MUN KULMAKARVAT 101 featuring Anastasia Beverly Hills

1. helmikuuta 2016

Reissusta on palattu ja nyt oltais jälleen elävien kirjoissa. Päätin tänään pitää etäpäivän, jotta saisin muutamat rästitehtävät palautettua ja palailtua myös blogin puolelle. Tänään oli hirveen kaunis päivä, ainakin täällä meilläpäin, mut mikäs sen parempi tapa viettää aurinkoinen maanantai kuin kotona tietokoneen ääressä?
  Edelliseen meikkipostaukseen sain toiveen kulmakarvatutorialista ja sikäli kun aikaisemmin oon luvannut vähän vertailla kahta Anastasia Beverly Hillsin lippulaivakulmakarvatuotetta keskenään, ajattelin lyödä kaks kärpästä samalla kertaa ja yhdistää nää postausideat! Ottakaahan siis oikein mukava asento ja hakekaa vaikka jotain virvoketta kaveriks, sillä tässä voi vierähtää tovi...

Tutustuin Anastasian Dipbrow pomadeen viime keväänä eikä mun rutiinit kyseisen tuotteen suhteen oo vajaassa vuodessa muuttuneet mitenkään älyttömän radikaalisti. Kun kesällä päätin aloittaa paluun kohti omaa hiusväriä, rupesin suunnittelemaan myös kulmatuotteiden vaalentamista ja loppuvuodesta pistinkin tilaukseen Taupe-sävyisen pomaden.
  Brow Wiz sen sijaan on mulle suhteellisen uusi tuttavuus. Pitkään mä siihen olen kyllä törmäillyt pitkin poikin interwebsiä, mutta omaan pieneen kätöseeni sen sain vasta tämän vuoden alussa. Tämäkin on sävyssä Taupe. 

P2013664

Mitä näillä kahdella sitten on eroa? Suoraansanottuna kyse on ihan sun omista henkilökohtasista preferensseistä, et kumpi sopii omaan käteen paremmin: kynä vai sivellin. Mä en osaa asettaa näistä kumpaakaan toisen edelle, sillä vaikka lopputulokset eroavatkin merkittävästi, on kummallekin tuottelle oma hetkensä. Henkilökohtasesti tykkään käyttää pomadea silloin, kun meikki on tehty muutenkin viimeisen päälle ja kun mulla on enemmän aikaa ja wiziin tartun sit kiireisinä arkiaamuina tai kun ei huvita meikata ihmeellisemmin, mutta kulmakarvat on luonnontilassaan aivan karseat. 

Takerrutaan ensin tuohon Dipbrow Pomadeen, jonka koostumusta on ihan älyttömän vaikea kuvailla. Moussemainen vaha vois olla ehkä lähimpänä, jos tietämättömälle pitäis tuotteesta edes jollain tavalla kertoa. Ensimmäisenä kulmatuotteiden ostajaa kiinnostaa mitä todennäköisimmin hinta ja Dipbrow Pomade onkin näistä kahdesta (yleensä) kertaostoksena se kalliimpi, etenkin jos sivellintä ei vielä löydy omasta takaa ja se on ostettava varsinaisen tuotteen lisäksi. Toistaiseksi edullisimman pomaden oon löytänyt brittiläisestä Beautybay.comista.
  Tykkään pomaden lopputuloksesta ihan älyttömän paljon, mutta sillä työskentely vaatii vähän enemmän harjoittelua ja kieltämättä vähän naurattaa esimerkiks ne vajaan vuoden takaiset Youtube-videot, joiden aikoihin oon vasta opetellut pomaden käyttöä. Sitä moussemaista tököttiä nappaa siveltimeen turhan helposti liian paljon - etenkin jos on tottunut käyttämään puuterimaisia kulmatuotteita - mutta tästä huolimatta Dipbrow Pomade on ihan törkeen riittoisaa. Kunhan tuotteen käytöstä pääsee jyvälle, voi huomata häivyttämisen helppouden, jonka myötä myös lopputulos on yleensä paljon paljon paljon huolitellumpi
  Pitkäikäisyytensä vuoksi suosittelen kuitenkin olemaan tarkkana pomaden korkin kanssa, ettei tuote pääse kuivahtamaan. Facebookin Nordic Style & Beauty -ryhmässä törmäsinkin oikein hyvään kikkaan koostumuksen säilyttämiseksi: säilytä Dipbrow Pomade korkki alaspäin ja sulje purnukka aina, kun et töpötä sitä siveltimellä!

Brow Wiz taas on (yleensä) huokeampi vaihtoehto, mitä Anastasian kulmatuotteisiin tulee. Tällä rullattavalla kynällä saa aikaan huomattavasti luonnollisemman lopputuloksen ja koska koostumus on hyvin kova, on Brow Wiz myös hyvin anteeksiantava. Tuotteen toisessa päässä tulee mukana myös ihan törkeen kätsy harja, jolla kynänvetoja on helppo häivyttää ja korjailla. 
  Mua kuitenkin huolestuttaa kynän koko, sillä itse tuotetta tässä on ihan sairaan vähän: 0,085 grammaa! Oon niitä ihmisiä, jotka pelkää puikkomaisten ja kynämäisten tuotteiden katkeamista kuollakseen, enkä sen vuoksi oo uskaltanut rullata väripuikkoa ulos kynästä kokonaisuudessaan nähdäkseni konkreettisesti, kuinka paljon sitä siellä on. Jossain vaiheessa luin keskustelun siitä, miten tää kyseinen tuote loppuu todella nopsaan, joten uskoisin, että jos vahvat kulmat on sun juttu, niin jätä tää hyllyyn. Tai no, mikä minä olen kieltämään, mutta suosittelen kuitenkin kokeilemaan ennemmin jotain muuta! Oon myös vahvasti sitä mieltä, että tuo kynän kärki voisi olla vielä ihan vähän ohuempi.
  Kokonaisuudessaan suosittelen siis kumpiakin, sillä kummallekin on aikansa ja paikkansa. Nappaa lasipurnukka ostoskoriin, jos vahvat kulmat on sun juttu all day every day ja kokeile kynää, jos viihdyt huomattavasti luonnollisemmassa lookissa. Jokin tovi sitten lanseerattu ABH Brow Definer houkuttelis terävien kulmiensa vuoksi kovasti, mutta mikään muu siinä ei mua sitten puhuttelekaan.

IMG_3759

Mites sitten ne allekirjoittaneen aikanaan ihan luonnottoman paljon puhuttaneet ja närää aiheuttaneet kulmakarvat? Niiden sielunmaailmaan päästään käsiks vähän suuremman arsenaalin kanssa. Arkisin, kun tulee käytettyä Brow Wiziä huomattavasti enemmän, en jaksa ruveta kikkailemaan ja käytän pelkästään sitä kynää, mutta ajan kanssa ja Dipbrow Pomadella sutiessa tulee tehtyä huomattavasti enemmän. 
  Mun kulmakarvat on suhteellisen villit ja paikoin tuuheat eikä niiden muoto oo oikeastaan koskaan miellyttänyt omaa silmää. Mä myös onnistuisin näyttämään Risto Kaskilahden astetta karvaisemmalta kaksoisveljeltä ihan heittämällä, jos pistäisin pinsetit ja sakset pannaan vähäks aikaa. Karvat siis kasvaa pitkinä, taipuisina ja tummina. Ja välillä ovat ihan solmussa. Eikä niitä kasva vaan siellä missä pitäis, vaan myös kulmakarvojen välissä ja toisinaan parinkin sentin päässä itse kulmakarvoista - miltei keskellä otsaa ja ohimoilla. Tätä varten on siis nuo sakset, jos joku niitä sattuu ihmettelemään!

brow1

Tuote kuin tuote, tykkään niinsanotusti rajata kulmakarvojen ulkoreunat. Brow Wizillä pysyttelen omien kulmieni "sisäpuolella", mutta pomadella kulmien muoto tulee määriteltyä vähän tarkemmin ja vahvemmin. Aloitan aina kulmakarvan alareunasta ja sisänurkasta. Toisinaan ekan viivan saa aikaan yhdellä vedolla, toisinaan on pakko sipsuttaa katkonaisesti ja korjailla pitkin matkaa vähän sieltä täältä. Joka päivä ei oo hyvä kulmakarvapäivä. 
  Alareunan viivan aloitan siis ihan kulmakarvan sisänurkasta, jopa vähän yli sen. Yläreunan viivan aloitan kuitenkin vasta paljon myöhemmin, noin senttimetrin verran keskemmältä. Näin vältyn jäätäviltä karvamadoilta ja kulmien sisänurkkien häivyttely on huomattavasti mielekkäämpää touhua.

brow2

Mun kohdalla näiden kahden tuotteen käyttö eroaa toisistaan merkittävästi vasta häivytysvaiheessa. Brow Wizin kynäosalla en varsinaisesti edes yritä häivyttää, vaan vetelen karvamaisia vetoja alareunasta kohti yläreunaa ja kulmakarvan häntää (nuolien osoittamalla tavalla), enkä oo mitenkään turhan tarkka vetojen kanssa. Sitä mukaa, kun etenen sisänurkasta häntää kohden, käännän kynän ympäri ja häivyttelen vetoja hellästi kynän omalla harjalla. Lopuksi täytän kauemmas paistavat aukot ja sudin kulmiin Essencen Make Me Brow -kulmageeliä sävyssä Blonde.

Dipbrow pomaden kanssa päästäänkin sit häivyttelmään ihan sydämiemme kyllyydestä! Kulmakarvan sisänurkassa asetan kulmasudin lappeeltaan kulmakarvan päälle niin, että sen reuna on suorassa linjassa kulmakarvan reunan kanssa. Suti on siis pensseliosa alaspäin ja varsi nojaa otsaa vasten. Sit painan sutia aikaisemmin tehtyä rajaa vasten niin, että sutia ylös "laahatessa" se nappaa väriä mukaansa siitä reunasta. Näin pomadepurnukkaa ei tarvii olla jatkuvasti aukomassa, kun voi vaan levitellä väriä pitkin poikin. 
  Häntää kohti edetessä käännän sutia hiljalleen ympäri ihan minimaalisella ranneliikkeellä ja kulman osuessa kohdalle aloitan laahauksen tuttuun tapaan, mutta ihan millin tai parin jälkeen stoppaan ja vedän sudin varsi vaakatasossa häntää kohden. Lopuks kulmageeli ja voilà!

brow3

Arkena oon tosi huono leikkimään peitevoiteiden kanssa mitä kulmakarvojen laittamiseen tulee, mutta kunnolla meikatessa tulee sitäkin harrastettua. Brow Wiz menkööt sellaisenaan, mutta Pomadella aikaan saatuja teräviä reunoja on ihana korostaa entisestään. Töpötän peitevoidetta kämmenselkään ja nappaan sitä aavistuksen verran peitevoidesiveltimeen, jota sit vedän pitkin kulmakarvojen reunoja. Häivytys tapahtuu tässä kohtaa sormin.

Että semmonen kilometripostaus vain ja ainoastaan kulmakarvoista. Mua naurattaa itseänikin, millaselta risukasalta tuo wizillä tehty kulma näyttää pomadekulman rinnalla, kun geeli tahtoi vähän pakkautua :-D Toivottavasti tämä postaus kuitenkin tyydytti edes osan tiedonjanon, mutta jos nyt sattui sillälailla, ettei meikäläisen karvamadot miellyttäneetkään omaa silmää, niin internet on pullollaan kaikenlaisia tutorialeja laidasta laitaan kulmiin liittyen. Tsekkaa ne, ennen kuin suotta pahoitat kenenkään mieltä!

17 kommenttia:

 1. Toivon todella ettei KUKAAN ota mallia noista sun kulmakarvoista, hyi hitto! Toivottavasti ees aikuisena hiffaat miten tyhmältä oot näyttäny haha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisit nyt ees yrittäny :-D

   Poista
  2. Mun mielestä Jenna on parantanu kulmakarvojaan tosi paljon! Muoto on ns. oikea, ja Jennan kasvoille sopii tollanen vähän graafisempi malli :) Kulmakarvatkin on niin yksilöllinen juttu, ja on se Anonyymi hyvä että tajuat ettei sama malli välttämättä sovi sulle :) Ei siitä kuitenkaan haloota tarvitse tehdä...

   Poista
  3. Miten mukava kuulla, että kehitystä on muidenkin silmään tapahtunut! Kulmakarvat on olleet mulle yks murheenkryyni niin kauan kun vaan jaksan muistaa, mutta nyt on pikkuhiljaa alettu päästä jyvälle niidenkin kanssa :-) Kiitos!

   Ja nää nyt on näitä, voin lyödä vaikka vetoa, että halusi provota vain provoamistaan tuon vikaan kappaleeseen jättämäni heiton vuoksi :-D

   Poista
  4. En kyllä itseasiassa kooo postauksesta lukenu lausettakaan kun kuvat kyllä kerto kaiken oleellisen:D voi sua hahahahaha

   Poista
 2. Haha, kyllä on jollakin huono olla... :-D

  Mä oon myös käyttänyt molempia ja tykännytkin molemmista, mut kuten totesit, ei toi brow wiz oo kovin kannattava sijoitus, jos vahvat kulmat on se juttu - loppuu ennen ku huomaakaan! Toi häivytys on kyllä pomadella tuottanut meikäläiselle pikkasen ongelmia, mut josko nyt sun tyylillä onnistais ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maanantait ei varmaan oo ton juttu tai jotain :-D

   Brow Wiz on kieltämättä sellaseen kevyeen työskentelyyn paljon passelimpi, sen takia toimii arjessa paremmin tai sit korkeintaan kulmien rajaukseen jos täyttöhommat tekee jollain muulla. Toivottavasti häivytys onnistuu jatkossa, jossei mun opeilla niin sit jollain muulla :-)

   Poista
 3. Voiettä, rakastan hyvin tehtyjä kulmakarvoja! Sä osaat kyllä tosi hyvin. :-) Toi Dipbrow pomade on itselläkin ollut nyt hetken käytössä, täytyykin ottaa kynä kaveriksi testiin jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos tosi paljon! :-) Suosittelen tuota kynää kyllä sellaseks kiirepäivien pelastajaksi: paljoa sillä ei tarvii tehdä, kun näyttää jo huomattavasti pirtsakammalta :-D

   Poista
 4. heii mistä oot ostanut ton peitepuikon?? kaikki amerikkalaiset beautytubaajat kehuu aina tota enkä oo saanut sitä mistään käsiini... :-D

  VastaaPoista
 5. video ois ollu kans hyvä !haha:D Mut pitää lähtee youtuben ihmeelliseen maailmaan, tosi hyvä selostus kyllä näin kuvinkin!

  ootko muuten kuullut/kokeillut vastaavanlaisia muiden merkkien tuotteita? itsellä käytössä nyxin pomade, mutta ois kiva kuulla vertailua. Kaverilta kuulin, että ois aika lailla samanlainen vaikka hintaeroa löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ois ollut joo, mutta eipä sitä rutiinilla meikatessa tullut edes ajatelleeksi, että jonkun asian selittäminen vois olla näinkin vaikeaa.. :-D Ehkä joskus tulevaisuudessa sitten!

   Ja en oo kokeillut. Tuosta NYXin vastaavasta oon lukenut tosi paljon mielipiteitä puolesta ja vastaan: toiset on sitä mieltä että samaa basaa eri purkissa, toiset taas vannovat Anastasian nimeen. Mikä kellekin sopii, mä veikkaan että tälleen vähän pidemmän aikaa ABHta käyttäneenä voisin huomata jonkinlaisen eron kun taas alottelijalle se olisi todennäköisesti se ja sama. En siis osaa mitään faktaks kertoa, pitäis itsekin sitä NYXin vastaavaa kokeilla jossain vaiheessa :-)

   Poista
 6. Oi vitsi, pakko kyllä itekki hommata tuo dipbrow ku sitä kaikki hehkuttaa :D Näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä ihan loistotuote :-D Omaan käteen ja kulmakarvaan passaava sivellin kaveriks ja ihan vähän harjottelua, niin avot!

   Poista
 7. Hei nyt ei liity ihan tähän postaukseen, mut näin sun snäpissä tässä joku päivä jotain tekoripsiä mitä olit ilmeisesti tilannut! Saako udella, että mistä ne oli ja ootko niitä ehtinyt testaamaan vielä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vaan Ebaysta tilailin tuossa vuodenvaihteen jälkeen :-) Hyviä perusripsiä, olisko ne nyt kalleimmillaan ollut n. 2€/paketti! Pienisilmäsenä niitä vaan joutuu vähän saksimaan, mutta news to me.. :-D

   Poista