snadisti liian kohtuuton.
  Beautyblender on kuitenkin täysin omaa laatuaan ja erottuu kilpakatraasta voimakkaasti edukseen. Muotokieli on laadukkaannäköinen ja sientä sormien välissä puristellessa ymmärtää, miksi materiaalia luonnehditaan ainutlaatuiseksi. Sieni ei ole liian kova eikä se ole liian pehmeä ja se pomppii iholla vaivattomanoloisesti. Mutta! Mä olen tässä vuosien varrella rekisteröinyt sellaisen ikävän pikkuseikan, että Beautyblender on kova siirtelemään etenkin voidemaisia ja nestemäisiä tuotteita kasvoilla paikasta toiseen ja meikkivoiteen paikoilleen saaminen on toisinaan melkoisen työn takana, ellei sienen kosteustaso ole tasan optimi. Lopputulos ei siis ole (aina) se kaikista peittävin mahdollinen  toki tämä on täysin mielipide- ja tarvepohjainen seikka.
  Pesun yhteydessä Beautyblenderistä irtoavan värin määrä ei tunnu koskaan vähenevän ja kun näitä pinkkejä yksilöitä on tullut ihan muutama kulutettua, tulee laadunvaihtelu etenkin pesemisen yhteydessä hyvin ilmi. Edellinen Beautyblender "katkesi" toisen pesun aikana noin puoli senttiä kärjestä, vaikka käsittelin sitä tismalleen samalla tavalla kuin useita aiemmin omistamiani meikkisieniä. Toisista lähtee väriä niin mahdottomasti, että sieni itsessään haalenee vaaleanpunaiseksi, osa omistamistani Beautyblendereistä on värjääntynyt meikkivoiteista todella herkästi ja sitten on ollut sellaisia kappaleita, joille ei ole tapahdu yhtään mitään.

1. Real Techniques Miracle Complexion Sponge (n. 10€)
Tämä peijooni tuli joukon jatkoksi vasta paljon myöhemmin, mutta siitä huolimatta mätkähdytti allekirjoittaneen pyllylleen hämmästyksestä. Ajattelin pitkään kaikkien muiden kuin munanmuotoisten sienien olevan ihan silkkaa humpuukia, mutta niin vain tämä yhdeltä sivulta tasainen ihmesieni löysi paikkansa mun jokapäiväisestä meikkirutiinista. RT on tuonut markkinoille myös uusia sieniä, mutta jostain syystä olen myös niitä kohtaan äärimmäisen skeptinen.
  Miracle Complexion Spongessa on mun mielestä parasta sen pinta. Materiaali on todella pehmeää ja vaikka sen pintatuntuma on todella lähellä Beautyblenderiä, menee se karvan verran ohi legendasta pehmeytensä vuoksi. Aavistuksen verran tiiviimpi pinta ei liikuttele jo kertaalleen paikoilleen saatua meikkivoidetta ympäriinsä ja full coverage -meikkivoiteetkin pysyvät full coverage -meikkivoiteina tätä meikkisientä käyttäessä, mutta bakingissa RT ja BB ovat hyvin lähellä toisiaan. Irtopuuterin levittäminen on helppoa eikä aiheuta hillittömiä aivastuskohtauksia itse meikkaajalle tai muille lähellä oleville eläville olennoille.
  Kyseessä on ehdottomasti viisikon suurin sieni ja kasvaa entisestään ollessaan kosketuksessa veden kanssa. Messevimmän miinuksen MCS multa saakin hienoisesta kömpelyydestään, sillä mulla on todella pienet kädet. Ei ole ensimmäinen eikä edes kymmenes kerta, kun kyseinen sieni on treffannut lattian tai lavuaarin pohjan kanssa lennettyään mun kädestä kuin itsestään. Pesun suhteen mulla ei ole sienestä mitään erikoisempaa mainittavaa, ainoastaan MACin Pro Longwear -peitevoide on ollut sellainen tuote, jonka poispesuun saa käyttää vähän enemmän aikaa ja saippuaa.

Lopputulemana voisin kertoa sen verran, että näistä mun kokeilemistani sienistä jokainen turposi todella paljon kastellessa ja se vähän yllätti. Mä olen aina luullut, etteivät feikkisienet sen kummemmin suurene ja sen takia hyvinkin snobimaisesti pelkkää Beautyblenderiä niin pitkään suosinkin. Sijoille 3.-5. jääneet sienet eivät aiheuttaneet mussa mitään älyttömän suurta wow-reaktiota ja häntäpäässä keikkuvat Donegalin ja H&M:n sienet ovatkin jääneet ihan täysin käyttämättä. Real Techniques on mulla melkolailla päivittäin käytössä, Beautyblenderiä käytän silloin tällöin ja We Care Iconin sieni toimii hyvin matkablenderinä.

Kaiken kaikkiaan mä olen kuitenkin tyytyväinen, että Beautyblenderille on olemassa runsaasti vaihtoehtoja. Tiedän ihmisiä, jotka eivät voi sietää Real Techniquesin kehittämää verrokkia sekä sellaisiakin kosmetiikkafriikkejä, jotka fanittavat henkkamaukan tammenterhoa ylitse muiden. Suosittelen siis ehdottomasti kokeilemaan eri vaihtoehtoja, jos se 15-20€ meikkisienestä muutaman kuukauden välein tuntuu ylitsepääsemättömän mahdottomalta summalta!

16 kommenttia:

 1. Kuinka usein peset sienen ja miten?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1-3 käyttökerran jälkeen :-) Kastelen lämpimässä vedessä ihan kunnolla, hieron marseille-saippuaan, puristelen lian ulos ja toistan tätä niin kauan, et puristaessa sienestä irtoava vaahto on puhdasta. Sit huuhtelu, pyyhekuivaus ja ilmavaan paikkaan kuivumaan.

   Poista
 2. Täältäkin tulee ääni Real Techniquesin sienelle! Kaikinpuolin miellyttävämpi kuin aito Beautyblender, joka ei ainakaan mun käytössä kestänyt paria viikkoa kauempaa edes siedettävän hyvänä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan huikea :-) Plussaa vielä siitä, että ajoittain niitä saa esimerkiksi Sokokselta 2 kpl yhden hinnalla tai muuten hyvällä tarjouksella! Beautyblendereissä mättää vähän toi laadunvaihtelu, josta tekstissä taisin mainitakin...

   Poista
 3. Tosi kiva postaus! Tätä mä tarvitsinkin nyt, kun mun bb alkaa olemaan hieman kulunut, että olis pian aika vaihtaa uuteen. Se suolainen hinta on kyllä suuri miinus, mutta oon niin skeptinen muita meikkisieniä kohtaa... :-D Ehkä pitäiskin kokeilla tuota RT:n vastaavaa.

  http://olderthanyesterday.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen; en alkuun meinannut millään hyväksyä sitä, että joku muu kuin Beautyblender voisi oikeasti toimia :-D Sama pätee luomiväreihin, itsepintaisesti jaksan ajatella, ettei markettikamasta ole mihinkään. Lompakon onneksi tähän tuli kuluneena viikonloppuna ainakin pieni muutos!

   Poista
 4. Olipas hyvin toteutettu ja mielenkiintoinen postaus! Lisää näitä :)

  VastaaPoista
 5. Mä oon WCI:n suuri fani! Alotin näillä pallukoilla meikkaamisen vasta vajaa vuosi sitten juurikin ko. tatilla, ja on se niin ihana: pehmeä, paisuu kun pullataikina sen kastellessa ja tuntuu aivan ihanalta iholla. Kerran kokeilin RTn sientä ihan huvin vuoksi kun halvalla sai kaksi, ja se ei mun mielestä yltänyt aivan edes ton WCIn tasolle. BBtä en oo ikänä ostanu enkä tuu ostamaan, ja tähän lisään mammojen ylistämän sanan: ihan PERIAATTEESTA en osta. Se on pelkkä meikkisieni!! :-D

  Palasin RT kokeilun jälkeen nöyränä WCIn luokse, kun ei kalliimpi ollutkaan parempi... :-D ja pois en vaihda! Kiva silti oli lukea pidempää arviota maailmaa mullistavista palleroista. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä myös tykkään siitä, mutta kotona ollessa se jää ehdottomasti RTn ja BBn jalkoihin :-D Reissussa se taas on ihan ykkönen, kun se ei ole niin hillittömän suuri menetys, jos se sattuu unohtumaan johonkin. Nyt kun näitä sieniä on jokaiselle sormelle omansa, on käyttöikäkin jokaisella onneksi paljon pidempi, kun ei itsepintaisesti aina vaan käytä sitä yhtä ja ainoaa :-)

   Hullua, miten yksi ainoa innovaatio liittyen meikkisienen muotoon on voinut tehdä näin paljon meikkibisnekselle ihan muutaman viime vuoden alla. Beautyblender on kuitenkin jo 15 vuotta vanha brändi!

   Poista
 6. Ja hei! Jos sulla on itellä jotakin Make up hackseja, niitä olis kiva lukea blogin puolella. Tai mitä vaan hackseja. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitää pohtia, josko multa löytyis hihasta jokunen ässä.. Kikkakolmosia aina syntyy ihan itsestään, eikä niitä niin tule edes ajatelleeksi, että joku muu voisi hyötyä niistä :-D

   Poista
 7. Moikka!

  Olen pikku hiljaa innostunut enemmän meikkamisesta, ja haluaisin ostaa uusia meikkijuttuja. Tällä hetkellä hankinnassa ois lähinnä silmämeikinpohjustusvoide, häivytyssivellin, joku ohuempi sivellin luomivakoa varten, sekä jokin laadukas ja kiva luomiväripaletti. En oo ikinä tilannu meikkejä netistä, mutta aattelin, että nämä sais varmaan edullisemmin ja kätevämmin tilattua jostain.

  Voisitko vinkata ensinnäkin laadukkaita luomiväripaletteja eri hinta-tasoista. Lisäksi en oo ikinä ennen tilannu, niin voisitko kertoa mistä nettikaupoista ylipäätään kannattaa lähteä etsimään näitä? Kiitos kovasti, jos jaksat vastata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Suosittelen ehdottomasti tarkastamaan sellaiset brittiläiset verkkokaupat kuin Beautybay ja Cultbeauty. Molemmissa on valtaisa valikoima brändejä ja tuotteita, joita ei välttämättä löydy ihan mistä tahansa kotimaan Kicksistä tai Sokoksesta. Esimerkiksi Beautybayssa on tolkuttoman hyvä kokoelma Makeup Geekin tuotteita ja merkin yksittäiset luomivärinapit ovat vertaansa vailla - vetelvät heittäen vertoja jopa sellaiselle meikkilegendan kuin MACin yksittäispakatuille luomivärinapeille. MUG tarjoaa myös poskipunia, highlightereita ja varjostussävyjä. Sekä Beautybay että Cultbeauty myyvät myös Anastasia Beverly Hillsin tuotteita ja valikoimiin kuuluu tietysti myös heti julkaistuaan kulttimaineeseen noussut Modern Renaissance -luomiväripaletti, joka on hintaansa (n. 50€) nähden aivan loistava. Mikäli taas olet valmis maksamaan vähän enemmän, voit sukeltaa Amazonin ihmeelliseen maailmaan ja tilata itsellesi Yhdysvalloista Lorac Pro -sarjan paletteja (n. 80€), joissa pigmentti on aivan loistava. Edullisemmista luomiväreistä Essencen uudet My Must Haves -irtonapit ovat hintaansa (1,89€/kpl) nähden todella hyviä ja myös NYXin valmistama Full Throttle -luomiväripalettisarja on käypä vaihtoehto. Essencen irtonapeilla on oma palettinsa, jonka löytää ihan sieltä Essencen hyllystä ja MUGin nappeja varten voi ostaa MACin tai jonkun muun brändin magneettipohjaisen paletin, johon napit kiinnittyvät ihan itsestään.

   Sivellinten suhteen kannattaa kääntyä Zoevan, Sigman tai Morphe Brushesin puoleen, silmämeikinpohjustusvoiteista voin suositella joko Essencen tarjoamia vaihtoehtoja tai sitten Urban Decayn Primer Potionia, jota löytyy ihan Sokoksen verkkokaupastakin :)

   Toivottavasti pääset näillä alkuun! Itselleen sopivimpia meikkilöydöksiä tekee vain etsimällä ja kokeilemalla :-)

   Poista
 8. Hei, jos saa laittaa postaustoivetta, niin jotain asuihin liittyvää :) tyyliin päivän asuja/asukokonaisuuksia yms.! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina saa kertoa toivomuksia :) "Kunnollisia asukuvia" alkaa varmaan satelemaan kevään mittaan, kun päästään lopullisesti eroon näistä vesi- ja räntäkeleistä! Siihen saakka peilin kautta räpsityt asukuvat ovat vähän pakollinen paha.. Tällä viikolla on vielä tulossa postausta mun kenkäkaapin kulmakivistä ja viikonloppuna ajattelin pitkästä aikaa kirjoitella vähän mun viimeaikaisista kirpparilöydöistä.

   Poista