OMENAPIIRAKKA TUOREJUUSTOTÄYTTEELLÄ

14. marraskuuta 2015

Selailin alkuviikosta Snapchatin Discover-osiota ja Food Networkissa oli juttua omenapiirakoista. Siitäkös tämä likka innostui, kun mun kaasokin oli tulossa tiistaina iltateelle hömpöttämään hääjuttuja mun kanssa. Omenapiirakka tulille siis!
  Googlettelin hyvän tovin mitä ihmeellisimmillä termeillä ja lopulta päädyin naputtelemaan hakukenttään ihan vaan 'omenapiirakka'. Ensimmäisenä näytölle lävähti linkki Lidlin sivuille ja heidän reseptinsä kuulosti aivan huikean herkulliselta. Ja ennen kaikkea helpolta! En koskaan ennen ole kokeillut tuorejuustotäytettä piirakoissa, joten ihan mielenkiinnon vuoksi päätin kokeilla kyseistä reseptiä.

IMG_3213 IMG_3218

6-8 annosta

Murotaikina:
100 g voita
2 dl sokeria
n. 4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 iso kananmuna

Valmista ensin murotaikina. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot suola ja viimeiseksi kananmuna, sekoita taikina tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa, jotta murotaikina säilyttäisi mureutensa. Kääri taikina kelmuun ja laita se jääkaappiin jähmettymään täytteiden valmistamisen ajaksi.

Tuorejuustotäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
2 tl sitruunamehua
2 kananmunaa (valkuaiset ja keltuaiset erikseen)

Sekoita tuorejuustoon sokeri, sitruunamehu ja kananmunien keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan ja kääntele vaahto juustoseoksen joukkoon. 

Pinnalle:
400 g (n. 2 kpl) omenoita
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl kanelia

Kuori ja lohko omenat. Sekoita kulhossa omenoiden joukkoon sokerit ja kaneli.

Ota murotaikina jääkaapista ja painele se piirakkavuoan pohjaan ja reunoille. Mun piirakan reunat tuppas vähän kovettumaan kiinni tohon vuokaan paiston aikana, että suosittelen jonkinnäköstä vuoan reunojen voitelemista tämän ehkäsemiseks, jos näyttää siltä että taikina ois vähän kuivempaa sorttia. 
Kaada tuorejuustotäyte vuoan pohjalle ja asettele omenalohkot koko komeuden päälle. 

Paista piirakkaa 160 asteessa noin 50-60 minuuttia. Jos piirakan pinta tummuu paiston aikana, peitä se foliolla. Niin ja tarjoile piirakka vasta kun se on kunnolla jäähtynyt, tuorejuustotäyte ja kuumat omenat polttaa kielen todella helposti.

Toivottavasti tää lähtee useammalle kotileipurille kokeiluun, ihan älyttömän hyvä lisä muuten vähän tylsään omenapiirakkaan tuo tuorejuustotäyte :-) Vielä kun lorauttaa vähän vaniljakastiketta kylkeen, niin ai että!

4 kommenttia

  1. Heei oon pari kertaa leiponu aamiassämpylöitä sillä sun ohjeella, mut jostain syystä ne on jääny molemilla kerroilla tosi lituskoiksi ja sisältä aika taikinamaisiksi. Ekan kerran paistoin niitä n. 20 min ja tokalla annoin olla sitte lähes 40 min uunissa, kun pohdin jos vika ois liian lyhyessä paistoajassa. Osaatko yhtään sanoa mikä siinä ois voinu mennä pieleen ja onko sulle käyny noin? Tein tietääkseni kuitenkin aikalailla justiinsa niinku siinä sun ohjeessa sanottiin. Ehkä vähän hassu kysymys mutta noh, haluun tehä niitä vielä onnistuneestikin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. :-D No siis, mitään mielettömän muhkeita ja ilmavia sämpylöitähän niiden ei ole tarkoitus ollakkaan, mutta toi taikinainen sisus on kyllä vähän omituinen, ei oo koskaan omalla kohdalla tullut vastaan! Vaikken nyt mikään leipuri olekkaan, niin mä lähtisin enste koklaamaan jauhojen lisäämisellä, se 4 dl kun on semmonen ohjeellinen. Tai sitten vähentäisin veden määrää ihan pikkusen :-)

      Poista


Pidetään meininki asiallisena ja rentona. Eri mieltä saa olla, mutta nokkavaksi ei tarvitse heittäytyä!
Kuviani saat toki käyttää, kunhan pyydät ensin luvan allekirjoittaneelta.

Featured posts

Copyright © And then she grew up
Design by Fearne