MUN KOTI EI OO TÄÄLLÄ

20. lokakuuta 2015

Uppasin itseasiassa jo ihan hyvä tovi sitten Snapchatiin my storyn, jossa kyselin kiinnostuneisuutta kotipostaus part kakkosta kohtaan. Idea sai jonkin verran kannatusta ja tässä sitä nyt ollaan. Perimmäisenä ideana mulla tässä oli antaa vähän laajempi kuva siitä, miten asunto on muuttunut sitten huhtikuun. Ja kuten kuvista näkyy, mitään mieletöntä muutosta ei ole havaittavissa. Ainakaan semmosia asioita, joista en teille olis jo kertonut!

Mun oli tarkotus pitkittää näiden kuvien jakamista siihen saakka, että saatais Jamin uusi pelituoli vihdoin kotiin, jotta olisin voinut ottaa kuvat olkkarista ihan kokonaisuudessaan. Ilmeisesti kolme viikkoa ei  kuitenkaan vielä riitä odotuttamaan maksavia asiakkaita. Kyseistä tuoliahan ei tosiaan ollut edes ruotsalaisen valmistajan varastossa, kun se tilattiin, mutta nyt sitä on ollut tarjolla viime viikosta saakka. Toivottavasti se siis saapuisi vielä tällä viikolla tai edes ensi viikolla, jo tuolin korkeahkon hinnankin takia ois ihan kiva vihdoin saada rahoilleen vastinetta.

IMG_3079 IMG_2992

Meidän kodissa on sisustuksen suhteen aika selkeä linja. Mustaa ja valkoista. Muutama tehosteväriläntti siellä täällä. Puun eri sävyjä ja vihreää. Reilu vuosi sitten hankittu Kivik-divaanisohva on kieltämättä itse kuningas meidän olohuoneessa ja se hallitsee tilaa valkoisuudellaan ihan kiitettävästi. Onneksi sitä on kuitenkin helppo muunnella erivärisillä sohvatyynyillä esimerkiksi vuodenaikojen mukaan. Nyt mulla onkin hankinnassa jotkut vähän jouluisemmat tyynynpäälliset kesäks ostettujen H&M Homen päällisten tilalle. Olkkari on tätä nykyä mun mielestä paljon raikkaampi ja enempi meidännäköinen, kuin keväällä!

IMG_3061 IMG_3017

Viimeisimpänä hankintana on tosiaan Ikean Malm-lipasto, jonka vaihdoin mun korkeakiiltoiseen nelilokeroiseen Expedit-hyllykköön. Kyseinen hyllykkö ei mun mielestä yksinkertasesti vaan toiminut tässä asunnossa mitenkään päin - kiiltävä pinta imi itseensä pölyä ja tahroja eikä hyllyihin oikein ollut mitään mitä laittaa, sikäli kun en tykkää pitää hirveetä tavaramäärää esillä. Se teki olkkarin toisen päätyseinän yleisilmeen tosi rauhattomaksi, kun hyllyihin kerääntyi milloin vanhoja akuankkoja, milloin kasa erilaisia latureita tai menneen viikon sanomalehdet. Ja edellämainitut sai olkkarin näyttämään paljon sotkusemmalta, kuin se oikeasti oli. Meillä ei yksinkertasesti ollut paikkaa, mihin säilöä sitä kaikkea ylimäärästä roinaa, mitä koteihin aina välillä kerääntyy.

Nyt mun ympäriinsä seilaavalle pikkutilpehöörille on oma laatikko ja vaatekaapissa voin vastedes säilyttää ihan vaan vaatteita. Jamillakin on oma laatikkonsa kaikelle tietokonesälälleen ja tärkeille papereilleen. Kolmannesta laatikosta tehdään nyt talventullen pipolaatikko, jossa nimensä mukaisesti tullaan säilyttämään pipot, hanskat, huivit ja muut ulkoasusteet!

IMG_3059 IMG_3049

Vaikka tykkäänkin meidän tänhetkisestä asunnosta ihan hirveästi ulkomuotonsa puolesta, ei tää paikka vieläkään oikein tahdo tuntua kodilta. Pyörähdin sunnuntaina mummolassa, jonne menin bussilla. Kyseinen bussi menee meidän entisen asunnon ohi ja entisen kotipysäkin ohi bussilla ajaessani tunsin miltei kivuliaan piston sydämessäni. Ihan kun ois iskenyt koti-ikävä. Kotiin, jota ei enää ole. Kotiin, joka oli ihan mielettömän ruma, mutta näin jälkeenpäin ajateltuna sietämättömän rakas paikka.

Tiedän näiden tuntemusten johtuvan lähinnä kaupunginosasta. Mä olen aina ollut enempi länsilahtelainen, kun olen niillä tienoilla varttunut ja nyt asutaan kaupungin pohjoispuolella, joka on kaikinpuolin itselle vieras. Meidän tämänhetkinen asuinseutu on kyllä oikein mukavaa aluetta ja keskustan palvelut on lähempänä kuin ennen, mutta joku tässä tökkii. Inhottaa aina körötellä 45 minuuttia suuntaansa bussilla (onnekseni ei sentään tarvitse vaihtaa linjaa välissä), kun tahtoo käydä vanhempiensa luona kylässä. Toiset tietysti asuu toisella puolen Suomea tai jopa ihan toisessa maassa, kuin perheensä ja mä veikkaankin, että tää mun turhautuminen johtuu just siitä, että perhe on niin lähellä, mutta silti niin kaukana. Vierailu 10 kilometrin päässä kotikotona on koko päivän reissu ja se tuntuu höhlältä. Ennen kävin isovanhemmillani kerran viikossa, nyt hyvä jos kerran kuukaudessa. Poden miltei huonoa omaatuntoa siitä, että vuosi sitten hinguin niin kovasti kaupungin sykkeeseen ja lähemmäs koulua. Asunto numero kakkosta ois pitänyt etsiä vähän pidempään.

Mua myös inhottaa kamalasti se, miten ei voida ottaa ykkösparaskaveriani - meidän perheen Ronttia - meille hoitoon, kun vanhusparka pelkää rappukäytäviä yli kaiken, eikä meillä ole hissiä. Osittain tämän takia koira joutuu viettämään toisinaan todella pitkiäkin aikoja yksin kotona, etenkin nyt kun meistä kolmesta muksusta kotona asuu enää vain yksi.

IMG_3005 IMG_3089

Oonkin muutaman kerran aiheesta ohimennen maininnut, mutta muutto meillä on siis jossain vaiheessa ensi vuotta edessä. Myös J on ilmaissut kyrpiintymistään sitä kohtaan, ettei hänen naapurikunnassa asuvan äitinsä luona käydäkään enää ilman useamman päivän suunnittelua ja hitonmoista bussimatkaa.

Toivottavasti mieluisa koti löytyisi ilman suurempaa vääntöä - viime kerta ei mennyt ihan niin nätisti. Muuton tekeminen talvella on meille tällä kertaa ehdoton no no, kun se ollaan nyt pariin otteeseen koettu. Mä olen muuttanut pienen elämäni aikana 10 kertaa ja olen tottunut siihen rumbaan jo pienenä, mutta J ei etenkään muuttamisen roudausvaiheesta välitä. Ja valehtelisin jos väittäisin, ettei mulla ois vuosi sitten ollut hermot kireällä, kun kannettiin tota meidän valkoista sohvaa ulkona loskakelissä. Ei enää ikinä.

Päätettiin ottaa kuitenkin rauhallisesti uuden asunnon etsimisen suhteen, voi olla että asunnon avaimet vaihtuu toisiin jo alkukeväästä, voi olla että niin käy vasta elokuussa. Ei tahdota kiirehtiä vaan ihan oikeasti nyt ois tarkotuksena löytää asunto, jossa asua ainakin mun valmistumiseen saakka. Kaikinpuolin toimiva, hyvällä sijainnilla oleva kaksio tai kolmio. Tän meidän nykyisen kodin suhteen kiirehdittiin vähän liikaa ja ollaan jälkeenpäin kärsitty suinpäin ryntäilystä enemmän ja vähemmän. Asunto on älyttömän kaunis ja sijainti voisi olla jollekulle toiselle, kenties auton omistavalle, loistava. Meistä tää ei vaan oo missään vaiheessa tuntunut kodilta.

18 kommenttia

 1. Mikä teille kelpaa? Muuttelette asunnosta toiseen siksi että onkin vähän pitempi matka maman helmoihin? Vastahan te muutitte tuohonkin, kiva juttu vuokranantajalle joka olisi siihen varmaan pitempiaikaisen vuokralaisen saanut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatushan oli asua tässä mun valmistumiseen saakka ja sitä toivoin kovasti itskein. Mut jos homma vaan ei toimi, niin se ei toimi. Tämä asunto oli kuitenkin tarjolla todella pitkään (siis oikeasti todella pitkään), joten uskon meidän vuokranantajan olleen tyytyväinen, että sai tähän asukkaat "edes" puoleksitoista-kahdeksi vuodeksi.

   Mä en ole tottunut olemaan paikallani pitkiä aikoja. Vuokra-asunnosta toiseen muuttamisessa on vähän sekin, ettet sä voi tietää naapureista yhtään mitään etukäteen - vuokravälittäjä ei niistä sulle osaa kertoa.

   En kuitenkaan ymmärrä, miksi tämä olisi jotenkin sun ongelmasi, että me muutetaan useammin kuin keskivertojantteri. Kiitos kuitenkin kommentistasi, vaikka se hyvin inhottavaan sävyyn ja ilmeisesti loukkaustarkoituksessa kirjoitettu olikin :-(

   Poista
 2. Mä ymmärrän täysin sun tuntemukset! Kun koti ei vaan tunnu kodilta, vaikka miten sitä laittaisi. Ja vaikka siellä viihtyisikin, niin koko ajan etsii jotain parempaa. Toivottavasti vielä löydette teille käypäisemmän kodin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin! Ja se on kieltämättä vähän kalsea tunne, kun tulee jostain reissusta kotiin muttei silti tunnu siltä et ois tullut _kotiin_, tiiäkkö? :-D Edellisessä asunnossa oli olo ku ois ollu kotona, samaten tässä nykyisessä asunnossa tiedetään et ollaan kotona ja kyllä täällä viihtyy, mut jotain vaan yksinkertasesti puuttuu..

   Kiitos sulle! :-)

   Poista
 3. Tosi kauniiks ootte teidän asunnon ainakin saanu!

  Mutta ymmärrän kyllä hyvin ton muuttohalunkin. Mä muutin kans viime vuonna äidin helmoista melkein keskustaan, josta menee nyt bussilla se 40 minuuttia porukoiden luo vieraileen. Ei siinä niin vaan lähetäkään tunnin takia käymään ja varsinkin kiireisempinä viikkoina koti-ikävä vaivaa. Välillä tuntuu että olis ollu helpompi muuttaa kokonaan toiseen kaupunkiin niin sit ois ollu luontevaa mennä koko viikonlopuks porukoille, nyt se tuntuis vähän hassulta :D
  Toivottavasti löydätte seuraavaks kodin jossa viihdytte täydellisesti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puit mun ajatukset sanoiks! En sit tiedä, oliko meiltä virhe muuttaa ensin vaan 4 kilometrin päähän mun vanhemmista ja siitä sit kertalaakista toiselle puolelle vähän isompaa kaupunkia. Jos olis varaa hankkia auto, niin tää ois ihan toimiva asuinratkaisu, mutta kun ei ole varaa :-D
   Ja oot kyllä niin oikeessa tosta viikonloppureissusta vanhempien luo.. Jos opiskelisin jossain Turussa, olisin varmasti potenut koti-ikävää heti muuton jälkeen, mutta se ois sit ajan kanssa tasaantunut, kun viikonloppu- ja lomareissut vanhempien luo ois ollut säännöllisiä ja jollain oudolla tapaa fiksumpia ratkasuja. Nyt mä alan kaikenlisäks olla siinä omituisessa iässä, että kokonaiset viikonloput kotikotona ois lähinnä kiusallisia, etenkin kun omaa huonetta siellä ei enää ole.. Haluan vain piipahtaa äitin luo juorukahville!! :-(

   Kiitos tosi paljon :-) Toivottavasti säkin löydät jonkun hyvän balanssin vanhempien luona kyläilyyn!

   Poista
 4. Harkitsen tässä muuttoa lahteen, voisitko kertoo onko muuttamisen arvoinen kaupunki? Kokemuksia ja mielipiteitä ois tosi kiva kuulla!:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mun on kauheen vaikee antaa semmosta objektiivista mielipidettä, mutta Lahti on yleisesti ottaen kaupunki, jota joko rakastaa tai vihaa :-D Tai yleensä saa kuulla tosi vahvoja mielipiteitä puolesta ja vastaan. Mä suosittelenkin lähinnä kokemaan tän kaupungin henkilökohtasesti ja muodostamaan mielipiteen sitä kautta. Vaikka lahtelaiset onkin kovia heittämään läppää lahtelaisuudesta ja itse kaupungista, on se aina vähän haljua kuulla mielipiteitä "ulkopuolisilta" omasta kotikaupungista pelkkien stereotypien pohjalta.

   Mutta noh. On tämä ihan mukava tavallinen kaupunki. Talvella vähän ruma, mutta eikös melkein kaikki suomalaiset kaupungit ole "kivoja kesäkaupunkeja"? Mahdollisuus työllistyä on aivan sanonko mistä jos ei ole suhteita, yöelämästä en erikoisempaa osaa sanoa kun en muiden kaupunkien yöelämää oo nähnyt. Julkinen liikenne on kätsy 05-23 aikavälillä, vaikkakin suhteellisen kallis. Autoillessa saa olla tarkkana, sillä Lahden liikenne on Suomen mulkuinta. Asuinalueiden ja kaupunginosien välillä voi olla hurjiakin eroja asukkaiden ja hintatason suhteen, halvimmat yksiöt taitaa pyöriä siinä neljänsadan hujakoilla, satanen lisää ja saat ihan kivan kaksion jostain kaupungin laitamilta. Mukkulaan, Liipolaan tai Metsäkankaalle en välttämättä muuttaisi. Pakolaisia on tällä hetkellä tavallista enemmän.
   Shoppailumahdollisuudet on ihan hyvät. Pieniä erikoiskauppoja saa hakemalla hakea, mutta valtaosa isoista ketjuliikkeistä löytyy ja yleensä kyllä löytää sen, mitä tarvitsee. Isoja kauppakeskuksia on 2, toinen ihan kaupungin keskustassa ja toinen vähän kauempana motarin varressa. Harrastusmahdollisuudet on myös mun mielestä hyvät niin urheilun kuin taiteenkin suhteen ja satama-alue on tosi nättiä seutua ympäri vuoden. Tykkään tässä kaupungissa myös siitä, että ihan sama minne menee, luonto ei ole kaukana!

   Viihtyminen Lahdessa riippuu tosi paljon itsestä :-) Sikäli kun Lahti on suhteellisen laaja alue ympäryskuntineen, on mielipidettä paikasta tosi vaikea niputtaa yhteen kommenttiin ilman, että siitä tulisi mieletön romaani. Mulle tää on kotikaupunki ja omalla tavallani oon tietty ylpeä lahtelaisuudestani, mutta oonkin tavallaan jo turtunut tän kaupungin ongelmakohtiin ja pitkään seudulla asuneena tiedän mitä pitää ja mitä ei pidä tehdä, että elämä on mielekästä.

   Tällä kaupungilla on oma maineensa, mutta omasta mielestä tää ei oo sen kummempi kuin mikään muukaan suhtkoht samankokoinen kotimainen kaupunki. Jokasella pitäjällä on omat idioottinsa ja kylähullunsa :-D

   Poista
 5. Tiiän ton tunteen! Muutettiin yksiöstä kaksioon nyt elokuussa ja se kävi aika äkkiä näin jälkikäteen ajateltuna. Nykyinen asunto on aivan uusi, kaunis ja hyvän hintainen mutta kauempana keskustasta ja joku tässä alueessa mättää. Vaikka auto löytyykin niin haikailen jo nyt lähemmäs koulua ja ydinkeskustaa...tässä varmaan joku vuosi kuitenkin mennään ja etitään sitä oikeaa rauhassa:) toivottavasti tekin löydätte mieleisen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin tehtiin päätös muutosta ihan liian nopsaan, kun tarve edullisemmalle asunnolle oli kova! Ois kieltämättä voinut käydä vähän useammassa näytössä.. :-D

   Tsemit teille tänhetkisessä kodissa asumiseen, "se oikea" tulee varmasti itse kullekin vastaan jossain vaiheessa :-)

   Poista
 6. Mites, onko Lahessa opiskelija-asuntoja tarjolla tai tiiätkö millasia ne on? Voisko ne olla vaihtoehto, nehän on ainakin yksityisiä halvempia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä niitäki löytyy http://www.oppilastalo.fi/fi/etusivu.

   Mä en niistä sen suuremmin tiedä, mitä nyt oon parilla kavereilla käyny :-D Mutta niinku hintatasosta ja tommosesta mulla ei oo mitään käsitystä. Jotkut on ihan siistejä ja vastaremontoituja, jotkut on.. Noh, opiskelijakämppiä muovimattoineen kaikkineen.

   Oon kuitenki ymmärtäny, et Lahen opiskelija-asunnot on enempi muualtamuuttavia ja vaihtareita varten :-)

   Poista
 7. Voin samaistua tähän! Nykyisestä asunnosta tuntuu puuttuvan "se jokin" ja vaikka se miten rakas koti onkin, on meillä neliöitä liian vähän, säilytystilaa liian vähän, keskustan hälinä häiritsee enemmän ja vähemmän ja lista vaan jatkuu..Toisaalta en millään haluais muuttaa meidän söpöstä pikkukaksiosta minnekään (ensimmäinen koti johon oon lapsuudenkodistani muuttanut), toisaalta odotan kuin kuuta nousevaa sitä päivää kun löydetään uusi koti/ meille vapautuis siisti opiskelija-asunto yhdestä tietystä talosta.
  Mutta pakko kuitenkin sanoa, että teidän koti näyttää ihan hurjan viihtyisältä ja kauniilta :-) Eiköhän Se Oikea Koti sieltä vielä löydy - ennemmin tai myöhemmin! Onnea etsintöihin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä toi säilytystilan puute on kanssa tullut vähän vastaan tän asunnon kanssa. Vinttikomero on toki iso, mutta vähän epäkäytännöllinen päivittäin käytössä olevan tavaran säilömiseen :-D Tänään todettiin J:n kanssa, että vaikka se edellinen kämppä oli messuhalli tähän nykyiseen pikkukotiin verrattuna, oli siinä just se kaikki ylimääränen tila, mikä loi kodintuntua. Ei olis vuosi sitten uskonut, että niitä kaikkia turhia nurkkia tulisi kaipaamaan..

   Kiitos paljon Katri ja onnea myös teille seuraavan kodin etsimiseen :-) Se on aina yks hitonmoinen rupeuma oikotien selauksesta huonekalujen uudelleenjärjestelyyn, eikä homma oo ihan tuosta noin vaan "muuttelua", kuten tuo yksi anonyymi tuolla asian ilmaisi :-D

   Poista
 8. ääää kerro pliis mistä toi ihana pallolamppu on!! tarviin samanlaisen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mummo teki sen mulle pari vuotta sitten :-D Valitettavasti hän ei tee tilaustöitä kun on ihan vaan käsityöharrastaja, mutta kai nyt jossain sisutusliikkeissä noita myydään? Ehkä, apua, en tiiä!

   Poista
 9. Sun blogi ei näy enää mobiilina, ainakaa mulla :( vähän huono lukee pöytä versioo :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, otin sen mobiiliversion pois käytöstä, kun se ei suostunut yhtäkkiä yhteistyöhön blogin ulkoasun ja ton Indiedaysin uuden yläpalkin kanssa kanssa ja oli pöytäversiookin karseempi luettava :-(

   Mut ainakin mun käyttämillä mobiililaitteilla (HP tabletri, Samsung puhelimet ja iPod touch) blogi sovittuu näytölle ja on helppolukunen. Hmm.. Mun pitää joku päivä ottaa tästä vähän selvää, koska selkeesti kaikki ei toimi kaikilla laitteilla ja toistaseks mobiilinäkymän poisto on ollu toimivin vaihtoehto :-o

   Poista


Pidetään meininki asiallisena ja rentona. Eri mieltä saa olla, mutta nokkavaksi ei tarvitse heittäytyä!
Kuviani saat toki käyttää, kunhan pyydät ensin luvan allekirjoittaneelta.

Featured posts

Copyright © And then she grew up
Design by Fearne