PIHISTÄ VS PANOSTA: KULMAKYNÄT

27. helmikuuta 2017

Voihan kulmakarvat... Miten jostain kehonosasta voikin saada niin paljon lokaa niskaansa kuin mä olen aikoinani kulmakarvoistani saanut. Olivathan ne nyt aivan hirveät ikävuosien 14-19 aikana, mutta we've all been there and done that. On kieltämättä ollut täysin oma onneni, ettei mulla ollut silloin teininä pokkaa nyppiä kulmakarvojani, kun se sattui muka niin vietävästi. Jos voisin, taputtaisin sitä karvamadoilla varustettua 16-vuotiasta itseäni olalle... Ei, mä rutistaisin sen onnesta ihan lyttyyn!
  Kuten varmasti monelle muullekin, on kulmakarvat mulle itselleni tärkein osa meikkiä eikä mulla tulis mieleenkään painella tuolla pitkin poikin menemään muuten täydessä tällingissä, mutta ilman kulmakarvojen ehostusta. Vaikka en muuten meikkais ollenkaan, saatan kauppaan lähtiessä vähän sukia kulmakarvoja ojoon tai edes snadisti nyppiä yhden yön aikana ilmestynyttä hajakarva-armeijaa. Mikä sitten on pelastanut mun arkeni ja ne hetket, kun ei jaksa meikata, mutta olo on ulkonäöllisesti kuin perunalla, niin ne on nämä kapoiset ja rullattavat pienikärkiset kulmakynät. Tässäkin asiassa markettibrändeiltä meni ihan luvattoman kauan juosta high end -brändit kiinni.

IMG_78672

Vertailussa ovat tällä kertaa siis Anastasia Beverly Hillsin Brow Wiz (sävy Taupe) sekä Maybellinen Brow Precise Micro Pencil (sävy Blonde). Hintaero kynien välillä on huima, sillä kotimaassa Kicksillä on yksinoikeus myydä Anastasian tuotteita ja heidän hintansa ovat suorastaan sikamaisia. Brow Wizin hinta taitaa tällä hetkellä pyöriä liki 30 euron tuntumassa (27-28€), kun taas Maybellinen kynä lohkeaa jopa Sokokselta huokeaan 7,50 euron hintaan! Näkyykö tämä sitten laadussa jotenkin, käydään sitä läpi ihan kohta. Micro Pencilissä on ainakin enemmän tuotetta kuin Brow Wizissä.
  Mä olen luottanut Anastasian kynään jo yli vuoden päivät, koska vastaavaa ei markkinoilla ole ollut ja MACin klassikkokynien saatavuus on Stockmann-kaupunkien ulkopuolella äärimmäisen heikko, jos mielii testailla sävyjä kämmenselkään ennen ostopäätöstä. Dipbrow Pomadeen kallistun enää lähinnä erikois- ja juhlatapauksissa, sillä se ei uutterankaan harjoittelun myötä ole aina se tuote, jonka käyttöön riittää kärsivällisyyttä puoli seitsemältä arkiaamuisin. Anastasialla on toki sellainen tietyntyyppinen kulttimaine huikeiden kulmatuotteiden äitinä ja siihen luottavana en pitkään aikaan nähnyt asiakseni edes kokeilla mitään muuta. Kunnes sitten vastaavanlaisia kyniä alkoi tipahdella markkinoille vähän helpommin saatavilla olevilta brändeiltä. Tällä hetkellä kyniä löytyy MACin, Anastasian ja Maybellinen lisäksi myös ainakin Isadoralta ja H&M:ltä.

IMG_78792

Anastasia edustaa high end -brändinä heti kättelyssä sillä, että kymmenen sävyn valikoimasta löytyy suuremmalla todennäköisyydellä jokaiselle hipiälle jotakin. Marketti-Maybellinen valikoimiin sävyjä kuuluu vaivaiset kolme kappaletta. Maybelline kirii Anastasian hännille kuitenkin sillä, että kaikki kolme sävyä ovat pohjasävyltään suhteellisen kylmiä.
  Suurin ero kynien välillä on koostumuksessa  Brow Wiz (oik.) on todella kova ja sen kanssa on huomattavasti vaikeampaa mennä totaalisen metsään, kun vahinkoviivoja ei synny yhtä herkästi, vaikka vahingossa vähän vihkoon sohisikin. Maybelline (vas.) sen sijaan on koostumukseltaan pehmeä ja runsas, joka voi osaamattomissa käsissä johtaa melkoisiin karvamadon kaukaisiin sukulaisiin. Kynän pehmeyden sivutuotteena voi syntyä myös satunnaisia paakkuja ja kökköjä ennen kuin käsi löytää kynälle oikean painopisteen.

IMG_78742
IMG_78862

Kynät eroavat toisistaan huomattavasti myös viimeistelynsä puolesta. Vaikka molemmat ovat yleisesti ottaen muotokieleltään hyvin samankaltaisia, antaa Maybellinen harjan päälle suojaksi asetettu läpinäkyvä korkki oitis halvan vaikutelman. Myös Maybellinen rakenne on vähän kiikunkaakun, sillä toisiinsa liitettyjen muoviosien rajamailla on nähtävissä selkeitä rakoja ja rullausmekanismi on huomattavasti Anastasian kynää löysempi. Käytännöllisyyden kannalta Maybellinen pakkaus on kuitenkin parempi; ties kuinka monta kertaa olen avannut Anastasian kokomustasta kynästä harjapuolen korkin, kun on pitänyt avata kynäpää ja toisinpäin.
  Kynän terän suhteen en ole huomannut minkäänlaisia eroavaisuuksia, mutta Maybellinen kynässä on yksi asia, jossa se jää nielemään kalliimman toverinsa jälkeen jättämiä pölyjä — nimittäin harja! Yksi Brow Wizin mahtavuuksista on aina ollut mun mielestä sen harja, jollaista en ole löytänyt mistään toisesta kulmakynästä tai edes erikseen myytynä. Maybellinen harjaspää ajaa toki asiansa, mutta se ei millään vedä vertoja Anastasian tiivisharjaksiselle puikulalle.

22

Mitä sitten tulee lopputulokseen, on sille syynsä, miksi Maybelline on korvannut Anastasian tämän mimmin arkikäytössä ihan tyystin. Pehmeytensä ansiosta Maybelline on äärettömän helppo häivyttää siinä missä Anastasialla saan vielä vuoden harjoittelunkin jälkeen aikaan todella terävät ja tönköt kulmat, jossen keskity tai jos kulmien kanssa on kiire. Mun kasvoissa on myös niin tajuttoman suuri määrä ihoa, ettei kova Brow Wiz liu'u mun äärimmäisen ryppyistä tulevaisuuttaan odottavalla silmänympärysiholla yhtä vaivattomasti kuin kilpakumppaninsa ja kun kynää täytyy painaa, syntyy ihopoimuja ja poimujen myötä tulee tehtyä virhevetoja, kun täydellinen kontrolli kynään katoaa. Brow Wizillä on todella helppo tehdä karvamaisia vetoja, mutta Anastasia Beverly Hillsin sivuilla mainittu "smudge-proof formula" on nyt paremmasta tietäessäni osoittautunut vähän liiankin ässäksi. Hitusen saisi mun mielestä nimittäin smudgaantua.

Mitä olen lukenut arvosteluja, on Maybellinen kynä saanut aikamoisen murskavastaanoton ja sitä inhotaan ympäri Internetin arvostelupalstoja. Henkilökohtaisesti aion jatkossa kuitenkin pihistää ja luottaa Maybellinen Brow Precise Micro Penciliin. 

8 kommenttia:

 1. Sulla on kyllä todella hyvännäköiset kulmat nykyään! :) itse nypin kulmiani joskus 13-vuotiaana ihan ohuiksi, ja jos voisin, menisin taaksepäin ajassa ja peruisin sen... onneksi kulmani ovat kasvaneet hyvin takaisin :D

  https://sadematilde.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Säde! On näiden takia kyllä itkettykin, kun silloin aikoinaan anonyymit ottivat mun kulmat systemaattisesti epämukavan huomion kohteeksi.. :-D

   Onneksi sullakin kulmat kasvaneet takaisin! Luojalle kiitos, ettei oltu nuoria aikuisia 90-luvulla.. Ties mitä vahinkoa siinä tapauksessa olis kulmilleen voinut aiheuttaa o_o

   Poista
 2. Mäkin ostin just tuon Maybellinen kulmakynän Brow Pomaden kaveriks! Tosin tykkään enemmän LA Girlin shady slim brow pencil -kulmäkynästä, joten voin sitäkin suositella sulle! :-)

  http://olderthanyesterday.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin harkita sitä vaikkapa seuraavan Beautybay-tilauksen yhteydessä! :-)

   Poista
 3. Itse käytän Nyxin vastaavaa micro brow pencil:iä enkä ole Brow wiz:iin palaamassa ihan koska hinta. Kulmatuotteet kuluu omassa käytössä niin haipakkaa, että 20-30e per kynä on aivan liikaa :D .Vaikka ABH:ta tilaisi ulkomailta on Nyx silti vähintään 50% halvempi ja ajaa asiansa aivan yhtä hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta. Halvimmillaan Brow Wizin taitaa saada juurikin Beautybaysta 17-18 eurolla, johon suhteutettuna Kicksin hinta on aivan älytön.

   Mulla on NYXin meikkejä kohtaan vähän sellainen viharakkaussuhde :-D Ne mitkä oon tähän mennessä todennut hyviksi tuotteiksi, ovat mun mielestä ihan todella hyviä, mutta säännöllisin väliajoin Sokoksen hyllyllä piipahtaessa en tahdo enää rakastua mihinkään uuteen. NYXin kulmatuotteet ovat yksi näistä, joille olen pysynyt kylmänä jo ties kuinka kauan... Hinku kokeilla kämmenselkää kummemmin on kyllä suuri, mutta oon sit kuitenkin aavistuksen liian nuuka :'-D

   Poista
 4. NYXin micro brow pencilille lähtee täältä toinenkin ääni. Harja ja väri melkein anastasian luokkaa. Suosittelen kokeilemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin en vaan lämpee sille swatchaamisen perusteella, mutta kai sitä pitää sit jossain vaiheessa kokeilla :-D

   Poista