SYKSY TULI OLOHUONEESEEN

5. elokuuta 2016

En usko olevani ainoa, jonka lapsuudenkodissa ja mummolassa uutta vuodenaikaa lähestytään kodintekstiilien kautta. On kevätverhoa, joulutyynyä ja juhannusmattoa. Moderneissa kodeissa tällainen tapa ei taida hypätä silmille yhtä vahvana kuin vaikkapa mun äidin punaisen eri sävyissä hehkuvat jouluverhot. Meidän koti kallistuu kai aavistuksen verran modernin puolelle, mutta musta on silti tosi kiva tuoda vuodenaikoja ja erilaisia kausia ilmi sisustuksessa. 
  Pyörähdin tänään H&M:llä ja vartin pyörimisen jälkeen olinkin "huomaamattani" kerännyt syliin sisustusroinaa viidenkympin edestä. Uudet syksyisemmät tyynynpäälliset ja kynttilöitä tarjottimineen kaikkineen. Huomioon piti kuitenkin ottaa se, että meikäläinen hyppää kuukauden päästä takaisin opiskelijan saappaisiin. Koitin siis valita vielä jouluksikin sopivia sävyjä. 

IMG_55762 IMG_55822 IMG_55872

Sisustaminen on kyllä yks hemmetin ikuisuusprojekti. Uusien tekstiilien myötä tuli himo vaihtaa matto johonkin pehmeämpään ja ekasta omasta kämpästä lähtien mukana kulkeneet verhot on arveluttaneet jo todella pitkään. Ei vaan J:n kanssa päästä yhteisymmärrykseen sellaisista kuoseista ja materiaaleista, jotka miellyttäis molempia! Vaikka se olenkin lähinnä minä, joka tähän asunnon sisustamiseen panostan, on mulle silti tärkeetä kuulla tuon toisenkin mielipiteitä ja tehdä suuremmat hankinnat yhdessä. Se kuitenkin köllii tuossa sohvalla huomattavsti mua enemmän :-D 

Mites teillä siellä ruutujen ääressä? Vaihtuuko verhot useammin kuin vuodenajat vai mennäänkö samoilla tekstiileillä joulusta juhannukseen?

8 kommenttia:

 1. Ei tosiaan vaihdu. :D Ei sillä, kyllähän ne vois ja olishan se kiva, mutta kestää niin pitkään että saa hommattua niitä ensimmäisiäkään (verhoja, tyynynpäällisiä, vuodevaatteita, you name it), saatika kaikkea mitä himoitsee, ettei siinä oikein osaa ruveta hamstraamaan eri vuodenaikoihin sopivia versioita ennenkuin ne kaikki muut "pakollisemmat" rahareiät on täytetty. Vähän sama kuin kenkien kanssa: sitä voi osua vastaan jotkut tosi sopivat nahkakengät, jollaisia sulle ei jo entuudestaan ole ja jotka maksaa sen verran paljon, ettei voi ostaa useita – ja vaikka vaihtoehdoissa olis joku herkullinen väri, valitset ne varmuuden vuoksi mustana, koska se sopii varmasti kaikkeen. :') Tän nykyisen kämpän myötä meni kyllä monia juttuja uusiksi, kun harmaan muovimaton muuttuminen parkettiin vaikutti aika paljon, ja pikkuhiljaa on vaihtunut niin sohvaa kuin mattoa. Nyt on pikkuhiljaa päässyt vähän sohvatyynyliinat ja kynttilät -tason sisustamiseenkin kiinni, kun isommat linjat alkaa olla hallussa, ja vitsit että se on mukavaa! Koska sillon vanhassa kämpässä, kun kokonaisuus oli hukassa ja odotti vaan muuttoa, jouluksi tehdyt kuusikuvioiset tyynynpäällisetkään eivät vaihtuneet kahteen vuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että muuton jälkeen hakee kosketuspintaa vähän kauemmin ja koittaa ensin kerätä niitä raameja kodille, muistan itsekin ostaneeni ne tähtityynynpäälliset vuonna 2013 ja pohtineeni niiden ajattomuutta. Nyt kun päätettiin J:n kanssa, että asutaan tässä ainakin vuoteen 2018 saakka ja koska paikka tuntuu jatkuvasti entistä enemmän kodilta, niin mielellään pistetään niihin suurempiin kodinhankintoihin vähän enemmän rahaa, kun ne valinnat ei ole sitten yhtälailla väliaikaisia kuin edellisissä asunnoissa. Tietty ollaan herkästi kyllästyvää sorttia molemmat, mutta turhautumista on sitten helpompi purkaa näiden tekstiilien kautta :-D Niiden uusiminen pari kertaa vuodessa ei maksa ihan yhtä tajuttomasti kuin sohva tai ruokailuryhmä.

   Poista
 2. Mä jo luulin et mun äiti on ainoo tän sen verhojen ja mattovaihto -hullutuksen kanssa :----D hyvä (tai huono) tietää et ei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! Mä oon aina luullut, että tää on ihan yleistä suomalaisissa kodeissa, joita asuttaa 70-luvulla tai aiemmin syntynyt naisihminen :-D

   Poista
 3. Hei!
  Olen kirjoittamassa opinnäytetyötä liittyen blogeihin ja niiden käytettävyyteen. Tavoitteena on parantaa erästä ilmaista blogipalvelua ja siihen tarkoitukseen tarvitsisin blogia kirjoittavien henkilöiden apua. Toivoisin, että mahdollisimman moni blogin kirjoittaja kävisi täyttämässä alla olevan linkin kyselyn.
  Kysely on helppo ja nopea täyttää ja siihen vastanneiden kesken arvotaan kaksi Finnkinon leffalippua!
  https://goo.gl/forms/Kt7KtvQtGY60anes1

  Kiitos avusta!
  – Tiia Valtonen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava aihe sulla, pitääpä käydä vastailemassa! :)

   Poista
 4. Ihana tuo olkkarin pöytä!
  Onks se diy-projektin tulos vai ootteko ostanu sen jostain? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on meidän itse toteuttama diy-projekti! Mä hioin lavan pinnan hiomakoneella ja mies kiinnitti pyörät :) Menneenä kesänä olisi ollut tarkoitus käsitellä pinta jotenkin, mutta se sitten jäi!

   Poista