DOUBLE CHOCOLATE ROCKY ROAD

11. lokakuuta 2014

Sain alkuviikosta idean väsäillä viikonlopuks vuoallisen rocky road -paloja tavallisen sipsikarkkisuklaamätön sijasta. Vois kai sanoa, että tässä on laihtariherkkua kerrakseen. Yks pala auttaa karkkihampaan kolotukseen ihan törkeen pitkäks aikaa ja pelkkä ajatuskin jostain makeesta yhden palan jälkeen muljauttaa vatsalaukun ympäri. Ja jos näiden avulla ei oikeasti makeannälkä hellitä, voi kutsua itseään raskaan sarjan herkkuperseeksi!
IMG_9346
IMG_9334
Tarkotuksena oli ensin tehdä rocky road brownieita, mutta sit mua rupeskin laiskottamaan ja tyydyin pelkän "kuorrutteen" tekoon. Halusin tyypillisen maitosuklaaversion sijasta kuitenkin tehdä jotain vähän spesiaalimpaa ja aattelinki sit, et tehään näistäkin tuplasuklaaversio :-D
  Sulatin ensin 200g maitosuklaata, 100g tummaa suklaata ja 25g voita erillään toisistaan. Siinä olikin oma hommansa, kun meillä on vaan kaks kattilaa enkä ikipäivänä menis vannomaan suklaan mikrossa sulattamisen nimeen. Sekotin nuo kolme keskenään kulhossa ja levitin massan melko pieneen ja syvään, leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Massan päälle ripottelin minivaahtokarkkeja, suolapähkinöitä ja hetken mielijohteesta myös "kukkomuroja". Oisin halunnu tonne sekaan vielä niitä pinkkiturkooseja kolapulloja, mutta lähikaupan irttarihyllystä ei löytynyt niitä. Buu!
  Lopuks sulatin vielä 200g valkosuklaata ja valutin sen koko komeuden päälle. Levittelin ja silottelin valkosuklaan tasasesti ja tyrkkäsin vuoan pakkaseen 45 minuutiksi. Toivottavasti nää ei vanhene kauheen nopeasti, herkuttelen tällä samalla satsilla varmaan vielä kahden viikon päästäkin :-D

25 kommenttia

  1. Mun mielestä suklaan sulattaminen mikrossa on niin paljon helpompaa kun kattilassa! Kattilas oon vaan polttanu suklaat. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emmäkään kattilassa lähtis sulattamaan, vesihaude on ainoo ja oikee varma tapa onnistua :-D

      Poista
    2. Luulen et toi ano tarkotti vesihaudetta ku sehän tehää kattilassa mut nii. :)

      Poista
    3. No ei se suklaa nyt varsinaisesti siellä kattilassa sula, vaan kattilan päälle asetetussa kulhossa tmv, mut miten vaan :-D anteeksi pilkunviilaukseni. Oon siis kuullut jengin sulattavan suklaata ihan kattilassa, sekin on oma keinonsa.

      Poista
    4. ihan mainiosti onnistuu myös pelkällä kattilalla :) mutta itse suosin silti mikroa, kun on siihen tottunut.

      Poista
  2. OMG tätä on pakko kokeilla ♥____♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :-D Suosittelen kyllä käyttämään joko vähän enemmän maitosuklaata tai sitten vähemmän tujua tummaa suklaata, makeeta on kyllä tuo munkin totta vie, mutta jos vähääkään karsastaa sitä tumman suklaan makua, niin sit suosittelen jättämään sen vähemmälle :)

      Poista
    2. kokeilin tätä samaa ja oli just täydellistä! mutta sainpa hyvän syyn tehä uudestaan - ens kerralla maitosuklaalla ;) tosin tästä satsista riittänee hetkeksi...

      Poista
  3. Voi apua miten herkulliselta näyttää :P

    VastaaPoista
  4. Nää on niin huonoja postauksia kun menin lupaamaan poikaystävälle että oon ainakin kuukauden karkkilakossa :D Tein viimeks omille synttäreilleni rocky roadeja tummasta ja maitosuklaasta ja ne hävis parempiin suihin kyl aivan hetkessä.. Itekseen sen vuoan tuhoamiseen oliskin mennyt pieni ikuisuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, voi ei :-D Ja juu, meillä Jami kieltäyty noiden syömisestä heti alkuunsa, joten voi olla että noi kummittelee jokaisessa kahvipöydässä seuraavan kuukauden ajan!

      Poista
  5. Näin makean epäystävänä toi pelkkä kuvan kattominenkin saa mussa vahvan torjumisreaktion aikaan.. :D Ei sillä että näyttäis pahalta, mutta kun mietinkin vaan tota makeuden määrää tossa.. Taidan jättää suosiolla väliin ja syödä senkin eestä sipsejä, haha! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustakin on tullut enempi kirpeen ja suolasen ystävä, en niinkään ältsimakean, mutta rocky road on kyllä mahtavin herkku ikinä selättämään sen ärsyttävän makeannälän, mikä mulle tulee jos on syönyt vähänkin liian huonosti viimesen vuorokauden aikana!

      Sipsit ♥

      Poista
  6. Hyvältä näyttää! En oo varmaan koskaan saanut aikaseksi tehdä noita ite vaikka kovasti tykkäänkin. Sulla on kyllä aina tosi kivoja reseptejä täällä. :)Valkosuklaan taidan kyllä jättää väliin kun se on niin tajuttoman ällömakeaa muutenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkosuklaa on joo ihan tosi makeaa, mut se tuo noissa mun käyttämissä mitoissa tehtyyn rocky roadiin kivasti kontrastia, kun tuo tumman suklaan ja maitosuklaan sekotus maistuu enempi tummalle suklaalle :-D Eli sullekkin suosittelen sit jättämään ainakin puolet puolesta tummasta suklaasta pois ja korvaamaan sen maitosuklaalla. Ellet oo fani! :-)

      Poista
  7. anteeksi kun kommentoin nyt tähän postaukseen, mutta ääk! ylihuomenna tarvisi edustaa hiuksilla ja malli on melko sama kuin sulla. millä teet ne kivat laineet/kiharat joita on monissa kuvissa hyppinyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä väsäilen kiharani ihan vaan suoristusraudalla :-) Annan kiharoiden kuivua, haron ne auki ja puristelen muutaman suihkauksen verran suolasuihketta latvoihin. Lopuks sumutan päälle hiuslakkaa, jos tarve niin vaatii!

      http://andshegrewup.blogspot.fi/2014/06/get-ready-with-me-20-video.html

      Tolla videolla näkyy vähän sitä tekniikkaa, mitä edelleenkin käytän, vaikka fleda on puol metriä lyhyempi :-D Eli kierrän hiussuortuvan kerrallaan raudan ympärille niinpäin että se suortuva kääntyy "poispäin" kasvoista ja vedän raudan tyvestä latvaan. Lyhyen tukan kanssa kannattaa kuitenkin alottaa niin tyvestä kuin mahdollista ilman, että polttaa päänahkaansa. Sillä tavalla saa vähän kuohkeutta peliin.

      Jos ei tää mun kehno selostus nyt ihan auennu, niin youtube on pullollaan tosi hyviä suoristusrautakihara-tutorialeja! :-)

      Poista
  8. Vinkkinä: ton maitosuklaan ja tummansuklaan voi huoletta sulattaa samassa kattilassa. Oon tehnyt aina niin enkä nää siin mitään ongelmaa :) Voin laitan mikroon sulamaan, koska se ei samalla tavalla kyllä pala kuten esim suklaa voi palaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu niin varmasti voikin, mutta tosi monessa ohjeessa kehotettiin sulattamaan erikseen, koska yhteen sulatetut maitosuklaa ja tumma suklaa voi kuulemma vaikuttaa ratkasevasti lopputulokseen. Riippuu varmasti myös suklaamerkistä ja kaakaomääristä nämä :-) Voin mäkin päätin sulattaa mikrossa!

      Poista
  9. tuleeks sustaki nyt sellanen fitnessfriikki :p "iik söin karkkia nyt pitää mennä salille repii koko päiväks"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jostain syystä nauroin tälle kommentille, eihän tässä postauksessa sanottu sanaakaan kuntoilusta :DDDD ja kyllä aika moni salillakävijä herkuttelee XD

      Poista
    2. Entäs _yhteistyökamppikset_ , ettei vaa treenivaatteet lopu? ;) -Emma

      Poista


Pidetään meininki asiallisena ja rentona. Eri mieltä saa olla, mutta nokkavaksi ei tarvitse heittäytyä!
Kuviani saat toki käyttää, kunhan pyydät ensin luvan allekirjoittaneelta.

Featured posts

Copyright © And then she grew up
Design by Fearne