"Tää on parasta kakkua, mitä oon koskaan syöny!" ― Juuso

12. kesäkuuta 2013

Eli, mun piti sillon mun yo-juhliin tehdä 2 juustokakkua, mutta vikana iltana ennen h-hetkeä mua puraisi jonkin sortin kiukkukärpänen ja juhlissa olikin sitten tarjottavana vain yksi juustokakku. Joka muuten meni kuin kuumille kiville!
Juustokakkuaineksia jäi jääkaappiin ylimääräisiä, kun olin kahteen torttuun varautunut, niin äiti sitten ehdotti josko tekisin toisen kakun ihan vaan meidän omaksi iloksi.Toi kakku oli kuitenkin aivan tajuttoman hyvää, kuten otsikostakin voi päätellä, niin ajattelin että ehkä jotakuta täällä bloginkin puolella se kiinnostaisi!
Kyseessä on siis internetin syövereistä löytämäni aika basic valkosuklaajuustokakku, josta saa helposti erilaisia variaatioita esimerkiks suklaatuorejuustolla tai tommosella mansikkavalkosuklaalla, jota mä tänään käytin :-)

IMG_99272 IMG_9932

Pohjaan tarvitset 175g (pkt) Dominoita tai muita haluamasi keksejä, 70g sulatettua rasvaa ja tämä, eikä varmaan kovin monet muutkaan juustokakut, ota onnistuakseen ilman tuommosta irtopohjavuokaa tai muuta vastaavaa!

Pingota vuoan pohjalle pala leivinpaperia (irrotat pohjan ja reunat toisistaan, pistät leivinpaperin väliin ja painat reunat takaisin paikalleen).
Murskaa keksit tehosekoittimessa täytteineen kaikkineen tai kaulimen avulla paksussa/kaksinkertaisessa pakastepussisa.
Sekoita rasva ja keksimurska keskenään, kaada seos vuokaan ja painele täyte paikalleen
( Itse laitoin pohjan täytteen valmistuksen ajaksi jääkaappiin jähmettymään).

IMG_9940 IMG_9943

Täytteeseen tarvitset 5 liivatelehteä, 200g valkosuklaata, ½ dl sokeria, 2 kananmunaa, 2dl vispikermaa ja 200g (maustamatonta) tuorejuustoa.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja pistä se jääkaapiin odottamaan.
Kiehauta kattilassa vettä ja vatkaa munat sekä sokeri kiehuvan veden päällä teräs/lasikulhossa tms. myös kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata suklaa (esimerkiksi edellisen vaiheen kiehuvaa vettä hyödyksi käyttäen vesihauteessa).
Sekoita tuorejuusto ja sulanut suklaa keskenään, lisää joukkoon kerma- ja munasokerivaahdot. Vatkaa tasaiseksi.

IMG_9948 IMG_9953

Ota liivatelehdet esiin ja mittaa laakealle/matalalle lautaselle 5dl kylmää vettä (1dl per lehti). Liota liivatelehtiä 5min. Purista lehdistä ylimääräinen vesi hyvin pois.
Mittaa, mielellään syvään, astiaan 5rkl kuumaa vettä ja liuota lehdet siihen.
Lisää liivatelehtiseos nauhana täytteeseen samalla sekoittaen. Lopuksi kaada täyte keksipohjan päälle.

IMG_0004

Lopputuloksen kuva tosiaan on sieltä mun juhlista, en malttanut odottaa huomiseen asti tän postauksen kanssa :-D Koristeeksi voi käyttää melkeinpä mitä vain maan ja taivaan väliltä: marjoja, hedelmiä, hyytelöä, hilloja, suklaata, oon lukenut joidenkin käyttävän jopa hedelmä/marjapilttejä! Ton tällä hetkellä meidän jääkapissa jähmettyvän kakun päälle ajattelin latoa kiivin siivuja, mutta omasta mielestäni mansikat sopii siihen kaikista parhaiten.
Aikaa tämmösen vääntämiseen mulla itselläni meni lähemmäs 2 tuntia, mutta uskokaa pois, on se sen arvoista!

44 kommenttia

  1. ihan äly hyvän näköstä ! :)

    VastaaPoista
  2. pakko koittaa näyttää ihan sikahyvältä :) !

    VastaaPoista
  3. Ooooi mä rakastan tämmöisiä kakkuja, namnamnam! ♥ Oon nyt lähikuukausina tehnytkin tän tyylisiä aika monia, postauksiakin löytyy mun blogista :-) Heh!

    Ihana postaus ja ihanasti toteutettu upeiden kuvien kera! Näyttää huisin hyvältä :-) ♥

    http://kisstherain-p.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustokakut on kyllä ihan mielettömän hyviä, pitäis joskus kokeilla semmosta uunissa paistettavaa versiota :-)

      Kiitos paljon, tuo on varmasti tosi hyvä kunhan tarpeeks hyytyy! :)

      Poista
  4. oi nam kun näyttää hyvältä :o ♥

    VastaaPoista
  5. oi näyttää hitsin hyvältä ja suht simppeliltä! kokeilen tätä muuten tällä viikolla vielä.. rakastan sun kuvia, haha, tietenkin myös näitä ruokakuvia.. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tossa ohjeessa tulee aina tenkkapoo noitten kaikkien mössöjen keskenään sekottamisen kanssa, koska sulatan suklaat pelkässä syvässä lautasessa ja sit pitää ne kipata johonki isompaa muovikulhoo et voi sekottaa ton tuorejuuston sekaan :-D

      Mut suosittelen kyllä ja kiitos paljon :-)

      Poista
  6. Oi namii! :o Pakko tehä tuota joku päivä :) Kiva, kesänen kakku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti :-) Just sopiva kesän juhliin tai vaikka vaan iltapäiväkaffe-pöytään tarjottavaks!

      Poista
  7. voiettä kun on hyvän näkööstä! pitääpä kattella jos testaas ko. reseptiä, kun rippijuhlia varten on täs tuskaaltu näiden leipomuksien kans :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täähän tuli sit hyvään saumaan :-)

      Poista
  8. juustokakut on mun bravuureita ja lemppareita! :) on tullu kokeiltua kaikkea erilaista, ehkä tämä seuraavaksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä ettei :-) Mä en oo vasta kun nyt kaks juustokakkua väsännyt koko elämäni aikana, mutta ihmeen hyvin kyllä onnistunut keltanokaks!

      Poista
  9. Millä oot muokannu ton ekan kuvan? aivan mielettömän hienoi nää kuvat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gimpillä niinkun mun kaikki muutkin kuvat :-) Kiitoksia!

      Poista
  10. Mitä toi valkosuklaa oli mitä käytit tossa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä Lidlin mansikkavalkosuklaata, onko se nyt Bellarum vai Bellarom vai mikä se merkki! :-)

      Poista
  11. ooo pitääpä joskus testata, näyttää sen verran herkulliselta (ainainen herkkusuu kun olen :D)!

    VastaaPoista
  12. Hyvään aikaan tuli tämä postaus! :) mun tarttee perjantaina tehdä 40 hengen täytekakku ja 2 juustokakkua, täytekakun ja toisen juustokakuista oon jo päättänyt mutta toinen oli hakusessa: teen siis tälläisen! :)) kiitos! Mitä suklaata käytit tuossa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, nyt on sitten ainakin juustokakut reilassa, ainakin olettaisin niin? :-) Käytin Pandan valkosuklaata ja sit tota Lidlin Bellarom mansikkavalkosuklaata!

      Poista
  13. oi nams! mitä valkosuklaata toi on tarkalleen ku siin näyttää levan sisällä jotain mansikkaa tai muuta marjaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa on ihan tavallista Pandan valkosuklaata sekä sitten Bellarom mansikkavalkosuklaata :-)

      Poista
  14. koitin tota viel eilen ja tuli tosi hyvää ! (:

    VastaaPoista
  15. saanko syyä ton, tuli kauhee himo!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo nopea, se on meillä melkein syöty jo :-D

      Poista
  16. "Vatkaa munat sekä sokeri kiehuvan veden päällä teräs/lasikulhossa." Olenko nyt ihan idiootti kun en tajua, että miksi ne pitää muka vatkata kiehuvan veden päällä? :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään mikään leipuri hiiva ole, mutta huomasin munasokerivaahdosta tulevan paljon kuohkeempaa ja "kylpyvaahtomaisempaa" verrattuna niihin kaikkiin kertoihin mitä oon vatkannut munat ja sokerin vaahdoks ilman sitä alla kiehuvaa vettä. Kuohkeetahan siitäkin sillonkin tulee mutta enempi semmosta tiheempää :-D Vaikuttaa varmaan lopputulokseen jonkun verran.

      Poista
  17. Onks tällä joku nimi, et vois ettiä googlettamalla ja sais saman ohjeen? En millään jaksais kirjottaa mutta kun näyttää niiin ihanalta niin pakko saada ohje! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos olisit himpun verran jaksanut lukea, oisit löytänyt tuolta alotuskappaleesta nimen valkosuklaajuustokakku ;-)

      Poista
    2. Kyllä mä luin ihan kokonaan ja monta kertaa ;-) mutta ajattelin että toi on niin yleinen nimi ja sillä ei löydy tätä..

      Poista
    3. Jeps, ihan tavallinen valkosuklaajuustokakku, löytyy varmasti useampi variaatio ja resepti mutta lopputuloksen uskosin olevan kaikissa melko sama :-)

      Poista
  18. tämmöne hassu kysymys paljonko sun ylppäreissä oli vieraita? :--D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kaikki kouluikäset ja sitä nuoremmatkin muksut lasketaan, niin jotain nelisenkymmentä :-)

      Poista
  19. oliko nuo mansikat vaikee ladella tuohon päälle? mulla ois nimittäin rippijuhlat tulossa ja aattelin tollasen väsätä mansikkoineen päivineen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä se nyt mulle mitenkään erityisen vaikeaa ollut, piti vaan hahmottaa miten ne mansikat siihen tulee :-D Ite alotin reunoilta väsää semmosta spiraalia, ihan helppoa se oli!

      Poista
  20. Kiitti ohjeesta! Oon ihan himoleipuri ja haluun tehdä juustokakun seuraavaks! p.s. Minttu-dominoilla tehty pohja on ihanaa! ;)

    VastaaPoista
  21. Mistä sä otit tuota Bellarom mansikkavalkosuklaata? Ei taida ihan normikaupasta löytyä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lidlistähän tuota löytyy, niinkuin moneen kertaan oon kommentteihin näköjään vastannutkin :-)

      Poista
    2. Hupsis, huomasinki heti ku olin tän lähettäny! x)

      Poista


Pidetään meininki asiallisena ja rentona. Eri mieltä saa olla, mutta nokkavaksi ei tarvitse heittäytyä!
Kuviani saat toki käyttää, kunhan pyydät ensin luvan allekirjoittaneelta.

Featured posts

Copyright © And then she grew up
Design by Fearne