FAMILY ALBUM: ALANYA 2011

23. kesäkuuta 2013

Avasin mun vanhan miniläppärin pitkästä aikaa siirrelläkseni hieman kuvia tähän uudelle koneelle. Ensimmäisenä tulikin vastaan meidän perheen Alanyan lomamatkan kuvat loppukesältä 2011 ja muhun iski aivan mieletön matkakuume. Ei riitä pelkästään, että blogeissa ja facebookissa ihmiset ja tuttavat hehkuttaa etelänmatkojaan, vaan myös meillä kotona iskä kuittailee mulle siitä, miten mä jään kotiin kun ne äitin kanssa suuntaa taas elokuussa kolmeksi viikoksi Alanyan auringon alle!
alanya3 alanya8
Oon itse käynyt etelänmatkoilla vain Turkissa, neljä kertaa Alanyassa ja kerran Sidessä. Monet usein ihmetteleekin, että kuinka me oikein viihdytään siinä samassa paikassa aina yhtä hyvin, etenkin kun Alanyalla on aikamoinen turistirysän maine puhumattakaan sen muista "ominaisuuksista" lomakohteena. Mä en koskaan oo osannut antaa mitään sen kummempaa vastausta kuin sen, että se on ihana paikka.
Meidän perhe ei kuulu niihin törttöileviin urpoturisteihin, jotka ei osaa englantia ja jotka valittaa matkaoppaalle kun saippua hotellihuoneen kylpyhuoneessa on väärän väristä tai pyyhkeet liian karkeita. Pari kertaa ollaan oltu 5 tähden hotellissa all-inclusive -meiningeillä, mutta se ei ollut ihan meitä varten. Viihdytään koko viiden kopla paremmin pienissä hotelleissa, joissa tunnelma on tiivis ja lämminhenkinen.
Henkilökohtaisesti pidän enemmän Alanyasta ja sen tarjonnasta, vaikka meininki Sidessäkin on sitten vuoden 2008 varmasti muuttunut. Alanya kuitenkin tuntuu jo sellaiselta toiselta kodilta. Osaan liikkua siellä yksin välttäen pikkukujien vaarat ja hämärähemmojen houkutukset, tiedän mistä päästään satamaan, mistä Alanyum -ostoskeskukseen ja mitä sanon taksikuskille, etten tule huijatuksi ja maksa muutaman korttelin matkasta mielettömiä summia.
alanya2 alanya1 alanya7
Tosi monesti saakin lukea, etenkin internetistä, miten Alanyassa tullaan huijatuiksi ja kuinka katukojujen myyjät tungettelevat ja tyrkyttävät myytäviään rosvoushinnoin. Suosittelen ottamaan tästä neuvosta vaarin ja käyttämään sitä kuuluisaa maalaisjärkeä: älkää olko helposti huijattavissa ja ottakaa huomioon, että kyseessä on vain turkkilainen kulttuuri ― se tungettelevuus on heillä veressä. Ravintoloiden edessä miehet arvuuttelevat turistien kotimaata lausumalla esimerkiksi suomen kielellä "hyvä ruoka, suomi perkele". Ihan oikeasti, ei siihen tarvitse reagoida mitenkään. Jos me suomalaiset osataan täällä kotonakin sivuuttaa kerjäläiset, katusoittajat ja puhelinmyyjät, miten se on vieraan maan kamaralla niin vaikeaa ja miksi siitä pitää vetää herneet nenään? Jos ravintola ei ole mieluinen, voit ihan suoraan kävellä ohi tai sanoa "No thank you". Tai jos kojussa koet tarjotun hinnan turhan korkeaksi, tingi hintaa niin matalaksi kuin mahdollista tai poistu paikalta. Myyjä kyllä tekee sitten päätöksensä: joko antaa sinun mennä tai suostuu tarjoukseesi. Loppujen lopuksi, edes jotain maksava asiakas on parempi kuin menetetty asiakas. Eikä sinne bazaarialueelle edes tarvitse mennä, Alanyaan ja muuallekin maahan nousee jatkuvasti moderneja kauppakeskuksia ja H&M-tyyppisten vaateketjujen liikkeitä, joissa hinnat ovat kiinteitä ja selkeästi esillä.
alanya6 alanya4
Noniin, kun ollaan tästä paasaamisesta päästy, voin kai vielä kertoa rakastavani Turkissa erityisesti ilmastoa. En tiedä mitään ihanampaa, kuin loppukesästä vallitsevan hiostavan kuuman ilman, joka hyväilee ihoa vielä puolenyön jälkeenkin. Rakastan sitä, kun ei tarvitse ottaa pitkähihaista mukaan ajatellen "no jos nyt kuitenkin tulee vilu" tai kun merestä noustessa ei iholla nouse pieninkään pläntti kananlihalle. Toisinaan toivon, että voisin nostaa Suomen mantereesta kuin palapelin palan ja kiikuttaa Turkin leveysasteille. Se ilmasto on jotain niin taivaallista ja sen takia me sinne aina palataan, uudelleen ja uudelleen!
alanya5
Vaikka mulla itsellänikin on aivan tajuttomia ennakkoluuloja esimerkiksi Kanariansaaria kohtaan, enkä koskaan voisi kuvitellakaan reissaavani sillä suunnalla (koska ilmasto), suosittelen jokaista kynnelle kykenevää kokeilemaan Turkkia. Aina ei kuitenkaan tarvitse reissata sinne pahimpaan turistirysään ja välttääkseen kamalimpien kanssamatkustajien takia koetut naamapalmut voi tehdä järjestettyjä tai omatoimisia retkiä pitkin rannikkoa; itse suosittelisin ensimmäisinä Manavgatin jokiristeilyä tai vesipuisto Water Planetia. Jos on oikea huimapää ja vain uskaltaa Turkin "voit luoda itsellesi ylimääräisen kaistan kahden auton väliin" liikenteen sekaan mennä, voi vuokrata skootterin ja lähteä vuorille huristelemaan. Myös Kale-kukkula linnoituksineen on näkemisen arvoinen, puhumattakaan kallionkoloista mereen sukeltamisesta tai delfiinien kanssa uimisesta. Itse ajattelin seuraavalla kerralla kokeilla nousuvarjoliitoa!

37 kommenttia

 1. Kanariallahan on samanlainen ilmasto kun Turkissa, vai mihin viittasit tolla ilmastojutulla? :) Ite oon enemmän ravannu kanarian saarilla, vaikka turkissaki on tullu käytyä, ja tykkään kyllä molemmista :) Turkki on ihan tajuttoman kaunis paikka, kanarian saaret on ehkä vähän karumpia. Kanarialla taas espanjan kieli on iso plussa :) ja vaikka kuinka nää paikat on turistihelvettejä ja mitä kaikkea, ni ihan mielelläni mä sinne lämpöön joka talvi lähden :D ja sekin on aika paljon itestä kiinni lopulta että onko se sitä turisti'helvettiä', tietysti jos hotellin baarissa viettää koko loman ni voihan se niin olla. meillä on aina kanssa ollu tapana vuokrata auto ja lähteä ajelemaan ympäriinsä, kyllä sitä oikeeta kulttuuriaki löytyy jostain vuorten keskeltä ku vaan lähtee sinne. ihana tää postaus ja tuli itelläki kauhee matkakuume :) ja kannattaa heittää noi kanaria-ennakkoluulot menemään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porukat kävi muutama vuosi sitten Kanarian suunnalla ja iskä totesi että siellä oli aivan s****nan kylmä (niin ilma kuin merivesikin), sen takia ite en oo koskaan harkinnut Kanariaa lomakohteena :-D Myös tuo karuus, josta mainitsit, on kuvia katsellessa tullut vastaan. Vaikka noh, jos joku ilmaista matkaa Lanzarotelle tai Las Palmasiin tarjoaisi, en varmana kieltäytyisi! Espanjan kieli kyllä olisi plussaa, sitä kun on vähän tullut opiskeltuakin :-)

   Ja totta puhut, jos ei viitsi itse nähdä vaivaa ja olla edes vähän omatoiminen, on loma varmasti kuin Matkaoppaat-sarjasta!

   Poista
  2. sun porukoilla on kyllä ollu huonoa tuuria, kanaria on kuitenki ihan lähellä päiväntasaajaa ja siellä on keskimäärin lämpimämpää kun turkissa, me ollaan oltu ihan keskellä talvea siellä ja lämpötilat on ollu kolmenkymmenen asteen tienoilla :) merivesi on kyllä kylmää, se on totta!

   Poista
  3. Niin en mä tiedä, mitä noita ihan sääakarttojakin katsoo niin Turkin rannikolla on jotain 10 astetta lämpöisempää, tai meidän reissuilla aamupäivällä mittarissa elohopea noussut joskus yli +45 :-D Et onhan se siinäkin minkä itse kokee lämpimäksi, mulla ja iskälle sen pitää olla yli neljänkymmenen että ollaan ihan fiiliksissä :-D

   Poista
 2. aina kun oon kanarialla ollu nii +28 :D en sit tiiä! Jokanen saari kävästy läpi, mutta onhan missä tahansa kylmiä jaksoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuo on vielä ihan hirmusen kylmä ilma niinkin etelässä :-D Espanjan etelärannikko ois varmaan enempi sit mun juttu siltä suunnalta!

   Poista
 3. Mä kävin pari vuotta sitte Alanyassa, ja oikeesti rakastuin siihen paikkaan! En yhtään ihmettele, että tekin palaatte sinne aina uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä semmonen paikka että sitä joko rakastaa tai vihaa, me kuulutaan ehdottomasti ensimmäiseen :-D Meijän iskäkin on käynyt siellä eri kohteissa elämänsä aikana varmaan 15 kertaa eikä vaan kyllästy!

   Poista
 4. ei hitto toi "sivukujilla samoilua" kuvan maisema näyttää niin tutulta! :-D Tuli fiilis että oon kans ottanu kuvia tosta samasta kohdasta pari viikkoo sitten ku olin viel Turkissa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä noi sivukadut on aika usein melko samanlaisia, mutta mistäs sitä koskaan tietää! Sen verran muistan että tuo kuva on otettu Kleopatra-rannan puolelta :-)

   Poista
 5. Mä oon lähössä kahen kaverin kans alanyaa nyt heinäkuus nii haluisitsä kertoo mihkä siel kantsii mennä esim shoppailee ja mikä siel on oikeesti näkemisen arvoista yms kaikkee mitä osaat kertoo :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuossa viimesessä kappaleessa on noi aktiviteetit ja nähtävyydet mitkä mulla ensimmäisenä tuli mieleen ja shoppailumahdollisuuksista sanon sen verran, että käykää ehdottomasti Alanyum-ostoskeskuksessa (taksille vaan sanoo että Alanyum, se vie ovelle asti!) :-) Tietysti jos jotkut piraattihollisterit/adidakset/victoriassecretit ynnämuut kiinnostaa, niin sataman lähettyviltä ja Oba-nimisestä kaupunginosasta löytyy katukauppoja joka lähtöön, mutta niissä voi kokemattomana tosiaan tulla huijatuksi jos ei tinkaamisen jaloa taitoa osaa! Tolla Manavgatin järjestetyllä jokiristeilyllä pistäydytään myös Manavgatin markkinoilla, jossa myydään paljon ihan kaikkea vaatteista koruihin, elintarvikkeisiin ja vesipiippuihin.
   Alanyumissa on sitten paljon sellasia H&M-tyyppisiä kauppoja, joista ite ainakin löysin 2011 ihan hirmu paljon kaikkea :-) Hinnat on liiroissa ja niillä siellä kannattaakin maksaa!

   Alanyumin, Oban ja sataman lisäksi kannattaa käppäillä rantakatua pitkin tai ottaa taksi siihen sataman lähettyville ja lähteä siitä tallustelemaan ja pällistelemään (rantakatu on se kaupungin pääkatu joka kulkee rannan vieressä). Sen varrelta löytyy paljon erilaisia vaatekauppoja, joista oma lemppari on RodiMood!

   Enempää en nyt näin lonkalta osaa heittää, tekemistä kyllä varmasti löytyy. Jos bilettää tahtoo, niin silloinkin kannattaa suunnata satamaan, erityisesti semmonen paikka kuin Robinhood on aivan mieletön yökerho :-D Burgerkingejä Alanyassa on joka nurkassa ja muistaakseni sataman lähettyvillä oli McDonalds, mut suosittelen lämpimästi kokeilemaan ihan perusravintoloita ja Osmanin lihapataa tai kebabrullia. Ne on siellä ihan eri tavaraa kuin mitä täällä Suomessa!

   Parhaiten tekemistä löytää, kun lähtee vaan kiertelemään ja kattelemaan :-) Meidän äiti suosittelee myös hamamissa (turkkilaisessa saunassa) käyntiä totaalirentoutumisen kannalta, mutta kannattaa valita hamam oikein (kysellä hotellin henkilökunnalta suosituksia ja muuta). Joissain saunoissa kun on vähän kelju meininki :/ Ihanaa lomaa kuitenkin teille, toivottavasti nautitte reissusta täysin rinnoin! :-) Mä jään tänne kotisuomeen ruikuttamaan :-D

   Poista
  2. Kiitos pitkästä ja hyvästä vastauksesta! Aivan varmasti on hyötyä tästä mitä kerroit :) ehdottomasti nautitaan täysin rinnoin ;)

   Poista
 6. Tää nyt on vähän tyhmä kysymys, mutta satutko muistamaan sen hotellin nimeä, missä on toi peitto taiteiltu tolleen hienosti?:) musta tuntuu että ootte ollu samassa hotellissa missä me oltiin muutama viikko sitten :)

  VastaaPoista
 7. Nyyh, tää ei helpota mun matkakuumetta tippaakaan :/ Hei muuten (anteeks jos oot tätä tietoa jo mainostanu täällä blogissa hirveesti, mutta en nyt pikaisella selailulla ainakaan huomannut) niin mihin kouluun pääsit?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniiiin, ei munkaan :-D En oo vielä saanut tietää mihin pääsin, jos pääsin ollenkaan. Ammattikorkeiden tulokset julkastaan vasta heinäkuun alussa :-)

   Poista
 8. Ihana blogi sinulla! Eksyin ensimmäistä kertaa tänne ja heti jäin lukijaksi :)
  kamalankiva.blogspot.com

  VastaaPoista
 9. Mikset sä pääse sun vanhempien mukaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska muutkaan lapset ei lähde koulunsa takia, mä jään kaitsemaan erityisesti koiria ja mun 8-vuotiasta pikkuveljeäni.

   Poista
 10. Ootko ollu alanyassa syysloman aikaan? Me ollaan menossa sinne silloin, ja tiedetään että voi olla vähän viluisaa, mutta ärsyttää ku porukat ei pääse kesälomalla lähtemään ja veli on lukiossa eikä sieltä saa noin vaan omaalomaa. Kysymys oli siis se että ootko ollu syyslomilla alanyassa ja jos oot, niin paljonko siellä oli suunnilleen lämmintä? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, harmillista :(

   Mä en itse oo ollut, mun äiti ja iskä on ollut ja Alanyassa syyslomien aikoihin :-) Onhan siellä viileempää joo, mutta hyvin ovat kuulemma päivisin shortseissa vielä pärjänneet ja asteita ollut jotain 25-30 keskimäärin. Illalla sit viileenee aika reippaasti, joten kannattaa varata pitkiä housuja ja pitkähihasta mukaan :-)

   Poista
  2. Sun veli on varmaan vähä paremmas lukios kun mä kun kyllä meillä ainaki saa lomaa "ihan noin vaan" (kunhan vaan sit tekee läksyjä yms mut mistäs sitä etukäteen tietää) :D

   Mä olin viime syyslomalla Turkis (Alanya/Antalya en muista mut eiksne oo melki samat :D) ja oli kyllä tosi kuuma eikä mulla ainakaa tullu kylmä illallakaan että ihan shortseilla ja topilla olin myös illalla ja mulle olis kyl tullu kuuma jos olis ollu pitkät housut ja neule tai jotain ku iho vielä hehkuu ja yli kuuma illallaki :D mut jos sulla on aina kylmä nii ehkä et sitte pärjää noin ku mä ku mulla on aina kuuma muutenki :D

   Poista
  3. Niin, onhan se lukiokohtaista :-) Itekin sain viikon lomaa tota reissua varten heti syyslukukauden ekasta päivästä lähtien. Säätämistähän siinä kyllä oli :-D

   Ano 20.33 teillä on käynyt tosi hyvä tuuri! Mutta niinkuin sanoit, ihmisestähän se riippuu, onko vilukissa vai lämminverinen. Me kun 2002 elokuussa oltiin 3 viikkoa Alanyassa, laski lämpöasteet jostain kumman syystä vähän päälle kahteenkymmeneen ja se tuntui sen neljänkymmenen jälkeen ihan mielettömän kylmältä! Onneksi oltiin aikasemmin viikolla käyty nahkatakki- ja farkkuostoksilla niin oli jotain mitä vetää päälle allasbaarissa istuskelua varten :-D

   Poista
 11. oi ku oot nätti tossa "mairee matkalainen" kuvassa! :)ja ihanan väriset hiukset tollaset itekki haluaisin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia :-) Mäkin kaipaan tota väriä ihan hirmusen paljon, harmi vaan ettei se oo kaupan väreillä aikaan saatu :C

   Poista
 12. Me varattiin just kaverin kanssa elokuulle 8 päivän matka Turkkiin ja nimenomaan Alanyaan! En muutenkaan malta odottaa että pääsis jo lähtee joten tää postaus ei ainakaan lievittäny asiaa :-D Vähän kyllä jännittää toi tinkaaminen, sitä kun en oo koskaan (ainakaan menestyksekkäästi) tehny.. Mutta ootan superpaljon tota matkaaaaa!!!

  Jos sulla tulee mieleen jotaki vinkkejä lisää mitä et postauksessa tai aiemmassa kommentissa vielä sanonu niin saa kyllä vinkata :-) Toi delfiinien kanssa uinti ja muut 'eksoottiset' jutut kuulostaa kyllä mahtavilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, te onnekkaat! Mullakin oli kovat suunnitelmat lähteä Alanyaan kaverin kanssa kun Jami lähtee inttiin, mutta siihen suunnitellut ylppärilahjaks saadut rahat menikin sitten johonkin aivan muuhun :-D Tinkaaminen on kyllä inhan tuntusta, mutta sen oppii kun muistaa että niille turkkilaisille saa olla röyhkeä!

   Mulla ei nyt näin äkkiseltään tuu mieleen mitään lisää tuohon, mutta vinkkailen varmasti tänne jos jotain keksin :)

   Poista
 13. Oon aina ihmetellyt kun joillain on tollaset kolot alaselässä, ja sulla näyttää myös olevan, niin mitkä ihmeet ne on? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo minä tossa kuvassa, eikä oo mulla semmosia kuoppia :-D Meijän liikunnanmaikka aikoinaan sano niitä vaan selän hymykuopiks, mutta en mäkään niiden syvempää merkitystä tiedä :-D

   Poista
 14. Turkki on mahtava munki mielestä! 3 reissua kyseisessä paikassa takana ja juurikin Alanyasta kaikki :) Ja itse kanarian saarilla käyneenä, kyllä turkki on parempi että jos vaan rahkeet riittää niin sinne uudestaan ;) Viimevuotinen reissukin kustansi huikeat 190€ viikko lentoineen päivineen... heh :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkin äkkilähdöt on kyllä edullisia kun osaa semmosen oikeeseen aikaan ottaa!! :) Ite lähtisin samantien mutta matkaseura ja kaikki muu matkakassa on vähän heikoilla :-D

   Poista
 15. Oi kivan erilainen postaus, tykkäsin paljon :-) Hienoja kuvia ja hyvää tekstiä!

  Me matkustelemme tosi paljon, joten en vaan voisi sanoa parempaa ja ihanampaa asiaa kuin etelän lämpö. Ahhh kauhee matkakuume iski!! <3

  kisstherain-p.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että tää oli mieluisa postaus :-)

   Mä en nyt oo ton 2011 reissun jälkeen matkustellut Tallinnaa etelämmäksi, vähän tota matkahammasta kolottais mullakin! :-D

   Poista
 16. Oi vitsi ku noi kuvat on nii ihanan tunnelmallisia <3 ! :)
  jr-myownwayofmylife.blogspot.fi

  VastaaPoista


Pidetään meininki asiallisena ja rentona. Eri mieltä saa olla, mutta nokkavaksi ei tarvitse heittäytyä!
Kuviani saat toki käyttää, kunhan pyydät ensin luvan allekirjoittaneelta.

Featured posts

Copyright © And then she grew up
Design by Fearne