ESITTELYSSÄ KEITTIÖ: MEIDÄN KODIN SYDÄN

25. maaliskuuta 2016

*Yhteistyössä Desenio

Vasta edellisen asunnon pieni läpikuljettava koppero - jota keittokomeroksikin kutsuttiin - sai mut havahtumaan siihen, miten tärkeä osa kotia keittiö mulle on. Meidän ensimmäisen yhteisen asunnon keittiötä kohtaan mulla taas oli sellainen viha-rakkaus -suhde: se oli valtava ja käytännöllinen, mutta ruma ja inhosin 70-luvulle tyypillistä T-mallista pohjaratkaisua, jossa keittiö oli toisella puolella eteistä ja olohuone toisella. Vieraiden kestitseminen oli ihan pirullista.

IMG_44402

Meidän nykyinen keittiö ei välttämättä ole viimeisimpien muotien mukainen, mutta se on silti kaunis, kodikas ja ennen kaikkea toimiva. Tarkkaa faktaa mulla ei remontointivuodesta ole, kun en ole tullut kysyneeksi, mutta mun vanhempien 2004 remontoidussa keittiössä on samanlaiset kaapit. Eri värisinä vain. Veikkaisin siis, että keittiö, kuten koko muukin asunto, on päivitetty tälle vuosituhannelle viime vuosikymmenen puolella. Uuni tosin taitaa olla vanhempi, kuin muu keittiö, mutta tiskikone on asennettu vasta viime vuonna. 

IMG_44372

Ainoa sellanen parannuskohde, jota meidän keittiöstä olen toistaiseksi keksinyt, on tuo hana. Onhan se kaunis ja toimii niin kuin kuuluu, mutta hitto vie, kun se on noin korkeella. Peseppä tuossa kädet - vettä on iiiihan joka paikassa. Tiskiallas on myös asennettu vähän sinne päin sillä sen alla ei ole minkäänlaista vahvikelevyä ja sen takia hanaa nytkyttämällä saa aikaan melkoisen liikeradan... 
  Yks remppamiestä kaipaava, mutta ei niinkään häiritsevä asia on toinen allaskaapin ovista: ylläolevasta kuvasta voineekin huomata, että se vähän roikkuu. Me ollaan itse koitettu kiristää ja löystää sitä saranoista milli kerrallaan, mutta täydellistä kohtaa ei tunnu löytyvän. Onneksi nämä "viat" eivät kuitenkaan vaikuta mitenkään oleellisesti keittiön toimivuuteen.

IMG_44432
Mojito-juliste täältä*

Myös keittiöstä löytyy yksi Desenion meille lahjoittamistaan julisteista. Kyseessä on klassinen mojito-ohje, joka pääsikin testiin viime viikonloppuna tupareissa. Ei yhtään pöllömpi resepti, täytyy myöntää!
  Isompi juliste on papan peruja ja se on kulkenut ensin mun vanhempien matkassa viitisentoista vuotta, kunnes mä sitten kotoa pois muuttaessani nappasin sen mukaani. Vaikka taulussa puhutaankin avioerosta, on tuo elämänohje mun mielestä silti aika nappi. Ollaan J:n kanssa puhuttukin, että jos se avioero sit joskus hamassa tulevaisuudessa sattuu koittamaan, yritetään pitää tämä fraasi mielessä.
  Tuo iso juliste on kuitenkin mun pikkuveljen lemppari ja ajattelin palauttaa sen kotiin, että veikka saa taulun huoneeseensa. Tilalle ajattelin ostaa jonkun kivan ruoka-aiheisen posterin juuri Desenion valikoimista. Mulla on tosin vähän semmoset fibat, että samaan tilaukseen lähtee muutama muukin sisustusprintti makuuhuonetta koristamaan!

IMG_44482

Meillä ei koskaan oo ollut seinäkalenteria. Tämän meidän kalenterin löysin Pinterestistä ja sen taustalla olevan kirjoituspohjan takana on magneetitkin, koska halusin laittaa sen jääkaapin oveen. Meidän uusi jääkaappi on pinnaltaan kuitenkin sen verta kaareva, ettei kalenteri tahdo pysyä sen pinnalla, kun osa magneeteista ei osu siihen jääkaapin pintaan mitenkään. Niimpä se nyt hengailee sitten tuossa tiskipöydällä.
  Kello siirrettiin makuuhuoneesta keittiöön, koska J ei sietänyt sen raksutusta. Itseä se lähinnä rauhoitti, mutta koska kello on keittiössä paljon hyödyllisempi (etenkin, kun ei omisteta munakelloa), niin sen paikan vaihtaminen ei aiheuttanut mitään hirveämpää parisuhdekriisiä!

IMG_44302

Ruokailuryhmä on alkanut epäilyttää mua. Vaihtoon se menee kuitenkin jossain vaiheessa, koska todennäköisesti ja toivottavasti asutaan tässä vielä, kun ensimmäinen muksu sit joskus tekee tuloaan. Nykyinen ruokailuryhmä on ihan törkeen upea ja riittävä meille kahdelle, mutta koska tykätään kestitä vieraita, ois isompi pöytä ja lisätuolit ihan tervetulleita. Nykyisistä tuoleista en kuitenkaan luovu, en millään.
  Ruokapöydän vaihtaminen ei kuitenkaan oo just nyt tämän hetken juttu, eikä meillä olisi sellaiseen varaakaan. Kyllä tuossa vielä tulee syötyä monen monituiset kaura- ja chiapuurot. Todennäköisesti tullaan lykkäämään ruokapöydän myymistä myös sen vuoksi, ettei meillä oo mitään hajua, mitä tosta voisi pyytää, kun sen kunnostamiseen käytettiin monta tuntia ja euroa.

Tällaiselta meidän kodin sydämessä näyttää. Siellä on ihana kokata ja leipoa, siellä on ihana istuskella aamukahvin kanssa ja katsella auringonnousua. Parasta on, että jääkaappiin mahtuu kahden viikon safkat, pakkasen voi täyttää marjoilla eikä astioita tarvitse enää tiskata käsin!

14 kommenttia:

 1. Ihana keittiö, tosi kodikas eikä liian moderni :) mun porukoiden vuonna 2008 rakentamassa talossa on hyvin samantyyppinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, noi tommoset "peilikaapit" tais olla se juttu sillon 2000-luvun alkupuolelta 10-luvun loppupuolelle saakka :-)

   Poista
 2. Oi oikein kotoisa ja viihtyisä keittiö:)

  VastaaPoista
 3. Siis tuo teidän keittiö on kyllä tosi ihanan ja mukavan näköinen! Raikas ja kotoisa ja tuo ruokailuryhmä on tosi söpö. Ja nuo julisteet sekä tuo kalenteri on kyllä kans tosi kivan näköisiä! Tykkään tykkään! :-D

  http://olderthanyesterday.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, paljon kiitoksia! :-D Mä oon kyl kans tykännyt tästä meidän keittiöstä, kun se ei oo semmonen "tyypillinen" nykypäivän keittiö, mutta silti yleisilmeeltään kuitenkin tosi nätti. Mun ihastuminen sitä kohtaan oli yks (kotikunnan vaihtumisen ohella) suurimmista syistä, miksi tähän muutettiin :-)

   Poista
 4. Käsien pesusta selviää kun vaan laskee ne kädet tosi alas. Ikävää ja hankalaa, mutta ainakin meillä todettu ainoaksi tavaksi välttää joka paikan kastuminen. Kivalta näyttää teillä siellä, ja tuo ruokapöytä tuoleineen on kyllä ihan tosisöpö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sitä mekin täällä harrastetaan. Vähän nihkeää kieltämättä kastella jotain tiskirättiä, kun se miltei naaraa sitä altaan pohjaa :-D Ja toi pikkuallas on jostain syystä matalempi, kuin iso ja sinne vettä laskiessa ei auta mikään vippaskonsti..

   Kiitos oikein paljon :-)

   Poista
 5. Ooh, tuo on kyllä ylellisyyttä. Meillä on miekkosen kanssa ollu jokaisessa kolmessa asunnossa joko avokeittiö tai pienenpieni tupakeittiö, keittokomero mikälie. Edelleen haaveilen tuollaisesta keittiöstä, joka on tilava, käytännöllinen ja kodikas. Täys kymppi teidän keittiöstä, ja tuo lamppu kruunaa kaiken! Innolla ootan loppuja kämpästä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tupakeittiöt ja avokeittiöt on musta ihania, mutta sitten pitää asunnolla olla jo ihan reippaasti kokoakin, että sellainen on järkevä ratkaisu. Etenkin tällasissa kerrostalokaksioissa ne tuppaa olemaan laskutasojen määrältään samassa luokassa yksiöiden minimalististen keittokopperoiden kanssa :-D

   Tää meidän asunnon pohjaratkasu on kyllä ihan huippu. Keittiö on just eikä melkein oikeen kokonen eikä kahvia keittäessä tartte harppoa koko asunnon läpi, jos haluaa pysyä just vaikka vieraiden kanssa jutteluetäisyydellä :-) Ja vielä ois tosiaan makuuhuone esittelemättä, mutta katsotaan nyt, saanko sitä kuosiin vielä ensi kuun puolella vai mennäänkö lähemmäs kesää!

   Poista
 6. Toi ruokapöytä on söpö! Sopisi minunki pienen yksiöön ku nenäpäähän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo on kyllä melko näppärä kokonaisuus :-)

   Poista