KINDERPIIRAKKA

19. huhtikuuta 2014

Mulla on selaimen kirjanmerkeissä pyörinyt kinderpiirakan resepti jo hyvän aikaa ja aattelin, että ehkä se sopis kahvipöytään näin pääsiäisen aikoihin paremmin kuin hyvin. Tiedänpähän nyt myös senkin, etten enää ikinä ryhdy leipomishommiin jos on pienintäkään tietoa krapulasta.
  Keskittymiskykyhän se siinä herpaantu, maltillisuudesta puhumattakaan. Voikreemi näyttää ihan juustolta kun levitin sen vielä lämpimän pohjan päälle ja pistin jääkaappiin: kreemihän suli siihen kuin teinityttö ensitreffeillä ihastuksensa kanssa, valui yli vuoan äyräiden ja piirakan pyöräyttämisen jälkeen sainkin sit näyttää jääkapille rättiä ihan olan takaa. Mut hyvää piirakasta silti tuli! Makeeta kuin mikä ja kerrankin oon onnistunut löytämään leivonnaisen, jolla saa makeanhimon stoppaamaan kuin seinään.

kp

POHJA
3dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl vaniliinisokeria
2tl leivinjauhetta
3rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5dl kuumaa vettä
150g sulatettua voita
2 kananmunaa

- Sekoita kuivat aineet keskenään
- Lisää kiehuva vesi ja sula voi vuorotellen
- Sekoita kananmunat taikinan joukkoon
- Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia
- ANNA JÄÄHTYÄ!!!


VOIKREEMI
150g voita
5dl tomusokeria
4tl vaniliinisokeria
2 keltuaista

- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit sekaisin
- Vatkaa sekaan keltuaiset
- Levitä kreemi (jäähtyneen) piirakan päälle ja laita jääkaappiin estääksesi myöhemmin levitettävän suklaakuorrutuksen ja kreemin keskenään sotkeentuminen


KUORRUTUS
200g maitosuklaata
(1-2tl öljyä)

- Sulata suklaa vesihauteessa ja kaada se piirakan päälle.
- Öljyllä sulasta suklaasta saat aavistuksen verran juoksevampaa, jos suklaa tuntuu sellaisenaan liian jähmeeltä/se kerkee jäähtyä huomattavasti ennen levitystä.

Koristeluun voit käyttää melkeinpä mitä vain, mutta erityisesti suosittelen valkosuklaata piirakan hengen mukaan. Ite vaan kylmänviileesti raastoin muutaman rivin Pandan valkosuklaata, mutta oman mielikuvituksen puitteissa voi piirakan koristella vaikka kuinka monella eri tavalla!

8 kommenttia

  1. Hyvältä näyttää ja kuulostaa mutta mistä toi nimi "kinderpiirakka" tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voikreemin ja maitosuklaakuorrutuksen tarkotus on jäljitellä kindersuklaata. Maistuu muuten ihan samalta ku kindermuna!

      Poista
  2. mistä oot tollasta raidallista pilliä löytäny? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Clas Ohlsonilta ja löytyyhän noita vaikka mistä muualtakin :-)

      Poista
  3. No kyllä keksit päivän iskee tän ohjeen tänne kun kaikki kaupat on kiinni :D Nyyh! Täytyy tehdä tätä vaikka ens viikonloppuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotku siwat on auki vielä pari tuntia ;-)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Niinno, omasta mielestäni myös hernekeitto sinappihunnulla, kylmän maidon ja ruisleivän kanssa on mitä suurinta herkkua ja näin meillä syötiin viime viikolla pariinkin otteeseen joten kyllä, tunnustan. Taas herkkuja, oh my god.

      Poista


Pidetään meininki asiallisena ja rentona. Eri mieltä saa olla, mutta nokkavaksi ei tarvitse heittäytyä!
Kuviani saat toki käyttää, kunhan pyydät ensin luvan allekirjoittaneelta.

Featured posts

Copyright © And then she grew up
Design by Fearne