KICKS Professional BB-sivellin VS. Beautyblender

13. helmikuuta 2015

Mä oon levittänyt meikkivoiteeni sormin niin kauan, kun vaan jaksan muistaa. Ehkä sillon joskus ulkonäön huolehtimiseni alkutaipaleilla lainasin äidiltä niitä kolmionmallisia meikkisieniä, mutta hyvin pian jätin ne pois. Sormin kaikki oli niin paljon helpompaa: ei jäänyt rantuja eikä lopputuloksena ollut jäätävää pakkelikuningatarta.

  Viime vuonna mä kuitenkin kyllästyin meikki- ja peitevoiteen jäljiltä mähmäisiksi jääviin sormenpäihin ja käsiin. Kovin epähygieeniseltäkin se käsin näpertäminen tuntuu: joitain minuutteja yli seitsemän ei aina muista pestä käsiään ennen meikkauksen aloittamista. Päätin lähtee kokeilemaan, kumpi ois enempi se mun juttu kasvomeikin levittämiseen, sieni vai pensseli!

  Sellaista lituskaista lättäpääsutia olen joskus kokeillut. Ei ollut mun juttu, ei sitten yhtään. Olin lukenut kuitenkin paljon hyvää ensin Shiseidon bb-sudista ja sen jälkeen tämän kulttipensselin Kicksissä myytävästä pihistä-versiosta. Teidän tuskin tarvitsee arvata kahteen kertaan kumpaan opiskelijana päädyin.. Tykästyin sutiin kyllä kovasti, mutta eräänä iltana eksyin Youtuben ihmeelliseen maailmaan ja katselin videoita toisensa jälkeen Beautyblenderistä. Tuon ihmesienen hinta on kirpaissut jo pelkästään mieltä ja sen takia sen hankkimista kamalasti vetkutinkin.. Kirpputorilta koituneista tienesteistä raaskin lopulta pinkin munanmuotoisen kummajaisen kustantaa. Mutta kumpi näistä oli sit loppupeleissä enemmän mun mieleen? Mä tein pieniä leikkimielisiä vertailuja sekä testejä näiden kahden kesken ja tulokset ovat seuraavanlaiset:

  vs

HINTA: Kicksin bb-siveltimellä hinta on siinä 13€ paikkeilla. Ihan järkevässä hintaluokassa siis liikutaan. Beautyblender sen sijaan maksoi paikallisessa Anttilassa 19,90. Näin lyhyen aikavälin testailulla en vielä osaa sanoa, kumpi on pitkäikäisempi ja näin ollen kannattavampi ostos. Oon lukenut vaikka minkälaisia kauhustooreja homehtuineista Beautyblendereistä, mutta ihan yhtälailla oon kuullut myös karvakadon kohdanneista Kicksin sudeista. Näin tolkun ihmisenä tuntui kuitenkin todella typerältä maksaa parikymppiä meikkisienestä.

KICKS Professional BB: ★★★★
Beautyblender:
★★★★

TUNTUMA: Mä olen kyllä ihan rehellisesti sitä mieltä, että Beautyblender tuntuu iholta satakertaa paremmalta, kuin Kicksin bb-sivellin. Sivellin tuntuu ihanan pehmeiltä, kun sitä sormella hipsuttaa, mutta etenkin herkkien silmänympärysten käsittely on tuskaa ja harjakset tuntuvat pieniltä neuloilta herkkää silmänympärysihoa vasten. Ei oo eka eikä edes toinen kerta, kun oon saanut tehdä meikkipohjan kokonaan uudelleen, kun siveltimen käsittelyn jäljiltä on silmät vuotaneet kuin Niagara. Beautyblenderillä tuputelu tuntuu kuin joku tökkisi sua vauvanpyllyllä.
  Bb-suti saa kuitenkin pojot koostaan
― kerrankin pensseli munkaltaiselleni pikkutassulle! Beautyblender sen sijaan tuntuu kastelun jälkeen vähän turhan kömpelöltä ja se onkin lennellyt pitkin poikin kylppäriä mun käytössä..

KICKS  Professional BB:
★★★★
Beautyblender:
★★★★

KÄYTTÖTAPA
: Beautyblenderillä meikkivoiteiden töpöttely on kaikin puolin mukava tapa meikata, nopeastikin se käy. Beautyblender antaa käyttötapansa ansiosta myös todella paljon anteeksi, eikä jätä jälkeensä rannun rantua. Musta kuitenkin tuntuu, että meikkivoidetta naamaan töpötellessä Beautyblender nappaa mukaansa jo töpötellyn meikkivoiteen iholta. En tiedä kuvittelenko tämän, mutta vähän kevyempää, nestemäistä meikkivoidetta käyttäessä satunnaisten finnien peitto on entistäkin hankalampaa. Onneksi blenderillä voi levittää myös kiinteän peitevoiteen, sen käsittely on vähän varmempaa.
  Kicksin bb-siveltimen käyttö vaati multa tovin verran harjoittelua, ennen kuin pääsin jyvälle, mutta oppimisen jälkeen meikkivoiteen levitys käy kuin leikki. Hätähousun levitysvempele tämä ei kuitenkaan ole. Eikä tosiaan kannata seurata annettuja ohjeita vaan töpöttely on se juttu tälläkin venkuralla. Meikkivoiteen levitys kestää aavistuksen verran kauemmin, jos hyvää jälkeä haluaa saada aikaan. Bb-sivellin ei kuitenkaan huitase jo levitettyä tuotetta mukanaan!
  Kumpaakin käyttäessä meikkivoidetta kuluu kolmisen pumppausta, mikä on mulle aika paljon. Sormin meikkipohjaa tehdessä totuin siihen yhteen pumppaukseen.

KICKS Professional BB: ★★★★★
Beautyblender: ★★★

PUHDISTUS
: Mitä näiden kahden hehkutusjuttuja oon lukenut, ei ihmisiä taida paljoo haitata se, että kumpikin on ihan törkeen pitkästyttävä puhdistaa kunnolla! Ainakin jos itsessä on tippaakaan perfektionistin vikaa.. Monet illat olen viettänyt vessanpöntön päällä istuen ja saippuaista Kicksin bb-sivellintä kämmenselkään pyöritellen. Meikkivoide ei tahdo irrota harjaksista millään ja sitten mokoma imasee vielä saippuankin itseensä muuttuen oudon vahamaiseksi ja rasvaiseksi. Pitkän pinnan turvin bb-sudista saa kyllä puhtaan, mutta vähän kyllä nyppii, kun meikkivoidesivellin olisi todella hyvä puhdistaa jokaisen käytön jälkeen.. Pesun yhteydessä pitää olla myös varovainen, ettei vettä pääse harjasten juureen. Liimauksen kastuessa voi vastassa tosiaan olla se kammottava karvanlähtö.
  Beautyblenderin pesun kanssa tappelin pienen ikuisuuden, enkä taida enää koskaan saada siitä täysin läikkävapaata ja kirkkaanpinkkiä. Erityisesti Pan Stik tmv kiinteät tuotteet tuntuvat tekevän sienen pintaan kalvon, joka on tosi kenkkumaista saada irti. Värjäytymätkin ovat vihullinen vitsaus. Aikani metsästin Youtubesta hyviä vinkkejä Beautyblenderin puhdistukseen ja vain yhden olen todennut omassa käytössäni toimivaksi: pistä sieni vedellä täytettyyn kippoon ja kippo noin puoleksi minuutiksi täydellä teholla pyörivään mikroon.
Sen jälkeen kastele sieni juoksevan veden alla, vuoroin pyörittele läikkäkohtia Marseille-saippuassa, vuoroin rutistele juoksevan veden alla. Tän jälkeen sieni on kyllä puhdas ja bakteerivapaa, mutta tahrojen täydellistä häviämistä en lupaa.
  Kummallakin kestää myös ihan jumalattoman kauan kuivua meidän asunnon huoneilmassa.

KICKS Professional BB:
★★★★
Beautyblender:
★★★


LOPPUTULOS:
plaa

Kummankin kohdalla olen lopputulokseen tyytyväinen, enkä osaa pistää kumpaakaan reippaasti toisen edelle, kun molemmissa on käyttöhetkensä sekä miinuksia että plussia, jotka kumoavat toisensa. Kicksin bb-siveltimellä saa mun mielestä enemmän aikaan, kun käytössä on pelkkä meikkivoide, mutta Beautyblender peittoaa siveltimen ahtaiden nurkkien ja erityisesti silmänympärysten käsittelyssä. Kummassakin kuvassa iholla on siis pelkästään meikkivoide ja mun ongelma-aluetta ovat tosiaan silmänympärykset ja luomissa se punaisuus paistaakin hieman enemmän bb-siveltimen käsittelyn jälkeen.
  Jos vaan jaksaa pistää aikaa meikkipohjaan, on sivellin mitä mainioin apuväline. Peittävyys on hyvä ja lopputulos tuntuu kevyeltä iholla. Ei siis pakkelointia. Kiireisinä aamuina luotan kuitenkin Beautyblenderiin. Yhdessä peitevoiteen kanssa se luo kevyen ja peittävän pohjan just niille alueille, joilla arkisin sitä peittoa erityisesti kaipaan. Bb-siveltimen vahvuusalue ― kasvojen laajemmat alueet, kuten - ei kuulu niihin.
  Mieltymykset lopputuloksen suhteen ovat pitkälti makuasioita ja käyttäjästäkin kiinni. Loppupeleissä uskaltaisin kuitenkin väittää Kicksin siveltimen olevan parhaimmillaan ajan kanssa kuten juhliin valmistauduttaessa, Beautyblender on nopeasti sängystä kouluun etenevien aamujen pelastus. Näin näytöltä katsottuna jälkimmäisen aikaansaama pohja miellyttää mua itseäni kuitenkin piirun verran enemmän juurikin tuon silmäluomen punaisuuden peittämisen ansiosta.

KICKS Professional BB: ★★
Beautyblender:
★★★★

Romaaninmittaisen vaahtoamisen jälkeen voidaan kai sanoa Beautyblenderin kirineen hienoisella etumatkalla voittoon tässä kamppailussa. Tavarani nimeävänä ihmisenä en kuitenkaan usko Kicksin siveltimen jäävän jotenkin ultimaattisesti vähemmällä käytölle, käytän sitä sitten vaikka säälistä ja puhtaasti vaihtelun vuoksi. Näiden kahden kesken ostopäätökseen vaikuttaa myös aivan varmasti se, kumman kanssa kokee olevansa taitavampi. Mulla taustalla oli silkka uteliaisuus ja halu löytää uusi tapa meikkipohjan tekemiseen.
  Kaikenkaikkiaan kummatkin ovat loistavia omassa luokassaan ja alle kahdenkympin arvoisissa peleissä ja pensseleissä liikuttaessa. Katsellaan vaik sit uudestaan, kun mulla on varaa tuohon Shiseidon bb-siveltimeen...

16 kommenttia:

 1. Kiitos tästä postauksesta :) Mua ihan hirveästi houkuttais tuo pinkki sieni, mutta tiedän että mua tulis vain äärimmäisen paljon vituttamaan sen puhdistaminen. LOL. Mutta ei tuo sutikaan pahalta kuulosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain! Joo, sen ostamista saa suunnitella pienen ikuisuuden ja mulla on kauhee stressi nykyään noiden puhdistamisesta kun tiedän kummankin keräävän bakteereja todella helposti :-D Mutta no, mä en tiedä kumpi on pahempi: mähmäset sormet vai pelien ja pensseleiden pesu.. Ääh!

   Poista
 2. Wuhuu! Kuule, ennen tän postauksen tekemistä (vaikka kuumeisesti tätä odotinkin) tilasin netanttilasta oman beauty blenderin...ei ole päälle viikon käytössä tuottanut pettymystä :)
  Itse pesen aina käytön jälkeen ihan jollain perussaippualla. Mulla on just se ongelma että meikkiläikät ei kyllä pois lähde, mutta eiköhän siitä muuten puhdas tule. Ei se ulkonäkö, vaan käyttömukavuus ja toimivuus, sanon minä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kokeilin yhtä sun toista tököttiä, mutta toi Marseille-saippua tuntuu irrottavan eniten sitä näkyvää likaa! Ei sekään sientä kokonaan puhtaaks saa, mutta paremmin kuin meidän nestemäinen käsisaippua tai Joe Blascon puhdistusmaito!

   Poista
 3. tota blenderiä suositellaan paksumman meikkivoiteen levittämiseen juurikin :) kävin sokoksella kysymässä meikkivoidetta yms ja ohimennen kysäsin tosta sienestä, niin kosmetologi totesi että perus meikkivoide (maybellinet ja muut tommoset) on just siihen tarkotukseen. että esim CC tai BB voidetta ei kannata levittää tolla, ellei haluu tosi vähän peittoa :) ite tykkään puolipeittävästä ja käsillä mennään! liian arvokas tuo sieni :Dd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimmä oon lukenutkin, mutta kun pistin nyt ton 20€ tohon sieneen, niin päätin pistää toiset parikymppiä uuteen meikkivoiteeseen vasta ensi kuussa. Harmittaa kyllä vähän ettei blender toimi mun nykyisen meikkivoiteen kanssa, koska se on sävyltään paras mahdollinen, jota oon kokeillut :( CC- ja BB-voiteita en juuri käytä, ne on mulle yhtä tyhjän kanssa kun monissa järkevän hintaluokan sellaisissa vaaleinkin sävy on yleensä liian tumma näin talvisaikaan :-D

   Poista
 4. h&m saa samanlaisen siveltimen about 7 eurolla ja voin sanoa että yht hyvä on :D iha vaa jos joku haluu ostaa

  VastaaPoista
 5. Tää oli tosi hyvin toteutettu postaus! Oon harkinnut itekkin ton beaty blenderin hankkimista, hinta vähän kirpaisee kun meikkisieni kummiskin on, mutta ehkäpä pakko koittaa kun niin kehuttu on.
  Hyvä hyvä, lisää tämmösiä! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, toi hinta on kyllä aika kova etenkin kun ei yhtään tiedä kuinka kauan se just omassa käytössä hyvänä kestää :-D Kiitos paljon, pitää katsella jos jotain tuotteita tulis vastaan, joita vertailla :-)

   Poista
 6. Mulla toi sieni puhistuu uskomattoman hyvin ihan vaan marseille saippualla! Sieni märäks ja hieron sitä saippuaan reilusti ja sitten "puristellaan" meikkivoiteet pois! Oma sieni on se musta, ja kyllä se tulee aivan tahrattomaksi :) Kannattaa kokeilla! :) Lämmin vesi ehkä auttaisi kanssa paremmin kuin viileä? Mene ja tiedä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mullakin on tosiaan toi Marseille käytössä ja lämpimällä vedellä pesenkin. Tahrat haalistuu ja lopputulos on kyllä parempi kuin millään muulla pesuaineella, mutta uudenveroiseksi en bb:tä ole onnistunut saamaan :-) No, voi johtua käytettävistä meikeistäkin, eihän kaikki maailman meikkivoiteet naamastakaan lähde yhdellä ja samalla aineella erinomaisesti :-D ..tai sitten kyse on vaan allekirjoittaneen kärsimättömyydestä, buah.

   Poista
 7. Mä en ymmärrä tota beautyblenderiä(enkä siveltimiäkään) :D Sormi paras väline, eikä maksa mitään ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tommosilla kädenjatkeilla saa pidettyä sormet puhtaina ja mähmävapaina, enpä mäkään niiltä muuta kaipaa :-D

   Poista
 8. Miten peset beauty blenderin? Oon miettiny kauan ja oli pakko tulla kysymää joltai joka käyttää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marseillesaippualla ja lämpösellä vedellä, niinkun vissiin tekstissä mainitsinkin :-) Mulla on siis iso köntsä marseillesaippuaa, kastelen beauty blenderin ensin ihan kauttaaltaan ja sitten hinkkaan likasia kohtia siihen saippuaan, huuhtelen, hinkkaan saippuaan, huuhtelen, hinkkaan saippuaan, huuhtelen.. Tätä niin kauan että beauty blender ei päästä enää meikkivoiteen väristä vettä itestään kun sitä rutistaa. Välissä vähän puristelen saippuaista beauty blenderiä, että sitä möhnää tulee sienen sisästäkin pihalle. Lopuks huuhtelen sen ihan kunnolla ja pistän sen oman purkin päälle kuivumaan :-) Jos lika on tiukassa tai edellisestä kunnon pesusta on aikaa, käytän tota tekstissä mainitsemaani mikrokikkaa!

   Poista