MARJATOASTIT

25. heinäkuuta 2016

Kuten varmasti monella muulla, myös mulla on se paha tapa selata sosiaalista mediaa ennen nukkumaanmenoa. Pari päivää sitten olin kuitenkin erittäin tyytyväinen siihen, että ennen nukkumatin tuloa selasin Facebookin etusivua puhelimella, sillä kohdalle sattui Buzzfeedin oheissivu Proper Tasty ja heidän videonsa neljästä erilaisesta toastista
  Yksi neljästä versiosta jäi erityisesti mieleen ja kun tänään eräs kaasoista tuli tänne meille juoruamaan, oli mulla omaa mässäilyhimoa parempi syy testata tätä ohjetta!

IMG_54102

Kyseessähän on aikalailla sellanen "oman maun mukaan" -resepti, jota voi varioida mielensä mukaan ihan loputtomiin. Joku käyttää hasselpähkinälevitteen sijasta maapähkinävoita, joku ehkä hilloa. Marjoja on olemassa vaikka minkälaisia ja uskalias kokeilee sitrushedelmiä. Mä menin tällä kertaa vähän sen mukaan, mitä kaapeista löytyi ja valkkasin väliinpistettäviks halppisnutellaa, banaania, mansikoita ja pensasmustikoita. Nyt jälkikäteen kun miettii, niin korvaisin nuo pensasmustikat ihan perinteisillä metsämustikoilla tai vaikkapa mustaviinimarjoilla. Nutella ja banaani luo niin äitelän kombon, ettei pensasmustikoiden makeus enää omaan makuun oikein toimi. Pitäis olla jotain kirpeempää!

IMG_54182

Kun sinne leivän väliin on lapattu mitä mieli nyt ikinä onkaan sillä hetkellä halajannut, lyödään kansi kiinni ja voidellaan se ihan tavallisella voilla. Tai mitä rasvalevitettä kaapista nyt löytyykään. Mä en halunnut kiirehtiä tai sotkea paikkoja, joten voitelin leivän ylöspäin jäävän kannen, läväytin koko komeuden voideltu kansi alaspäin vohveliraudalle ja sit voitelin vielä toisen puolen. Tässä touhussa ei siltikään oo häpee olla nopee ja rasvaa kannattaa käyttää ihan reilulla kädellä, jotta leipä muodostais ältsimakeen sisustan ympärille sellasen ihanan rapeen ja suolasen kuoren.

   IMG_54192

Kauniitahan näistä ei missään tapauksessa tullut, kun en omista varsinaista toastien tekoon tarkoitettua rautaa, vaan vohveliraudan. Mutta olivat kuitenkin tosi hyviä ja hauskoja syödä, rahaa tai vaivaakaan ei mennyt mitenkään älyttömästi, kun banaania, leipää ja mansikoita oli jo omasta takaa.
  Viimeistelin vielä koko komeuden tomusokerilla ja muutamalla tuoreella mansikalla, mutta jos olisin ollut yksin, olisin varmaan jättänyt turhat krumeluurit pois. Tää on kuitenkin kahvipöydän pelastaja numero 1, jossei jauhopeukaloa oikein tahdo kutkuttaa ja vieraita on tulossa. Toasteja voi tehdä tarjolle vaikka kuinka montaa erilaista sorttia, jotta isommastakin porukasta jokaiselle löytyy mieluinen herkkupala!

4 kommenttia:

 1. Ei olis kannattanut varmaan lukea tätä nälkäisenä.. :D
  Huomenna menee testiin! Ihanan näköstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti maistui! Jostain syystä itellekin ihan uus ajatus, että leivän väliin voi laittaa nutellan lisäks muutakin makeeta ja että siitä voi tehdä jälkkärin :-D

   Poista
 2. Oi nam!! Kiva et onnistuu vohveliraudalla kun täältäkään ei sellasta kunnon toast konetta löydy.. :) kiva kun jaoit tän namivinkin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi raudat vie niin julmetusti tilaa, että ollaan todettu vohvelirauta paljon monikäyttösemmäks kuin toastrauta :-D Sillä hoituu monenlaiset paistamiset, kun toastraudalla taas vois tehdä oikeastaan pelkkiä voileipiä.

   Poista